Kedy skončí covid doba?
Myslíte že sa skončí niekedy táto covid doba? A ze konečne ľudia aj ocko aj neocko budú žiť normálne? Mam normálne obavu z toho
Presne nad týmto som sa včera tak pozastavila, .... ja som tolerantný človek, a doteraz som sa prispôsobovala, aj budem ak to bude potrebné. Len ma to už tak mrzí, a strašne by som chcela, aby bolo všetko tak ako predtým. A ja mi z toho celého tak smutno.
Určite to raz skončí. Ja dúfam, že už tento rok bude lepší. Vidím nádej v omikrone, snáď sa ozaj časom potvrdí, že vírus mutuje na slabšie verzie...
Neviem,ci a kedy skonci cela tato doba,ale tie na hlavu postavene opatrenia v obchodoch by uz mohli😡 Aby bola v potravinach hlava na hlave,bez ockovacieho statusu,ale ked si chces zobrat z regalu ponozky,tak musis byt ockovana,alebo prekonana🤦🏻♀️,tak to je ako zly vtip bez pointy. Ten nepotravinovy tovar ma zjavne nadprirodzene mutacne schopnosti a ked sa ho dotkne ruka neockovaneho,automaticky sa zjavi nova mutacia,ktora sa bude sirit rychlostou svetla😂🤦🏻♀️
@iwesska presne toto štve aj mňa, strašne tieto opatrenia a ešte keď vidím ze vonku môžete ísť len OP napríklad do tatralandie na tie svetielka co teraz otvorili chce sa mi zvracat
Pritom očkovaní aj neocko môžu covid roznasat rovnako
100 krat sa to moze povedat, ale aj tak sa mnohym ta myslienka v hlave nedokaze udrzat. Skusim na priklade, s ktorym mame na slovensku nanestatie tiez vela skusenosti:
Aj opity sofer moze naburat s autom aj triezvy. Lenze ten opity ma vyrazne vacsiu pravdepodobnost zrazky a ohrozenia ostatnych a sposobenia skody - preto to ma zakazane.
Aj ockovamy aj neockovany moze nakazit inych, len ten neockovany siri okolo seba vyrazne vacsiu virusovu naloz a rovnako ma vyrazne horsi priebeh a narocnejsiu a nakladnejsiu hospitalizaciu. Tak ked to je jemu jedno, tak mne je srdecne jedno, ze si nemoze ist pozriet svetielka, nemoze ist do restauracie , kina a na koncert.
Hawk
Tie nepotravinove obchody a sluzby by som este chapala v rezime OTP, ale ked uz aj testovani su vacsia hrozba ako ockovani,s pozitivnym clovekom v domacnosti,tak tu uz viac ani niet co dodat🙈
@mirko84 A preco potom neockovani mozu chodit slobodne po potravinach? 🤨 Tam sa ich nikto neboji,aj ked sa hrabu v pecive? Ale v momente,ako sa dotknu v obchode topanok,ci svetra su zodpovedni za tisice mrtvych v nemocniciach? Kde je tam prosim ta logika,o ktorej sa tu rozpravame?
