icon

Koľko môže stáť výmena čelného skla?

20. máj 2024

Vymieňali ste niekto v poslednej dobe čelné sklo? Koľko vás to vyšlo? Niekde čítam že 200, inde 900€, tak vôbec koľko si mám pripraviť, momentálne nemám čas ísť do predajne, ďakujem..

lenka.25
19. aug 2025
@babina_33

@lenka.25 Ved jasne, to ja viem, to som len bola zvedava, ze ako to bolo v tomto pripade. A mozem sa opytat, ze o ake auto islo? Ci to bezne su taketo nakladne tie vymeny? Resp. samotne skla?

@babina_33 Nissan Qashqai , ale ja mám aj vyhrievané aj head up display , tak aj preto taká cena

simonkaa27
20. aug 2025

@lenka.25 to je to, ze potom sa ta cena o tolko zvysi, ze to fakt clovek ani necaka. tak potom ti robili aj tie kalibracie?

lenka.25
20. aug 2025
@simonkaa27

@lenka.25 to je to, ze potom sa ta cena o tolko zvysi, ze to fakt clovek ani necaka. tak potom ti robili aj tie kalibracie?

eva_eva
21. aug 2025

@dajna8 Čiže ste mali s niečím takým už aj nejakú predošlú skúsenosť, áno? Tak potom o to viac je to nepochopiteľné 😀

dajna8
27. aug 2025

@eva_eva Ano, presne tak, vsetky informacie tym padom dostal ako na podnose a stacilo uz len si zavolat alebo tam napisat a uz by sa potom oni sami ozvali a dohodol by sa termin. O nic ine tam neslo. Ale tak vidis, ako to chodi. Ja to uz ani neriesim a nerozculujem sa nad takymito vecami, lebo vsak naco. Spravis co najviac mozes a stale ma niekto proste svoju hlavu a ide si svoje.

1natasa1
2. sep 2025

@eva_eva Asi to chce len prax. Akože neznie to nejak hrozne si myslím. Treba mať isto cit v rukách a presne to opracovať. To bude asi celá mágia 😀

babina_33
4. sep 2025

@lenka.25 No jasne, to sa potom uz navysi, ked su tam taketo vymozenosti. Je rozdiel len obycajne klasicke sklo a potom tieto moderne.

simonkaa27
16. sep 2025

@babina_33 s tym ale treba pocitat. automaticky, ked si kupujes nove alebo novsie moderne auto, tak uz su tam ine tie funkcie a vymozenosti oproti nejaku 20 a viac rocnemu autu. pokial to vsetko funguje ako ma, tak je to dobra pomoc 😀

dajna8
18. sep 2025

@simonkaa27 A ak nefunguje, tak to treba dat na poriadok. Same sa to nespravi ;)

simonkaa27
22. sep 2025

@dajna8 mozno je to pre niektorych taky navrat spat o par rokov, ked take vymozenosti este na aute nemali 😀 ja uz by som sa necudovala nicomu, ziadnym odovodneniam a vyhovorkam 😀

eva_eva
26. sep 2025
@1natasa1

@eva_eva Asi to chce len prax. Akože neznie to nejak hrozne si myslím. Treba mať isto cit v rukách a presne to opracovať. To bude asi celá mágia 😀

@1natasa1 Asi áno, ono je to taká jemnejšia robota, kde treba aj s citom robiť. Nech to aj nejak vyzerá, keď sa to sklo opraví, aby to nebolo poznať.

dajna8
1. okt 2025

@simonkaa27 To si zase ja vobec nemyslim. Pretoze uz ked na to clovek nabehne, ze to vyuziva a zjednodusuje a sprijemnuje mu to cestu autom, tak si na to rychlo zvykne. To mi ver 😀

babina_33
3. okt 2025

@simonkaa27 Urcite ano, to nepopieram 🙂

1natasa1
7. okt 2025

@eva_eva Tak ono to nikdy nebude také hladné ako nové sklo, to zase si netreba robiť ilúzie. Ale áno, je rozdiel, že to zbadáš na prvý pohľad a poriadne cez to nevidíš na cestu a je rozdiel, keď to spravia tak, že to na prvý pohľad ani nie je poznať.

eva_eva
10. okt 2025

@1natasa1 Veď určite. Ak tam máš mať nejakú machuľu po tej oprave 😀 Tak by som to vedela aj ja opraviť 😀

dajna8
15. okt 2025

@eva_eva Len ked sa to takto nie dobre spravi, tak to uz opravit nejde. To uz by sa sklo muselo vymenit. Preto je dolezite komu to das opravit. Dost vela sa potom od toho odvija 😀 Aj to, ako dlho ti to sklo vydrzi.

