icon

Kedy ste oznamovali svokrovcom pôrod?

22. feb 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať kedy ste vy oznamovali svokrovcom že rodíte? ak vaši žiju v inom meste a vy žijete v rovnakom meste ako svokrovci, oznamili ste im to hned, ako ste boli na ceste do pôrodnice alebo až keď sa bábo narodilo ste im volali? Chcem iba vedieť či je ok, ak nechcem aby tam zamnou doliezali keď budem v bolestiach trpieť a pozerali sa tam namna a lutovali ma a potom čakali na chodbe kym to odrodím (u nás môžu byť celý čas primne kym nepojdem tlačiť) a svokra s tym nejak ráta že to tak bude.. ja to nechcem, nesuhlasim stym, ale zaujima ma vaš nazor či by ste stym boli okej? A ja iba prehaňam? Ona je taka povaha ze by sa aj na to tlačenie votrela 😂 ja si myslim ze staci ak im da muž vedieť keď už budem tlačiť, či?

Strana
z3
kikidee
22. feb 2020

Ja ta uplne chapem ze to riesis, zvlast ked mate dobre vztahy a nechces ich nastrbit. Ja som to tiez riesila, ale nakoniec som si povedala ze JA som dolezitejsia. Bola som tak strasne vystresovana, lebo 1.porod a planovana sekcia, ale s tym, zensom do poslednej chvile cakala ze bude prirodzeny... nejak som nevedela stravit, ked mi v piatok dr oznamil ze mam v pondelok nastupit na prijem a na sekciu...a cely vikend som plakala doma ze nam to nevyslo...a kedze si poznam svokru, vedela som, ze cely cas by bola v strese a ze by za ten vikend vedela mozno cela dedina, na kolko som otvorena a ze cakame a ze co bude a chudera a pod... a ja som nechcela, aby bola voci mne vysielana takato negativna energia a cudzi vedeli take detaily, takze sme to okrem mojej mamy nepovedali absolutne nikomu (mame lebo Sme byvali v jednom dvore a denne sme sa vidali). Svokre potom mamzel zavolal a poslal fotky s malou a predstav si, urazila sa a strasne😃 ze co sme jej nepovedali ze som isla do nemocnice. No lebo som si to nezelala... nastastie muz stal pri mne a ako kompenzaciu sme ju zavolali k nam 2 dni po tom ako nas prepustili a prakticky bola prva ktora malu riadne videla a pestovala, lebo ja som si nezelala ani navstevy v nemocnici. Tak hadam odpustila😃 No pointa, ja by som na tvojom mieste urcite nepovedala dopredu, su to chvile ktore sa uz nezopakuju a ja som ich tiez chcela prezit LEN s manzelom. Ak to nepochopi, jej problem, ale akceptovat to musi, ty si teraz najdolezitejsia na svete 🙂

simona_letova_b
22. feb 2020

U nas nikto nevedel,že idem rodit, len manžel dobehol zamnou do porodnice, kedze som tam uz 3dni pred porodom lezala..Ale 😂 Svokru som mala na izbe pol hodinu po porode spolu s nami 😏 Doteraz neviem kto ju tam pustil, chcela by som.byt tie dve hodiny vtedy po porode sama s muzom, s malou..Teraz ma to caka opat..Dame opat vediet az ked porodim..Ale svokrovcom uz asi neskor 😂

angela85
22. feb 2020

Ja som našim všetkým povedala keď sme išli do pôrodnice s tým že za mnou mohli prísť až na druhý deň. Bola to moja požiadavka, a každý tomu porozumel

jahodka11
22. feb 2020

My sme napísali sms vsetkym,az ked sa narodil syn,skor nevedel vobec nikto

anda2
22. feb 2020

Dozvedeli sa už keď boli na svete, načo dávať vedieť do predu,aby každý chvíľu vyvolávali čo je nove?

mariska1989
22. feb 2020

Poslala by som ju kade lahsie .personal ju nepolusti pokial ju tam nechces mat .koji svokrovci nevedia ani termin kedy mam ..ak by sa este stihli opytat poviem .ja to viem a to mi staci vy to nepotrebujete vediet ,nebudete rodit vy ale ja .....ale isto by som ani neoznamovala ze uz sa chystas tlacit oznamila by som az ked sa narodi

mariska1989
22. feb 2020

@simona_letova_b asi by ma vystrelo to.ako ja som na take veci citliva ako to je moj cas poporode kedy chcen oddichnut ako by ju vystrelo prist o den neskor to naco ti tam bola pol hodinu po.... ja ked porodim nechcem az zamnou do nemocnice niekto chodi akurat manzel s detmi inac nech si pekne pockaju

marca12
22. feb 2020

Zober si,ze je to mama tvojho muza,tak by sa patrilo,aby vedela. Ale uplne ta chapem. Ja by som mojej svokre volala az po porode,lebo ona je hrozna stresacka a zburcuje vsetkych vystresuje. Pre nas pokoj a hladky priebeh by som jej neoznamila,ale neviem ako sa zachova moja polovicka a ci mi to v tej chvili aj nebude jedno,ked pridu bolesti.

