icon

Konflikt v obchode

14. okt 2022

Baby, dnes mám od rána zlý deň a nákup v obchode to zaklincoval. Boli sme s mužom a deťmi v obchode a v jednej uličke stáli dve rodiny s košíkmi cez celú uličku a rozprávali sa. Povedali sme s dovolením a nakupovali ďalej. Ešte sme išli na hygienické potreby a tam zase oni stáli krížom cez uličku. Muž im slušne povedal, či by nás pustili a podotkol, že rozprávať sa môžu doma. To bolo všetko. Už sme stáli pri samoobsluznej pokladni, keď k nám prišiel jeden z tých dvoch chlapov a začal na muža kričať, že ešte raz si na neho otvorí hubu pred jeho synom (asi 10 ročným) že sa porozprávajú vonku, že si ho tam počká. Normálne pred ľuďmi sa nám začal vyhrážať. Muž mu povedal, že že nech mu dá pokoj, že sa ho nebojí. Mužovi som potichu hovorila nech si ho nevšíma. Vonku už bola tma, normálne som sa bála ísť s deťmi k autu, že nás tam niekde čakajú. Mužovi som potom hovorila, že nemal na neho reagovať, mohol si nás naozaj vonku niekde počkať, ľudia sú rôzni. Ako je najlepšie podľa vás reagovať na takých agresívnych ľudí?

joesvk
14. okt 2022

Ja teda neviem,kde vy ostatní žijete,ale mne sa to stáva často, že mi takto niekto zavadzia. A aj keď ma to obmedzuje,nemám potrebu nikoho školiť.Musela by som si pripadať sama ako človek,ktorý nerobí chyby a môže druhého napomínať.
Tvoj muž sa akoby postavil do tej nadradenej pozície, že napomína.
Reakcia toho chlapa bola potom prehnaná, ale nečudujem sa mu.

barborachors
14. okt 2022

radsej nahnevane poprosit o odsun vozika, ako zmierlivo skolit ze sa maju bavit doma.. To by vytocilo aj mna, keby ma v obchode takto niekto zbuzeroval 😄

xsuzannex
14. okt 2022

Pokial uz boli vykecavat v dalsej ulicke tak mohol upozornit.. mne tiez lezie na nervy ked sa niekto s niekym stretne (obchod, chodnik) a su ta roztahani ze sa neda prejst.. ja ked aj niekoho stretnem tak sa snazim stat tak aby sa okolo dalo chodit.. niektori ludia si zial nevidia dalej od nosa..

euka210
14. okt 2022

Tak nabuduce nech manzel povie len Dovolite bez komentovania...su povahy, ktore sa nad to prenesu, ale vidis ze najdu sa i taki primitivi. A na vyhrazky reagoval tvoj manzel podla mna velmi dobre...ziadna diskusia, ale distancovanie sa a ziadny strach...spravna muzska reakcia.

autor
14. okt 2022

@euka210 veď on mi potom vysvetlil, že nesmel ukázať strach, skloniť hlavu a ešte sa nebodaj ospravedlniť sa.

lady_hurts
14. okt 2022

Ja sa ti čudujem, že toto ťa dokáže vytočiť, resp tvojho muža. Mne vždy, keď idem na nákup, niekto zavadzia, ide do cesty, už som na to tak zvyknutá, že sa len opakujem ako stroj "s dovolením" a zatiaľ každý uhol bez problémov... Toto sú také prkotiny, zbytočne ste si skazili deň.

autor
14. okt 2022

@lady_hurts ja vždy hovorím s dovolením, takto nešťastne reagoval môj muž a dopadlo to úžasne.

drakaria
14. okt 2022

Akože s mojou povahou by som tiež odpapuľovala tvojmu mužovi ...akože čo si to dovolil niečo také podotknúť ? Týpek to tiež prehnal ale aj tvoj muž má podiel

nepic
14. okt 2022

Tak u mňa by to malo asi opačný efekt a keby chcel dotyčný vonku niečo riešiť,ja by som nečakal a vyriešil by som si to rovno tam aj pred tým jeho synom. To mi ostalo ešte s mladosti tá prchkost a odvážnosť,aj keď som veľa krát kôli tomu trpel,dokonca pár krát aj s podmienkou za ublíženie.
A vždy si hovorím,že už som starý na to aby som sa bil,ale zas aj lenivý na to,aby som utekal.

