Korona ma vytáča
Dobrý deň som normálna(teda myslím si že som) matka škôlkara chodím každý deň do práce tak isto manžel až do večera...je teraz jeseň zmena počasia samozrejme sem tam sa stane že človek ochorie,ofukne ho..momentálne mame trochu sopel vodnaty viac menej stojí v dutinách a steká do hrdla a z toho kašle...bohužiaľ nemôžeme si dovoliť byt s každou nádchou na OČR a tato korona ma už maximálne vytaca..v škôlke sa na mna dívajú učiteľky ako keby sme mali AIDS a nechce sami veriť že som jediná ktorá dá trosku prichorene dieťa do škôlky...ako to máte vy?hrozne mi vadí toto odsudzovanie bože nech to už skončí...pekny deň
Taketo zmyslanie, ze s kazdym soplom treba ostat doma, je iba na Slovensku. Inde sa sopel normalne toleruje, ved je to u deti, co nastupili do kolektivu, normalne! A teraz sa budu ozyvat hlavne matky, co sedia doma na materskych s dalsim dietatom a nemaju problem si decko nechat doma.
Je jedno ci je korona alebo nie, chore dieta nema co v skolke hladat. Si vezmi, ze aj ostatni rodicia to mozno maju tak, ze nemozu byt doma, no pri takychto nezodpovednych rodicoch, musia lebo im dieta kazdu chvilu ochorie
@belllinka no len na margo tvojej poznamocky, ja som pracovala aj cez matersku, nonsop, lebo som musela, mala bola v jasliach, cize ziadne ze si len tak mozem nechat dieta doma. Latali sme platali, ale proste toto je moj nazor, ze dieta, ktore sopli a kasle, ma byt doma. Tak male dieta si nevie ani nos este vyfukat samo a ucitelky urcite nebehaju za nim so servitkou, aby si ho vyfukalo. Potom jasne, ze mu to zateka a kasle, doma by sa pod dohladom rodica z toho ovela rychlejsie dostalo.
Aj ja súhlasím že dieťa, ktoré nie je úplne zdravé má zostať doma. Je to o ohľaduplnosti voči ostatným. Každý s malými deťmi týmto prejde. A milujem prechladnutie zvaľovať na alergiu. V prehlásení rodič podpisuje, žiaden sopeľ, kašeľ, teplota a pod.
Tiez som za ze chore dieta hoc zo soplom ma byt doma. Ci je korona alebo nie. No chapem aj tvoj postoj ze byt viac na ocr ako v praci je dost nanic.
toto je vecny boj precitlivelych matiek a normalnych ludi.
nastastie, u nas v skolke aj v skole su normalne pani ucitelky a pokial ma dieta iba priesvitny sopel, ziadnu teplotu a ocividne sa citi dobre, tak neriesia 🙂
@belllinka Ja sedim doma, deti v skole a skolke... A poviem ti - nevadi mi, ked dava niekto dietatko so soplikom ci obcasnym zakaslanim do skoly, skolky (nie s tuberackym kaslom a zelenymi sviecami az do ust, aby sme sa chapali). Uvedomujem si, ze pracujuci rodicia nemozu zostat doma pri kazdom kychnuti. A zaroven si deticky buduju imunitu, takze obcasne stretnutie s bacilmi mozno ani nie je na skodu.
Ale teda tym, ze som doma, ja som deti ihned pri sopli zo skolky yvberala - aby som uchranila ine deti zo slabsou imunitou a zaroven tie svoje od toho, aby soplik prerastol do horsej choroby.
mne kedysi pediatrička vyhlásila, že samotný sopeľ NIE JE choroba. Pokiaľ nemá pridružené iné príznaky, kašeľ, teplotu atď. pokojne púšťala malú do škôlky. Nákazlivé môže byť aj dieťa bez akýchkoľvek príznakov. Okrem toho malá aj dlho mala divný kašeľ, krátky, suchý, bez akéhokoľvek dôvodu, prešli sme všetky vyšetrenia iba histamín sa potvrdil nič iné, dodnes neviem, čo to bolo, zrazu prestalo keď nastúpila do školy. Učiteľky mi vkuse pindali, ja si myslím že to bol tik, takže psychika, jedna z nich sa strašne pretvarovala, malá sa mi priznala až po odchode zo škôlky, že ju nenávidela a myslí si že to bolo vzájomné...
