icon

Koľko miniete na potraviny?

tigris20
28. jan 2012

ahojte,zienky kolko miniete za mesiac na potraviny ja mam na to matersku a niekedy este zoberiem od manzela 40 al.60 eur. chcem usetrit,ale neda sa.vzdy mi odide cela materska.manzel mi stale hvori ved si mala este 100e a uz mas len tolko? co mam robit,nic ine nekupujem len potraviny.on vie ze je vsetko drahe .varit musim kazdy den a este aj manzelovi robit do prace jest.

tigris20
autor
28. jan 2012

@gemini2 ved setrim ako sa len da.aj dnes robim sisky na dva dni,potom rizoto,palacinky keby som mala aspon zahradku ze si nieco dopestujem alebo ovocie by sme mali no ale nie je.a aj to ovocie je neskutocne drahe ☹

gemini2
28. jan 2012

@dannaniella ale ak mam vydavky spojene s byvanim, tie nejdu znizit, tie jednoducho musim zaplatit
-potom je strava- na tej usetrim
-a ak nieco ostane, dovolim si kupit nieco pre seba (deti)
-alebo vsetko ,,prezeriem,, 😀

abbey1
28. jan 2012

Ja osobne na potravinách šetriť neviem a minieme na ne veľa. Ale ak mám kúpiť kvalitné, aspoň v rámci možností, potraviny a jesť sa ozaj musí každý deň, tak ťažko postačí materská. Manžel je zlatý! Aj môj má občas také hlášky a to našťastie ani nemá prehlad o mojich príjmoch. Našťastie sa o peniaze nezaujíma.
Ale skús tvojho manžela poveriť na jeden celý mesiac tvojimi povinnosťami, čo sa týka platenia a nakupovania a pridel mu na to rovnakú čiastku, akú máš k dispozícii ty. A uvidíte. Problém je ale v tom, že uži majú iné predtavy o tom, čo je potrebné.

teada
28. jan 2012

ja miniem okolo tyh 400 eur a mam z toho tazku hlavu, lebo moj maly rocny syncek, plienky, este sunaru semtam a strava, druhe babo na ceste a rodicovsky 190, uver 400 eur..no sveta zit...nie a nie znizit ten mesacny odliv na stravu, robim co mozem, nekupujem nic co by sa hned nespotrebovalo a aj tak to len rastie a rastie 😒 ...nastasite moj manzel mi nikdy nic nevycital, robime si ucty, ze na co najviac miname a spolu chodievame aj nakupovat, ako je ohladuplny, chape ze neminam na nepotrebne hluposti tak nema co namietat🙂

miskax2
28. jan 2012

@tigris20 takisto minam an potraviny nehorazne prachy a to sa snazim nakupovat ked je akcia ale velke nakupy robime vasinou spolocne takze aj priatel vidi ze je vsetko drahe ze sme nakupili to co sme potrebovali napotravinach sa moc setrit neda jest predsa musime

lucy109
28. jan 2012

tak dnesny nakup v potravinach na zhruba tyzden nas vysiel 70 eur a to neratam drogeriu a plienky tie kupujeme v brendone,lebo su tam o 2 eura lacnejsie ako inde...teraz chodi nakupovat manzel,tak som rada,lebo predtym sa cudoval,ze tak vela minam v potravinach a on mina teraz viac ako ja, ja som sa snazila nakupovat najma veci co su prave v akciach-syry,masla atd...vravi,ze rapidne u na stupli ceny z posledne mesiace.. minieme dokopy v potravinach a drogerii tych 500eur mesacne tu v ba urcite- kam sa to az vysplhaju tie ceny?

