icon

Kde sa podelo letné slnko: nový štandard počasia?

1. aug 2025

Aj vy ste si všimli? Všade sa hovorí o globálnom otepľovaní sú mierne zimy no leto už tiež nie je také aké by malo byt. 30 stupňov tu bolo tak pár dní a je po všetkom. Vkuse je zamračené prší alebo fúka sem tam búrka a teploty max 25 stupňov aj to mimoriadne. Je to vždy okolo 20. Bazén na dvore nehrozí voda sa nenahreje a aj tak nie je stabilné počasie, čím to je? Treba sa naučiť na nový štandard alebo je len taky nepodarený rok? Keby sme neboli na dovolenke ani neviem ze je leto. 🥺

majasimon
1. aug 2025

Keď som pred 20. Rokmi začala pracovať, ráno o 5 h som vždy nosila aj v lete riflovú bundu alebo niečo s dlhým rukávom. Minulé roky mi ju už nebolo treba. Teraz znova nosím. Nič nové.
Autorka prosím Ťa, tých 20 rokov dozadu si ako žila? Vtedy aj zima bola zimou.
Ako dieťa si pamätám, že babka nás v lete okrikovala, aby sme nebehali po slnku, vraj palava je. No bolo 28 stupňov. Neviem čo by povedala keď bývalo 35.

kvadrinkaaa
1. aug 2025

Ja som úplne šťastná, že je takto príjemne. Nemám potrebu opekať sa zaživa …

ibrunova
1. aug 2025

Ešte môže august prekvapiť. Mne napríklad toto viac vyhovuje.

anonym_3fb621
1. aug 2025

Tento rok je otrasné leto. Týždne v júni pekne teplo a teraz v júli možno dva dni. Je hnusne, zima, prší, nedá sa kúpať. Proste otras. Minuly rok bolo perfektne, rok predtým tiež super. Toto je katastrofa 🫠

lucia13022023
1. aug 2025

Ja som veľmi spokojná. Júl bol na mok vkus dosť teply a aj jún. Žijem na juhu. Fakt sme tu mali dosť tepla, minulý rok to bolo ešte horšie. Nemohla som ísť von na bike, ani behať, prechádzky v 38 stupňoch nehrozili, syn znášal teploty zle a byť pri bazéne každý deň je strata času a nuda. Rovnako tak byť zavretá doma v klíme.
Čiže pre mňa je toto leto ideálne, aj bolo teplo, aj sa dá ísť normálne von, normálne žiť. Keď chcem 35 stupňov, idem do exotiky k moru. Na SK 35 nie sú treba.

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@lupajole

Nemame leto? Ved je super pocasie. Naco su nam 40 stupnove horucavy. Ked je 25 stupnove (na mna aj to moc este) 😃je to idealne pocasie. Aspon pre mna je dokonale leto a dufam, ze uz take aj ostane😃😃

@lupajole jedina moznost, kedy sa da plavat v prirodnych jazerach ( na kupaliska nechodim) je leto, a to musi byt teplo a ziaden dazd, aby sa voda ohriala. Vsetko zle, v lete je zima a beda sa plavat a v zime je teplo, a to sa zas neda lyzovat.

anonym_b883c4
1. aug 2025
@anonym_3fb621

Tento rok je otrasné leto. Týždne v júni pekne teplo a teraz v júli možno dva dni. Je hnusne, zima, prší, nedá sa kúpať. Proste otras. Minuly rok bolo perfektne, rok predtým tiež super. Toto je katastrofa 🫠

@anonym_3fb621 chod k moru , tam mas teplo

balerina2025
1. aug 2025
@lucia13022023

Ja som veľmi spokojná. Júl bol na mok vkus dosť teply a aj jún. Žijem na juhu. Fakt sme tu mali dosť tepla, minulý rok to bolo ešte horšie. Nemohla som ísť von na bike, ani behať, prechádzky v 38 stupňoch nehrozili, syn znášal teploty zle a byť pri bazéne každý deň je strata času a nuda. Rovnako tak byť zavretá doma v klíme.
Čiže pre mňa je toto leto ideálne, aj bolo teplo, aj sa dá ísť normálne von, normálne žiť. Keď chcem 35 stupňov, idem do exotiky k moru. Na SK 35 nie sú treba.

