icon

Koľko vás stojí mesačne pes?

00momo
3. sep 2022

Ahojte. Chceme si do budcna zaobstarať psa a chceme si spravit prehľad, koľko vás stoji priemerne mesačne pes. Koľko vas vyjde mesacne krmivo a ake granule alebo konzervy laebo mix a aka znacka, kolko vas stojoji veterinar cca.9
Poprosim napisat aj rasu. Manzel chce male ho psa a mne sa pacia velke psi.
Dakujem

Strana
z3
oli18
4. sep 2022

@pictbridge tak to sme asi len my dve, lebo nik nespomina, ze dava. 😉

nelca84
4. sep 2022

@zuzkaa1991 zlozenie je vsade rovnake?? To hadam nemozes mysliet vazne, si si to niekedy precitala? Zjavne nie, takze pridavam zlozenie supermarketovej konzervy vs. zlozenie konzervy z chovproduktu. Skus uhadnut ktora je ktora 🤷‍♀️

nttnnt
4. sep 2022

@00momo velky pes vela zradla na to nezabudaj plus ostatne samozrejme…..ale k dotazu my- jazvecik zradlo kvalitne granule kupujeme velke vreco co stoji cca 50€ ma ho na 2 mesiace a co sa tyka veterinara pokial sa nenaskytne vynimocna situacia, ktora byva povacsine aj financne narocnejsia ako napriklad zapal analnych vackov, co sa bohuzial stalo nam a vyslo to so zakrokmi cca 300€, tak nic takeho raz rocne ockovania pripadne nejake pripravky proti kliestom to su polozky 20-30€

betulinka1
4. sep 2022

@00momo teraz mame vlciaka a civavku. Vlciak cca. 80€ a civavka 30€. Mali sme maltezaka, co mal zdratovne problemy asi od 8 rokov a specialne diéty, tam to bolo aj 150€ mesacne, dožila sa 14 rokov ale bolo to drahe. Veterinárne poplatky na zaciatku mas vacsie, cipovanie, ockovanie, to nas vyslo nejakych 100€. Ak je pes mlady a zdravy, tak raz do roka iba ockujes. Ak je pes starsi alebo chory, tak veterinárne ošetrenie je diametrálne odlišne, nakolko vacsi pes potrebuje vacsie davky. Ak je operacia tak taktiež zaplatíš za väčšieho psa viac. Ak mas dvor a ste začínajúci odporucam napr. labradora. Je to super povaha aj ked pridu deti. Ak mate byt tak, urcite male plemeno, podla toho ako chces upratovat. Su psi co plznu a psi co neplnzu. Ak z utulku, tak by som radsej hladala ale taky mix, co nie je z bojových plemien ako husky malamut, aziati. Taketo plemeno by som si nekupila a to sa venujem kynológii cez 25 rokov. Isla by som skor potom do nejakych kryzencov vlciak, retriewer, labrador. A samozrejme ak idete na dovolenku, tak menšieho psa ti postrážia v rodine skor. Z utulku mas u tu vyhodu, ze ti vedia povedat nieco o povahe psa a psiky su velmi vďačne. Mali sme z utulku vlciaka, týraného. Uz ked sme ho brali, v utulku povedali, ze nie je agresívna. Potrebovala sice špeciálny pristup aby zacala ludom verit, nikdy v strachu nepohryzla a po roku z nej bol uzasny sebavedomí psik. Dali sme ju uspat tento rok mala 14 rokov.

sylvia217
4. sep 2022

Moja Stella okrem toho co tu bolo napísané chodí ešte do "day care ", taká škôlka pre psov, raz do týždňa..
Potrebuje sa socializovat.. 🙈🙈
Granule ma Orijen, plus miesam s konzervami aby vôbec dačo zjedla.. ona zje strašne malinko..

