Koľko peňazí prestávkovali Slováci v roku 2023?
Ľudia na Slovensku prestávkovali v roku 2023:
21,3 miliardy EUR, v starej mene 640 miliárd korún.
stav dusevneho zdravia na Slovensku....Slovensko ides...Ale pridavky zobre kazdy
@tiezjedna ano vadia mi ti co vycerpavaju zdravotnictvo vlastne je to cela populacia SLovakov ktora s nedala ockovat proti COvidu, takisto matky jablone ktore len rodia ako feny aby mali co najviac davok....ale moj prispevok je o inom mas problem s chapanim logickych suvislosti?
@tiezjedna
Keby to malo byť ideálne tak by (podľa šarie) bol zakázaný aj predaj alkoholu aj hazardné hry (všetkého druhu).
Ale ideálne to asi tak skoro nebude, lebo na Slovensku je kopa závislých, ktorí by s tým nesúhlasili..
@autorka s logikou máš veľký problém jedine ty, pretože žiadný tvoj príspevok ju nemá... a že tu vyštekávaš do každého, kto ti nepritakáva a nedokážeš tento svoj výkrik do tmy ani rozumne odargumentovať, je toho dôkazom😎 Chill, fešanda, v cigaretách a alko priemysle sa točí násobne viac peňazí ako v gamblingu. Obzvlášť na Slovensku 🍺🍷
@tiezjedna a??? co mam akoze teraz spravit? POmalicky po slabikach citaj "Ľudia na Slovensku prestávkovali v roku 2023 21,3 miliardy EUR"
@lenkakravcova šaria ma ani trochu nezaujíma. Ideálne by bolo, keby ľudia premýšľali nad svojím zdravím a chovali sa zodpovedne ako k sebe, tak aj ku svojim blízkym. Bez zákazov.
@tiezjedna bez zákazov to evidentne nefunguje. Ak by to fungovalo, tak by toľko tých peňazí nešlo do týchto zbytočností.
@autorka a??? nariekaš, že potom cucajú štát, tak ti len píšem (a nielen ja), že rovnako tak ho cucajú aj tí, ktorí prehúlia a prechlastajú polovicu výplaty a menšina, ktorá seká deti ako Baťa cvičky. Stávkovanie rozhodne nie je najväčšie peklo Slovenska. Len toľko.
@lenkakravcova dovoľ mi pripomenúť, že spotrebná daň zo všetkých týchto radovánok + z PHM plní štátnu kasu ďaleko efektívnejšie a rýchlejšie ako iné dane. Zákaz všetkého by mal ekonomický dopad napríklad aj taký, že by nebolo z čoho financovať školstvo, zdravotníctvo a pod. Takže ak chceme kričať A, musíme mať vymyslené aj to B. Stačí, ak ľudia budú používať rozum. Zákazy a príkazy fungujú len na hlupákov.
@autor ináč ta info není úplná vsadili síce 21,3 iliardy a vyhrali 20,1 miliardy tak sme v mínuse cez 1 miliardu
myslis, ze tie telata maju tisice na stavkovanie z davok? tomu sama neveris, ze? ;) nezavid uz tolko... ja co poznam stavkovacov, ani jeden doma nesedi na davkach.. :DDD
@tiezjedna inak preco by mali byt hlupi? napr. ti majitelia stavkovych kancelarii atd? za to ze maju taky biznis? :D
@simca06022011 to určite nie, to sú väčšinou chytrí a mazaní ľudia. Mala som na mysli hlupákov, ktorí k riadeniu vlastného správania potrebujú zákazy a príkazy👍
inak si velmi mila a empaticka osoba, skoda ze nepises aspon pod svojim nickom, nech sa vie kto si.. matka jablon :D vlastne zavidis vsetko.. do rozpoctu kolko tisic ty posielas ze sa tu zavzdusnujes? fakt aby clovek zavidel uz aj to, ze niekto si ide postavkovat :D nikto to tebe nekaze, tak neries.. a predpokladam, ze vsade kde nie je uplne zakazany hazard, sa na nom zaraba.. tam kde je zakazny sa stavkuje tajne :DD tak u nas z toho ide aspon kopa penazi naspat do rozpoctu.