@lucia13022023 uplne suhlasim je dobre leto. ❤

anonym_b883c4
1. aug 2025
@lubmar

Ze schladit sa da hocijak?? Ako sa prosim ta schladis ked si 8 hodin v kancelarii,otocenej na juh,ked je vonku 38 stup., v kancli su 3 pc,kopirky a iná technika, klíma nie je, ventilator nemozes mat koli prievanu?? Skôr sa lahsie zahrejes ked ti je zima,oblecies si sveter, vypijes horuci caj... ale ked je ti horko nespravis nic! Max par sekund po vyjdeni zo sprchy je ti fajn ,inak peklo...
@anonym_autor

@lubmar zvlecies sa z koze ako had, ked je horko, to ta v skole neucili? ( ironia) niektore tu to fakt nevedia pochopit, ale to su panicky v rodinnych domoch s tymi hnusnymi nezdravymi klimami. klima v dome, klima v aute, klima v praci, aha pardon, take trcia doma na houmofise.

anonym_b883c4
1. aug 2025

schladiť sa dá hocijak ale zohriať ťažšie

autorka a to ako, okrem bazena a klimy ci ventilatora?
skor v zime sa vies oteplit ze zapnes kurenie ci das spominany svetrik alebo teply caj.
a to ze deticky sa nam toto leto nekupu, tak to tak neprezivaj, zober ich dakam na vylet, nech spoznaju aj Slovensko a krasy prirody, nemusia sa vkuse mocit v bazene a pozerat do modrych stien. a mas aj welnnesy, zober ich tam, ked ti doma placu

bobrina1
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
1. aug 2025
@bobrina1
Odpoveď bola zmazaná

@bobrina1 budme radi ze prsi, aspon nie su poziare

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@lucka_ke

ja si z detstva pamätám takéto letá ako je tento rok, nie horúčavy, výnimočne boli vtedy 30ky

@lucka_ke @lucka_ke sme chodili ako deti na strkoviska pravidelne, vtedy iste tolko nelialo ako teraz, cele leta sme tam travili

simsalabim
1. aug 2025
@anonym_fde7a7

@lupajole jedina moznost, kedy sa da plavat v prirodnych jazerach ( na kupaliska nechodim) je leto, a to musi byt teplo a ziaden dazd, aby sa voda ohriala. Vsetko zle, v lete je zima a beda sa plavat a v zime je teplo, a to sa zas neda lyzovat.

@anonym_fde7a7 ja som bola aj vcera aj dnes plavat v jazere… ale som na juhu. No voda tak rychlo nevychladne ako vzduch.

marca12
1. aug 2025

Uvedom si,kde zijeme. Pre nase pasmo nie je prirodzene mat 40tky horucavy. Mne toto leto vyhovuje,take si pamatam aj z detstva. Ked je nad 30,nedokazem fungovat ani doma,ani v praci.Mne sa uz aj 25 zda vela a je mi horuco.

anonym_b883c4
1. aug 2025
@simsalabim

@anonym_fde7a7 ja som bola aj vcera aj dnes plavat v jazere… ale som na juhu. No voda tak rychlo nevychladne ako vzduch.

@simsalabim u nas na kupalisku vodu prihrievaju , ludia sa kludne kupu ked je 25st. len teda ked nefuka. voda je teplejsia nez je vonku, je to prijemne

simsalabim
1. aug 2025
@anonym_b883c4

@simsalabim u nas na kupalisku vodu prihrievaju , ludia sa kludne kupu ked je 25st. len teda ked nefuka. voda je teplejsia nez je vonku, je to prijemne

@anonym_b883c4 ale v jazere ju neprihreju 😅 Treba plavat, inak by aai nola pon10 min studena.

anonym_b883c4
1. aug 2025
@simsalabim

@anonym_b883c4 ale v jazere ju neprihreju 😅 Treba plavat, inak by aai nola pon10 min studena.

@simsalabim ja plavem , ja som plavec, aj v detskom bazene plavem 😝

zuzanita1609
1. aug 2025

Leto je dobré,aj konečne zapršalo,veď na tie nádrže,priehrady,rieky,potoky sa len so slzami v očiach pozeralo. Ľuďom nikdy nevyhovieš "pani naša matka planéta". Keď je horúce,zle je,keď je mokro,zle je,keď nesneží zle je,keď nasneží zle je a tak ďalej 😁. A to som dnes čítala,že k ďalším 4rom obdobiam pribudnú ešte dve 😏.

