icon

Kedy ste sa zasnúbili?

annlia
24. aug 2019

Ahojte, po akej dobe vo vzťahu ste sa zasnubili? 🙂

mimer
24. aug 2019

5rokov..o dalsie 2 bola svadba 😊

mischelin89
24. aug 2019

7 mesiacov, svadba o dalsie styri mesiace

adkoalauri
24. aug 2019

Zasnuby po 6 rokoch,rok nato svadba.Byvali sme vsak uz spolu 2 roky.A sme spolu 10 rokov.

maminuska
24. aug 2019

@ivca88 ja si zas myslím niečo iné . Človek si môže myslieť ako toho druhého pozná a vždy niečo existuje čo ťa prekvapí a zaskočí , to sú tie rozpadnuté manželstvá po 9 ročnom spolužití v jednej domácnosti .
Ja som so svojim manželom nikdy nežila v jednej domácnosti, po pol roku sme sa zasnúbili a po roku brali . Sme spolu 12 rokov, svoje manželstvo radím medzi to dobré .
V minulosti páry spolu nežili , nebolo to spoločensky akceptovateľné a rozvodovosť sa nijako neodlišuje od tej terajšej .

kataka10
24. aug 2019

@annlia Po 3 rokoch a po dalsich 3 rokoch bola svadba. Zasnubami ma priatel prekvapil na dovolenke, to bolo velmi pekne 🙂, len do svadby sa nam strasne nechcelo, radsej sme riesili dovolenky 😄

blah24
24. aug 2019

Po 4rokach zasnuby a svadba do mesice 🙂 jen my dva a dva svedci 😊

lucia147852
24. aug 2019

Po 2 rokoch zásnuby, do polroka svadba. 😁

zuzka1117
24. aug 2019

Po 10 rokoch 😂😂 ale my sme spolu začali chodiť na strednej škole 🙂

dudos
24. aug 2019

Po 14 rokoch. Manželmi sme tri roky.

kikina84
24. aug 2019

@annlia zasnuby po 3 mesiacoch, brali sme sa po 8 rokoch a spolu sme 16 🙂

mamuska86
24. aug 2019

My sme spolu od roku 2010.zasnuby boli po 4rokoch a svadba ešte stále nič😂🤦....máme dve deti,tak to s tou svadbou bude asi ťažšie,myslím financne 🙄 ale snáď sa dočkám 😁

vroni
24. aug 2019

@lula313, no ved práve, muž prejaví gesto a čakáme ďalšie roky - na čo vlastne? Až naprší a uschne? Tiež ma muž strašne romanticky požiadal o ruku, aj na koleno si kľakol (fakt!), ale hneď sme začali vybavovať termín a zorganizovali svadbu, žiadne verejné oznamovanie, že bude svadba sa nekonalo, vyšli sme rovno s oznámeniami a termínom, mňa by pri mojej trpezlivej povahe zrejme z termínu "raz bude aj svadba" asi porazilo. Za necelé štyri mesiace sme mali zorganizované všetko tak, ako sme chceli a bolo (mali sme svadbu na zámku, vyše 100 ľudí a keby sme nepotrebovali medzinárodné doklady, asi by bola byvala aj skôr)

cistykvietok
24. aug 2019

@annlia My po 4 rokoch. Svadba do roka od zásnub. Chceli sme sa skôr, ale nakoľko si svadbu platíme sami, potrebovali sme najskôr našetriť.

airaw
24. aug 2019

Po 8 mesiacoch sa ma spýtal, či si ho vezmem, a do mesiaca sme sa vzali

lula313
24. aug 2019

@vroni myslim, že u veľa ľudí je tam aj ten finančný aspekt a iné priority. My sme mali malu svadbu cca 35 hosti a vysla nás nad 8000eur, tak si neviem predstavit, koľko musí stať velka svadba. Mali sme síce svadbu na Bratislavskom hrade, ale keď som si pozerala iné miesta, tie ceny boli cca všade rovnake. Vraj niekde na východe zvyknú svadbu platiť rodičia nevesty, v Ba si ju platia novomanželia sami(my sme napr. od svokrovcov ani len kyticu k svadbe nedostali, nie, aby nám ešte niečo zaplatili), takze toto je asi dôvod, prečo ľudia so svadbou tak otalaju(proste máš vacsie priority-vzdelanie, auto, bývanie,..)

