icon

Kde sú Ukrajinci? Čo sa deje?

daniela2202
27. jan 2024

Akosi ich nevidieť.... čo sa deje?

kristiii
28. jan 2024

@daniela2202 ale vidieť, len ich pri tom musíš aj počuť, aby si vedela, že sú to Ukrajinci. Aspoň ja ich teda na pohľad nespoznám. Ale na ulici či v obchodoch ich počujem denne.

valeria_h
28. jan 2024

Príď do Prahy, tu je ich ako múch a stále pribúdajú.

alenka58
28. jan 2024

bežne ich nestretávam, ale jeden deň som išla na sono, robila mi ho lekárka ukrajinka, odtiaľ som išla taxi, viezol ma ukrajinec do kaderníctva kde mi vlasy robila ukrajinka

ketrint
28. jan 2024

@daniela2202 to vážne? Ja v Ba ich stretávam na dennej baze. Kuriéri, taxikári, už dávno sa mi nestalo, že by mi niekto rozumel keď chcem usmerniť trasu napr 🙄🙄 ani po slovensky, ani po anglicky. Tiež aj predavačka, dcéra ma v škole viac takých deti tak stretávam rodičov, ale celkovo aj v meste a pri bežnom živote ich stále bežne stretávam veľa…

bylinka25
29. jan 2024

Ukrajinci tu boli, sú aj budú. Tí, ktorí tu žijú roky, pacujú, aj tí, ktorí odišli len nedávno.
Svet sa mení a ľudia migrujú. Len sa pozrite, koľko Slovákov žije po svete.

maciatkolulu
29. jan 2024

@yanni nieeeee,aj u nás ich je viac než dosť 😏(At)

zarrinka
29. jan 2024

@yanni Ty nie si rovnaký prisťahovalec?

iwesska
29. jan 2024

Ja ich vidim v robote kazdy den a tesim sa na nich😉

maciatkolulu
29. jan 2024

@zarrinka zaručene nie je. Rovnako by bolo nič nerobiť,dostávať dávky,mať zadarmo, ale že skoro všetko,nedostávat pokuty a v pohode porušovať pravidlá,mať zadarmo diaľničné nálepky atď. Nemyslím,že niektori iní prisťahovalec má rovnaké možnosti. Ano,ani palestínsky ,nijaký utečenec tieto vymoženosti nemá. A je rozdiel prisťahovat sa ,pracovať, pridávať do spoločnej kasičky a iné je využívať systém. Skús hádať na čo narážam. A pardon,keď už domáci majú plné zuby všetkého,tak niekde problém bude.

zarrinka
29. jan 2024

@maciatkolulu V mojom okolí je prisťahovalcov echt dosť. Aj bývajú u mojich známych. Všetci pracujú, nevyužívajú systém a deti chodia do školy. Samozrejme sa nájdu aj osoby, ktoré využijú systém ako sa dá, ale to robia aj domáci.... Netreba rozlišovať ľudí podľa národnosti ale podľa toho ako sa správajú... Pre mňa je toto jediný relevantný ukazovateľ..

valeria_h
29. jan 2024

@maciatkolulu Kým ich bude vláda dotovať, budú to využívať. Bohužiaľ.

maciatkolulu
29. jan 2024

@zarrinka žiaľ na Slovensku nie je veľmi čo zneužívať,kdežto v Rakúsku je... A ja naopak mám veľmi,ale veľmi zle skúsenosti a doteraz,aj keď som šancu dávala,sa im nepodarilo zmeniť môj názor. Ja som za pomoc každému,kto to potrebuje. Ale to je to,- ten kto to potrebuje....

zarrinka
29. jan 2024

@maciatkolulu mrzí ma tvoja skúsenosť, žiaľ, ľudia sú rôzni...