sheila72
4. sep 2022

Záleží akého veľkého psíka chcete, krmivo sa dávkuje podľa výslednej váhy psa v dospelosti. My máme ešte šteňa (nemecký špic), v dospelosti by mal mať 20 kg a za granule dávame cca 80 € mesačne ale s tým že sú to hypoalergenne pre šteniatka takže sú drahé. V budúcnosti by sme chceli prejsť tiež na lacnejšie. Pamlsky kupujem rovnakej značky a tiež sú drahšie, plus dávame aj jogurt, zakysanku, tvaroh, žĺtka.... Tak rátajte priemerne 100 € mesačne s tým že obstarávacie náklady môžu byť aj 2000 € a viac (pokiaľ chcete psa s PP plus základné veci, pripadne búda /voliéra). Pokiaľ by to bol psík z útulku tak tam sa platí len adopčný poplatok myslím okolo 150 €. Ako bolo spomenuté, granulky z tesca, kauflandu nedávajte, vráti sa vám to ako bumerang a tie ušetrené peniažky necháte u veterinára. Inak za bežné očkovanie sme dávali 30 €, pokiaľ nemá psík alergie alebo iné ochorenia tak u veta necháte len za očkovanie pripadne kastracia vyšla u našej 15 kilovej fenky (kríženca) cca 150 €.
Odporúčam si vyberať psíka nie podľa velkosti ale podľa vášho tempa a životného štýlu, pokiaľ ste aktívni a chodíte radi von na dlhé prechádzky, turistiku, tak môže byť aktívnejšie plemeno. Inak k malým deťom by som si ja osobne vybrala skôr niečo nenáročn aby sa nestalo, že budete behať za deťmi aj za psom. Tiež závisí či už máte nejaké skúsenosti, sú psíkovia vhodní aj pre začiatočníkov ale sú aj plemená tvrdohlavé, ktoré potrebujú pevnejšiu ruku. Na internete si môžte prečítať všeobecný popis plemena, vytipovať si viac plemien a následne sa poradiť s chovateľom. Predsalen aj každé šteniatko z vrhu má inú osobnosť. Tiež starostlivosť o psa v byte je podľa môjho názoru náročnejšia ako na dome, aj keď pes na dvore tiež potrebuje prechádzky. Držím palce pri výbere, tiež som dlho otalala so psíkom ale myslím že k deťom je to super, pokiaľ sa vedia k zvieratku správať, naučia sa zodpovednosti a majú lepší vzťah k prírode a zvieratám 🙂

dorottka
4. sep 2022

Mam malicke plemeno a ked ta zaujima strava, tak stoji do 20e mesacne. To su ale samozrejme tie ok mesiace, aj psiky byvaju obcas chore a to uz do penazi vie ist. Nie je to najlacnejsi spas, ked to robis poriadne, to znamena kupujes kvalitne krmivo a nezanedbavas starostlivost. Ale zasa nestoji to ani majland, vela zdravotnych problemov sa da predist prevenciou. Za mna su to vsetko velmi dobre investovane peniaze, psik je cista laska a milionkrat ti vsetko vrati.

kockopes2206
4. sep 2022

@miselka007 dospely pes by sa mal odcervovat raz za 6 mesiacov, takze to robis spravne. Dokonca by sa po spravnosti mal odcervovat pri pozitivnom koprologickom vysetreni a nemusi to byt ani tak casto. Ale..kto by behal na veterinu so vzorkami, aby vedel ci odcervit. Ja odcervujem tiez raz za 6 mesiacov. Kazde 3 mesiace sa odcervuje stena, pri dospelom psovi je to nezmysel, ak nie je vyslovene hovnozrut. Vytvara sa zbytocna rezistencia.