vroni
24. aug 2019

@lula313, asi áno. Ono, čím väčšia svadba, tým menej stojí (na osobu), naša stala asi 10000 a hostí 102, ale už sme "veľkí", platili sme si všetko sami, bolo fajn mať svadbu úplne po svojom, keď sa ti nikto do ničoho nemontoval... Len ja som povaha, že radšej hneď ako zajtra, takže aj bez financií by som asi radšej svadbu o dvoch ľuďoch na úrade ako čakať. Alebo svadbu vôbec nie, ale zásnuby mi pripadajú také - zbytočne. Ako dôležito sa tváriaci prázdny sľub...

nikolapie
24. aug 2019

Požiadal ma, keď sme boli 5 a pól roka spolu a do týždňa bola svadba 😂😂 (cca 2 roky sme už spolu žili)

bale1rinka
24. aug 2019

Zásnuby sme mali po 4 rokoch, už sme spolu žili 4 roky,sme spolu 13 rokov a svadbu neplánujeme,nie je to podstatné, na úrad nemáme problém ísť trebárs na budúcu sobotu 😂 zásnuby sú na nič ak si nestanovite termín, každý je inak vychovaný, každý má iné rodinné zázemie, všetko so všetkým súvisí a každému vyhovuje niečo iné,my niesme na klasickú svadbu,ale snívame odletieť si na ostrov do grécka a tam to spečatiť,je u len a len o nás!
@annlia

joysi
24. aug 2019

@bale1rinka ahoj taka svadba by sa aj mne pacila 🙂 len neviem ci taky sobas potom "plati" aj na Slovensku....

zuzna08
24. aug 2019

Zasnuby po 2 rokoch a svadba potom po 3 rokoch

deti95060810
24. aug 2019

čo znamenali v minulosti zásnuby? To nebolo len o tom že na zásnubách mladý muž požiadal pred rodičmi o ruku svojej vyvolenej, ale zásnubami sa dávalo najavo širokej verejnosti že mladý pár žije intímne....Tak to bolo v rokoch 70, 80.... v 90 sa to pomaly začalo uvolňovať a po roku 2000 sa to zrútilo už úplne....😉
u nás zásnuby boli 3 týždne pred svadbou a po 1,5 roku vzťahu....

terezia1477
24. aug 2019

2 roky (bez piatich dní)

angi07
24. aug 2019

@annlia po 5 rokoch 😊

biela_sova
24. aug 2019

@annlia po 4 mesiacoch, nemuseli sme sa brat, len chcel. Svadba na prve vyrocie, chceli sme ju aspon na jar, nie v zime 🙂

sashka22
25. aug 2019

Po 2 mes. čo sme sa poznali a chodili spolu a do mesiaca sme boli svoji 😊 ale to sme obaja blázni...

7ammy7
25. aug 2019

Po 6 mesiacoch a po ďalších 6 mesiacoch sme sa brali

terezka1947
25. aug 2019

@annlia po cca roku ma manzel poziadal o ruku,zasnuby boli asi mesiac pred svadbou,skor ako rodinne posedenie,spoznavanie rodiny.

laska201
25. aug 2019

No u nas oktober 2005 zoznamenie,november sme zacali spolu chodit.marec 2006 sme zacali spolu zit daleko od rodin.2007 zasnuby 2008 svadba.2008 prvy syn,2010 druhy syn presne na den svadby takze 2 vyrocie druhy syn,2012 treti syn a 2016 najmladsia dcera.na kazde obdobie spominam ako to najkrajsie a este nas najkrajsie dlhe chvile cakaju.najviac sa tesim ked uz budeme ako stary bez zuby o palicke nahanat holy po dome.jaj boze dakujem aj za to ze sme vsetcia zdravi.

3petka
25. aug 2019

@annlia rovno svadba po 8 rokoch

terezka1947
25. aug 2019

@deti95060810 nehnevaj sa.....ale v zivote som nepocula,ze by sa zasnubami davalo vefiet,ze xacinaju intimne zit.