Neviem,budes pokojnejsi,ked ti poviem,ze sa nasa suseda pochvalila,ze ked bola pozitivna ,bola si nakupit v Lidli,lebo ved je ockovana? 🤔 Takze status splnila.🤷♀️
Ja keď som bola nakazena nenakazila som nikoho v domácnosti a sú neockovaní to je cudne, pritom viem ze v nemocnici prišiel očkovaní doktor nakazeni a nakazil asi ďalších 10 lekárov záhada neskutočná 😁 podľa mňa očkovanie je super ale je super len na to ze telo si po očkovaní vie ale ja nemusí vytvoriť protilátky ktoré keď prídu do. Kontaktu s vírusom vedia reagovať to je všetko pričom v očkovaní verím, a naozaj to tak je určite nie o tom ci prenáša menej alebo nie to je hlúposť 🙂 vakcína je len o tom aby chránila DOTYČNÉHO pred závažným priebehom
@iwesska ja nehovorim ze tieto nase opatrenia su dobre a logicke, osobne si myslim pravy opak. Ich cielom je / malo by byt spomalenie sirenia a za ziskany cas sa mali ludia zaockovat. Kedze virus za ten rok poriadne zmutoval, tak o nejakom spomaleni uz nemoze byt ani reci, teraz su z len preto, aby strpcovali nezaockovanym zivot a "dokopali" ich sa ist zaockovat. Na to su ale prilis mekke, treba to vyrazne pritvrdit pre nezaockovanych - na povinne ockovanie sa nasi politici neodhodlaju, takze by mali presadit aspon spoluucast pri hradeni nakladov + dalsie obmedzenia. Ako k tomu pridu ludia (a tym myslim vsetkych), ze kvoli tomu ze nemocnice su plne neockovanych kovidakov, tak biela medicina stoji a ludia nedostavju nove klby, neriesia sa ich ine dalsie choroby a zhorsuje kvalita a dlzka ich zivota? Len preto, ze sa 40% slovakov boji ihly?
@mirko84 ako preco by som si mala platit naklady na osetrenie ked si platim odvody. Ako halooo! No neviem ci vies ale v tych nemocniciach su na pristrojoch aj ockovani a je ich v pomere ockovani neockovani 1:1. Ale kedze si zaslepeny a veris v to co davaju v tv tak si tomu ver. Ja ta nepresviedcam ale z vlastnej skusenosti viem ako to vyzera v tej nemocnici. A preco ja s negativnym testom by som nemohla ist do restauracie alebo obchodu ked viem , ze som zdrava no ten ockovany nemusi byt a moze nakazit nielen mna ale aj tych ockovanych, ktory mozu dopadnut horsie ako ja neockovana?!
Boze ludia uz sa spamatajte ved sme si rovny tak sa nedelme na ockovanych a neockovanych🤦🏼♀️ je to kazdeho osobna vec....
Uz tu ozaj neni ta ludskost?
O tých pacientoch viem aj ja ze je rovnaký pomer, a aj očkovaní končia na umelej pľúcnej a na normálnom oddelení viem ze ležalo polovica ocko a polovica neockovanych mam známe lekárky keďže aj ja som zdravotník a robia tam sú tam reálne a sami to vraveli ze to tak je čiže v telke vám toho veľa nepovedia a ľudia čo ležia na umelých maji všetci do jedného obezitu, pridružené choroby, a vek nad 55 rokov
Neviem...myslím, že už nič nebude ako bolo.Vela mojich známych zavreli prevádzky... začínam byť pesimista a túto poslednú vlnu prežívam veľmi zle aspon jar, keby už bola...A čo to porobilo zla
v rodinách, vzťahoch, medzi známymi každý individualista izolovanost...ja si nemyslím, že po omikrone bude už lepsie
@viestta Akoze nesplnila. Vsak pozitivni mozu aj do obchodu,ked im nema kto nakupit. Jej mal,lebo ma dospele deti,ale tak vyuzila to🤷♀️Len som chcela poukazat na to,ze to delenie na ocko a neocko v obchode je blud. Nech sa delia vo wellnese,v hoteloch,tam kde chodia ludia bez rusok,ale nie v obchodoch,lebo je to priestor ako priestor a ked sa dodrzi pocet ludi na ploche,tak ako to fungovalo minuly rok,nikomu sa nic nestane. Nie obchody su problem,ale skoly,skolky,prace a navstevy. Zas sa hlada problem tam,kde vobec nie je.
Korona tu bude uz stale. Mame sa s tym naucit zit. Ti, ktori to pochopili, sli na vakcinu a zvacsa kovid prekonali relativne v pohode. Mozu cestovat, chodit do prace.
Na Slovensku bude uz nafurt pol roka lockdown a obmedzenia, lebo ludia su tu obmedzeni. V lete to bude ok.