Tu mate nazor pediatricky:
https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...
Nie si sama, ktoru to uz rozculuje. Cele je to na hlavu postavene!
Byvame Londyne, za 3 dni cez tyzden/ 12 dni v mesiaci platime okolo 800 za mesiac. Ci tam je, alebo neni. Deti chodia soplave do skolky.
Nasa skolka je pre key workers, tz pre tych, co pocas corony normalne makali a nesedeli doma s 80 % percent platu a plakala, ze sa nudia.
Sople a bezne nachladnutia sa tu neriesia, ucitelky mozu AJ lieky podat.
Nemame tu ocr a materska je do roka.
Tu sa sople neriesila, pokial nema horucky hnacky..., tak ide do skolky.
By som dosla o robotu hned, Kent son s nim bola kazdy mesiac doma.
@belllinka iba na slovensku? 🙂 a zila si niekde inde, ci? 🙂 lebo v spanielsku teda zasoplene decko nepustia do skolky v nemecku detto, ani do jasli, ani do skolky.
Teraz je to problem, v Bratislave ziadali ihned Meg Covid test u dietata ak javilo znamky niecoho. Cize ax potom mohli do skolky. Teraz je to trosku psycho
no neviem teda moji krpani su uz trosku vacsi ale veru s tymto bol problem aj ked koronva nebola...teraz je to 1000x horsie...
ja som to vybavila jednoducho zavolala sestricke ci moze p. doktorka prehliadnut maleho urobit vyter atd...ak bolo vsetko ok bola razitko ze nieje infekcny a bol v skolke.
aktualne moj starsi synator bol poslany domov asi 8x od zaciatku roka. raz bolalo brusko -ok, potom si 2x kychol -bol poslany do izolacnej miestnosti a domov, 1x sa priznal ze ho boli hrdlo -podotykam nebolo mu nic jeho chyba resp chcel ist domov lenze ucitelka videla ze nic mu nieje poslala ho domov....ako poviem vam nikoho uz toto nebavi
@queen_mary aj v luxembursku chodili zasoplene. Tvrdy kapitalizmus...tam dieta ostalo doma len ked vracalo, malo hnacku a teplotu. Decko nasich znamych chodilo so soplami snad rok....
Baby,ja tak rozmýšľam,keď moje deti chodili do škôlky,že toto išlo mimo mňa,čo sa tu teraz rieši🤣ja neviem,nikdy nesondovala kto,kde v šatni chrchle,soplíí..prezliekla som si dieťa,vystískala,rozlúčila a išla som het🤷asi vtedy neboli ešte sople...ba hej,už si spomínam,by som klamala,raz rodič podal ATB sirup učiteľke s vysvetľovaním kedy podať,ani má nenapadlo,že moje dieťa ochorie od neho,bolo mi ľúto jedine toho dieťaťa,že sa riadne nemohlo doliečiť doma...teraz dieťa ofúkne a je choré,žiadna imunita,ale prečo?lebo si ju nemá kde vybudovať☝️
Keby som mala dieta nechat doma s kazdym soplom, tak je doma cely rok!
Nehnevaj sa na mna, ale je rozdiel “obyčajný soplik” priesvitny, ktorý trvá možno 1-2 dni, a je rozdiel keď má decko take sople čo mu zatekaju až z toho kasle, take dieťa nemá čo robiť v škôlke. Nejsi jediná pracujúca matka...a takto keď dávaš choré dieťa do škôlky, nakazí xy dalších, s ktorými budú musieť rodičia zostať doma z práce.
Dieta je na 1. mieste. Dieta so soploom do skolky nepatri ak nejde o alergiu. Mam 2 deti - obe priesvitné sople - jedno maa teplotu a druhe niie. Znamena ze chore je len jedno? Nie, obe, Jedno to lepsie znasa. Ale nakazi ine deti , tie to znasaju horsie
Keby si bola na mieste rodiča, ktorého dieťa len čo prejde okolo kychajuceho kamaráta a všetko sa na neho nalepí, verím, že založiš diskusiu kde sa stažujes na to, ako sú matky nezodpovedné a pošli deti do škôlky.
Či korona, či nie, nám učiteľ napíše oznam že dieťa kašle a bolo by dobré ho nechať doma, nech po prvé nenakazi ostatné a po ďalšie nech to vylezi.