Autorka koľko peňazí sa minulo na stávkovanie je tragedia v rodinách čo ty zjavne nevnímáš keď tu táraš o RP. Ryžuje na tom štát, rozumej zarába chorých ľuďoch!!! A to je moja zlatá poriadny hnus! Absolútne ľudské dno hyenizmus. Naozaj nemáš čo závidieť, sú to veľmi veľmi tragické dopady na rodiny a ver mi, že väčšinou do toho dostanú muži posadnutí sledovaním športových zápasov. Neviem kde musí tento bordel zájsť, aby sa niečo zmenilo. Keď dokonca Forbes pred rokmi ocenil za najúspešnejšiu “firmu” na našom trhu Niké??? Človek by čakal že ocenená bude firma, ktorá reálne plodí nejakú hodnotu pre spoločnosť, nie len zisky a tu vyhlásia za top podnikateľa Niké. By som sa od hanby prepadla ísť prevziať cenu za toľkè tragédie na životoch a nešťastí v rodinách.
A logo Tiposu zober loptu s nie drogy je také zavádzajúce sranie si do huby že mi je z toho 🤮🤮🤮.
@jakubrianka asi tak … mohli by to prerobiť na zober svojmu decku jedlo , chod dat tie prniaze radsej na stavku
@jakubrianka a to uz preco??
@jakubrianka vela veci ma dopady na rodiny, vela. TO ze niekto je zavislak, je bohuzial jeho problem a nevidim dovod zakazovat nieco CELEJ spolocnosti. Ani ak by to zachranilo niekoho deti. Kazdy zodpoveda za svoj zivot, ci si nakupi čipsy, alebo poda tikety alebo kupi alkohol, cigarety... ci vsetko zakazat? a co takto zakazat uplne vsetko, davat jedlo na pridel, presne vyratane podla kalorickych tabuliek, zakazat fajcenie, pitie, stavkovanie, povinne zaviest pohyb kazdemu a nakazat pracu atd? ved vsetkym by to prospelo, vsetci by sme boli zdravi, stihli a aktivny, chodili do prace.... na jednej strane ludia chcu slobodu a demokraciu, na druhej kricia po regulaciach, zakazoch, totalite, lebo nie su schopni uniest dosledky svojich rozhodnuti.
Ak je niekto gambler, alebo alkoholik atd = rodic, ma socialka robit svoju pracu a zanedbavane deti umiestnovat inam. Hned by sa aj rodicia uvedomili a zrazu by vedeli riesit svoj problem. Podla mna sa u nas nic neriesi. Urady malo konaju, nechcu byt za zlych. JA si pamatam doby, ked som este byvala doma, susediny rodicia odisli do zahranicia a ona mala 10rocna s bratom 14rocnym ostavala doma sama. AJ ked bola matka doma, jej nedelny obed bol horalka na schodoch. je to do dnes sikovna a samostatna a krasna baba, ale nemaju v takychto pripadoch urady zakrocit? ak kvoli gamblingu rodina nema z coho zit, alebo otec sa opija a ohrozuje rodinu? Asi ano. A potom by sa aj matky a rodina aktivovali v rieseni problemu "gembler doma".
@reddflowerlife a ešte pod záštitou štátu, takéto morálne dno. Stávkové spoločnosti majú zákonom stanovené, že musia robiť osvetu s vynaložiť nejaké percento zo zisku na prevenciu proti závislostiam no z ich úst je táto hláška 🤮, možno len taká chabá náplasť za zlo až výsmechom by som to nazvala. Je mi zle z toho, že štát ryžuje na chorých ľuďoch a presne ako píšeš zober deťom a daj do stávok by bolo také originál pre nich logo. Že môžu v noci spokojne spávať?
