Kňazské škandály
V poslednom čase sa tu strhli strašné útoky na LGBTI, na hrozbu progresivcov, na neuveriteľne zlú budúcnosť kvôli liberálom a skloňuje sa tu stále rovnaká téma - zlá pliaga homosexuáli.
Mňa by však zaujímalo, kde sú názory na kňazov katolíckej cirkvi, ktorá má toľko škandálov so sexuálnym zneužívaním deti, sexuálnymi orgiami s prostitutmi. Prečo sa tejto téme venuje tak málo priestoru?
Toto nevadí tým čo vidia diabla v dvoch dospelých ľuďoch rovnakého pohlavia, ktorí sa majú radi a chcú mat rovnaké práva ako ostane zamilované páry?
Želám peknú diskusiu na úrovni k téme
@lonely66
@guudy https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview... konkrétne. Asi si to niektoré stránky prevzali a neobtazovali sa pozrieť do originálnej ústavy, či to prešlo alebo nie..
Elektronická Zbierka zákonov Slovenskej republiky je na stránke https://www.slov-lex.sk/ momentálne majú nejaký výpadok. Vlastníkom stránky je Úrad Vlády Slovenskej republiky.
@helen_167 https://www.minv.sk/?ustavaSR_ustavne_zakony skús pozrieť tu.
@autorka vieš prečo sa týmto témam venuje tak málo priestoru? Poviem ti prečo. Pretože cirkev je najlepšie organizovaná mafia na svete. Tá katolícka obzvlášť. Vďaka svojmu vplyvu má v područí kde koho z mocných, stačí zaťahať za nitky a všetko sa pekne uprace pod koberec. Aby sa nepovedalo, občas sklonia hlavu, občas si naserú do hniezda, ale len trochu, len aby sa nepovedalo, aby zapchali hubu tým hlúpejším, ktorým to stačí. Na zvyšok tu majú ovce. Tým v nedeľu na omši natrúbia do hlavy, že všetko je tak ako pán Boh chce a že všetci sú klamári a pokrytci, len oni sväté a nepoškvrnené lietadlo 😎
@maranco https://www.minv.sk/?ustavaSR_ustavne_zakony originál ministerstvo výpadok nemá 🙂
@panda21 ten dokument v časti krízového riadenia je tam zavesený z roku 2012 a odvtedy sa už niečo mohlo novelizovať. Preto ja zákony pozerám na https://www.slov-lex.sk/ tam máš odkedy dokedy platil a zahrnuté aj všetky aktuálne zmeny. Inak by si musela otvoriť aj 20 zákonov a pozerať v ktorom sa čo zmenilo oproti tomu prvo-vydanému.
Keď na nejaký zákon odkazujem tak nedávam obrázky, ale rovno linku na zákon a odsek, tak si každý vie overiť čo tam je napísané.
zas sa tu volicky progresivneho slovenska prezentuju ako hlupane. nielen ze tu postuju zastaralu ustavu, ale este aj obvinuju ine zeny, ktore tu spravne uvadzaju novelizovane znenie. ja zasnem, ake su poniektore zeny neskutocne sproste...
Dňa 4. júna 2014 bol schválený Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Pašku a Pavla Hrušovského na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov.
Ústava Slovenskej republiky sa na základe tohto ústavného zákona s účinnosťou od 1. septembra 2014 doplní tak, že manželstvo, aktuálne Ústavou Slovenskej republiky nedefinované, bude v zmysle čl. 41 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky vymedzené ako jedinečný zväzok medzi mužom a ženou.
@aaaa1111 a co taka emanuela orlandi??? To tiez boli homosexuali?
Neprehliadam, čo sa deje v cirkvi. Cirkev tvoria ľudia ako my ostatní a ľudia majú chyby. Veď cirkev v mene Boha napáchala už toľko zla (5-15stor. napr.) Zásadne oddeľujem cirkev a vieru ako takú. Som veriaca, ale do kostola nechodím. Dedko môjho muža mal byť pôvodne kňaz, no stretol babku... Intelektuál ako hrom, plynule hovoril piatimi jazykmi vrátane hebrejčiny, venoval sa filozofii a histórii. Sám dokonca hovoril, že kňazi otvárajú brány do pekla. ALE! Všetko je vždy o konkrétnych ľuďoch a verím, že v cirkvi je aj veľa správnych ľudí.
@panda21 nechcem sa hádať ani nič obdobne. Našla som že
161/2014 Z.z.
ÚSTAVNÝ ZÁKON
zo 4. júna 2014,
ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov
Zmena: 40/2019 Z.z.
Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto ústavnom zákone:
Čl.I
Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení ústavného zákona č. 244/1998 Z.z., ústavného zákona č. 9/1999 Z.z., ústavného zákona č. 90/2001 Z.z., ústavného zákona č. 140/2004 Z.z., ústavného zákona č. 323/2004 Z.z., ústavného zákona č. 463/2005 Z.z., ústavného zákona č. 92/2006 Z.z., ústavného zákona č. 210/2006 Z.z., ústavného zákona č. 100/2010 Z.z., ústavného zákona č. 356/2011 Z.z. a ústavného zákona č. 232/2012 Z.z. sa mení a dopĺňa takto:
1. V čl. 41 odsek 1 znie:
"(1) Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.".
To som našla na aspoň.sk
Celkom mám z toho guláš teraz
@lenkasarka aspi.sk
@lenkasarka ano to som nasla aj ja, ze manzelstvo medzi muzom a zenou, ale su tu adeptky, ktore si idu svoje aj ked je to cierne na bielom napisane 🤷♀️.
@maranco ani mne to nejde otvoriť
Ak to tak je naozaj napisane v Ustave a minv ma staru verziu na webe, tak sa ospravedlnujem a konstatujem, ze tento stat je v prdeli. Ako som uz pisala v inej diskusii, som mama lgbtq+ dietata, ktore nastastie zije v zahranici. Uprimne by som priala vsetkym, co tu maju silacke reci o lgbt ludoch, aby ich dieta bolo lgbt. Rada by som vidiet, ci znicia svojmu dietatu zivot svojim homofobnym pristupom, alebo prehodnotia svoje spravanie a nazory.
Moje dieta je normalne, zdrave…. nie je ziadna pliaga. A podla jeho sikovnosti aj velka skoda pre Slovensko, ze nezije tu…
@lenkasarka ja som našla toto
Novelizácia primárne slúži na upevnenie už existujúcej zásady vyjadrenej v zákone č. 36/2005 Z.z. aj v ústavnej rovine a zároveň môže slúžiť ako prostriedok skomplikovania procesu zakotvenia možnosti uzavrieť manželstvo medzi osobami rovnakého pohlavia.
Treba však zdôrazniť, že novelizované ustanovenie do budúcna nevylučuje možnosť právnej úpravy zväzkov medzi osobami rovnakého pohlavia napríklad vo forme tzv. registrovaného partnerstva.
A úprimne, neviem či sa smiať alebo plakať nad tou absurditou.
https://www.zakonypreludi.sk/zz/1992-460
Tak isto je to tuna a je to platne čiže tak ako som dala tu prvú fotku tak je to správne