Kde sa podelo letné slnko: nový štandard počasia?
Aj vy ste si všimli? Všade sa hovorí o globálnom otepľovaní sú mierne zimy no leto už tiež nie je také aké by malo byt. 30 stupňov tu bolo tak pár dní a je po všetkom. Vkuse je zamračené prší alebo fúka sem tam búrka a teploty max 25 stupňov aj to mimoriadne. Je to vždy okolo 20. Bazén na dvore nehrozí voda sa nenahreje a aj tak nie je stabilné počasie, čím to je? Treba sa naučiť na nový štandard alebo je len taky nepodarený rok? Keby sme neboli na dovolenke ani neviem ze je leto. 🥺
@anonym_fde7a7 ojojoj v jazere zas seru psy no dakujem ti. psy tiez prenasaju kopec chorob aj vtaci co tam su. 😅
@anonym_b883c4 ty si optimista, vsak? 😅
@simsalabim fuuh, to jr ladova voda, nie som rozmaznana, len zimomriva, ponozky nosim cele leto v noci🤣
@anonym_fde7a7 aj ja som zimomrivec, ale chodim celorocne plavat, som ako tak zvyknuta… zaklad je hybat sa.
@anonym_fde7a7 aj ja som zimomrivec, ale chodim celorocne plavat, som ako tak zvyknuta… zaklad je hybat sa.
@simsalabim presne
@anonym_b883c4 ty si optimista, vsak? 😅
@simsalabim nie pozoruje krajinu rada.
Mnohym vyhovuje toto pocasie, lebo musia do prace a cez dovolenku idu na vylety, na terasu posediet, ale pre tych aktivnejsich a sportovo orientovanych a milujucixh vodne sporty, to nie je idealne. Ist plavat, ked je stale riziko, ze pride burka..
Konečne leto aké má byť v miernom podnebnom pásme, komu sa nepáči a chce aby 5 mesiacov (máj až september) nepadla ani kvapka a bolo 30 až 40 stupňov nech ide žiť na Saharu. Presne leto ako si pamätám z detstva, rovnako aj máj bol ako z detstva-dosť studený, nie tropický. Bodaj by takto bolo už každý rok. Nie každý sedí doma na riti celé leto 4 mesiace s napusteným bazénom, ľudia aj pracujú a takým určite viac vyhovuje leto ako teraz.
Konečne leto aké má byť v miernom podnebnom pásme, komu sa nepáči a chce aby 5 mesiacov (máj až september) nepadla ani kvapka a bolo 30 až 40 stupňov nech ide žiť na Saharu. Presne leto ako si pamätám z detstva, rovnako aj máj bol ako z detstva-dosť studený, nie tropický. Bodaj by takto bolo už každý rok. Nie každý sedí doma na riti celé leto 4 mesiace s napusteným bazénom, ľudia aj pracujú a takým určite viac vyhovuje leto ako teraz.
@marsmykkok ja si tiez pamatam - po veceroch sme.nosievali mikiny. Nebolo ze kupanie sa o polnoci lebo je stale pomaly 30 stupnov
@marsmykkok ja si tiez pamatam - po veceroch sme.nosievali mikiny. Nebolo ze kupanie sa o polnoci lebo je stale pomaly 30 stupnov
@ibatanecnica na to si stale mozu ludia kupit vyrivky s 30st.
@marsmykkok úplne súhlasím. konečne normálne leto. nášmu pásmu také patri. skôr ma desia že nemáme riadne zimy. to je problém.
minule leta sme makali v kuchyni, nie každý ma doma Home Office. ľudia ktori uznávajú horká majú klímu všade a nepracujú v neklimatizovaných priestoroch.
@marsmykkok po praci si zaplavat, najlepsia vec na svete. Jedine, na co sa v lete tesim. A teda, vo virivke som edte neplavala🤣
Kto si pamätá, mi dá za pravdu, že v zime bol zima, sneh niekedy napadal už na Martina. Ak nebol sneh na Vianoce, vždy bol na Silvestra a naopak. Stavali sme snehuliaky, šmýkali sme sa, chodili sa korčuľovať, guľovali sme sa. Jar bola jar. Poltopánky, bundičky, svetríky, plášte, trenčkoty. Leto začínalo od polovice júna a bolo presne takéto do 28 stupňov. Raz za čas, keď bolo 30, tak už sme skapíňali. Na kúpaliska sme chodili, keď nepršalo a svietilo slniečko a bolo aj 24 stupňov, aj sme sa opálili aj sme sa spálili. Ku večeru sako, kockovaná košeľa, alebo ľahká mikina. Jeseň bola jeseňou s koženkami, rifľovými bundami, džínsami, poltopánkami, púšťali sa šarkany, chodili posledné kolotoče. A koncom novembra sme vytiahli bundy, s huňatými kapucňami, čižmy, rogery, rukavice, šály a čiapky a odložili sme ich vo februári. Ja si pamätám teda 4 ročné obdobia. A to som mileniál.