marlene
4. sep 2022

@00momo pisala som uz , ze mame labradorku. Byvame v dome s velkou zahradou, ale kedze nasa je akreditovany asistencny pes je s nami v dome, je to clen rodiny. Toto si treba dobre rozmysliet , naozaj kvoli comu psa chces. Co ta k tomu vedie. U nas to bolo podmiene e hlavne dcerou , ale dlho sme naozaj zvazovali, pretoze psovi sa treba venovat. Nasa k nam prisla uz vycvicena a vytrenovana - cize ziaden zniceny nabytok, alebo hrabanie v zahrade. Vela veci mi doslo a dochadza az teraz ked ju mame.Hoci mame velku zahradu , chodime s nou trikrat von do lesa na minimalne hodinove prechadzky. Obaja sme zamestnani - manzel si ju berie do oeace, ked som ja v praci ( pracujem len 2-3 dni do tyzdna ako kedy vzedy je s muzom v praci) Cize pocitaj s tym, ze aj ked budete mat zahradu, psovi sa treba venovat . Ja osobne si beviem oredstavit ( aj keby nebola asistencny pes) nechavat ju vonku)Nasa je na nas velmi naviazana . Dalsia vec je, ze so
Psom treba ist von ci sa ti chce alebo nechcea za kazdeho pocasia. Pre nas to boli plus vydavky s oblecenim - kvalitne nepremokave bundy, jarne, zimne, obuv .Ak budete mat psa co plzne cize ziadneho doodl - pocitaj s chlpmi , ktore budu dislovne vsade - my vysavame niekedy aj 3 krat denne - to bola dalsia polozka muz hned kupil roombu a rucny dyson . Psi pelech sme my kupili z koze - prave kvoli chlpom( nas dalsi
Pes uz bude iba nejaky doodle , lebo tie chlpy je to jedine, co mi vadi).
A netreba tabudnut , ze do starostlivosti o psa bude musiet byt zapojena cela rodina - my mame napr . Dohidu ranne prechadzky cez vikend muz , vecerna posledna idem ja , medzitym jedna velka vsetci spolocne.
Dalsia vec je , ze vela veci treba prisposobovat - pes je ako mat dalsie dieta.Dovolenka- so psom alebo bez psa? Auto? Zmesti sa ti tam pes aj batozina? My sme sice doecialny pripad, lebo nas musi chodit vsade s nami a napr. budeme potrebovat pravdepodobne nove auto, pretoze hoci mame kombi , ked je vzadu pes , tak mame uz iba jedno sedadlo ba batozinu🙈 a to uz s nami nezije starsi syn.a nesmies zabudnut oes sa doziva 10-15 rokov - je to zaväzok . Napriek vsetkemu nelutujeme, ze sme sa pre psa rozhodli - dcera a nielen ona z jej pritomnosti profituje - pre nas je to naozaj dalsi clen rodiny.

dada5000
4. sep 2022

@kockopes2206 alebo ak chodi na cvicak, tam sa vyzaduje aby bol pes odcerveny kazde 3 mesiace.

jumama
4. sep 2022

Pozri si videa na facebooku Psi psycholog - je to pan, ktory pomaha s vychovou psov. Vela pochopis a mozno sa v rozmyslani o psikovi trosku zastavis.

Budete stretat vsakovakych psov socializacia a vychova je dolezita - tak, aby ta absolutne na slovo posluchol. Musis mat na to odhodlanie, musis vediet do coho ides. Predstav si samu seba s tym cane corso, ze vojdes do ohrady, kde ma ten pan pustenych psov. Ako by si sa citila? Bezpecne? Nebudes mat len svojho psa, ale budu na vas na prechadzke reagovat vsetci psi. Budu na vas reagovat podla toho, ako si psa vychovate.

Ak nebudes psa socializovat, moze sa ostatnych psov bat a zacat na nich utocit. Vzdy pri venceni ked pojdes okolo psa, bude z toho strachu tahat, brechat, zo strachu moze utocit. Alebo naopak stretnete zle vychovaneho psa a on moze utocit na vasho. Predstav si, ze budes mat v tej chvili so sebou aj dieta, pojdete pesky... koho budes zachranovat, dieta, ci psa?