autor
14. okt 2022

@drakaria mne sa napríklad stalo, že v obchode som normálne kráčala a nakupovala ale pani za mnou to zhodnotila ako suchtanie a neodpustila si poznámku, že niektorí ľudia sa chodia do obchodu len prechádzať. Dotklo sa ma to ale určite mi nenapadlo počkať si tú pani pred obchodom a dať jej jednu po ústach. Takisto keď som platila, predavačka chcela drobné a kým som jej ich nepočítala, chlap za mnou povedal poznámku, že do p... hádam to bude do Vianoc. Ignorovala som ho, ani mi nenapadlo poslať za nim muža.
Akože ja viem, že ani muž nemal nič podotknúť, opakujem, Jany som to neurobila ale vylakala ma agresivita toho chlapa. A čo sa týka mňa, keby e sa s kamoškou v obchode vykecavali v obchode s košíkmi krížom cez uličku a niekto by mal poznámku, tak ešte poviem prepáčte a uhnem s vozíkom aby som nezavadzala, nie si otvárať ústa.

autor
14. okt 2022

@nepic 🙂 ty by si to zaklincoval

kamatopo
14. okt 2022

Fíha tak toto je dosť silná káva. Asi by som sa tiež bála ísť k autu. No nikdy nevieš na akého agresora natrafis. Aj ja som zažila situácie že som v obchode stretla známu po dlhšom čase a človek ani nevie ako sa zahovorí o deťoch a rodine ... A tiež som bola upozornena no takto si ísť vybavovať účty k pokladni🤦. To je tá dnešná doba stresov a únavy

lalenka33
14. okt 2022

Ako ja niekedy nepochopím debilizmu niektorých ľudí, že pri vykecavaní blokujú celú uličku v obchode a ešte čakajú, že ich ostatní nakupujúci budú prosiť o to, aby sa láskavo uhli a oni si mohli nakúpiť. Už keď chcem s niekým pokecať, tak sa postavím tak, aby som nezavadzala prípadne, keď vidím, že niekto ide, tak sa posuniem a pustím ho. Môj by im do tých kosikov rovno vrazil. A len by mu skúsil niečo povedať ten čo zavadzia. Mám kamoša, ktorému keby niečo takéto povedal, tak by mu vrazil rovno pri tej pokladni. Roky sa bije v klietke a má fakt doslova vybitý mozog. Je neskutočne výbušný. Ale naňho, keď sa niekto len pozrie, tak vie, že si sním nemá nič začínať.
Inak ja som dnes normálne nakupovala v obchode, nemala som ani košík. Brala som so tovar z poličky, stála som tesne pri regály, okolo mňa prešli v pohode 2 košíky a zrazu šla okolo stará pani cca 70 ročná stredom uličky a surovo na mňa zvrieskla či môže prejsť. Okolo nej nikto, priestor ešte na 1 velky vozík Lidl, ako nechapala som a len som sa jej spýtala či mám víjsť na regál a či má málo miesta.

seepferdchen
Autor odpoveď zmazal
seepferdchen
Autor odpoveď zmazal
autor
15. okt 2022

@kamatopo normálne ten chlap si dal tú námahu a hľadal nás po obchode a drzo prišiel k pokladni s hukal po mužovi a vyhrážal sa mu. Ľudia len pozerali, že čo sa deje. Ale keď mu to muž povedal v tej uličke tak bol ticho. Neviem, čo si to rozmyslel.

timing
15. okt 2022

Tentokrat si myslu, ze Tvoj muz mu dobre povedal.
Rozsirene je byt ticho,neozvat sa,pomysliet si svoje a ist dalej. Tymto postojom dovolujeme ludom s vysokym egom, ludom bez chrbtovej kosti, agresorom aby spokojne pokracovali v ich prirodzenym reakciach lebo ved to maju spolocnostou dovolene, nik sa neozve. Slusny clovek utlacany a takyto čudam s egom do neba si o sebe mysli,ze je nedotknutelny.