A koľko prepili a prefajčili? Len tak ma to zaujíma na porovnanie 😀
@simca06022011 sleduješ reklamy v tv na online tipovanie? Alkoholik keď je abstinentom musí mať zákaz alkoholu v dosahu, čo myslíš čo robia tieto reklamy na každom kroku s gamblermi? Ja osobne si myslím, že je toho moc a celé to nabralo obrovské rozmery. Evidentne ani nevnímáš tie rozmery škôd s rozdiel v alkoholizme a tipovaní. Alkoholik neminie toľko, čo je schopný gambler utratiť za jednu noc. Za mesiac si na ulici. Preto tie čísla ziskov, sú to krvavé peniaze.
Ta suma je neuveritelna.
21 miliard? Povedzme ze stavkuje zo milion ludi - to je asi tak kazdy muz v produktivnom veku. A ked to podelime tak kazdy tento muz na stavky minie 2000€ mesacne? Keby aj kazda zena a kazdy pracujuci - vsak deti a dochodcovia na to mat nebudu - takze mame zo 2,5 miliona zamestnancov - tak aj tak to vychadza 8400€ na rok - 700€ mesacne na jedneho...
Vyzera to tak, ze s autorkou sa odmietol chodnik vadit, tak to prisla rozprudit sem. Mozno jej len stavka na hokej nevysla😉
@hiro áno a výhra je cez 20 miliárd
@autorka zbytočne ťa zavzdusnilo, stavkovat nemôžu poberaci hmotných dávok, neplatiči výživného a podobne.
@tiezjedna zákazy a príkazy fungujú len na hlupákov.
Preco musí byť zákaz fajčenia na autobusových staniciach? Prečo musia mesta zakazovať hazard miestnymi nariadeniami?
Asi máme tých hlupákov v štáte veľa 😃
A keď už hovoríš o A a B, tak ešte treba spomenúť aj C - výdavky na ošetrovanie opilcov, na riešenie dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu, riešenie bitiek na diskotékach pod vplyvom.. to si akosi zázračné opomenula
@simca06022011 tak poďme a povoľme heroín, kokaín. Veď každý má mať zdravý rozum a neuzivat to..
Úplne rovnaký princíp. Použila by si to aj tu?
Alebo tam je lepšie keď je to zakázané a mimo dosahu tvojich detí?
@misiak7777 zalozis účet na brata, mamu, sestru, otca a kľudne môžeš stavkovat
@jakubrianka samozrejme.. videla si trzby firiem predavajucich alkohol? vies to posudit?
A mimochodom, co ked niekto sa nevie ovladat? cela spolocnost za to moze? a co reklamy na cocacolu, alebo cokoladu? za mna je to problem v pristupe ludi. Napr otec rodiny gambluje? tak nebude otec rodiny a hotovo.
@lenkakravcova poviem ti preco, pretoze tieto drogy su riadne navykove a nie je z nich nic pozitivne, iba negativne, tak pre zdravie aj osobnost, aj financie = proste po kazdej stranke zdrogovany jedinec je v podstate nepouzitelny. Nic pozitivne pre kazdeho uzivatela. Ci sa vie alebo nevie ovladat. zatial co alkohol, hazard je ZABAVA- pre kopy ludi, ktori sa ovladat vedia. Tak ako je cokolada pozitok pre xy ludi a naprek tomu su taki, co sa z nej dojedia k 200kilam... a nezakazujeme ju (alebo cukor celkovo, alebo tie cigarety a pod - a preco su zakazane na verejnosti? lebo nemusim si tym dymom zdravie nicit aj my okolo, ale tomu jedincovi to nezakazujeme). Moje dieta v prvom rade musim naucit rozmyslat, ci sa zahra primerane na automatoch alebo sa zahra na mobile je to to iste, napr. mobilove hry nie su zavislost? ved dobu do toho tak otcovia, matky, ako aj deti.. .dokonca tam cez google play kopa dospelych muzov (a mozno aj zien) nahadze stovky eur mesacne, to si vedela?

@tiezjedna mam 50 fajcila som tolko isto ako som skusala alkohol od 18 do 22 rokov a ty fesanda?