Je to kazdodenna drina, kym psa vychovas. Je to bytost, ktoru ked si zamilujes, pochopis, ze chces aby bola tiez stastna a mala naplnene potreby - kazdy bozi den aby mala vyzitie a hru a aktivity, tak vela ako dana rasa potrebuje. Ci prsi, ci snezi. Preto sa mozno aj hovori, ze k detom psika okolo 10 rokov, ked uz to dieta je zodpovedne a vie ti s nim pomoct, previzat obcas na seba aj trenovanie aj vencenie... Hlavne plemena, ktore naozaj potrebuju pevnu ruku.

So psom sa vacsinou nemoze na detske ihriska, a tvoje dietatko sa prirodzene bude chciet hrat v piesku s ostanymi... proste tazko to sklbis. A ked by si zvlast sla von s dietatom a potom so psom - mas na to cas? Aby si psa kazdodene trenovala, ma kto vtedy byt s dietatom?

zuzkaa1991
4. sep 2022

@nelca84 este som to neriesila akoze jasne ze zloženie nie je to iste myslela som kus inac to ale jasne ze v obchodoch je menej kvalitne ako v petshopoch

ropucha6
4. sep 2022

@00momo maly 5kilovy pes, krmime barfom - mesacne mozno do 40-50 eur, ale kupujem mu drahsie maso. Cca dvakrat rocne kadernicka 25eur, u vetosa klasika ockovania plus pipety proti kliestom. Tiez platime za rozne kurzy poslusnosti a aj dost za pelechy, voditka, obojky a tak. Tiez by som chcela aj velkeho psa, ale kedze na nom nechcem setrit, zatial to nie je otazka dna 🙂

macikovaiveta
5. sep 2022

@marlene mame tiež labradorku, ale kupujeme krmivo s jahňacinu 90 e na mesiac a pól , aké kupujete Dik

00momo
autor
5. sep 2022

Ďakujem za odpovede psa som chcela od 6 rokov rodicia ma odhovárali. Teraz mam 32 a teraz musim presviedčať muža, ako keby som bola nesvoj právna. Niečo o vycviku mám naštudované chcem si ho cvičiť sama. Zmanmim som strazila psa bol u nas na 2 mesiace. Vycvicila som ho. A ked si po neho prisli nechcela som ho dat to bolo skoro pred 20rokmi.

00momo
autor
5. sep 2022

Mate niekto skúsenosť s krmivom Wolf?

misulka22
5. sep 2022

2x pyrenejsky horsky pes ( suka cca 45kg, pes 50kg)
Krmenie barf cca 80€ mesacne
Pamlsky cca 15€ mesacne
Ockovanie raz rocne 2x30€
Dan raz rocne 6,80€
Hracky max 50€ rok
Vycvik cca 30-50€ mesacne
Vystavy - 100-200€ mesacne
Vysrtrwnie klbov 150€
Geneticke vysetrenie 80€

baxira
5. sep 2022

Máme 2 psov.
Maďarský stavač, cca 30 kg, 11,5 roka:
Odmalička BARF strava (surové mäso a kosti, zelenina). Mesačne objednávame mäso cez internet. Kým bol mladší, jedol 1kg mäsa denne (v dvoch kŕmnych dávkach). Teraz, ako seniorovi, mu stačí približne 700g rozdelených do 2 dávok, čiže je to asi 70-80€ mesačne. Zakaždým má v miske aj kopec nastrúhanej zeleniny, chutí mu, ale zelenina sa kupuje pre celú rodinu, tam neviem, koľko € ide na psa.
Počas života užíval aj rôzne vitamíny, kĺbovú výživu, kelpu, chlorelu a spirulinu, nori vločky atď. Je to náš prvý pes, investovali sme do neho (z vlastnej vôle) kopec peňazí.
10 rokov nemal vážne zdravotné problémy. Minulý rok mal naraz dve vážne ochorenia prenášané kliešťami, takže časté vyšetrenia, krvné testy a lieky nás stáli veľa peňazí. Ale je v poriadku. V 18-tich mesiacoch absolvoval preventívny RTG na zistenie dysplázie bedrových kĺbov, stálo to asi 60€. Polovicu preplatila chovateľka, keďže to bola jej požiadavka, ktorú mala uvedenú aj v zmluve.
Boli sme na dvoch výstavách, každá cca 50€, ale je to dávno, tak neviem presne.
A samozrejme, musel mať najlepší pelech z pamäťovej peny (cca 90€ a pelechov mal za celý život viac), plno hračiek, iný obojok snáď na každý deň v týždni 😆, asi 3-4 vôdzky, misky v stojane, najlepší šampón... Ale ten skoro nepoužívame, lebo je to extrémne čistotný a bezúdržbový pes.

