Koľko ste ochotní zaplatiť za obedové menu?
Keď chodíme z práce na obed, je to šialené. 8-10 eur za obedové menu aj s polievkou. Koľko platíte vy? Aj u vás sú také šialené ceny?
Ja chápem, že reštauráciám tiež išli náklady hore, ale dať 50 eur týždenne za obedy je pre mňa veľa, tak sa spravujeme doma. Buď si nosím, alebo sa najem doma. Nemusím sedieť v kancelárii každý deň, tak sa to dá
@anonym_autor nosim si obed, za cenu menucka navarim pre celu rodinu
ja platím 7,10 eur aj s donáškou. Samozrejme, že 55% mi prepláca zamestnávateľ. niektoré roky aj 100%.
Je úplne jedno, kto koľko platí za menu, dôležité je to, či si to môžeš dovoliť. Ak je to pre teba šialená suma, tak si pripravuj jedlo sama, aspoň vieš čo tam dáš.
Off Topic - u mňa je šialené to volať menučko, netuším ako to niekto vôbec vymyslel
@anonym_autor Varim si doma. Obed jedine ak to ma rozmer socialnej interakcie s ludmi s ktorymi chcem travit cas. A to potom peniaze neriesim v klude aj za 20E ak to neni kazdy den.
Je úplne jedno, kto koľko platí za menu, dôležité je to, či si to môžeš dovoliť. Ak je to pre teba šialená suma, tak si pripravuj jedlo sama, aspoň vieš čo tam dáš.
Off Topic - u mňa je šialené to volať menučko, netuším ako to niekto vôbec vymyslel
@bomba36 je to expresivna zdrobnenina od slova menu a dokonca sa nachadza v Slovniku sucasneho slovenskeho jazyka
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=menučko&s=exac...
@bomba36 je to expresivna zdrobnenina od slova menu a dokonca sa nachadza v Slovniku sucasneho slovenskeho jazyka
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=menučko&s=exac...
@senta_sofia ja viem, ja len strašne nemám rada to slovo 😀
@anonym_autor “ludova jedalen” asi kilometer od mesta prosim pekne 3.60€ hlavne jedlo+polievka ( naberas si sama z hrnca, ziadne tie malicke misticky z ktorych sa jest neda)
Ale kto by tam stale chodil, takze pekne doma do krabicky a usetrim krasne peniaze kazdy mesiac, topka
Nám varia dobre a za 2e a aj tak si väčšina objednáva donášku v plaste za násobne vyššiu sumu.Asi majú pocit luxusu 🙂))
U nás v TN v táckarňach okolo 6,90€ a v ostatných cca 7,50-7,90€. Lepšie reštiky okolo 8€ a viac. Objednávam tak raz za týždeň, ostatné dni si buď doma navarím, alebo kúpim nejaký koláč, posúch, bagetu, šalát v potravinách
@anonym_autor Keď si občas objednám menu, je to 7,50 - 10 €. Ale drvivú väčšinu obedov si večer urobím doma a nabalim so sebou do práce, plus dcéra si z toho dá hneď za čerstva večeru, ak má na to chuť.
V práci máme kuchyňu kde varia a cena obeda je 2€
@anonym_autor kľudne aj 10,00 pokiaľ je jedlo chutné, čerstvé a servírované milým personálom. U nás v jedálni je grc opakujúci sa 100 rokov. Zhnusené kuchárky, cena 2,40. bez soli, korenia, nápadu a lásky. Radšej si varím alebo priplatím.
Nie som ochotná podporovať ani len vývarovne pre zamestnancov z okolitých firiem a to aj napriek tomu že väčšiu časť majú hradenú zamestnávateľom,a na jeden stravný lístok si doplácajú 1.5€(práškové polievky,mäso na hrýboch kde nevidíš ani len jeden jediný hríb,a podobne s..čky a už vôbec nie reštaurácie,varím doma,obedy si nosím z domu.
@anonym_autor U nás 5-7€.
@anonym_autor okolo 9 eur už si varíme doma nedám pre 2 ľudí 400 eur mesačne za stravu
Minule som si objednala domov pizzu s dovozom 18,20 bolo to naposledy
@anonym_autor Sialene? A ty nechodis do obchodov, nevidis ako vsetko zdrazelo? Var si doma a usetris.
@marca12 áno, ale nečakám za tú sumu jedno stehno, hnusnu ryžu a vývar ako pre škôlkarov voda s kúskom mrkvy.Za 10 eur kúpim 2 kg masa
Ak by to bolo mäso a nie soté so zeleninou s pár kúskami mäsa, tak to kupim
Ten limit som presiahla uz pred rokmi. Varim denne pre celu rodinu. Je to lacnejsie a viem co jem
Dať za menu 10e je slušná pálka.Mesačne to vyjde na 1 človeka 200e,čo je vcelku dosť na to,keď si clovek zoberie,že v tom nie je čerstvé ovocie,zelenina,nejaká maškrta alebo len tak pohár mlieka a atď..Nevravím,že ľudia majú na sebe šetrit,ale kto si vie spočítať,tak si ten obed navarí doma a vie aj čo do toho dáva a v akom hrnci sa to varí...Raz za čas áno,lebo nie je vždy čas stáť nad hrncami,ale ja preferujem navariť si radšej doma..
V nasom meste sa menucka pohybuju 8-10€, nezarabam tolko aby som si dovolila kazdy den takto stravovat, takze idem v priemere 2x za tyzden. Je smutne ze pracujuci clovek musi setrit na jedle a sledovat cenovky.. 🙄
@anonym_autor nechodim ,uz 5 eur bolo pre mña veľa, varím si doma a to beriem do práce.Navyše treba si uvedomiť,že kvalita sa nevyrovná domácej,že viem, čo si dávam,akou hygienou rúk..Poznám dvoch majiteľov reštaurácii-dosť navštevovanÿch- a chodia do metra či tesca nakupovať v deň konca záruky mäso či zeleninu-hodia potom do omáčok ...a ľudia si myslia aké super čerstvé mäso papkajú🫣 a ešte si aj priplatia,lebo veď známa reštika...
Našťastie nechodíme na obedy nikde ale ceny menu sú u nás 6,70-8€ ja aj keby som chcela nemôžem jesť nikde keďže mam celiakiu. Varíme doma, deti majú obedy v škole. Doma viem navariť na 2dni za 10€ v pohode keď robím mäso +príloha napr
Píšeme o obedovom menu v týždni cca 8e,to sa ešte dá ......ak však ideme cez víkend do reštaurácie 4-členná rodina,a zaplatíme za obed 80-100e v obci,ani nie v meste je nehorázne veľká suma
Ved si var doma! Ja som tiez v office 3 dni a 2 doma a tie dni v office si jedlo nosim aspon 2 dni, na obed chodim len jeden den s kolegami aby sa nepovedalo. Neviem si predstavit jest kazdy den vonku a nie koly peniazom ale koly tej kvalite jedla..
Ak mate blizko skolsku jedalen, aj tam sa da stravovat za dobru cenu. Teda ak dobre varia.
Ved si var doma! Ja som tiez v office 3 dni a 2 doma a tie dni v office si jedlo nosim aspon 2 dni, na obed chodim len jeden den s kolegami aby sa nepovedalo. Neviem si predstavit jest kazdy den vonku a nie koly peniazom ale koly tej kvalite jedla..
@kattrin5 Súhlasím, ja to tiež nemusím jesť, domáca strava je domáca strava. A napriek tomu, že mi nechuti, po takom týždni priberiem kilo.

12 - 14 € v prepočte, ale jedlo kvalitné, výborné a aj krásne naservírované