simona_letova_b
22. feb 2020

@mariska1989 Ani ja som nebola nadsena, ale kedze ma nemocnicu pomaly na dennom poriadku a musi behat po lekaroch..tak si samozrejme hned odbehla 😏 Je mi luto, ze nemame ani fotku, ani video ani nic s malej prvých chvil lebo ja som bola zosokovana ze tam je 😂 a mala tak krasne plakala ako kozliatko 🥰 Ostava mi to len v pamäti, zatial ❤️

marca12
22. feb 2020

@simona_letova_b kozliatko to je mile a usmevne

mariska1989
22. feb 2020

@simona_letova_b ja uz by som povedala ze prepacte pridite na dalsi den toto je nasa chvila a bolo by mi jedno ci sa urazi alebo nie vsak raz by sa odrazila ak by

simona_letova_b
22. feb 2020

@mariska1989 Jedine čo nechapem, a nikdy nepochopim, ze ktora dobra dusa mi tu "navstevu" dopriala 😂 Tento x, budem robit poriadky asi aj vsade naokolo a vysvetlim ze chcem byt len ja,muz,maly..Neskor nech si v klude pridu mrknut ...Ale nie 5minut po 12😏

erickatt
22. feb 2020

My sme tych mooc rokov dozadu dali vedieť ze idem a moja mama revala a svokra jak by dal a vôbec mi to nepomohlo. Mať vtedy tento rozum, dame vedieť az, ze je bábo na svete...

uhnakova
22. feb 2020

Ja som rodila pri oboch porodoch sama, nebol pri mne manzel, lebo sa na to necitil. Cca hodinku po prvom porode a pol hodinku po druhom som volala muzovi, on dal nasledne vediet svojej casti rodiny. Potom som volala mojej mamke a ona to dala vediet dalej v nasej rodine. Okrem nich som poslala smsku este kamoske a to bolo vsetko. Absolutne nehrozilo, aby niekto z rodiny strasil pri porode, ved by som od "radosti" ani neporodila.

mon895
22. feb 2020

Ja som mala planovanu sekciu ( predcasne) takze 3 dni sme vedeli presne kedy bude porod a aj tak sme oznamili az ked bol maly na scete aj mojej mame aj svokrovcom

ukulela
22. feb 2020

so svokrou si sadni a rovno povedz - ze mas ju rada, ale toto chces prezivat len a len s manzelom. alebo aj ona pri porode mala svokrovcov? skratka im date vediet, ze idete do nemocnice, ale ze to moze trvaz 6 hodin aj 16, takzetam okrem manzela nikoho nechces, ze ich bude manzel infotmovat, ked sa babo narodi, aby mu nevolali, ze ty ho budes potrebovat .... a muz nech vypne tlf a hotovo, alebo aspon stisi zvonenie. ved to nemoze byt problem povedat ... na druhej strane informovat o narodeni az na dalsi den " to mi pride take cudne. moji svokrovci vedeli, ze ideme, ale nevyvolavali ani nic, a navsteva az dalsi den, resp o dva dni, ako sme sa dohodli. ziadne ze 2 hodiny po porode - to by som sa ich spytala, ci mi chcu vlozky vymienat a dieta prokladat ...

kiki68
23. feb 2020

Ne, Boh vie co by som tam tym chudakom povedala, este k tomu bolest kompenzujem hryzenim objektov v dosahu. Takze este by to tam vyzeralo ako z tarantinovky. Ako mozno na 5 minut a nech cakaju vonku. Ale podla mna sa tam okrem muza nikto hrabat za nami nepojde. Maju rozum a taky exorcizmus zazit nepotrebuju.

macko1007
23. feb 2020

nikoho ineho okrem manzela by som tam nezniesla,nie to este svokrovcov🤦

evka258
23. feb 2020

To nemyslíš vážne, aby tam svokrovci boli počas pôrodu. Hádam už majú trochu chochmesu....a nenanominuju sa tam.

elenita
24. jún 2020

Ahoj, ako to nakoniec dopadlo? 😊

tatiana1329
24. jún 2020

Az ked sa deti narodili sme posielali smsky... Chapem co tym chces povedat, ze proste nechces aby tam tvoja svokra (alebo ktokolvek iny) stal ked ty budes rodit... Na tvojom mieste ak sa bojis ze by sa svokra urazila by som to urobila tak, ze zavolala alebo napisala az ked bude male na svete s tym, ze to slo tak rychlo, ze ste nestihli im dat skorej vediet... Oni predsa nebudu vediet ako dlho si rodila (teda pokial im to tvoj drahy nezavesi na nos ale to sa s nim musis ty dohodnut dopredu)... 🙂

Strana
z3