Kedy skončí covid doba?
Myslíte že sa skončí niekedy táto covid doba? A ze konečne ľudia aj ocko aj neocko budú žiť normálne? Mam normálne obavu z toho
VYJADRENIE IMUNOLOGA 🙂
Protože:
Lidé, kteří se setkali se SARS Cov-2 a infekci přežili, jsou imunní proti všem existujícím variantám a budou mít maximálně rýmu. Imunita proti SARS Cov-2 je komplexní a samozřejmě zahrnuje rozpoznání i nemutovaných částí viru. Zařidí to CTL a protilátky, vyvolané třeba i padesátou dávkou zastaralého šmejdu od Pfizeru na tom nic nezmění. Kromě toho se omikron chová jako daleko konzervativnější koronavirus, napadá velmi efektvně sliznici horních cest dýchacích, čímž "nemusí" a ani "nemůže" pronikat hlouběji, neboť ho podle principu přírodní rovnováhy zaručené evolucí slizniční imunita zlikviduje, ale umožní jeho části včas uniknout, nakazit okolí a tak s námi existovat, dokud se nezlikvidujeme sami.
Jedinou ohroženou skupinou zůstavají senioři, kteří se s virem nedokázali vyrovnat vlastní T buněčnou imunitou a musejí na ten zastaralý šmejd s krátkodobou účinností spoléhat. Ano, oni potřebují další dávky, protože ten zastaralý krátkodobý šmejd opravdu nedokáže udržet dostatečný koloběh protikátek po dobu delší než několik měsíců.
mRNA vakcíny se nepovedly. Jsou příliš krátkodobé a firmy nejso evidentně schopné anebo ochotné modifikovat je tak, jak se mění to, proti čemu jsou namířeny.
Omikron nás nezahltí. A Vašek bude muset, už asi popáté, vzít zpátky, co říkal. To už pak bude možná lepší navždy mlčet.
A pan imunolog ma aj meno a nejaku kredibilitu? A to co vravi sa mi nezda pravdive, ved je kopec ludi ktori dostali covid viackrat a on tvrdi, ze su imunni .
@viestta pises "im"..ako nejakemu odpadu....fakt smutne...vy ockovani sa prezentujete ako nejaki nadludia....uz mi to vazne lezie na nervy.....toto delenie ludi...a ty konkretne nie je diskusia kde by si sa neobjavila.....a neobhajovala svoju vakcinaciu....
@mirko84 imunolog sa bola Jiri Sinkora mal aj na TA3 co ja viem reláciu môžte si pozrieť podľa mňa ako jediný vie o čom hovorí, a to ze dostali viac krát covid a co vy ste dostali len raz angínu v živote? Lebo ja viac krát a som tu.... Aj kolegyňa mala 2 krát covid a žije prvý krát so soplom druhý krát bezrpiznakovo a očkovaná nie je
@skorpionik30 každý má právo napísať svoj názor a to že s
@viestta nesúhlasíš neznamená že nemôže nič napísať. Ja som nezaockovana a ani to nemám v pláne a čo niekoho nutim sa neočkovat? Rešpektujem každého názor ale zariadim sa podľa seba. A tak ako ona aj ja môžem napísať skúsenosti a názor.
@denka81 a vieš prečo to tak uvádzajú? Pretože za neockovanych berú aj ľudí, ktorí majú “len” dve dávky🤷🏽♀️🤦♀️
@mirko84 No vidis to a ja napr.nie som este zaockovana,pretoze moja IMUNOLOGICKA mi povedala,ze s tym mam pockat,kym na tom budem lepsie,ale papier o tom nemam, lebo kontraindikacia ockovania to nie je. Vidis to,verim IMUNOLOGICKE,co ma lieci a potom mi tu nejaky Mirko z MK povie,ze som neockovana lebo sa BOJIM ihly. To je aky paradox toto😂Tak ako Mirko,mam verit tej imunologicke,ci tebe? Fakt si nemozem kupit tie ponozky bez toho papiera?🤔
@iwesska Samozrejme, ze treba verit doktorke, ja sa za doktora nepasujem. Ja viem, ze zijeme v dobe, ked aj vyrok "Nebo je modre" niekoho urazi / pohorsi, lebo ved ano, su aj farboslepi a ako si mozem dovolit pred mini spominat farby. Pri globalnej pandemii a diskusii o nej (co bola explicitne otazka tejto temy) sa neda vyhnut vseobecnym tvrdeniam voci ktorym sa vzdy najdu ojedinile vynimky, pre ktore to neplati. To ale neznamena, ze sa teraz mame bat tieto tvrdenia vyslovit alebo ich povazovat za nepravdive. Urcite nemaju stotisice ludi odporucene cakat s ockovanim.
Urcite su ludia, co maju / budu mat neziaduce ucinky ale urcite je ich menej, ako keby sme nechali celu populaciu vystavit kovidu a spocitali, kolki mu podlahnu.
Ako ale bolo povedane nizsie, ludia nesuhlasia s ockovanim, nesuhlasia s opatreniami a ob!edzeniami. Tak nech tu a teraz povedia, ci suhlasia s tisickami zbytocne mrtvych vsade okolo seba a ak nie, ako chcu tomu zabranit. Lebo o tom to cele je - virus tu proste je a sam od seba nezmizne. Tak ake je to ich zazracne riesenie, na ktorom by boli ochotni sa podielat?

Co mna udivuje velmi je, ze ludia veria neurologovi, ked ich boli hlava, ocnemu ked zle vidia, zubarovi ked ich boli zub, chirurgovi, ked im robi bypas, ale zrovna ti imunologovia sa nejako zahadne spolcili a nehovorian "pravdu" o kovide a ockovani a preto prave tejto jednej vetve zdravotnickej specializacia proste verit nebudu....