1fifinka1
15. okt 2022

Akoze takto, kde bola SBS? V týchto reťazcoch je v každom sbskár. Kľudne mal ísť s vami aj k autu, keď si sa bála. Za druhé, ten človek bol chuj. Čokoľvek by mu manžel povedal, skočil by do neho. Sú to tie typy ľudí, čo si neustále niečo dokazujú. Mne raz na pošte pani tmavej pleti povedala, že ak jej nevyplatím tie peniaze vonka si ma počká a zabije ma. Už večer sedela v cele, sedela tam celý víkend, a plakala ze uz to nikdy neurobí. Dostala zákaz priblíženia ku mne, hrozilo jej5 rokov, nemohla si vybrať ani len doporučený list keď som mala sluzbu. Do mesiaca bola odsťahovana. Mne keby sa verejne vyhrážal tak volám políciu svedkov tam bolo dosť. Potom by si to už rozmyslel druhy raz.

autor
15. okt 2022

@1fifinka1 bolo to v tescu, ľudia by sa podľa mňa báli svedčiť, každý utekal preč. Tí sbs sú takí roztrúsení dochodci, neviem, či by nám pomohol.

autor
15. okt 2022

@1fifinka1 a on stále čosi hovoril o jeho synovi, pritom muž jeho synovi nič nepovedal, myslel to na dospelých, že zavadzaju. Ale on si to v tej chorej hlave nejako vztiahol na syna alebo čo.

saxana000
15. okt 2022

Co dava tvojmu muzovi pravo vychovavat druhych ludi? Ze mal panko iq akvariovej rybicky je ina vec ale niekedy nevinna poznamka vytoci cloveka a asi ste natrafili na sedlaka.chybu spravili obaja ale viac slusnosti a menej arogancie od obidvoch by ku koncovej situacii neviedli..
Zase sme pri tom ze ludia zabudaju byt ludski kazdy sa niekam ponahla kazdemu vsetko vadi ostali sme protivni a nervozni..

1fifinka1
15. okt 2022

@anonym vyzerajú tak väčšinou. Ale musia spĺňať nejaké podmienky na tu prácu, a presne na to sú tam. Aby riešili krádeže a konflikty. Robila som vedúcu aj v tescu a viem to. Ja sama sa ale radšej konfliktom vyhýbam. Človek nikdy nevie na akého chorého človeka natrafí. Ja uličku bud obidem, alebo idem z opačnej strany. Nikdy neprovokujem, lebo načo. Kedysi som aj ja mala nevymachanu hubu, ale teraz už nie. Nestojí to zato. Potom aby sa človek všade bal ist, lebo.caka, že ho niekde niekto bude cakat... A čo to je za zivot v strachu.

1fifinka1
15. okt 2022

@autor a teraz si predstav, že presne také iste arogantne tupelo vyrastie z toho syna. Lebo otec mu je vzorom. Chudaci spolužiaci, chudera žena, chudák účitelka. Treba si dokázať, že dáky chudák v obchode si na mňa nebude otvárať papulu. Presne o tomto aj bolo nedávne rodičko u nás na gympli. Riaditeľka hovorila, ako jej prišla sms od nejakého otecka funkcionára, že keď je niekto od neho inteligencne o tri triedy nižšie nemôže pochopiť, čo hovoril. Je riaditeľkou 15 rokov, veľmi vážená žena. A tiež hovorila, že ona to prežije, ale kam sme sa to ako ľudia už dostali.

gertrudaosem
15. okt 2022

@joesvk a prečo by ťa to naštvalo???

joesvk
15. okt 2022

@gertrudaosem Prečo?
Lebo nemám rada sebestrednosť a neohľaduplnosť aká bola u toho,čo zavadzal.
Ale rovnako neznášam nadradenosť aká bola u toho,čo poučoval,že rozprávať sa majú doma.

jaroe
15. okt 2022

Mňa by tiež iritovalo, keby mi niekto odporucil, kde sa mám rozprávať. Nikto sa predsa nejde rozpravat do obchodu cielene. Urcite by som nebola agresívna, dokonca na svoju skodu ani asertivna ako sa poznám, ale vnútri by ma to štvalo, že čo si to na mňa niekto dovoľuje. Úplne stačilo poprosiť, nech uhnu nabok. Ten zvyšok bola zbytočná a drzá nadstavba.

