icon

Kde zmizlo z obchodov normálne oblečenie?

katpox
29. máj 2018

Citim sa uz ako totalny valibuk. Dnes som prvy krat znechutena z nakupov. Vybrala som sa do obchodu s pozehnanim manzela nakup si co len chces saty suknu bizuteriu nohavic tricka... Jupi tesim sa. Vchadzam do obchodu HM citim sa ako na pyzamovej party.Bledunke oblecenie na dotyk teplakovina. Nevadi mozno bude fajn ,ked sa don obleciem. Nuz ani to nepomohlo a nedodala ani moja presipacia postava smrnc pyzamkovemu autifitu. . Ok idem do NY. Utok nastiek .... Nevzdam sa. Beriem tricko,bluzku,suknu. SUKNU obleciem...na jednu nohu. HUPS. Tricko obleciem,volaniky sposoboli,ze vypadam ako pastierka husiek,len stebielko paziti do ruy. Nie je to sexi ako som chcela. Nevadi idem do drahsieho ,dufajuc lepsieho shopu. Tricko 30 e. Lenze zrkadlo neoklamem. Tricko konci 6 cm pod prsiama a pod nim hole brucho. Zrela zena,30tnicka.. si to uz nemoze dovolit. Viete damy..obliect si mozes co chces ale mladost nevratis....Skusam nariasene satky Zeby predsa? Nie nie ...rukav sa mi zasekol hned na zapesti...pisem muzovi ,-ze nic z toho..on nastvany. Ze samozrejme som fajnova. Nuz neviem zienky kde si vy veci kupujete a ci mate umorne nakupovanie ako ja...asi mussim zhodot 50 percent vahy ..na slusnych 37 kg a hadam sa mi aj ruka prepcha cez tricko...

sticker
zuzka102
29. máj 2018

Ja mam vacsinu veci z Orsay. Nieco najdem aj v S.Oliver ci Reserved.
Ale standardne, ked idem nieco cielene kupit, tak odchadzam s prazdnymi rukami, no ked skocim do obchodu len tak narychlo, akoze kuknut aka je aktualna ponuka, tak sa mi podari aj nieco pekne kupit.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@jajka257 tak da sa aj s tou 9-rocnou, ale zvycajne ona s tatkom skonci na ihrisku a my dve (so starsou) si to uzijeme po svojom😉 Vydrz, je to fajn, aj napriek obcasnym pubertalnym naladickam😝

seahorse27
29. máj 2018

H&M je pre mna v pohode, nosim velkost S-M. Stane sa mi obcas, ze tam nic nenajdem, maju obcas divne kolekcie na niektore sezony. Okrem toho mam rada Reserved, Orsay, s. Oliver, Benetton, Promod, Mango, Esprit, rifle kupujem vacsinou Levis. Do NY uz daaavno nechodim, to je ozaj pre lolitky a ta kvalita tiez nie je bohvieco. A neviem si vybrat nic v Zare - tam len bludim a cudujem sa. C@A mi pride babkovske, Takko a Gate kvalita asi ako NY, tam uz tiez nechodim.

ivec16
29. máj 2018

ja mam rada promod, CAMAIEU,reserved, naf naf

lilyianka
29. máj 2018

@jajka257 myslíš takú károvanú husto naskladanú tesne pod zadok?

nickpick
29. máj 2018

H&M, Zara ale online, kde maju ovela vacsiu ponuku, ako v predajniach, rada si skusam veci doma a nie v zaprasenych kabinkach kde je take osvetlenie, ze ma zakazdym prejde chut nakupovat ked sa na seba pozriem, oplati sa hlavne pocas zliav, najma H&M ma zlavy kazdy druhy tyzden, odporucam aj ASOS, najma kvoli topankam a taskam, Massimo Dutti, v zlavach sa tiez oplati nakupovat online, ale inak je to momentalne v nasich obchodoch velka bieda, ta kvalita satstva je priam zufala, co chytite do ruky je umelina, vazne uvazujem ze sa naucim sit a strikovat ak to takto pojde dalej...

hettinka
29. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl z NY mám take obyčajne trička na dovolenku a na doma. Ale niečo súce do roboty tam nájdeš sotva.

hettinka
29. máj 2018

@katpox oblečenie si kupujem, keď sa mi niečo zapáči, tiež si neviem kúpiť tak, že idem a “musím” si tu a teraz kúpiť.

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@hettinka tak ja som tam nasla aj tricka, ktore nosim do roboty.

jajka257
29. máj 2018

@hettinka ja som tam nasla aj sukne suce do prace aj tricka. Treba hladat.

