Koľko ste ochotní zaplatiť za obedové menu?
Keď chodíme z práce na obed, je to šialené. 8-10 eur za obedové menu aj s polievkou. Koľko platíte vy? Aj u vás sú také šialené ceny?
Ak mate blizko skolsku jedalen, aj tam sa da stravovat za dobru cenu. Teda ak dobre varia.
@igiana Ako kde. U nas je napr.vyse 600 stravnikov a taketo sluzby pre verejnost neposkytuju.
Ja poznám dve jedálne v Bratislave kde výborne varia a menu stojí 5.50 a keď mi to nechutí čo je menu tak si vyberiem niečo iné a to stojí okolo 6 eur
@anonym_autor Zemplin, okresne mesto. Obedove menu 6,6e. Ale ja napr. cele ani nezjem, je to pre mna vela. Tak jeden den mam polievku, druhy den druhe jedlo a zvysok tyzdna si nieco aj z domu prinesiem. Sem tam akurat objednavam aj detom ked viem ze je nieco dobre co maju radi a ja nebudem stihat navarit. Ale 5x do tyzdna by som 6,6e pre seba na obedy nedala. To by mi uz bolo vela. Ale tak kazdy ako mu plat dovolí.
U nás idú menučká v meste od 6 do 8, 8,50 max a ja si objednávam z tej za 6,50 a dávam si vždy bez polievky, lebo ich nejem a stojí ma to 4,50. -donáška je zdarma. Menšie okresné mesto.
BA-obedové menučka tiež 8-11, občas keď sa nám cez Bolt podarí vychytať nejakú zľavu tak je to 6-7€ (ale to fakt len výnimočne) pričom si objednávame viacerý a donáška sa rozráta. Od leta som ale nútená si variť kvôli zisteným intoleranciám čo po finančnej stránke cítim dosť pozitívne. Negatívom je jedine to cestovanie hore dole vlakom ovešaná dózami :/
Nie som ochotna vobec platit obedove menu a to zarabam nadstandardne. Nosim si z domu krabicky - kvalitne suroviny, viem co jem, plus usetrim na tom majland.
BA-obedové menučka tiež 8-11, občas keď sa nám cez Bolt podarí vychytať nejakú zľavu tak je to 6-7€ (ale to fakt len výnimočne) pričom si objednávame viacerý a donáška sa rozráta. Od leta som ale nútená si variť kvôli zisteným intoleranciám čo po finančnej stránke cítim dosť pozitívne. Negatívom je jedine to cestovanie hore dole vlakom ovešaná dózami :/
@adriana2503 Nestačí ti jedna doza?
@adriana2503 Nestačí ti jedna doza?
@sisska96 :D ani nie...jem male porcie viackrát denne cize mala porcia hustej polievky + mala porcia hlavneho jedla + ranajky
@sisska96 :D ani nie...jem male porcie viackrát denne cize mala porcia hustej polievky + mala porcia hlavneho jedla + ranajky
@adriana2503 fuuuuu ja buchnnem všetko do jednej dózy a hotovo. Polievku iba keď som doma a raňajky tie doma alebo hodím jeden rohlik do tašky 😅
@anonym_autor zase ako kedy.. ked nestiham, idem na menu, za kvalitny obed nie je 10 eur vela a za nekvalitny aj 5 eur je dost.. ak som z rodiny iba jedna co potrebuje jest a ostatni maju stravu inde, idem sa radsej najest ako si varit, ak varim pre. viacerych, jasne ze je to vyhodnejsie, ja ale neznasam zohrievanie v mikrovlnke, preto jem az po praci a to som uz riadne hladna, musim mat obed uz navareny z predosleho dna
Od 6e hore uz sme menu stopli a varim vyhradne doma. obedy si nosime do prace obaja s muzom.mame v praci kuchynku s mikrovlnkou.len nase obedy by stali cca 400e mesacne tolko miniem na nakup zakladnych potravin na mesiac.. nevravim raz za cas si dame doniest s babami pizzu alebo skocime pre kebab.ale na denne stravovanie sa na donaske na to uz jednoducho nemame..kde su tie casy za 3.30 este aj s keksikom.
@anonym_autor zase ako kedy.. ked nestiham, idem na menu, za kvalitny obed nie je 10 eur vela a za nekvalitny aj 5 eur je dost.. ak som z rodiny iba jedna co potrebuje jest a ostatni maju stravu inde, idem sa radsej najest ako si varit, ak varim pre. viacerych, jasne ze je to vyhodnejsie, ja ale neznasam zohrievanie v mikrovlnke, preto jem az po praci a to som uz riadne hladna, musim mat obed uz navareny z predosleho dna
@lacibo no ktoré menučko je kvalitné? 😂
popravde? nedala by som, mame moznost sa vsetci stravovat doma, tak si varime. Stojí to 30-60 min namiesto sledovania nejakeho Dunaja alebo Farmy
@lizatko1009 len si prepočítaj náklady, co ta to stoji. A nezabudni hlavne naratat svoj čas. Ten je najdrahsi.