ivanaks
15. okt 2022

No, možno mal tiež deň blbec a Vy ste mu ho ešte viac pokazili, keď ste ho "zhodili" pred jeho synom. Tým ho neospravedlňujem, dnes je svet plný arogantných debilov, čo všetko robia iba na efekt. Zjavne počítal s tým, že Vás vystraší, rada by som videla, ako by reagoval, keby Váš muž tiež zablufoval a odvetil mu: "Tak poďme, mám čierny pás v karate..."

deginko
15. okt 2022

Tiež som toho názoru,že tvojho muža do toho absolutne nič čo kto kde robí a sa rozpráva a bolo to od neho absolútne nevhodné,on nemá komu čo hovoriť....aj keď zavadzali,chápem,že vás to už nahnevalo,ale toto sú absolútne nemiestne poznámky a niekoho mozu vyprivokovat ako jeho.Samozreme,že henten trulo nemal tak reagovať , ale očividne ho naštvalo,že ss do nich stará a komentuje.

dagmarovita
15. okt 2022

Povedala by som ze sa ma ovladat, asi by ma rozculilo, ze to robi pred dietatom, ked aj vlastnym, ci cudzimi to je jedno, má samchovať slušne, ovladat sa, , ze ma.neprimeranu reakciu a je nevyrovnaný, ked sa tak chova, bránila.by som sa aj pred ludmi..ze co sa mi vyhraza ked sa nevie chovat, aky príklad dava svojmu synovi, ze to prehana ked sa vyhraza,co si to dovoluje,...nech sa ide dat vysetrit a nauci sa chovať slušne.ze sa stretneme na policii co si to dovoluje sa vyhrazat a znova ze aky priklad dava detom..iste tam boli aj iné deti. To ze muz povedal poznamku neberiem ako chybu, to bolo este slusné a vyplyvalo zo situacie, maju sa uhnuť druhym nakupujucim a neblokovat cestu.

panelacikova
15. okt 2022

autorka: mne samej to prekáža, takže ti rozumiem. hlavne cez covid, keď boli obmedzené vozíky a množstvo dôchodcov presahovalo "svoje hodiny" a využívali obchod na spoločenské stretnutia ešte aj po ich dobe, pričom ostatní čakali vonku v rade na voľné vozíky. fakt ma to vytáčalo. takže ti rozumiem. ale i tak by som slušne povedala danému pánovi: "s dovolením"? prípadne by som s úsmevom ešte poznamenala: "ešte raz sa stretneme a budeme si musieť pripiť"... jednoducho by som to odľahčila. alebo by som sa aspoň o to snažila. takto si pokazil deň tvoj muž, možno pokazil deň aj tomu chlapovi, ktorý sa mohol fakt tak cítiť debilne pred vlastným synom, že mu z toho preskočilo a reagoval úplne neprípustne, a pokazil tým deň aj svojej rodine, nakupujúcim a predavačkám.
a k pani, ktorá odsudzovala teba, že sa šuchoceš po obchode? v prípade, žeby mala naozaj dostatok priestoru na prechod, by som sa jej slušne opýtala, či jej mám vybočiť ešte o meter, ak jej je málo? a nech ju aj roztrhne. jednoducho oko za oko, zub za zub. áno, ten chlap mohol niečo odvrknúť tvojmu mužovi a bolo by to 50:50. no žijú medzi nami aj magori. je potrebné sa im vyhýbať, aby nedošlo k zbytočným treniciam. ale žijú medzi nami aj provokatéri. tak si vyber, kto bol kto 🙂

panelacikova
15. okt 2022

@dagmarovita fakt by si takému bulovi povedala, nech sa dá vyšetriť? 😀 😀 už ťa vidím, prepáč, pri všetkej úcte.... stiahla by si chvost a bola rada, že len huláka. takéto typy sú veľmi nebezpečné a agresívne. a práve preto ich netreba provokovať. načo? aby došlo potom k tomu, k čomu aj došlo.... akcia vyvoláva reakciu. bohužiaľ, niekedy nemiestnu, ale keďže to predvídať nevieme, mali by sme sa chovať k iným tak, aby sa žiadna reakcia ani nemusela vyvinúť.