icon

Kedy ste oznamovali svokrovcom pôrod?

22. feb 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať kedy ste vy oznamovali svokrovcom že rodíte? ak vaši žiju v inom meste a vy žijete v rovnakom meste ako svokrovci, oznamili ste im to hned, ako ste boli na ceste do pôrodnice alebo až keď sa bábo narodilo ste im volali? Chcem iba vedieť či je ok, ak nechcem aby tam zamnou doliezali keď budem v bolestiach trpieť a pozerali sa tam namna a lutovali ma a potom čakali na chodbe kym to odrodím (u nás môžu byť celý čas primne kym nepojdem tlačiť) a svokra s tym nejak ráta že to tak bude.. ja to nechcem, nesuhlasim stym, ale zaujima ma vaš nazor či by ste stym boli okej? A ja iba prehaňam? Ona je taka povaha ze by sa aj na to tlačenie votrela 😂 ja si myslim ze staci ak im da muž vedieť keď už budem tlačiť, či?

nice202
22. feb 2020

Po porode

dskjhfdlkdjhl
22. feb 2020

Mojej svokre by nastastie nenapadalo ist povzbudzovat ma pri tlaceni, takze my sme dali vediet obom stranam, ze idem rodit, ale v Tvojom pripade by som oznamila az po porode.

lenka2710
22. feb 2020

Ja som tiež volala teda respektíve muž, až keď sa mala narodila! Sice svokra vedela, že už som v pôrodnici aj naši! Naši za mnou prišli, lebo mi o 3 nadránom odtiekla voda, prišli okolo obeda ešte nejaké veci mi doniesť, ale to som ešte nemala žiadne bolesti, a svokra mi volala, ale to som už ani nevedela čia som od bolesti, tak som jej ani nedvihla 😂 až potom som ich všetkých spolu s mužom obvolala

eriksonka1234
22. feb 2020

Svokrovi, až keď boli deti na svete. Mama bola pri synovi so mnou až takmer do konca pri pôrode, pri dcére som im volala až keď sa narodila, ale to už čakali vonku na chodbe, takže keď ju presunuli videli ju ako prví

1mina
22. feb 2020

Nema zmysel volat napriklad nam na predporodnom kurze aj hovorila ze je lepsie ak to neoznamime ze ideme rodit lebo potom kazdy vyvolava vypisuje a rodicku to niekedy stresuje/brzdi v porode... inak len pomimo nyslim zeby ich tam ani nenechali sa vami doliezat ako rodite 😉 to sa tak nerobi ked tak nechaju s vami jednu osobu ktoru tam chcete ako manzel.... ale teda ja som to tiez tak spravila ze nikomu som neoznamovala a rano ked sa narodila muz obvolal 😊

ajka0207
22. feb 2020

Prve sme.im volali, ze muz nepride na rodinnu akciu, lebo mozno rodim, keby nie je tej akcie, tak volame po porode. Druhe sme volali, lebo sme potrebovali strazenie. Ja by som volala urcite az po pôrode, naco dopredu?

ajka0207
22. feb 2020

A ved nech je urazena, by som sa jej opýtala ci ona mala svokru pri porode?

sara07
22. feb 2020

svokrovcom až ked to bolo narodené, nechcela som ich stresovat oni by neprišli ale stresovali by cely čas
mamine sa to oznámilo , ale jasne znielo že chcem byt na sále sama, úprimne za mna aj tak tam bolo nejak vela ludi a bolo to vždy v noci takže to bolo lahšie ale tak ona to dalej nepovedala , povedalo sa ked to bolo narodené
a nejak mi to nevytkol nikto ani pri jednom tento postup

sara07
22. feb 2020

zbytočne komplikuješ
proste oznám po a je to , a ak bude mat problém ked ona rodila na oddelenie nie to niekde na salu alebo podobne nemohol nik , dieta všetci videli až ked si opustila nemocnicu
takže ona mala absolutny klud tak jej to treba pripomenut len však si dospela sa postav trohcu lebo do malého ti bude tak kafrat až no

