Koľko meriate?
Koľko máte cm na výšku? Robím si len štatistiku či má viac žien nad 170 cm 😂
174 cm🙂
Mám 158 cm . Nikdy som nechcela byť nižšia ani vyššia.Jediné,čo obcas riešim, je váha. 😉
175, teta ma 179 a moja mama 181 🙂
158 a brala by som aspoň 10cm viac, ale zas aj priateľ je nízky (174) takže spolu sme akurát ❤️
@missviolet moja mamina 160cm a ocino 170cm, neviem po kom mám 172cm, mamina tvrdí, že po poštárovi😃
176 cm 😉
@littlefiona trpaslík,ani žirafa síce nie si, ale nejaké to zvieratko vy som k tebe našla.😁
@koniarova ďakujem, čo tak labuť, mám krásny štíhly krk😉🙂
@littlefiona no kto vie 😀
- dedit sa moze aj po inych predkoch. zaujimave je, ze na to, aby sme mali geneticky danu vysku, musime mat dobru vyzivu a ... nejdem rozpisovat.
ide o to, ze tvoji predkovia, ktorych poznas, mozo taku vysku nemali, ale bola im geneticky dana, no nemali take podmienky,a by tuto geneticky danu vysku dosiahli.
napr moja babka mala uz pred smrtou snad okolo 150cm, mozno nieco malo cez,a le mala 93r, cize ako mlada musela mat o cosi viac, no vysoka nebola. dedo tiez nevyzeral byt moc vysoky. zomrel skoro - 60r. mohol mat max 170cm.
mamin jeden brat mal okolo 170cm, druhy brat neviem, zil daleko a zomrel tiez mlady,a le bol o nieco vyssi od brata. no povedzme, ze ta vyska by geneticky sedela.
jedna mamina sestra nema ani 160cm, ale uz ma na krku 70-tku, druha sestra - moze amt okolo 165cm a moja mama 168cm. tusim mama s tou najmladsou sestrou boli najmladsie. zili na lazoch a ich zivotny styl bol taky, ze ked nebolo, jedli 1x za den, tazko pracovali - na poliach, pasli dobytok. ked bola sezona, enchodili do skoly. samozrejme stari rodicia zili velmi podobne - nedostatok jedla + fyzicky pracovali. to nie su dobre podmienky na rast. moja mama toto sice zazila, ale na jej vyske sa to uz tak vlemi nepodpisalo.
jej starsia sestra je drobnejsia, ale podla foto - svadobnych ( este aj boty mali rovnake ), aj saty, nebol medzi imi tak vleky vyskovy rozdiel cize urocte bola trosku vyssia, ked bola mlada. muz tety mal okolo 180cm. zil tiez v rovnakej oblasti - kysuce, uplne na severe pri polskych hraniciach azivotny styl aml rovnaky. vysku mal fajn,a e ich deti - synoviac 185, 190cm, dcery 173, 176cm.
@littlefiona áno,áno. Tú som myslela. 😉
181
@majamat krásne si to napísala a vysvetlila, ďakujem. Neviem či to nesúvisí s tým, že od svojich 11r. som vegetariánka, jednoducho som si postavila v detstve hlavu, lebo som milovala a milujem zvieratá. Ja som v období 12-14r. narástla o 12cm, mala som aj únavovú zlomeninu nohy, lebo som mala nedostatok vápnika, ako som rýchlo rástla. Moji dvaja bratia ma napríklad neprerástli, majú obaja 170cm. Bolo by fajn o tom urobiť štúdiu, že či rastlinná strava podporuje rast a výšku😉👍
159cm
180cm 😆
@littlefiona vseobecne, rastlinna strava je dobra,a le musia sa zabezpecit zlozky, ktore ludske telo potrebuje. v rastlinnej strave sa sice najdu bielkoviny, ale je ich menej, tusim su aj tazsie pouzitelne. ci neico take. zivocisne bielkoviny su pre nas vhodnejsie, resp, mali y sme mat aj aj v strave. dalej v rastlinnej strave je malo zloziek, ktore su dolezite pre krvotvorbu. cize prave rastlinna strava nie je idealna. no ak sa zabezpeci vsetko,co telo potrebuje, tak je ok.
ak s v tom obdobi zmenila stravu, to ze si vela anrastla,e ste nebol dosledok tejto stravy,a le mohla si amt prave este dostatocne zasoby z tej zivocisnej stravy, nez sa zmena stravy prejavi, to trva aj par rokov. teda nez sa prejavi hlboko. samozrejme ak ma niekto problem s travenim nejakej stravy y vyasadi ju, to sa prejavi rychlo, ale skor som to myslela komplexne - rast, krvotvrba a pod.
neviem teraz, ci si myslela, ez za rok si narastla 12cm? priemerny rast deti mimo obdobia po narodeni a puberty a popubertalneho obdobia, je 5-6cm za rok.
po narodeni 1r je priemer 20-25cm, 2r 10-12cm, 3r 8-10cm, potom klesa na tych 5-6cm, ale teda v tom predskolskom roku aj do 7cm a v redpubertalnom obdobi moze byt predpubertalne spomalenie na 3-4cm. v puberte uz azvisi od pohlavia, udajne v priemere od zaciatku puberty chlapci anarastu 25cm a dievcata 20cm. ja som v puberte narastla len asi 1cm navyse oproti obdobiu pred pubertou, no iekto narastie aj 2-nasobok. je to individualen.