candii
29. jan 2024

Vidím ich a nevadia mi. Nech si žijú

ibatanecnica
29. jan 2024

prídi k nám, u nás je ich dosť

zuzulka558
29. jan 2024

Jedna býva pod nami nový sused a našiel si frajerku Ukrajinku až včera som ju začula,, takže mladej vadí ak mi dieťa o pol 11 večer skočí z postele na WC rýchlo, podotkynam 3 ročná nie ta staršia,, ale už dlho nič nevadilo a už ani vadiť nebude lebo som povedala ze tu bývam 10 rokov a odrazu mladej ani nie 20 ročnej Ukrajine bude všetko vadiť a nainfikovala aj jeho,nech sa vráti domov som povedala, bože hrán kedysi aby niečo padlo 🤣🤣 nevedela do koho začala vtedy, myslím ze ma počuli lebo som povedala ze sem dám do podnájmu Rómov ako to urobila kamoška pred 2 rokmi na just susedskw starej dievke 🤣 inak mame aj takých co su tu 6 rokov s dcérou od škôlky a spolu sú jeden za druhého fakt sú zohraty zastanú si jeden druhého aj v škole,z rodičmi sa poznáme a rozumieme, jeho tato ma aj dobre platenú prácu no ne povyšuje sa nejak 🙂 dvaja robotníci 4 roky byvali nad nami ale už sa odsťahovali slušný a srandovny chalani,, na parkoviskách neriešim ani v obchode

stanulienkat
29. jan 2024

Stretavam vela. Pracuju, zaclenuju sa. Mnohi su slusnejsi a pracovitejsi ako Slovaci. Bydeme raz vdacni, ze robia prace, ktore my nechceme.

zuzulka558
29. jan 2024

@stanulienkat alebo taký čo má kolegov môj brat a už ich vyhodili, lajdaci robiť sa im nechcelo

maciatkolulu
29. jan 2024

@zarrinka ver tomu,že aj mňa to mrzí. A veľmi.

stanulienkat
29. jan 2024

@yanni toto je Topka!!!!! Tento komentar.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ze u nas.... napise pristahovalec z ost bloku, ktoreho tam maju domaci v zuboch. Ty kokooooooss. Toto ani Shooty nevymysli.

stanulienkat
29. jan 2024

@zuzulka558 ved vsade sa najdu aj taki, aj onaki. Ci slovaci su len dobri a slusni??

zuzulka558
29. jan 2024

@stanulienkat keď píšeš mnohý si slušnejsi a pracovitejsi tak napíšem ze sú oveľa horší,, známa ma ubytovňu a po polroku všetkých Ukrajincov vyhodila bolo jej jedno ci sú tam aj deti,, taky bordel ze aj potkany tam mohli už bývať,, a píše sa Ukrajinci v téme nie Slováci 🤷‍♀️

luccija
29. jan 2024

@zuzulka558 podľa gramatiky by som si myslela, že to píše Ukrajinka.Tak isto by to mohlo vadiť slovenke, že dupoce dieťa.
U nás v satelite ich je veľa všetci sa zaradili pracujú buď tu, alebo v meste k Ukrajinke chodim na masáže prenajala si salón.Dcera má v triede ukrajinku a bielorusku, taxikár ma viezol ukrajinec, ale už tu má roky otca.Vacsina z tých, čo som sa rozprávala tu chcú zostať.Mne nevadia

stanulienkat
29. jan 2024

@zuzulka558 jasne...ked ich nenavidis, tak ich budes lyncovat a hladat len to zle. Nepoznam nikoho zo skupiny dvojzubcov, ktori by povedali 1 dobre slovo na nich. To je v ich nastaveni. Aj keby ti pomohli, aj keby ti zivot zachranili....proste nevyda.... Hlavne motto-nenavist.
Ja poznam lekarov, sestry, sanitarky, predavacky, upratovacky. Vsetko profesie, kde chybaju ludia.

valeria_h
29. jan 2024

Takže nové slovo pre dezolátov, dvojzubci? 🤣 stále len haniť a nalepkovať.

zuzulka558
29. jan 2024

@luccija píšem z roboty neriešim ako 🤣 ja nemám proti nim nič ak žijú normálne, ale ta dole to je iná kapacita 🤷‍♀️
@stanulienkat aj si čítala môj dlhý príspevok do konca alebo nie? niekde hore,, asi nie a len tak odpisuješ od veci

stanulienkat
29. jan 2024

@valeria_h ano. Dezolati sa vam nepaci. Ty by si nemohla chybat v debate, kde sa prejavuje nenavist. Tiez pristahovalec do krajiny, kde nas maju za idiotov kvoli sucasnej vlade.

zuzulka558
29. jan 2024

@luccija moja dcéra má najlepšieho kamaráta už dlhé roky Ukrajinca aj som to tu uz písala čiže ja nenávisť nemám,,, ale jedna mamička z triedy stále útočí na Ukrajincov najme vždy keď tam je moja dcéra,, ma nejaký komplex asi v hlave z toho ako si rozumejú a za stanú jeden druhého ak sa niečo v triede zomelie

yanni
29. jan 2024

@zarrinka nie, nie som.

yanni
29. jan 2024

@stanulienkat ja ie som pristahovalec.