sara07
22. feb 2020

uprimne tvôj pôrod, tvoja maternica tak si o tomto rozhoduj ty
ju do toho nič nie je , ona rodila sice syna ale to ju neopravnuje byt pri vnučatach
ved si ich užije potom dost

amelie2017
22. feb 2020

Ja som volala, ked sme sli do porodnice mamine aj sestram, muz bratovi. Ale mne sa tam nik nesiel trepat. Ale chapem ta aj u nas je uplbe bezne, ze tam nabehne cela familia, su s nou na izbe, kym chuda predychava kontrakcie, potom si len odskoci porodit a zas spat k celej rodine. Podla mna chore na hlavu. Muz dokonca musel ist upozornovat rodinu vo vedlajsej izbe, nech su tichsie, uz som mala po porode, a nedalo sa vobec oddychovat, co tak vystrajali.
Normalne povedz svokrovcom, ze porod je pre teba intimna zalezitost a nezelas si ich pritomnost. Ze ked budete s babatkom ok, su vitani.

ivangeline
22. feb 2020

Prvé bolo v čase pôrodu, lebo manžel bol tam, tak im oznámil, že najskôr čoskoro ''porodim'' (akútny cisársky) a druhý pôrod zas pri mne bola švagriná, tak dala vedieť cez net všetkým a tí všetci ďalším všetkým. XD Mali by rešpektovať, že nechceš, aby chodili...

wena
22. feb 2020

My až keď sa malá narodila muž napísal sms (bolo to neskoro večer), aj keď oni sú 200 km ďaleko takže by neprišli. Skôr určite nie, jednak keď sme išli do pôrodnice sme si ani neboli istí ci to je vôbec pôrod (prvorodicka) a potom v pôrodnici sme sa sústredili na iné veci ako vyťahovať mobil a išlo to tak rýchlo že nám to ani nenapadlo, ja som ani našim nedala vedieť, až potom.

wena
22. feb 2020

A teda ja som tlačila 5 minút doslova tak neviem ci by muž počas tlačenia stihol niečo oznamovať aj keby chcel, takže rátaj aj s tym.

thoughtfulweirdo
22. feb 2020

S mamou som si SMSkovala počas takmer celého pôrodu, keďže bol nekonečný, až pri tlačení prebral funkciu muž 😂 ale s mamou mám fantastický vzťah a od začiatku tehotenstva sa zaujímala a pomáhala a vyslovene zdôrazňovala, aby som jej okamžite dala vedieť, keď sa niečo začne diať. Svokre muž zavolal až po narodení, ale tá o mňa ani vnúča nemala nijaký záujem, inak by tiež vedela už po ceste do pôrodnice.

janba
22. feb 2020

Volala som mame aj svokre, ked ma muz viezol do porodnice.. ale nikomu ani nenapadlo,ze by tam mali ist za mnou 😃 co by tam akoze robili?
Povedz jej ze nechces aby tam bola a hotovo

evittam
22. feb 2020

@miadi Krasne si to vystihla 👍👍👍🤣🤣🤣
Teraz to robíme, teraz mam orgazmus, teraz rodim a tlacim....A o tom ma vediet svokra? Prečo?
Btw.fakt som niekedy rada ze moja rodina je to co mam-syn,dcera, muž....

majuska161
22. feb 2020

U mna sa to zbehlo tak chytro ze aj manzelovi som volala az po porode... Akurát bol pri pokladni v kauflande a skoro ho vystrelo 🙉

whatever1
22. feb 2020

Muž dal vedieť mojim aj jeho rodičom cez spravu ze ma prijali do nemocky a potom až keď sa mala narodila. Ale ani by ma nenapadlo ze by mi tam niekto chcel lozit počas porodu alebo hneď po 😶, návštevam som dala ja vedieť kedy môžu prísť. Určite by som tam v žiadnom pripade nikoho okrem muža nechcela.