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@simsalabim

@simsalabim u nas ma momentalne prirodne jazero 22,6,na mna studene. A tiez som na juhu

sara07
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b883c4 v zime trpím. Rovnako ako na skorú jar aj neskorú jeseň. Proste sa ťažko zahrievam. Aj keď je vonku 30 trvá dlhšie kým na mňa dolahne ze je horúčava. Aj som brala vitamíny aj prešla na rady tčm ako sa efektívne zahrievat v chladnejšom počasí no holt to asi nijak neporiesim a vekom to bude horšie, počasie zvlášť vnímam pretože pracujem vonku. A keď je leto ma byt teplo a keď mám na sebe šaty alebo tielko a kratasy ci bosé nohy v sandaloch tak by mi malo byt teplo aj po zotmení. Tak si predstavujem leto 🤷‍♀️

@anonym_autor v auguste tie noci je normálne že je chladnejšie a to všade nielen u nás
večer, v noci je predsa super ked sa schladí, lebo sa schladia aj mury a hned je normálne v domoch, bytoch aj bez klimy
ja neviem večer ešte všetko otvorím aby sa vychladilo, za mna chladnejšie noci v auguste vitam , spime pri otvorenom okne .. a kto je naučeny niekto v teple niekto zimšie

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@anonym_b883c4

Fuuuj, kupalisko nikdy.

anonym_b883c4
1. aug 2025
@anonym_fde7a7

Fuuuj, kupalisko nikdy.

@anonym_fde7a7 fajnovka. ak nemas ty mykozy, kde mas problem. tam je tolko chloru ze az. chodis k jazeru? ver ze tam je viac pliagy. alebo asi chodis len do slanej vody ze?

sara07
1. aug 2025
@anonym_fde7a7

Fuuuj, kupalisko nikdy.

@anonym_fde7a7 neboj na košiku v hypermarkete máš iné vzorky a aké fajne a dobre je 😂

simsalabim
1. aug 2025
@anonym_fde7a7

@simsalabim u nas ma momentalne prirodne jazero 22,6,na mna studene. A tiez som na juhu

@anonym_fde7a7 neviem, kolko ma, asi okolo 22 tiez. Treba sa hybat, inak je to fest citit. Ale pri plavani ok. Len z minulych rokov sme rozmaznani…

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@anonym_b883c4

@anonym_fde7a7 fajnovka. ak nemas ty mykozy, kde mas problem. tam je tolko chloru ze az. chodis k jazeru? ver ze tam je viac pliagy. alebo asi chodis len do slanej vody ze?

@anonym_b883c4 myslis, ze ludia a deti idu na wc? A tie prepotene tela, fuj, fuj. Urcite je zdravsie prirodne.a v bazene asi tazko budem veslovst na kajaku a supe. A milion ludi, tam sa ani plavat neda, hluk, decka revu, kricia.

ibatanecnica
1. aug 2025

@anonym_autor my mame stale teplo. Neviem kde byvas ale cakat 35 stupnov cele leto pomaly na cekom SK je asi nerealne nie? My sme mali 2 tyzdne kvoli horucavach skratenu prac.dobu. teraz sa ochladilo. 2 dni je chladnejsie - cez den 26. TO je malo?

anonym_b883c4
1. aug 2025
@anonym_fde7a7

@anonym_b883c4 myslis, ze ludia a deti idu na wc? A tie prepotene tela, fuj, fuj. Urcite je zdravsie prirodne.a v bazene asi tazko budem veslovst na kajaku a supe. A milion ludi, tam sa ani plavat neda, hluk, decka revu, kricia.

@anonym_fde7a7 ojojoj v jazere zas seru psy no dakujem ti. psy tiez prenasaju kopec chorob aj vtaci co tam su. 😅

anonym_fde7a7
1. aug 2025
@anonym_b883c4

@anonym_fde7a7 ojojoj v jazere zas seru psy no dakujem ti. psy tiez prenasaju kopec chorob aj vtaci co tam su. 😅

@anonym_b883c4 my chodime na jazero, kde psy nesmu

zobaka
1. aug 2025

začarovane Slovensko, esteze som bola pri mori, tam bolo nonstop krasne pocasie a tepla voda, tu je o nicom