icon

Koľko máte oblečenia?

15. mar 2023

Dievčence, ako to máte s oblečením? Ja som teda nikdy nejako extra neriešila značky, zameriavam sa na nadčasové jednoduchšie kúsky a nosím ich pomaly kým sa nerozpadnú alebo nevyzerajú už fakt zle (zaprane, rozťahane)... Je pre mňa bežné mať 1-2 páry topánok na sezónu a kabelku 1 väčšiu do práce a 1 maličkú niekam do mesta, 1 zimný kabát.
Minule ma doslova zarazila kolegyňa a začala som sa tak zamýšľať - hovorila mi o nejakej svojej kamoške, že jej na dovolenke stratili kufor a ona chúďa musela byť celý týždeň v 1 kabáte. Ja som zostala úplne v šoku, že či toto ozaj riešime - ja čo mám ten 1 kabát fakt denne aj 2-3 sezóny (kľudne viac, kým je použiteľný).

Ja viem, že každá to máme inak aj finančne aj v hlave nastavené, no celkom by ma zaujímal váš názor, prípadne že ako to vy máte s oblečením, obuvou apod. Lebo ako som sa donedávna cítila, že veď to takto je normálne, ako to mám ja, zostala som sa cítiť ako nejaká zanedbaná deva, čo sa o seba nestará...

Strana
z3
hoffmanka
17. mar 2023

Ako tiež asi môžem povedať, že mám toho viac než dosť, alebo by som mohla mať, no poväčšinou je to hlavne kvôli tomu, že mi je tie staré kúsky tak nejak ľúto vyhodiť, aj keď teda niektoré som už na sebe roky nemala

danusskaaa
17. mar 2023

@jaroe bohužiaľ zaráža, lebo sušičku nemá a cítim to, že tričko je jedno a to isté... je to smrad zatuchlej spoteniny 🤮

maryetta
17. mar 2023

Neviem. Vobec nie som nakupna maniacka. Topanky kupujem podla potreby. Napr kabat ktory sa tu spomina?
Mam jeden co uz ma 10rokov. Bunda na zimu tiez 9rokov-zrovna tuto sezonu sa na nej pokazil zips-planujem dat opravit lebo stale je v super stave.
Okrem toho mam aj lyziarsku. Tu uz mam cca 15rokov. Stale ako nova. Tak ju ozdaj nevyhodim.
Aj napr posledne roky si dokupujem saty. Predtym som nenosila vobec. Ale poslednych par rokov sa to u mna meni tak nebudem chodit v nohaviciach ked mi nie su pohodlne.
Zase vobec nekupujem znacky. To ja som antiznackar. Kupujem takmer zasadne z druhej ruky. Ako tak rozmyslam za poslednych 5-6rokov som si kupila len 2-3sary priamo z obchodu-kedze z druhej ruky este nebolo mozne a proste som ich chcela.

konikkon
1. máj 2023

@isabella15 ahoj, reagujem spätne na tvoj názor, ktorý sa našťastie nepotvrdil. Dnes som presne mesiac po pôrode a už asi týždeň oblečiem veľkosť s/XS a nosím oblečenie, ktoré som nosila pred deťmi. 🙏 Schudla som všetky tehotenské kg bez cvičenia a diét.

maryetta
1. máj 2023

Mam toho “viac”. Ale zaroven veci ktore nosim uz aj 10rokov.
Topanky? Mam lodicky. Balerinky. Botasky. Turisticke. Proste je ich viac. Ale napr nepotrebujem 10 odtienov z kazdeho.
Kabat mam jeden sportovejsi. Jeden na lyzovacku. Jeden elegantny. Jeden taky bezny.
Ved predsa nepojdem v elegantnom kabate lyzovat a naopak. Proste mam len to co potrebujem. Nic co by mi v skrini stalo 10rokov bez toho aby som si to obliekla.

vanilka83
1. máj 2023

Ja mam momentálne 3 zimné bundy, 2 dlhé jarné vesty,1 riflovu bundu, 1 jarnú bomberu,2 jarné alpaka kabáty 1 dlhý 1 krátky,1 vetrovku do dažďa a na vylety je to asi dosť ale ja sa nemôžem udržať keď sa mi niečo paci a ešte to viem dobre skombinovať s oblečením tak si to proste kúpim je to moja najobľúbenejšia zbierka oblečenia milujem ju, ale mam tie kúsky dlho až kým sa nerozpadnu,niekto ma fetiš na kabelky...ja mam 1 a niekto na topánky ja na vrchné oblečenie 😅

viera27
1. máj 2023

Tak ja mam toho extremne vela si myslim. Ale zase ja mam vsetko kvalitne nadcasove kusy,pripadne extravagantnejsie. Ono sa veci ani tak neposkodia a nederu,ked casto striedas. A ked ma uz nieco znudi,predam. Len minuly mesiac som triedila satnik a predala som veci za 700e. Takze ja ako si hovorim oblecenie nekupujem,ale de facto si prenajimam 🤣. . Teraz som skoro stale na HO,tak uz toho tolko nepotrebujem.

zachranarkazh
1. máj 2023

@zenulkaaa uplne ako JA❤️

vroni
1. máj 2023

Pri mojom satniku by aj minimalista zelenel závisťou. Nenávidím kupovanie, skúšanie a zháňanie handier, topánok ci kabeliek, kupujem nové vzdy, az vtedy, keď sa posledne staré už rozpadáva na kusy. Predstava mat dve zimné bundy je mimo môjho vesmíru 🤣🤣🤣

Strana
z3