Koho voliť?
Ja len milé dámy, keby ste nevedeli, koho voliť...nezabudnite, že Odor je nominant našej pani prezidentky, ktorá je z tábora PS. Cize len smelo do toho a bude mam naozaj sveta zit👌
Vsak uz sa vyjadrili ze sochodky na SK sú vysoké a treba ich samozrejme znizit🤣
@katkatonkova Fico je fakt frajer on bude kecať a kecať a ludia mu budú veriť, je jedno, že každú chvíľu vravi niečo iné ide o to ako to obkeca. On poprie aj to co povedal a ludia mu to uveria. Nechápem fakt.
@777januska777 no veď toto .Ja som zvedavá ako otočí po voľbách.
@elizabet173 ja nikomu nebránim diskutovať k téme. Len blbé komentáre na moju osobu si laskavo odpustí. My dve sme spolu husi nepasli.
@lienka.7 Tak ja neviem, ale dala si sem clanky, ktore nie su tajne a ludia, ktori sa zaujimaju, ich uz isto citali. Ti, ktori sa nezaujimaju, tak citat aj tak nebudu. Za poslednu dobu je tu uz prilis vela diskusii o volbach a v podstate k nicomu rozumnemu ani jedna neviedla. Samozrejme, kazdy ma pravo zalozit diskusiu a chvalim, ze si zalozila pod svojim nickom. Ale je naivne ocakavat, ze prave tato diskusia sa nezvrhne tak, ako tych 258 pred nou😉
@lienka.7 čo sa mi nepáči, je siahanie na dôchodky. Kto má prehľad vie, ako sa rátajú a ako zarábali terajší dôchodcovia. Taktiež posudzovanie niektorých ID. Ale toto všetko sú len drobné oproti tomu, koľko eur mizne z rozpočtu za rôzne ako to nazvať ,,rozkrádačky,,?
@lienka.7 moja zlata, ja od zaciatku tvrdim, ze kazdy si ma pravo vybrat sam. Do toho kazdeho patris aj ty. Podla coho sa rozhodne je to jeho slobodna vola. Neviem co si od tejto debata cakala, ale podla tvojich reakcii asi nieco ine. Len ty vies co, ja si radsej nejdem domyslat...
@kvetinka75 ficova rétorika sa bude aj po voľbách vyvíjať na základe toho ako sa bude vyvíjať vojna na Ukrajine. On je zaujímavý v tom, ze niečo iné vravi a niečo iné urobi a pre volicov je to ok. Vid hlasovanie o potratoch. V médiách bol za obmedzenie atd a pri hlasovaní ani nebol. A tak je to so všetkým, ale ze úplne zo všetkým niečo úplne iné schváli a niečo úplne iné hovori. Lebo však správy pozerajú dôchodcovia a už si nik nepozrie kto ako hlasoval.
@lenka.25 2 roky stačia podľa teba? A nestačil by aj 1 rok podľa teba, hm? System je raz nejako nastavený, stačí ho nezneuzivat. Len to Slovač nemohla byť tak kreatívna, ze?
Potom podľa tvojej logiky ja navrhujem zrušiť napr. také PNky. Lebo vsak, zneužívajú sa. Asi nie, ze?
@kvetinka75 Zial Kollara mame.
@lienka.7 A nezneuzivaju sa PNky?
@zmrzlinka2021 trojrocny rodicak zaviedli ani neviem kedy, este za Meciara, ale strasne davno, ked sa ukazalo, ze stat ako taky nie je schopny zabezpecit dostatok miest v jasliach a skolkach. Presli roky a este stale stat nevie zabezpecit miesto pre dieta kazdej matky, ktora by sa chcela vratit do prace (a necerpat z verejnych financii, ale prispievat do nich danami a odvodmi), teraz dokonca predlzili rodicak aj pre matky deti, ktore sa do skolok nemohli umiestnit z kapacitnych dovodov. Proste roky rokuce sa to tu lata plata kadejako, miesto toho aby sa prijalo systemove riesenie a vytvorili sa podmienky pre to aby sa matky mohli zamestnat a o deti by bolo postarane.
Ak by skratenie rodicaku znamenalo, ze by tie deti bolo kde umiestnit bolo by to v uplnom poriadku. Idealne by bolo ak by sa peniaze, ktore sa teraz vydavaju na dalsi rok rodicaku pouzil na systemove riesenie, teda dostavbu kapacit v jasliach a skolkach. Ale obavam sa, ze nic sa nezmeni, rodicak bude 3 roky lebo sa nedostavaju skolky. Nech uz bude "vo vlade" ktokolvek, ostane to tak ako je. Takze sice idea pekna, dokonca aj na strasenie volicov sa to da velmi efektivne pouzit, ale zmena nebude ziadna. Takze @lienka.7 , zbytocne kasat gate, ked brod je este daleko...
Fico bude robit to, co mu bude nosit peniaze a umoznovat vladnut, mat moc a ovplyvnovat a hlavne vyhnut sa base 😉
@zmrzlinka2021 veď toto. Tak mi to príde také smiešne keď sa niekto opýta, že či mu mafia nevadí
@777januska777 veď preto som zvedavá čo bude. Ale zmena k lepšiemu pre nás asi ani nie.