Cize kvôli nejakým usetrenym 2€ si ja radšej pozriem ten Dunaj (aj keď ho nepozerám)
1.10 alebo 1.77 za jedlo,teda aj polievka aj druhe.My si objednavame asi z 5tich jedal.Mame v praci jedalen a varia nam.Takze vzdy miniem tak do 40eur mesacne za stravu.
@lizatko1009 len si prepočítaj náklady, co ta to stoji. A nezabudni hlavne naratat svoj čas. Ten je najdrahsi.
Cize kvôli nejakým usetrenym 2€ si ja radšej pozriem ten Dunaj (aj keď ho nepozerám)
@anonym_2091c4 urcite nie, sme traja co sa stravujeme doma a fakt ušetrené 100vky,viem co nam chuti, ziadne vytiahnute z mraznicky obalene už pred pol rokom sprostosti, maso z metra z Rumunska a spol. My sme ludia, ktorí nemusia mat kazdy den maso a maso. My si pochutime aj na dobrom granatire ako napríklad dnes a hlavne viem co tam dam a s akymi rukami a kde varim. A casovo je to jedna hlúposť v TV, ktoru mi nepozerame.
@anonym_2091c4 Ake náklady preboha?Ja nechcem byť sprostá,ale niektoré ženy su skôr lenivé,preto doma nevaria,alebo minimum.Alebo majú na to mamky a svokry.
@anonym_2091c4 urcite nie, sme traja co sa stravujeme doma a fakt ušetrené 100vky,viem co nam chuti, ziadne vytiahnute z mraznicky obalene už pred pol rokom sprostosti, maso z metra z Rumunska a spol. My sme ludia, ktorí nemusia mat kazdy den maso a maso. My si pochutime aj na dobrom granatire ako napríklad dnes a hlavne viem co tam dam a s akymi rukami a kde varim. A casovo je to jedna hlúposť v TV, ktoru mi nepozerame.
@lizatko1009 Ja s tebou súhlasím.Ja napr. do granatiru davam aj slaninku,takže aj tam je masko. 😅
Kto chce,vie navariť.Len vieš,je veľa žien,ktorým sa to nechce a ani to nevedia.By si sa čudovala koľké staršie od teba varia horšie ako niekde v škol.jedálni.Nie je nad domácich stravníkov,ktorí zjedia celý tanier a ešte ta aj pochvália. 🙃
@anonym_2091c4 Ake náklady preboha?Ja nechcem byť sprostá,ale niektoré ženy su skôr lenivé,preto doma nevaria,alebo minimum.Alebo majú na to mamky a svokry.
@karolina196 ja na rozdiel od teba nie som otrokom, aby som aj po práci stala za hrncami. Tiez mam narok na oddych. A pýtaš sa ze aké náklady? Tak to je v tom prípade akákoľvek debata s tebou uplne zbytocna.
@karolina196 ja na rozdiel od teba nie som otrokom, aby som aj po práci stala za hrncami. Tiez mam narok na oddych. A pýtaš sa ze aké náklady? Tak to je v tom prípade akákoľvek debata s tebou uplne zbytocna.
@anonym_2091c4 Moja milá,my máme vsetko na elektriku,takže mi je úplne jedno,ze zapnem nejaky spotrebič navyše.A určite to zere menej ako obed za 12e kazdý den..
@lizatko1009 Ja s tebou súhlasím.Ja napr. do granatiru davam aj slaninku,takže aj tam je masko. 😅
Kto chce,vie navariť.Len vieš,je veľa žien,ktorým sa to nechce a ani to nevedia.By si sa čudovala koľké staršie od teba varia horšie ako niekde v škol.jedálni.Nie je nad domácich stravníkov,ktorí zjedia celý tanier a ešte ta aj pochvália. 🙃
@karolina196 asi tak... ja robím taky zapekaný
@anonym_2091c4 😂😂😂😂

2,50 v skolskej jedalni - polievka + druhe + salat + ovocie 😅 . Aspon nejaka vyhoda skolstva pri tych platoch. Predtym som si radsej kazdy den nosila. 10e za nieco,co nevedia ani uvarit poriadne,pokazde to chuti inac,som odmietla davat