@marsmykkok po praci si zaplavat, najlepsia vec na svete. Jedine, na co sa v lete tesim. A teda, vo virivke som edte neplavala🤣
@anonym_fde7a7 kup si neopren
Kto si pamätá, mi dá za pravdu, že v zime bol zima, sneh niekedy napadal už na Martina. Ak nebol sneh na Vianoce, vždy bol na Silvestra a naopak. Stavali sme snehuliaky, šmýkali sme sa, chodili sa korčuľovať, guľovali sme sa. Jar bola jar. Poltopánky, bundičky, svetríky, plášte, trenčkoty. Leto začínalo od polovice júna a bolo presne takéto do 28 stupňov. Raz za čas, keď bolo 30, tak už sme skapíňali. Na kúpaliska sme chodili, keď nepršalo a svietilo slniečko a bolo aj 24 stupňov, aj sme sa opálili aj sme sa spálili. Ku večeru sako, kockovaná košeľa, alebo ľahká mikina. Jeseň bola jeseňou s koženkami, rifľovými bundami, džínsami, poltopánkami, púšťali sa šarkany, chodili posledné kolotoče. A koncom novembra sme vytiahli bundy, s huňatými kapucňami, čižmy, rogery, rukavice, šály a čiapky a odložili sme ich vo februári. Ja si pamätám teda 4 ročné obdobia. A to som mileniál.
@anonym_1bdc98 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
@anonym_autor mne vadia hlavne tie chladné noci, kedysi sme v tričku sedávali vonku do polnoci, teraz nehrozí. Cez deň to na kúpanie moc nie je, jedine kde je teplá voda. Doma sa v bazéne voda ani neohreje kvôli studeným nociam. Toto leto praje turistike, nie kúpaniu. Čo už, počasie si nevyberáme ...
@anonym_fde7a7 kup si neopren
@anonym_b883c4 mam, ale nezmesti sa mi do ruksaku, co nosim do prace.
@anonym_1bdc98 ano, pravidene Martin na bielom koni 👍 V lete 25 st bola horucava, teplaky a mikina v tabore povinna vybava rano aj vecer.
@anonym_1bdc98 ano, pravidene Martin na bielom koni 👍 V lete 25 st bola horucava, teplaky a mikina v tabore povinna vybava rano aj vecer.
@simsalabim ja pamtam v lete vzdy pri taboraku mikina bola v tabore. krasne zlate casy.
@januska12323 tak pamätám si pár rokov dozadu každé leto teplé. Teraz bez svetríka nemôže človek nikam ísť. Je akurát ale večere sú chladné a rána ani nehovorím. Ráno 15 stupňov je na leto malo
@anonym_autor ty si dala zimomriva..my sa aj kúpeme. Ideálne leto, dá sa byť celé dni vonku, nie len skoro ráno a neskoro večer.
@anonym_autor nie ze by mi to velmi vadilo,ale toto leto sa asi nepojdeme kupat po cca 17tich rokoch pravidelneho letneho kupaliskovania🙂 volime viac turistiku,bicykle. Najviac mi vadi ze vecer je zima
Ja som nadšená 🙃🙂
schladiť sa dá hocijak ale zohriať ťažšie
autorka a to ako, okrem bazena a klimy ci ventilatora?
skor v zime sa vies oteplit ze zapnes kurenie ci das spominany svetrik alebo teply caj.
a to ze deticky sa nam toto leto nekupu, tak to tak neprezivaj, zober ich dakam na vylet, nech spoznaju aj Slovensko a krasy prirody, nemusia sa vkuse mocit v bazene a pozerat do modrych stien. a mas aj welnnesy, zober ich tam, ked ti doma placu
@anonym_b883c4 to si este asi nezila v Petrzalke v panelakovom byte bez klimy😀neschladis sa nijako ked je 35 stupnov cez den,prisaham😁2-3 tyzdne sa nevyspis a ked sa schladi,budes dakovat nebesiam
Myslím si, že je to celkom v pohode. Je to také vyvážené. Sú potrebné aj tie zrážky. Dlhšie bolo sucho a voda zrazu bola nad zlato. Aj tá príroda to potrebuje. Nič by sa neurodilo a tak. Boli by veľké škody. Je to dobre tak ako to je.
no pozeram, ze o tyzden tu budeme mat 35 stupnov ako na koni 😂
@anonym_autor kedysi boli takéto letá,nebolo 35-40° a všetci boli spokojný,ja mám rada leto ,aj teplo ale mne to takto vyhovuje ...len keby neboli také výkyvy veľké (teplotné)tak by mohlo byť kľudne aj celé leto takto ...je dobre,príjemné ...zima nieje ale keď prídu dní že je o 15°menej ako predošlí deň tak to človek ozaj cíti
Ale tiež sme tento rok ani nepostavili bazén,nemá to význam..voda by sa ani neohriala
@anonym_b883c4 to si este asi nezila v Petrzalke v panelakovom byte bez klimy😀neschladis sa nijako ked je 35 stupnov cez den,prisaham😁2-3 tyzdne sa nevyspis a ked sa schladi,budes dakovat nebesiam
@anonym_1bd7c2 ja viem kolko je v petrzalke, som odtial.
@mirokub na kysuce , ale predtym tiez nebolo extra teplo. ci ? ved hore orava a kysuce vzdy chladnejsie boli, to len posledne roky ludi rozmaznali
no pozeram, ze o tyzden tu budeme mat 35 stupnov ako na koni 😂
@zobaka ano presne tak, ma to ist hore. ale ja uz predpovediam nejak neverim a august je zradny
@anonym_1bd7c2 viem ake su hora v panelaku. velmi dobre viem.

@anonym_fde7a7 neviem, kolko ma, asi okolo 22 tiez. Treba sa hybat, inak je to fest citit. Ale pri plavani ok. Len z minulych rokov sme rozmaznani…
@simsalabim fuuh, to jr ladova voda, nie som rozmaznana, len zimomriva, ponozky nosim cele leto v noci🤣