Slovensko bolo na chvoste zdravotnictva davno pred koronou. Preto su teraz prisne opatrenia, nie su epidurali, nebudu operacie, nedovolas sa lekarovi, lebo polka svk je tupa a bojkotuje vakcinaciu? Lebo polka lekarov sla do zahranicia davno pred kovidom a nema kto obsluhovat ventilatori? A ze sa to vsetko tyka aj ekonomiky, to este antivaxerom nedoslo?
Ja osobne v najblizsich rokoch ocakam veeeeelky odliv inteligentnych ludi do zahranicia, natrvalo. Lekarov, iteckarov aj manazerov. Nikto tu uz neostane. Tak to bude, dockame sa.
@denisah1 som rad, ze si tie odvody platis, ja si ich pkatim tiez. Lenze vieme, ze penazi je v zdravotnictve malo a preto by sme mali vyuzivat ich co najlepsie. Vies ake ake je najefektivnejsie vyuzitie penazi v zdravotnictve? Neviem, aky je spravny odborny termin ale ja to nazven "preventivna medicina". Preto chodime aspon raz rocne k zubarovi, lebo je lepsie zachytir maly kaz ako riesit velky. Pteto sa chodi rad za 2 roky na preventivku ku vseobecnemu, zeny na gynekologiu, muzi na urologiu ... . A predstav si, ockovanie tam tiez spada, lebo predchadza zavaznym a na liecenie nakladnym ochoreniam. A ak niekto aktivne odmieta tuto prevenciu, tak si nech nesie dosledky - nielen zdravotne ale pokojne aj financne. A ked uz picham do hniezda, to iste by malo platit aj o fajciaroch a alkoholikoch - ti uz si to samozrejme platia na daniach ciastocne ale pokojne by mohli aj viac.
Viem ze mame akoze solidarny sstem, z mohho pohladu je rozdiel, ked cast "mojich" odvodov ide na liecbu leukemie a ine ked na liecenie dobrovolne neockovaneho kovidaka. Jasne, vyliecme ho, to je bez debaty, ale to neznamena, ze mam z takto vynalozenych penazi picit efektivneho vyuzitia, kedze ak by bol zaockovany, minuli by sa lepsie
O čo Ti ide? Frfleš na opatrenia, frfleš na očkovanie. Veď Ti nikto nebráni vymyslieť ako ukončiť tú covid dobu rýchlejšie. Ak máš nápad, sem s ním.
Problém Slovenska je to ze z ockovania sa urobila politická téma, nemenovane strany si z nej urobili svoju tému číslo jedna, lebo sa potrebujú znovu dostať k moci. No a práve ludia co podporujú tieto strany odmietajú aj ockovanie, možno je par výnimiek (odmietajuce všetko z principu) ale veľká časť neockovanych je voličov nemenovaných strán. A druhy problém Slovenská je to, ze vláda si nevie dupnut a urobiť poriadky ci už u seba ci s určitými individuami. Viac sa boja o hlasy ako o zdravotníctvo a ekonomiku. A ci to skončí? Áno skonci, len teda zaostale krajiny ako sme aj my, dopadnú horšie (straty na životoch a ekonomike) ako iné krajiny, kde nehľadajú v takej miere sprisahania. Za pár rokov sa budú naše deti a vnúčatá búchať po čele, akí boli ich predkovia hlúpi.
@mirko84 ja som mala kovid a nenakazila som nikoho. Nebola som infekčna a bola som v kontakte s naozaj mnohými ľuďmi v práci pretože moj prvy priznak kovidu boli bolesti krizov, myslela som si ze to mam z prace z prievanu.... doma boli tiez vsetci negativni ...kolegyňa ockovana vybehla nedavno v robote pozitivna a spustilo sa to...takze ja by som to az tak neprirovnavala ze neockovany nakazi viac ako ockovany... tu ide skôr o to ze ak sme ockovani mali by sme mat ľahší priebeh .... lenze teraz sa dávať donekobecna ockovat na virus ktory mutuje no neviem .... ale kazdy podla svojho presvedčenia

Určite sa to skončí, teda aspoň to, ako teraz žijeme. Či úplne zmizne covid, to je už iná otázka. No a kedy to bude? Ja som optimistka, dúfam, že čoskoro.