flavica
16. okt 2025

ahojte. stalo sa vam take, ze ste si dali opravit puknute sklo na aute a zase sa to na tom istom mieste objavilo? lebo ma s tymto kolega strasil v praci a teda neviem, ci ozaj sa to moze stat, alebo ma len potrebu mi robit este vacsi stres 😅

tundra
16. okt 2025
@flavica

ahojte. stalo sa vam take, ze ste si dali opravit puknute sklo na aute a zase sa to na tom istom mieste objavilo? lebo ma s tymto kolega strasil v praci a teda neviem, ci ozaj sa to moze stat, alebo ma len potrebu mi robit este vacsi stres 😅

@flavica nie,nestalo sa mi to.Celnesklo opravovane na viacerych autach,nikdy neprasklo dalej...

flavica
16. okt 2025

@tundra dobre, dakujem. lebo ak by to hrozilo, tak to mozem dat potom rovno to sklo radsej vymenit.

tundra
16. okt 2025
@flavica

@tundra dobre, dakujem. lebo ak by to hrozilo, tak to mozem dat potom rovno to sklo radsej vymenit.

@flavica na zvazenie je,ak je to v zornom poli vodica.Ja mam od kamena ďubku presne v strede a ak by to bolo väcsie,tak jednak ta to rusi pri soferovani a nemusis prejst cez stk...

simonkaa27
21. okt 2025

@flavica ked ti povedia v servise, ze sa to da opravit a vedia to, tak by som vobec ani neuvazovala nad celou vymenou naco. ved opravit sa to da tak, ze to nie je ani poznat.

dajna8
3. nov 2025

@simonkaa27 Tak pokial je to seriozny servis, tak sami zhodnotia, ci je to suce na opravua lebo vymenu a podla toho to aj vsetko zariadia. Osobne za takyto servis aj z vlastnej skusenosti povazujem Hornet, takze ten by som isto poradila kontaktovat vo svojom okoli.

flavica
10. nov 2025

@tundra a si to davala teda opravit iba? na tomto mieste by to nemal byt problem, uz som si co to pozerala. a opytam sa ta este, ze ci moze mat aj zima teraz na to vplyv.
@simonkaa27 no ved nie, to by bolo asi zbytocne. a je to sklo potom aj tak dostatocne pevne? akoze ci sa nejak nezmenia jeho vlastnosti, ked uz je predsa len poskodene....

tundra
12. nov 2025
@flavica

@tundra a si to davala teda opravit iba? na tomto mieste by to nemal byt problem, uz som si co to pozerala. a opytam sa ta este, ze ci moze mat aj zima teraz na to vplyv.
@simonkaa27 no ved nie, to by bolo asi zbytocne. a je to sklo potom aj tak dostatocne pevne? akoze ci sa nejak nezmenia jeho vlastnosti, ked uz je predsa len poskodene....

@flavica ano,uz som opravoval asi 4-5 krat,2x som musel vymenit.Za tie roky sa to nazbiera...
Zima môze mat vplyv,ked bol naraz kamena silny.
Raz ma trafil kamen asi 4 cm od laveho okraja okna.Oproti isiel posypac a z neho ma trafil kamen.Najprv nic len bodka,potom prasklo okno asi 3-4 cm,ku kraju a na druhy den,okolo celeho kraju....V autoskle ti poradia najlepsie.

babina_33
18. nov 2025

@tundra Tak to si ale nemyslim, ze by to bolo sposobene zimou, to skor asi tymi otrasmi pri ceste, ziadne problem na nasich cestach.

tundra
18. nov 2025
@babina_33

@tundra Tak to si ale nemyslim, ze by to bolo sposobene zimou, to skor asi tymi otrasmi pri ceste, ziadne problem na nasich cestach.

@babina_33 otrasy z nerovnosti cesty zmiernuju tlmice na aute.V principe je jedno,co spôsobi prasknutie,vzdy je lepsie dat ďubku opravit a riziko prasknutia zmensit.

1natasa1
20. nov 2025

@eva_eva Nemôžeš si dovoliť mať machuľu na čelnom skle. To je podľa mňa to isté, ako keby si to mala aj neopravné. Nie je to pre jazdu bezpečné.

dajna8
25. nov 2025

@1natasa1 Tak ak by to bola machula, ze to sklo je aspon opravene, tak dobre 😀 Ale jasne, ved zavadzia ti to vo vyhlade, to by ti nepreslo. Ved aj to zrusili a uz sa to nemoze, ked mal niekto na spataku povesane patricky a stromceky a kraviny.

eva_eva
26. nov 2025

@1natasa1 Často si ani neuvedomíme, ako sa odrážajú svetlá alebo slnečné lúče práve cez takéto miesto a môže to byť nebezpečné. Aj keď je sklo opraviteľné, stále to treba brať vážne, bezpečnosť je prednejšie ako ušetriť niekoľko eur.

simonkaa27
1. dec 2025

@dajna8 myslis, ze kazdy ho ma vo svojom okoli? 😅