lucy109
28. jan 2012

a teraz ked zrusili este aj dobrovolne pripoistenie mozme sa im velmi pekne podakovat...nebudem tu nadavat,ale je to teda kvalitna podpora materstva a rodiny na slovensku 😖

kibuk
28. jan 2012

pridam sa aj ja tak my minieme na mesiac 300-350€ som na rodicovskom,manzel ma plat a platime tiez uver..no zacali sme dost setrit na vsetkom co sa da,tiez ako povacssina nam nema kto dat bud tu zeleninu,ovocie,vajicka... hladame sposoby aj ked niekomu bude z toho smiesno ale zeleninu,pecivo kupujeme v kauflande po 20.00 a za smiesny peniaz..trebars mame vypisane co nam chuti jest-podla toho varim a vyclenili sme si s mm na tyzden 20€ ked nieco pochybne a vieme dat nabok aj 5-6 € ktore odkladame a po mesiaci je tam sice mala ale urcita sumicka ktora stale potesi 🙂

moncicip
28. jan 2012

@lucy109 Ja tiez neviem kam to pojde, minule som isla kupit len ozaj zakladne veci a nikde nic a 25 eciek vcudu :(

zuzikkaa
28. jan 2012

@tigris20 tak nech sa zobudi,,ved na potravinach moc nenasetris... chlapi by jedli len maso ale aby sa aj malo penazi minulo... odkladaj mu bloky,,ako ti poradili alebo ho rovno posli do obchodu ked sa mu nelubi 😠 😠 😠
mm chodi na nakup aj sam a to vzdy dovlecie viac ako ked som s nim,,ale aspon nefrfle ze kolko som minula... 😉

zuzikkaa
28. jan 2012

•••► celkovo je na hanbu ten rodicovsky prispevok!!! doticni co to schvaluju nemaju pojem co vsetko treba,,zvlast ked je slobodna mamina a ma si este k tomu platit byvanie + strava + vydavky na dieta... mali by sme dostavat min 400e,,ale to tazko... ceny stale stupaju ale platy akosi zamrzli 😒 😒 😒 ◄•••

tigris20
autor
28. jan 2012

som manzelovi ukazala tuto diskusiu a mi hovori " ale oni robia a ty mas len matersku"na buduci mesiac nech nakupuje on a uvidime.

tigris20
autor
28. jan 2012

uz ma to nebavi sa kazdy mesiac s nim natahovat ☹

irriss
28. jan 2012

@zuzikkaa

jsou zeme, kde neni ani euro 😉
a platy nizke, - neli zmrazene , najmy priserne vysoke a nezamestnanost v desitkach procent!
a materska? ani se nevi, co to je....neexistuje....a take proto se ani "nerodi" ☹

lenusiknr
28. jan 2012

@tigris20 ja som sa snazila vyjst mesacne so 150 eurami.... no zial neda sa to:( tiez mi manzel povie, ze predtym sme vysli ...jak je to mozne ze teraz nie!!! no jak je to mozne.... z rodicovskej platim drobcovi zivotne a sebe mobil... ostatne mi tych 150 a tie cele miniem kazdy mesiac... nekupujem coly, cokolady, chipsy.. aj ked clovek ma niekedy na take veci chut- radsej si to nekupi aby usetril par eur... ale su potraviny kt. proste kupovat musime- maso, vajcia, cestoviny... a kde je este drogeria...ta vyjde tiez poriadne vela...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
hoogy
28. jan 2012

@anzelik to ja s mm stale smejem ze ked vojdeme do obchodu tak hned je 5 e v cudu a nic sme este nekupili. tiez chodime na sk kupovat chleba, pecivo a mlieko(a take veci co tu nedostanem). a tiez veru minieme okolo 400e na potraviny. ale zase musim povedat ze su o dost kvalitnejsie.

skeptik
28. jan 2012

@zuzikkaa rodicovsky prispevok predsa nie je na financovanie vsetkych potrieb dietata, ale je to iste navratenie casti zaplatenej dane za to, ze si na svet priviedla dalsieho potencialneho danoveho poplatnika. Je to prispevok, dotacia, nie hradenie nakladov. Predpokladam, ze si sa nerozhodla mat deti len pre to, aby si podporila porodnost.

anzelik
28. jan 2012

@hoogy ahoj ano to mas pravdu su niektore kvalitne potraviny ,ale slovensky chlieb je slovensky aj to mlieko 😀 😀 😀 tiez sa niekedy cudujem ,ze tolko dokazeme traja ludia prejest 😀 😀 😀

hoogy
28. jan 2012

@anzelik to je pravda tak slovenskemu chlebu pecivu a mlieku sa nic nevyrovna 🙂 my mame stale zamrazene v mraznicke .chodime totiz raz za 3 tyzdne za mesiac lebo byvame dost blizsko hranic.