0silvia0
29. máj 2018

@nickpick bože to som rada že nie som sama. Ja keď vojdem do H&M kabínky a idem si niečo skúšať, to svetlo a tie zrkadlá z každej strany mi robia fóbiu, vyzerám vždy ako stará vražda
a chytím depku a pýtam sa: to fakt takto vyzerám? Fakt?😵

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@0silvia0 ja som si myslela, ze v tych kabinkach len ja vyzeram ako debil😀 ... tak to teda bude asi nejaky zamer, len asi nie najmudrejsi😀
Inak, ja si vacsinu veci sijem, tam jedine mam istotu, ze material, strih a vypracovanie bude take, ake chcem.

0silvia0
29. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl no to som rada, že sme sa tu našli a zistili sme, že aj ostatné vyzerajú ako debilky v kabínkach a nie sme v tom samé🙂
To je super že si šiješ, ja som kedysi tiež šila, ale už sa mi teda nechce 😔

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@0silvia0 tak mna to bavi, len casu je malo. Keby bolo viac, tak by som nakupovala len latky😉

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@0silvia0 ja teda neviem, ale ja by som sa do kabiniek snazila nainstalovat zrkadla a osvetlenie take, aby aj zeny s postavou Ruzickovej vyzerali dobre.

0silvia0
29. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl no minule som bola s kamarátkou v metrovom textile a bola som dosť prekvapená, aké sú látky drahé... za to, čo ona dala za látku na 2 sukne, ja by som si tie sukne vedela kúpiť už hotové. Oplatiť sa to asi neoplatí, ale keď ťa to baví, tak je to super záľuba.

nela6
29. máj 2018

@katpox mne su veci z new yorkera velke, este aj xs... Sadnú mi len obtiahnuté tricka, som v 22tt a oblečiem xs tricko stamad 🙂))) a to mam 55kg ne vela ale ani nesom kostra

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2018

@0silvia0 tak vzdy zalezi od toho, s akym obchodom to porovnas. Ale ak chces dobru latku (peknu, aj dobry-prijemny material), tak zaplatis hodne. Absolutne neplati, ze sitim usetris, ja to mam ako konicek a vzdy dodavam-taky drahsi konicek. Ale vzdy ma potesi, ked nieco nove usijem a to je taka radost k nezaplateniu.

marka13
29. máj 2018

@katpox Som na tom uplne rovnako. Tiez som bola po 100 rokoch nakupit oblecko. Byvam na dedine,som na RD...potrebujem pozhanat zakladne kusky, lebo doma sa aj tak dostanem tak na ihrisko a do potravin... Tricka, rifle,nejake volne letne saty. Mam rada klasicke tricka,obtiahnute, s vacsim vystrihom(neznasam veci ku krku,+este dojcim😊) bez trapnych obrazkov a napisov.... Radsej dam k tomu nejaku vyraznu bizu alebo satku. Ked som aj daco nasla ,nikde nemali akurat moju velkost..40\42. Vsade same XS. Le par triciek a tie mali tak otrasny strih, ze by som ich nebrala ani na doma...Pobehala som cely Avion vtedy a domov som sla jak soplave decko...normalne som sa rozrevala...jasne ze az v aute. Pol dna v prdeli a nic! Taze aj ja som odkazana na Bonprix,aj kefd pomer cena /kvalita teda nic moc a casto musim vratit veci. Niekedy sa zadari daco pekne v KIK...napr prave chutnu jednoduchu kabelku k satam aj k rifliam a obycajne jednofarebne tielka som si kupila..No a samozrejme Lidl a tesco ak trafim velkost.... 😭 S chystam sa aj do sekaca,tam sa nikedy daco najde tiez. Inak je to bieda.

mahulienao
29. máj 2018

Och boze, akokeby si o mne pisala. Uplne nekonfekcna postava ... bez sance, najradsej by som nikde nechodila.

simkakr
29. máj 2018

tak ja som asi nejaka divna zienky, ale ja by som bola schopna kupit si kazdy den nieco co mi padne do oka a to teda nepatrim do skupinky- stihle....ved v dnesnej dobe je taky vyber ..a ziadne obmedzenia...ok nevravim ze 150kg zena si ma dat suknicku co konci 1 cm pod ritkou...ale totalna volnost...a tie pastelove farby a volany co teraz bezia, pre mna je to radost kupovat...krasne jemne zenske...och ♥

hettinka
30. máj 2018

ja si myslím, že zrelá žena od nejakého veku (povedzme ako ja po 40-ke), ktorá pracuje na nejakom poste, by už niektoré veci nemala v bežnom živote nosiť. napr. sa mi nepáči, ako kolegyňa, tiež 40-nička učiteľka, príde do práce v rifliach s dierami alebo prikrátkej sukničke. Nehodí sa to v danej pozícii, hoci postavu má OK. Mne to pripadá, akoby si chcela niečo dokazovať.
Ja mám v šatníku tiež aj také oblečenie, ktoré nosím výlučne v lete na kúpalisko a dovolenku, ale do roboty by som si to nedala, hoci v pohode nosím do roboty aj rifle, ale skôr klasického strihu, nie výstrelky. Mám taký základ a do toho si dokúpim v každej sezóne nejaké tričko, doplnky v nejakej aktuálnej farbe.