@kvetinka75 napisala som už, že stačí upraviť zákony tak, aby sa nezneuzivali. Toto fórum je plne príspevkov ako odbr... stat. Niektoré to ešte aj nazývajú svojou sikovnostou dokonca.
To iste aj dochodky. Mame v rodine oba prípady, nízke a aj vysoké. Vždy je to od prípadu k prípadu. Nedá sa pausalizovat.
@lenka.25 a to ešte fungujú pandemické PNky?
@kvetinka75 podľa mňa áno, ale ak sa mýlim, som iba rada
@lenka.25 ďalšia co si tu chce rozkazovat🤣 nenapisala som ti nič neslušné, tak sa tu laskavo nerozohnuj.
Predpokladam, ze ty si šla do práce priamo z pôrodnej saly, ze? No vidis. Ina radšej využije možnosť byť doma tak, ako to zákon dovoľuje. Môžeš navrhnúť ho zmeniť, keď sa ti nepáči.
Fakt je taky, ze nikomu sa nechce robit opatrenia, ked nevnima ziadne ohrozenie. Nie su skolky, jasle a co sa stane? Kolko zaujima nejaka Irma z Horneho Vyplachu, ze ostane doma, nebude mat na skolku?
Proste hlavne zeny a aj zeny - matky su absolutne nepodstatne pre krajinu, pre moc.
Pekne to bolo vidiet na priklade lekarov - zacali davat hromadne vypovede, kym sa nesplnia tieto a hentie podmienky. Moze si stat dovolit, ze zrazu zmizne zdravotnicka starostlivost? To je velmi vysoke riziko.
A kazda vlada kalkuluje s rizikom. Načo by napr. niekto riesil realne romov? Co tam po nejakej Jenifer, ktora ma 28 rokov a 12 deti a zivoria, nevedia pisat, citat, z toho polovica deti je degenerativna,...?
Cim ta menej nieco ovplyvni na tvojej politickej kariere, tym mas mensi zaujem to riesit. A takto to funguje vsade.
Zeny sa upratali tak, ze im dali rodicak na dlhe roky cim sa stavaju nezaujimave pre pracovny trh, zaroven su znacne znevyhodnene vo vlemi vela oblastiach. Načo by niekto riesil flexi uvazky? Alebo jaslicky, ci skolky?
@lenka.25 no ja nemám v tomto prehľad ja stále makám, Už ma kolegyňa naháňa minúťminuloročnú dovolenku 😂
sa mi paci, ked sa tu raz za cas autor/ka diskusie zabudne dat na inkognito 😀
A vies kto hlavne tu mafia, teda kollara voli a volil?
Su to prave matky, zeny, ktore nemaju problem:
- si stetka, najdes si milenca, co ta oplodni a budes z neho vytriasat peniaze
- nasilie na zenach je OK, ak "si to zasluzia"
- ten ma prachov....
A pritom kollarovi stacia iba populisticke zvasty ale zase, je to stale o chybajucom kritickom mysleni.
Mnoho ľudí si z týchto 💩💩 vezme len to, čo mu najviac vadí. Matky sediace na riti - tak poďme voliť tohto, on im skráti rodičáky. Ale všetky ste tak nejak preskočili ten 13. dôchodok, ktorý dnes dostávajú všetky siroty, vdovy, invalidi a aj seniori. Koho napadne toto zrušiť, tak je naozaj mentálne zaostalý. To je teda riešenie, šetriť na tých najzranitelnejších. Ešte keď som bola vo veľkej finančnej tiesni, zo dňa na deň bez bývania a bez peňazí, tak im 6 mesiacov trvalo, kým mi vybavili sirotský a bol vo výške 98 eur. Tých 300 eur naozaj vedelo pomôcť na školské potreby a oblečenie, nemala som ešte ani 18. Mne to nemal kto iný kúpiť. A na takéto situácie ohľad vôbec neberú, že sú aj mladí bez rodín.
@lienka.7 a na záver by som sa asi len teba autorka spýtala, čo sa s tebou stalo? 😕 V diskusiách šúchaš nožky po zemi a tu sa vyjadruješ a správaš ako sedlač v krčme, keď riešia politiku. 😳😳 Neviem načo si sa tu doteraz hrala ale po tejto diskusií sa tvoje vyjadrenia nedajú brať do úvahy. ☹️ Toľko arogancie a výpovedná hodnota nikde. 😕

@dskjhfdlkdjhl pozri, mohla som diskusiu založiť anonymné, ako to je tu v móde. Ale ja sa nemám za co skrývať.
Len nemusím také tie mudruje reči, že k téme nemam co povedať, ale idem tu "erudovane" mudrovat ako to ma zalubom napr.taka viesticka. Lebo iný názor ako ich je tu "zakazany".
Mne je jedno, pokial chce niekto voliť Fica, nech voli, pokial chce Matovica, nech voli. Nikoho tu nepresviedcam, len dávam info, co sa chystá, aby ľudia vedeli. Ci ani na to uz nemám právo?
@viestta no vidis, pobavila si sa, tak sa teraz môžeš s pokojom naobedovat. Zelam ti dobru chuť.