deti95060810
22. feb 2020

svokrovcom oznamoval mm... až po všetkom...😉

selest
22. feb 2020

Je to tvoj porod ty mas byt v pohode, vobec by som im nic neoznamovalaaz ked sa male narodi by som im poslala fotku, niesi krava aby sa na teba chodili pozerat ako rodis to co je za napad

tosomja
22. feb 2020

Nikomu som neoznamovala, ze idem rodit, len muzovi. Moja mama bola za mnou v porodnici, aj to mi len priniest nejake veci, lebo muz nemohol. Inac az ked som bola doma, som oznamovala.
A teraz tak isto za mnou nikto chodit nebude, pride ocko babatka a nikto viac 😉

albertka1980
22. feb 2020

Mala som planovany cisarsky rez a ani to sme neoznamovali, hoci sme vedeli presny den. Dali sme aj jednym aj druhym rodicom vediet, az ked sa mala narodila. Ak ich tam nechces mat, tak proste im nezavolas.

rusalka80
22. feb 2020

Svokrovcov vedeli že som šla do pôrodnice, ale ani im nenapadlo prísť skôr ako sa malý narodil. Myslím, že by za tebou neprišli.

evica01
22. feb 2020

Ak by sa tam aj dotrepala tak povedz personalu, ze nechces aby tam bola. Oni ju nepustia.

oli18
22. feb 2020

Ja mam dcery a poslali mi rovno fotky z vnucat. Vedia, ze by som sa o ne bala a bola v strese, tak mi to dopredu nedali vediet. Dobre urobili😀

benit
22. feb 2020

Ked sa mi narodila dcera, este som len oci otvorila po anesteze a kuk na svokru. S malym to zacalo v noci a svokru sme volali strazit dceru. Tak sa dosypala az na druhy den. Vzdy videla moje deti skor ako ja. Ja som Sa preberala po anesteze a este musela lezat a ona ich uz bola kuk. Mne to moc nevadilo. Vela mi s detmi pomohla a mame ok vztah. Ja som si aj malu svokrusu vozila v kociku, dcera je cela ona😂a syn po svokrovi😂😂😂

era777
22. feb 2020

Po porode 😊 lebo vsetci budu zbytocne v strese, cakat na telefone, popripade cupkať na chodbe 😁 uzi si to ty s muzom, je to vasa chvilka ...a obvolate, ked bude po vsetkom 😊

elizabeth175421
22. feb 2020

Ja som rodila nečakane po tom, ako mi vyvolávali pôrod. Kým sa začal, manžel čakal u svokry. A keď šiel za mnou, dovalila sa tam aj on, rovno na pôrodnu sálu, kde som bola akurát na koze, hľadela mi je vno medzi nohy, robil tam divadlo. Nakoniec jej prišlo zle a odišla.. Bola som na muža nahnevaná, že ju doviedol, na druhej strane mu rozumiem, lebo viem aká svokra je. On bol dohodnutý z doktorou, že príde a ona mu proste sadla do auta a ju len tak nevyhodíte. Nechcel pred dr vyzerať blbo, tak prišiel a ona samozrejme s ním.. Keby tam muž nešiel, nič by sa nestalo, ale bolo to na dlhé čakanie..takže ty poznáš svokru najlepšie, musíš vedieť, čoho je schopná... Teraz pri druhom jej neplánujem ani tehotenstvo oznámiť, kým si sama nevšimne :D ale my máme aj iné nehzody..

merynka3
22. feb 2020

Ja za seba: az po porode. Ja som mala svokru kazdy den na izbe 🙈 a na hodiny! Ubolena som bola strasne, porod tazky a posledne co som chcela boli jej navstevy. Celkovo nikoho som vtedy nechcela, okrem muza... toho som vzdy cakala ako spasenie.
Teraz ked budem rodit, tak razne musim rodine zakazat navstevy. Mozno som divna, no mne to liezlo strasne na nervy :( hormonalne zmeny robili svoje, aj miernu depresiu som mala :(