Koľko môže stáť výmena čelného skla?
Vymieňali ste niekto v poslednej dobe čelné sklo? Koľko vás to vyšlo? Niekde čítam že 200, inde 900€, tak vôbec koľko si mám pripraviť, momentálne nemám čas ísť do predajne, ďakujem..
@dajna8 Aha to mi nenapadlo. Takto sa pripravia aj oni vlastne a už vedia, aký čas im to zaberie, keď budú robiť tvoje auto. Okej, to zmysel dáva.
@1natasa1 Ale veď aj ku kaderníčke alebo keď ideš riešiť hocijaké služby, tak sa objednávaš a nahlasuješ dopredu. Podľa mňa na tom nie je nič zvláštne alebo výnimočné.
@dajna8 Aha to mi nenapadlo. Takto sa pripravia aj oni vlastne a už vedia, aký čas im to zaberie, keď budú robiť tvoje auto. Okej, to zmysel dáva.
@1natasa1 No ved presne, tiez za cely den nerobia asi len to jedno auto, na ktore cakaju ako na zazrak, aby vykonali aspon nejaku cinnost 😀 Presne ako aj Eva pise, to je uz bezny postup uplne vsade. Ty mozes prist kludne len tak skusit sa popytaj, ci ta vybavia a tak dalej, ale preco to nemat na istotu.
@eva_eva tiez si myslim, vsak aj pre teba je to tak lepsie, ked prides rovno na cas a nemusis cakat.
@simonkaa27 Hej, je to tak, preto nechápem, prečo a načo robí niekto tragédiu z takejto obyčajnej veci 🙂
@simonkaa27 Hej, je to tak, preto nechápem, prečo a načo robí niekto tragédiu z takejto obyčajnej veci 🙂
@eva_eva a to si si este nevsimla, ze to ludia zvyknu? 😀 neviem, mozno to aj niekoho bavi, pytat sa na to, co je zjavne a pri tom staci kolkokrat pouzit len google. ako nehovorim, ked sa pyta niekto na osobnu skusenost...
@1natasa1 No ved presne, tiez za cely den nerobia asi len to jedno auto, na ktore cakaju ako na zazrak, aby vykonali aspon nejaku cinnost 😀 Presne ako aj Eva pise, to je uz bezny postup uplne vsade. Ty mozes prist kludne len tak skusit sa popytaj, ci ta vybavia a tak dalej, ale preco to nemat na istotu.
@dajna8 Tak zase prrr 😀 To ja sa vyhýbam takýmto záležitostiam, radšej nech to manžel rieši, keď sa dá 😀
@dajna8 Tak zase prrr 😀 To ja sa vyhýbam takýmto záležitostiam, radšej nech to manžel rieši, keď sa dá 😀
@1natasa1 Rozumiem, ale niektorych veci sa netreba bat. Aj ked je pravda, ze ja som taka ista 😀 Ved tu sa len dohodnes, kedy prides do servisu a potom donesies auto. To je vsetko, co musis spravit. NIkto sa ta nebude na nic vypytovat a skusat ta ako v autoskole.
@1natasa1 Rozumiem, ale niektorych veci sa netreba bat. Aj ked je pravda, ze ja som taka ista 😀 Ved tu sa len dohodnes, kedy prides do servisu a potom donesies auto. To je vsetko, co musis spravit. NIkto sa ta nebude na nic vypytovat a skusat ta ako v autoskole.
@dajna8 Ja tomu verím, ale to je niečo nové a ja nemám rada nové veci a zvlášť, keď ich mám riešiť sama 😀 V tomto som ako malá 😀
@dajna8 Ja tomu verím, ale to je niečo nové a ja nemám rada nové veci a zvlášť, keď ich mám riešiť sama 😀 V tomto som ako malá 😀
@1natasa1 Aha tak v tomto je problem 😀 Tak to neviem, ako by som ti poradila. Ale keby si sa odhodlala, tak by si aspon vedela, ze je to uplne okej. Aspon teda u nich. To ti mozem garantovat 😀 Uz inde... to je otazne 😀
@1natasa1 Aha tak v tomto je problem 😀 Tak to neviem, ako by som ti poradila. Ale keby si sa odhodlala, tak by si aspon vedela, ze je to uplne okej. Aspon teda u nich. To ti mozem garantovat 😀 Uz inde... to je otazne 😀
@dajna8 hlavne by som si davala pozor, aby to neboli nejaki „garaznici“, lebo tie nove auta su uz na elektroniku haklive a nechcela som, aby mi potom blbol tempomat alebo vystrahy na palubovke alebo hocico ine 🙈 takze za mna, ked uz menit, tak radsej v normalnom servise a mat pokoj.
@dajna8 hlavne by som si davala pozor, aby to neboli nejaki „garaznici“, lebo tie nove auta su uz na elektroniku haklive a nechcela som, aby mi potom blbol tempomat alebo vystrahy na palubovke alebo hocico ine 🙈 takze za mna, ked uz menit, tak radsej v normalnom servise a mat pokoj.
@simonkaa27 Takto sa raz moj otec popalil, ale to uz davnejsie bolo. Tiez to daval nejakemu kamaratovi, lebo vsak on je sikovny on vie. Potom mu to robilo kraviny a tak ci tak musel s tym do servisu. TAkze toto je taka vec, ze sa nevyplati spekulovat. Ved to vybavis aj v servise rychlo.