@simkakr ono je to fajn, ak bývaš v meste a máš tie obchody zmapované, vieš kde čo majú ... lenže ako tu, ženy z okolia, ktoré sa do obchodu dostanú občas, tak majú problém kúpiť si, to verím. Mne sa teraz tie pastelové farby a volániky tiež veľmi nepozdávajú, nie som najštíhlejšia a vyzerám v tom čudne, aj sa cítim nesvoja. Moja vysoká štíhla, mladučká dcéra naopak perfektne.

Inak, mnohé značky, čo tu píšete, majú veľkosti do 42 a dosť, alebo sú len v BA, v menších mestách smola, nie sú...
Kabínky = kapitola sama o sebe...

dskjhfdlkdjhl
30. máj 2018

@hettinka ver tomu, ze aj v NY sa daju kupit tricka, ktore moze zena okolo 40-50 nosit aj na vysokom poste do prace😉

maruski99
30. máj 2018

@katpox nie si vôbec sama, ktorá vždy keď ide do obchodov tak odchádza zúfala...mám pocit, že tie obchody sa z roka na rok horšia a horšia:-/:-/...

viera27
30. máj 2018

moc sa niektore riesite, baby. Ze mam nejaky vek neznamena, ze si nemozem obliect co chcem a este (cuduj sa svete) vyzerat v tom uzasne. Hlavne aby som ja bola spokojna a co si myslia ostatni je mi dost volne (vynimkou je dodrzanie etikety na spolocenskych udalostiach a dresscode na mitingoch).
A co mozem poradit je prestat nakupovat planovane, namiesto toho kupovat veci ked sa mi pacia. Menej a castejsie. Poznat co naozaj nosievam a teda nosit aj budem.
a pre inspiraciu 40tnicky:
https://www.instagram.com/doesmybumlook40/?utm_...
https://www.instagram.com/mamainheels/

0silvia0
30. máj 2018

@viera27 to nie je o riešení seba samej, ale o tom, že niektoré kolekcie sa každému nepáčia. Tak ja osobne tieto dlhokánske kvetinové a volánové šaty a sukne nosiť nebudem nikdy, nakoľko sa mi:
- nepáčia
- necítim sa v tom dobre
- vyzerajú skôr lepšie na vysokých ženách, ja mám klasických 165 cm
- nemám dobrý pocit, že teraz je móda volánov a kvetín a pastelových tónov a teraz všetky ženy v uliciach od 14-65 rokov budeme chodiť oblečené narovnako a budúci rok všetky kvetinové kreácie vyhodíme, lebo sa už budú napríklad nosiť kocky s trojuholníkmi na obtiahnutých sukniach.
Ide o to, že niekto nejde podľa módnych vĺn a chce sa obliekať podľa svojho štýlu a ten sa potom ťažko hľadá v kamenných obchodoch 😉

viera27
30. máj 2018

@0silvia0 samozrejme, ja len reagujem na nazor, ze mame vek na urcity styl oblecenia 🙂.
V kazdom pripade sa treba vyhybat fastfashion obchodom, ak clovek chce statement kusky do satnika, ktore budu aktualne stale. A to nejaky NY, alebo nedajboh Terranova, Calliope atd atd nedaju. Z lacnejsich napr. Mango SUIT kolekcie, pripadne nieco v Peek and Cloppenburg.

0silvia0
30. máj 2018

@viera27 aha, pardon, chápem ako to myslíš, ale ja som nakukla do linkov, ktoré si dala a zasa som uvidela tie dlhé sukne, ktoré teda ja nemusím. Ale na vysokých, štíhlych ženách sa mi páčia.

lubina
30. máj 2018

@katpox nieco v Zara, nieco v Mangu, nieco v Bershka, z tych lacnejsich....ale zajdem aj do malickych obchodikov s oblecenim, aj ked su drahsie, maju vacsinou (vacsinou) pekne a kvalitne veci a v mensich seriach, cize som si skoro vzdy ista, ze ked vyjdem z obchodu nestretnem hned zenu v tom istom😉

lienka737
30. máj 2018

Mne sa nepáčia tie MEGAOVERSIZE handry, neforemne, obrovské.