Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahojte micky......
......vajcia........naši doteraz predávali domáce vajcia 10ks za 1e, pekné velké, krásne žlté žltko........a teraz sa všetci ozývajú, všetci chcú vajcia, vela a velaaaaaaa.....
Dievčatá, ďakujem za hodnotenia. 🙂
pozeram ze ide do kurzu korpus kde ide najmenej vajec.Sme dobacovali ach jaj 😢
baby, najprv klobuk dolu pred vsetkymi, co dokazete upiect tak uzasne torty, uz niekolko dni sa snazim popozerat a aspon obcas nieco precitat, ale pri tom mnozstve prispevkov je to nemozne 🙂, preto uz mam z niektorych veci gulas, tak dufam, ze mi ich trochu objasnite. z akej hmoty sa robia tie rozne postavicky a kvety a ostatne ozdoby? mozu sa robit aj z tej marschmalow hmoty alebo sa robia iba z marcipanu alebo je na to nejaka specialna hmota (boli tu spomenute nejake skratky). pre niekoho mozno smiesna otazka, ale ja som z toho fakt jelen a rada by som niekedy chcela takuto torticku upiect. dakujem 🙂
@monulienkamt postavičky urobíš aj z MMF, ale sa zle farbí a je krehká, najuniverzálnejšia hmota je WI a Smatflex Velvet - aj potiahneš aj urobíš figurky, alebo MMF na poťahovanie a tie dve na modelovanie 😉 😉
@anibas dakujem 🙂. ta hmota WI to je ta hmota white icing? a este jedna otazocka. farby na farbenie su lepsie tie tekute alebo praskove?
@vlada111 piekla som v obrovskej 36cm priemer nerezovej miske z ikea. upiekla som, naplnila, po zachladeni som zrezala boky, a nacapila ich dopredu jeden a dozadu druhy bok. aby vznikol taky oval. este som trochu puncovinou dotvarovala nech to ma taky tvar ako ma, a obtrela maslom. nohy som urobila cisto z hmoty, hlava je vlastne banan obmazany nutelou a obaleny potahovkou. takou hrubou, aby sa dala trosku dotvarovat. polozila som to na podlozku k pancieru, a aj vpredu, aj vzadu som kusom hmoty "potiahla" vpredu od jednej dohy cez hlavu az k druhej nohe, vzadu od jednej nohy k druhej. asi tak 7 cm do vysky nad podlozku. a potom som na to cele polozila hmotu - pancier. bolo to vyvalkane nahrubsie. obrezala respektive obstrihla som ho ako som potrebovala, prstami uhladila tie hrany, nech to nieje take "strihnute", a hotovka. potom uz len ryhovala, trosku stlacala nech je kazde to "policko" panciera take vypukle, a malovala. ked ti ten pancier nebude vpredu a vzadu tak dostavat ako chces, podloz ho sulcekom hmoty - takej ako si robila ten potah cez nozicky. 😅 pisem jak hotentot, ale dufam ze aspon nieco pochopis z toho 😀 a zvysok sa pytaj 😝

baby ja prave citam o dalsej kauze polskych potravin, susene vajcia co sa davaju hadam do vsetkeho tak su vysoko karciogenne, ja uz mam dost a teraz sa mozme tesit ako pojdu ostatne vyrobky hore, lebo uz nebude konkurencia