Druhý pes je flat coated retriever, cca 42 kg, 4,5 roka:
Tiež je na BARFe. Zje vyše 1kg mäsa denne. Predtým jedol viac, ale po kastrácii trochu pribral, tak chudne 🙈. Zeleninu nechce, má problém aj so sušenou zeleninou 😩, takže čisto mäso nás vyjde mesačne okolo 100-120€. Vitamínové doplnky mu dávame raz za čas, no kelpu užíva častejšie. Je zdravý. Tiež bol na jednej výstave, ale neviem, koľko manžel platil (vtedy sme ešte neboli spolu). Pelech zdedil po staršom psovi (keďže ten neničí veci), hračiek má tiež plno. Obojok má jeden, lebo pri prvom psovi sme zistili, ktorý typ nám najviac vyhovuje.
Ešte aby som nezabudla, pamlsky stoja strašné prachy! Nekupujeme ich síce každý mesiac, ale vždy ma až pot obleje 😳. Ale to tiež závisí od typu a značky.
Plus, raz za čas psy dostanú napríklad sušený býkovec (býčí penis), sušené hovädzie uši, bravčový rypák a pod.

Jedna návšteva veterinára za účelom očkovania vyjde asi na 20€, ale neočkujú sa všetky vakcíny naraz, takže chodíme s každým psom 2x. Jeden pes to absolvuje v lete, druhý na jar, takže to nie je taká strašná pálka naraz.
Každé leto kupujeme aj prípravky proti kliešťom, na každého psa cca 25-30€, 2x ročne. Takisto tabletky na odčervenie, raz za 6 mesiacov.
Flat má veľkú spotrebu šampónu. Rád sa váľa a vkuse je v rieke, takže tá dlhá hustá srsť krásne páchne zatuchlinou, pokiaľ ho nešampónujeme cca raz za dva týždne. Pre neho máme aj výbavu na vyčesávanie srsti.
Čo sa týka starostlivosti o zuby, tak obaja dostávajú kelpu a staršiemu psovi som zvykla dávať dole zubný kameň ja, lebo pekne ležal aj hodinu a nechal si to. Mladší pes má zatiaľ zuby pekné biele.
Starší pes už potrebuje aj oblečenie na studené zimné dni, má 2 kabátiky. Jeden za 80€, druhý za 40€. Mladší pes má len reflexnú vestu.

Daň za psa je u nás 50€ ročne. Tú sumu fakt nechápem 😫.

My sme si psy vycvičili sami, ale veľa ľudí chodí na cvičák a ten tiež niečo stojí.

A odporúčam investovať do kvalitnej stravy, oplatí sa to! ☺️

So psom sa musí chodiť von za každého počasia, aj na dlhé prechádzky. Ak je pes na dvore, aj tak s ním treba chodiť na prechádzky, aby sa nenudil a mal nové podnety.
Dobre si premysli plemeno. Zbieraj informácie, zájdi na výstavu... Nie je to len o tom, aký pes sa ti páči, ale aj aký sa k tebe (k tvojej rodine) hodí. Aby ste sa netrápili ani vy, ani pes. 😉

Strana
z3