Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Anibas, želatina se nechává nabobtnat v pá lžících vody a pak se zahřívá pod bod varu a míchá se s tím, co chceš, aby ztuhnulo... 😉
v pár..
@zdenallicka aháááá - no skoro som na to prišla, ale naši doma zjedia všetko 😀 😀 😀 😀 😀
@bzucinka2 normalne ako perníky - bielkovou polevou
@zuziq nie už nič iné, aj tej aromy len pár kvapiek ... treba rozvalkať medzi dvomi mikrotenovými sáčkami a prenášať na tortu na jednom z nich ... aj keď sa dáva na tortu po kúskoch, ľahko sa marcipan zahladí a spoje nevidno ... ja ho používam ked potrebujem potiahnuť tortu bielou alebo svetlejšími farbami ...
Dievcata, este mi poradte, tu v NL je dost vlhko, hlavne ked prsi a MMF mi nechce na vzduchu stvrdnut, ako to mam urobit? Mozem ho prefenovat studenym vzduchom?
baby krasne torty ste dali 😉 super
skusala ste niektora uz robit potah z umele mlieka hami?
@zdenallicka alebo ktokolvek prosim ked sa robi zelatina tak kedy tuhne???? bo som ju robila prvy krat a akosi mi to netuhne stale je to uuuplne riedke.....a nechcem to pokazit cely ten krem....tak som si rozrobila dalsiu .....teraz tak ako pisete vy a nei ako pisu na navode.....len s tromi lyzickami vody a potom dolejem studenu a dam to ohriat pod bod varu? a odstavim a co dalej????
to predtym som urobila ako pisali dala som tam cukor pol litra vody a zohriala najskor v mikrovlnke len tak ze to palilo a potom som to zvnova urobila ale uz na plotne a tam na navode to bolo pisane ze enchat prjst varom a povarit len minutu tak som skusila ale neviem preco vy pisete ze to ma byt pod bod varu.....
tak poradte 🙂 prosim 🙂

@anibas ako orezana? ofot..🙂 a to hovoris az teraz, ked sme presli na polotucne cestve?..🙂)) ale este jednu krabicu mame..🙂)) len neotvorenu, ale pockam si..🙂))