@dajna8 Ale to nie je tak, že teraz by to stálo na tom, kým ja to začnem riešiť 🙂
@simonkaa27 Takto sa raz moj otec popalil, ale to uz davnejsie bolo. Tiez to daval nejakemu kamaratovi, lebo vsak on je sikovny on vie. Potom mu to robilo kraviny a tak ci tak musel s tym do servisu. TAkze toto je taka vec, ze sa nevyplati spekulovat. Ved to vybavis aj v servise rychlo.
@dajna8 no vyborne. co sa mu nakoniec podarilo usestrit? vobec nic. a odhliadnuc od penazi, tak aj to, ako dlho mal auto off, takto to mohlo byt za pol hodku vybavene.
@eva_eva a to si si este nevsimla, ze to ludia zvyknu? 😀 neviem, mozno to aj niekoho bavi, pytat sa na to, co je zjavne a pri tom staci kolkokrat pouzit len google. ako nehovorim, ked sa pyta niekto na osobnu skusenost...
@babina_33 Tak recenzie sa tiež dočítaš, ale ten postup ako čo, tak to asi nie. Veď a prečo sa neopýtať. Na kadečo sa ľudia vypytujú, toto je ešte jedno z tých normálnych, o čom sa bavíme 😀
@babina_33 Tak recenzie sa tiež dočítaš, ale ten postup ako čo, tak to asi nie. Veď a prečo sa neopýtať. Na kadečo sa ľudia vypytujú, toto je ešte jedno z tých normálnych, o čom sa bavíme 😀
@eva_eva Teraz to znie, ako keby som ja bola nejaky hejter alebo odporca diskusii 😀 A pritom som to myslela praveze v dobrom 😀 Ja som sa tu tiez podozvedala nove veci, o ktorych som nemala ani tusenie, ako sa robia.
@dajna8 no vyborne. co sa mu nakoniec podarilo usestrit? vobec nic. a odhliadnuc od penazi, tak aj to, ako dlho mal auto off, takto to mohlo byt za pol hodku vybavene.
@simonkaa27 Presne tak, raz tolko casu minimalne to zabralo. Ale uz sa poucil, to je vidno 😀 Mohol sa aj na inych chybach, nie na vlastnych, ale uz sa to vratit neda 😀
@1natasa1 Jaaaj, ja som bola uplne v tom, ze je to inak, nevadi 😀
@simonkaa27 Presne tak, raz tolko casu minimalne to zabralo. Ale uz sa poucil, to je vidno 😀 Mohol sa aj na inych chybach, nie na vlastnych, ale uz sa to vratit neda 😀
@dajna8 To vôbec nevadí, tak či onak som sa dozvedela dosť užitočný informácií 😀
@eva_eva Teraz to znie, ako keby som ja bola nejaky hejter alebo odporca diskusii 😀 A pritom som to myslela praveze v dobrom 😀 Ja som sa tu tiez podozvedala nove veci, o ktorych som nemala ani tusenie, ako sa robia.
@babina_33 Veď to je len dobre 😀 A toto je taká téma ešte, že asi skôr páni sa v tom lepšie orientujú. Nechcem nás podceňovať, ale čo si budeme nahovárať 😀 Aspoň teda u nás to tak je určite. Ale tak aj tu podľa skúseností to nie je nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Keď sa vyberie na to šikovný servis, tak to ide samo.
@dajna8 to sa lahsie povie, ako urobi 😀
@eva_eva Tak to sa nejdem v tomto ani hadat, ale zase toto co sme sa bavili, ze je lepsie nechat to na odbornikov a dat to spravit v servise, tak na to netreba zase nejake vedomosti alebo zrucnosti 😂 Keby sa to malo robit svojpomocne, tak to je uz ine. Ale skor mi to pride taka piplava robota a na tom si vedia dat zeny skor zalezat 😀
@babina_33 Jaaa ti ani neviem, aký je presný postup tej roboty 😀 Ale nikdy som ja nebola na také serepetičky, ako keď doma niekto vyrába niečo, alebo háčkuje a podobne. Takže do tohto by som sa nepustila 😀
@eva_eva treba to sklo a poskodenie ocistit, potom sa to vyplni niecim, neviem ci je to ako lepidlo alebo na akej baze, musi to zatvrdnut a vylesti sa to.
@simonkaa27 Si to nebodaj už skúšala robiť?
@simonkaa27 Ono to znie jednoducho, ale keď som to raz videla robiť, tak to bol celkom piplačka – najprv fakt poriadne vyčistiť, potom tam aplikovať ten „gél“ alebo čo to je, dať na to takú fóliu, nechať to vytvrdnúť pod UV svetlom a až potom to vyleštiť. Akože klobúk dole tým, čo to robia každý deň 😅 Ja by som sa bála, že to len zhorším. Ale keď je to len malá prasklinka, tak sa to vraj dá zachrániť celkom v pohode.
@simonkaa27 No ved to je to 😀 Ale tak ja uz neriesim co sa tam deje, to som si povedala, ze sa nejdem zbytocne rozculovat. Pomozes, poradis, vsak aj vtedy mu moj muz hovoril o Hornete, ze nech to tam ide dat rovno spravit. Ale co ti budem.... Ale ako to dopadlo nakoniec, to som uz pisala 😀
Minuly týždeň som menila . Čelne stalo 900€ , senzor 200€ + práca cca 150 € bez DPH . Ale menila som v autorizovanom servise s originál dielmi cez poistku . Inak by ma porazilo asi .

@1natasa1 Pretoze podla toho vedia posudit, ci sa to sklo bude dat opravit, alebo sa bude musiet vymenit. A to trva rozdielny cas. A oprava sa da spravit aj tak, ze pridu oni za tebou, vymena nie. Takze zbytocne to nie je.