Mam nad 170
@majamat ty si skvelá, že mi to takto vysvetľuješ, za rok som narástla 10cm a potom už len 2cm do 14r. Ďalej som už nerástla, v tom veku som dostala prvý menzes. Viem presne ako rýchlo som rástla, mamina nám robila čiarky ma stenu🙂
172 cm
@littlefiona a aby som nezabudla, podmienky su pre rast dplolezite, ale aj ked by mala napr, zena, ktorej je geneticky dana vyska 170cm, pricom jej otec ma 170cm a mam napr, 160cm, keby ma uplne dokonale podmienky pre rast, viac nenarastie- vzdy moze rast len tolko, kolko je jej geneticky dana vyska.
inak sranda je to aj u nas. mama 168,c,, otec 181cm, ja najstarsia 164cm, sestra 170cm, bracho 194cm.
ja som sice nizsia, ale podla prepoctu je genetick dana vyska pre dcery mojich rodicov v pasme medzi 162-174cm. co aj ja,a j sestra splname.
pre synov je to 175-187cm. takze po koje moj bracho, to netusim 😀
kamoska ma 170cm, jej mm ma 172cm. starsia dcera ma 172cm a maldsia este rastie, ale uz sa jej rast ukoncuje. ma necelych 155cm. nech da este 3cm, co uz asi prehanam, bude mat necelych 158cm. celkom velky rozdiel. tu zrejme kazde dievca rastie podla ineho rodica. starsia podla mamy, mladsia podla otca.
musim podotknut, vyska otca sa pri porovnavani s dcerou musi premenit na zensku, elbo zena nemoze mat chlapsku vysku ( tym myslim vysku po otcoi, nie ze by nemohla byt tak vysoka ). cize od tej vysky treba odratat priemerny rozdiel emdzi pohlaviami - 13cm, cize vyska otca premenena na zensku je 159cm.
@majamat myslíš, že aj prvý menzes u ženy súvisí so zastavením rastu?
@littlefiona aha no tak to bolo zrejme tak, v puberte je pubertalne urychlensie rastu, to bolo tych 10cm. nedostala si v tom obdobi ms? u dievcat sa v obdobi ked dostanu ms konci puberta a nastava obdobie adolescensie. po puberte ddochadza k popubertalnemu spomaleniu rastu, k tzv zostatkovemu rastu, rastu uz len dlhe kosti asi tak do 2r sa rast ukonci. niekto da este 2cm, iny aj 10cm. tiez ej to individualne.
@littlefiona ano je to znamka toho, ze fyzicky vyvoj sa ukoncil, zena je pohlavne a telesne zrela. moze amt deti, samozrejme to obdobie adolescensie existuje preto, ze psychicky dospela este ani zdaleka nie je.
no inak veru dost vela zien v tomto prispevku am nad 170cm. dokonca aj okolo 180cm. mne sa kedysi pacili modelky, tak som chcela byt vyssia. no co narobim. genetika mi to nenadelila.
@majamat a veď 168cm je super výška, akurátna. Mňa tu zvozili baby, že som si dovolila k mojim 172cm napísať, že s opätkami nie som žirafa a bez trpaslík. Samozrejme nikoho som nechcela uraziť, každý sa cíti inak vo svojej výške, niekto je spokojný aj so 155cm a niekto so 180cm.
172, nosím bežne 10-12cm opätky, tak aby môj muž bol stále vyšší odo mňa. Inak som na opätkoch vysoká, je to super. Momentálne v práci patrím k tým vyšším (v našom tíme), kolegyne sú trpaslicky, ale v mojom okruhu známych a kamošov mám skôr vyššie ženy odo mňa alebo rovnako vysoké. Mám len jednu takú maličkú kamarátku, vreckové vydanie, všetky ostatné sú buď rovnako vysoké ako ja alebo vyššie. My sme mali na strednej iba jednu babu, ktorej sme hovorili žirafa a tá mala 195cm, tak neviem čo sa tu priemerne vysoké ženy so 175cm urážajú. Neobklopuj sa liluputanmi a nebudeš vyzerať ako obor pri nich. Mne je práveže ľúto, že som "nízka", mne sa páčia ženy nad 180cm. Môjmu mužovi sa zasa páčia liluputanky, jeho bývalá mala 143 cm, nakoniec ale skončil so ženou, čo pri ňom vyzerá ako manželka, nie že je pedofil, čo dakde ukradol 8r decko.
@elementissa hmm… predstav si ze aj ja pri muzovi vyzeram ako zena a nie ako decko 🤦♀️
Toto je naozaj uz len nazor

178 a a vyskou som spokojna, skor ta vaha