icon

Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?

nutka
4. mar 2007

Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........

zuzca27
3. máj 2017

@adulicek Robila som z poťahom a zdá sa mi , že ním viac zamaskujem moje nedokonalosti toto bola moja asi druhá torta 🙂

adulicek
3. máj 2017

@zuzca27 Torta je peknučká, tak kludne urob s poťahovkou 🙂 ak ideš robiť detskú tortu, tak tam sa podľa mna viac hodí poťah...dá sa to viac nazdobiť a deti to majú rady 😉 čím viac marcipánových drobností na torte, tým väčšia radosť u detí 🙂

zuzca27
3. máj 2017

@adulicek Ani nevieš aká som rada , že si mi odpísala neviem či som správne v skupine rady a postupy lebo akosi nikto nechce "prezradiť " ako robí svoje torty .

adulicek
3. máj 2017

@zuzca27 dievčatá tu poradia, len už tu málokto chodí...kedysi tá téma žila, ja som ju v podstate prečítala celú...napísalo sa tu toho až až...ale teraz tu už naozaj chodí málokto...je to škoda...ale napr.kukulka, štebota a aj iné vždy poradia, keď sú na stránke 🙂 držím palce, nech sa torta podarí 😉

zuzca27
3. máj 2017

Hej štebota mi poradila 🙂

mizu89
3. máj 2017

Ahojte baby.Potrebovala by som poradit alebo skor hladam nejaky odskusany recept a krem s mascarpone a maslom.Nasla som len ze mascarpone+slahacka+krem Olé.Poradili by ste mi?

kukulka1
3. máj 2017

@mizu89 ahoj,rada by som poradila ale mascarpone s maslom som ešte nerobila a ani som nečítala že by tak baby robili ale skús najprv iba z malej dávky a uvidíš čo to urobí,držím palce!

kukulka1
3. máj 2017

@adulicek je to tak,kedysi sa tu radilo vo veľkom ale teraz nemá kto lebo sem chodí stále menej a menej báb neviem čo sa porobilo ved to tu táák žilo,už je tu smutno😔

lobic
3. máj 2017

@mizu89 preco chces davat aj maslo? Ja som zacala robit stylom, ze smotana na slahanie, mascarpone, tvaroh a cukor podla chuti. Popripade do toho este kakao 🙂 Nie je to nic komplikovane a chutovo super. Kedze moc maslove plnky neoblubujem.

mirkaferko
3. máj 2017

@mizu89 ahoj, ja síce peciem len málo, ale mám odskusany krém 1 maslo vyslahat s praskovym cukrom, davam podla chuti, a 3 mascarpone, opatrne zaslahat. Este pridavam trosku slahacky, bo mi to prislo huste. Moja sestra ju miluje. Snad som poradila.

nicoletta77
3. máj 2017

@zuzca27 záleží na čo si trúfneš. A na akú príležitosť by torta mala byť. Deťom sa viac páčia poťahované s postavičkami a dospelí chcú aj poliate čokoládou, aj potreté len krémom. Takú mám skúsenosť ja. Nech sa darí. 🙂

mysicka33
3. máj 2017

Prosím, fakt by mi nevedela niektorá spraviť toho sloníka??? Samozrejme nie zadarmo...

mojmacik
3. máj 2017

@mysicka33 skus v skupine Tortickarky...niekoho z tvojho regionu...ja som napr, BB takze.....

mysicka33
3. máj 2017

@mojmacik
Dobre, ďakujem pekne

zuzca27
4. máj 2017

@nicoletta77 ahoj je to pre synovca na druhé narodeniny . Postavičku som poprosila Dush či mi urobí na toto sa fakt necítim 🙂

adulicek
4. máj 2017

@kukulka1 je to smutné, že sa to tu tak popsulo...a tá skupina tortičkárky je na čo? čosa tam preberá, ak sa smiem spýtať 🙂

mojmacik
4. máj 2017

@adulicek dovolim si odpovedat...vsetko co aj tu na fore 😄

adulicek
4. máj 2017

@mojmacik a môže sa tam pridať hocikto? Tam to žije viac? 🙂

mojmacik
4. máj 2017

@adulicek neviem ako teraz ale vtedy to bolo,ze ten kto ma album s tortickami zverejeneny...ale myslim,ze ktokolvek...ja tam len sem tam nazriem ale urcite je tam viac prispievatelov ako tu momentalne .-)

kukulka1
4. máj 2017

@adulicek je to tam asi tak ako tu,ibaže tam chodí oveľa viac ľudí,môžeš ukázať svoje tortičky,požiadať o radu alebo sama poradiť.Prihlás sa tam,tam to naozaj žije ja chodím sem aj tam,je to super skupina🙂

pativla
4. máj 2017

Ahojte, idem si po radu. Budem robiť 3-poschodovú tortu 30-22-15 na vrchu bude 10 cm zápich aké vysoké mam dať jednotlive poschodia aby to bolo pekné. A rozmer môže byť 30-22-15 Spodný bude určite 30 cm a vrchné dve aké by ste odporúčali. ĎAKUJEM za každý názor.

nika1985
4. máj 2017

@pativla ahoj ja by som dala min. 6cm rozostupy alebo ako ty pises len potom hore 16stku aby si mala rozostupy rovnomerne. Neviem kolko mavas bezne ale tych 10cm je ok ja som robila ale nahu rozmery 28-20-14 plnenu 3x kazda a hore bol zapich vyzeralo to fajn

pativla
4. máj 2017

@nika1985 Ďakujem za radu, som rada že si mi poradila ďakujeeeem.

adulicek
5. máj 2017

@pativla Ahoj, ja som minulý týždeň robila tiež 3-poschodovú, rozmery 30-22-17 a na vrchu boli šachové figúrky vysoké cca 10-12 cm...tu je foto, aby si mala predstavu, ako to vyzeralo 🙂 jednotlivé poschodia boli vysoké 10-11 cm...podľa mna tie tvoje rozmery sú ok 🙂

pativla
5. máj 2017

@adulicek Jéj ďakujem pekne, krásna je 👍

pativla
5. máj 2017

Žienky bude to zlé ak torta 30-22-15 bude mať jednotlivé poschodia vysoké len 7-8 cm ???? Prosím odpovedzte niekto.

adulicek
5. máj 2017

@pativla čo ja viem...mne osobne sa viac páčia vyššie torty...alebo hoci prvé a druhé bude mať tých 7-8 cm, ale aspon horné nech je vyššie...ale to je môj subjektívny názor 🙂

kathrin6
5. máj 2017

Ahojte. Chcela by som sa spýtať ako sa dá nalepiť jedlý obrázok na potiahnutú tortu. Je k tomu potrebný len ten gél alebo sa to dá aj nejako bez neho? Ďakujem

mojmacik
5. máj 2017

@kathrin6 ak je to jedly papier tak ano gel ak je na cukr. hmote taj staci voda

herrera1
5. máj 2017

@mysicka33 uz si niekoho nasla na vymodelovanie toho slonika?...odkial si, vedela by som to ti postavicku urobit