So skolkarom treba byt doma, pokial ma sopel. Kto mu ho bude v skolke smrkat? Ucitelky asi sotva. A nehovorim o tom, ze potom nakazi aj dalsie deti.
To je vyborna ukazka sebeckosti. Tak vy si nemozete dovolit ostat doma a druhi rodicia, ktorym taketo deti nakazia ich vlastne si to dovolit mozu? A uplna topka su sukromne skolky kde platim plnu mesacnu sumu i ked mi je dieta dva/tri tyzdne doma co schyta nejaku fajnotu od nevinneho soplika. Mam dceru alergicku a ma sopel non stop ale ma potvrdenie od lekara, ze sopel je neinfekcneho povodu. Nikdy by som si nedovolila ohrozit zdravie druhych. Dieta co kasle, ma co i len zvysenu teplotu nema co v skolke hladat. Rovnako ako dospeli, co chodia kaslajuci a sopliaci do prace a nakazia pol kancelarie. Maju asi vsetci pocit, ze su nenahraditelni. A nie, nie som matka co si doma vala sunky a zivi ju niekto druhy. Tiez musim zarabat ale mam zodpovednost aj za zdravie svojho dietata ( aby sa ten nevinny sopel , ktory oslabuje sliznicu nezvrtol do zapalu) a rovnako zodpovednost voci okoliu. Ta sebeckost ludi je neskutocna. Pardon za ostry komentar ale uz je toho egoistickeho spravania na mna privela.
@miskakyska ktorá normálna učiteľka podá v škôlke dieťaťu ATB?
Ach bože žena.. kiež by mali aj iný rodičia toľko šťastia ako ty, že si doma na OCR len keď je dieťa choré na bežné detské ochorenia.
Vieš koľko volna sme si museli brat my, keď sme lietali s malou nonstop do BA, samé vyšetrenia v narkoze a hospitalizácie, operácie a to vôbec nie je tak zle na tom, ako sú tam iné detičky.
Boli ste niekedy napr. na onko oddelení ?
Fakt ženy, spamatajte sa.
Riesite blbosti.
Buďte radi že máte deti zdravé a že za týždeň pôjdete znovu do práce.
Alebo poproste o pomoc niekoho z rodiny.
Striedajte sa s mužom na OCR.
Dá sa to riešiť.
Ale naozaj, nechcem byť zlá, ale uvedomte si, koľko detí je naozaj tak zle na tom, ze by aj dušu diablovi upísali, len aby bolo ich dieťa zdravé.
Corona nám dúfam čo chvíľa pominie a bude vsetko tak ako predtým a vy budete môcť opäť dať choré dieťa do škôlky. Snáď sa nepôjdete pre takú blbosť obesiť
moj osobny nazor je, ze nadcha nie je choroba. Je jasne, ze ked je vyrazna zmena pocasia, tak dieta tu nadchu dostane lahsie. Podla mna ta ani doktorka s obycajnym soplikom nevypise na ocr. je ine, ked dieta aj kasle, alebo ma zvysenu horucku. V nasej skolke soplik neriesia, dieta sa vysniaka a hotovo
Asi to záleží priamo od danej škôlky ako majú nadstavené pravidlá, ale hej každý kto má teraz kašel alebo obyčajnú nádchu, tak sa k nemu fakt správajú ako keby mal hneď koronu. Už to ľuďom leze na mozgy
Nie je sk zaostale.Len dieťa so soplami aj keď z bielymi má ostať doma.My sme boli zdravý a akonáhle chodilo iné dieťa zo soplami do škôlky už boli choré ale to dieťa nenehali doma stále tam chodilo a ostatné skončili choré.Mávalo sople mamička to neriešila však len biele sople a počasie môže chodiť do škôlky aby ona mohla pracovať a po pár mesiacoch sa dietatu zhoršilo zdravie a zistila že jej dieťa trpí bronchitídou.Nepodceňujte ani malý spolík.

No ukamenujte ma, ale za toto som sa ja veru velmi hnevala na rodicov, ktori doniesli do skolky zasoplene dieta, duplom ak este aj kaslalo :( Nehnevaj sa na mna, ale moj nazor je, ze ak dieta nie je fit, ma byt doma. Je to mozno ine u ôsmaka na ZS, kde uz ta imunita je ina, ziak to aj lepsie zvladne (samozrejme pokial nema teploty atd), ale taky maly skolkarik ma byt podla mna doma.