juliagregor
28. jan 2012

my minieme vela 😎 , mam 3 deti...už su vsetci v skolke a my s mužom v praci, tak nám netreba tolko varit a kupovať...
ale ked sme boli doma, tak denne vara pre 5 ludí, chlapci mali denne jogurty, ovocie a mesačne se vypili 100 litrov mlieka...
varila som na 2 dni, sýte polievky, maso na sťave, menila som prilohy, aby nemali dva dni rovnaké...

usetriť sa da kupovať v akciach, nekupiť v jednom obchode, ale popozerať a sledovať letaky, kupovať velké balenia (jogurty kupojeme kilove)...
my mame spolocnu kasu a nakupuje manžel, tak u nas je klud 😎

anzelik
28. jan 2012

@hoogy ako ti zavidim ,ze ste tak blizko 😉 a my byvame za Grazom som blizko juhosky 🙂

hoogy
28. jan 2012

@anzelik aj my se mali ist az tam nakoniec sme skoncili v burgenlande 🙂

nancy1974
28. jan 2012

@tigris20 nech skúsi on nakupovať a potom sa hneď zbadá

tigris20
autor
28. jan 2012

@nancy1974 ved tak sme sa dohodli,ja mu napisem co potrebujem a potm som zvedava 😉

nancy1974
28. jan 2012

@skeptik takže podľa teba máme byť spokojné s tým čo nám štát dáva a nefrflať? náš štát vie kde môže škrtiť, na rodičoch, zdravotníkoch, učiteľoch atď. a potom aby sme na fórach diskutovali kto koľko minie na jedlo a ako sa dá ušetriť na jedle, JE TO SMUTNÉ 😒 😒

nancy1974
28. jan 2012

@tigris20 no ja mám problém aj vymyslieť čo navariť, už mi pomaly dochádza inšpirácia, všetci sa totiž stravujeme doma 🙂

sante81
28. jan 2012

ja nakupujem takym stylom , ze ked je akcia - u masiara napríklad, tak sa kupi rovno 5-6 kg masa, naporcujem do mrazáku a mam na čas pokoj, ked je akcia na syrečky, kupim rovno 3-4 balenia, pretoze je vo vlastne jedno, zaplatím to z jednej vyplaty či naraz alebo potom o tyžden drahsie, kupit to musím. na strave pre syna nesetrím - jogurty, sunka a t d, tak isto nakupujem aj oblečenie, ked je v tescu zlava na detsky textil, nakupim mu do zásoby aj 6 kusov tričiek, chleba rozky kupujeme kazdy den, varím vačšinou na 2 dni, víde to lacnejsie ako varit kazdy den, a na nákup chodíme raz tyždenne vačšinou v sobotu, minerálky kupime 2 kartony, takyto spôsob sa mi osvedcil ako chodit do obchodu viackrát v tyždni, lebo to som kupila aj to čo nebolo treba. takto ked nemám v tyždni ku káve oblebené kekse, alebo na večer pukance, tak si ich nedám, nahradím jablkom a zabijem 2 muchy jednou ranou. jediné na čom sa dá usetrit je podla mna tá strava a preto sledujem akcie v letákoch.

lucinocka
28. jan 2012

na jedlo miname veeeeeeela...ale neminame na ine veci, kedze nemame kde / byvame pri mori/ a tak co uz, dalo by sa usetrit, ale obdobia hladovky mam uz za sebou:D

zexi
28. jan 2012

Pod 600 eur mesačne sme sa ešte nedostali - sme 4, najmladšiemu kupujeme len nutrilon. Nerátam do toho žiadnu drogériu. Teraz sme sa vrátili z veľkého nákupu - cez 100 eur, + cez týždeň nejaké malé dokupovačky určite budú. Mäso nekupujeme skoro vôbec, sem-tam kura, sem-tam si muž kúpi salámy. Potraviny kupujeme kvalitnejšie, niektoré bio. Napr. vajcia dvojkové, mlieko plnotučné, kupujeme aj balené vody - ale len minerálky, nie sladké. Žiadny alkohol ani cigarety, sem tam plechovky radlera. Veľa čerstvého ovocia a zeleniny, ryby. Veľa orechov.