Kríza morálnych hodnôt alebo ranný výlev z autobusu
Minule som tu jednej "kočke" ,ktorá sa pýtala kolko stoji vražda dietata poradila, aby spolu s vagínou používala aj rozum a kondom (ktorý sa dá kúpiť spolu so žuvačkami v každých potravinách). Moja "rada" bola vymazana ako nevhodný príspevok a jej "prispevok" ,ktorý sa týkal podotýkam ešte raz vraždy a s toľkými gramatickými chybami za ktoré by sa nehanbil ani poloidiot , vymazaný nebol. Pýtam sa takto do pléna? Som v poriadku??? Dokonca nesledujem ani Plackovu? Mala by som s tým niečo robiť??? Koniec hlásenia.
@simsalabim krasna odpoved 👍
@akbara77 možno by stačilo pomenovať to správnym menom, ak by interupcia bola vraždou, boli by za ňu aj ženy aj lekári odsúdení, nemyslíš? Súhlasím s tebou, že prežívame krízu morálnych hodnôt, ale tým, že budeš interupciu nazývať vraždou, to nezmeníš. Plačkovú tiež nesledujem, nezaujíma ma plytký človek, ktorý nemá čím môj život obohatiť.
Buďte zhovievaví, mňa ráno v autobuse tiež napadajú iba samé kraviny.
Pozri moralne hodnoty - radsej interupcia prve tyzdne ako potom nemilovane zanedbavane tyrane dieta cely zivot s rodicmi, co sa biju, nadavaju si, na hranici chudoby... s ktoreho vyrastie uplne nefunkcny zufaly jedinec... takze ano, tvoj komentar bol nevhodny a preto vymazany.
@akbara77 nie, nie si v poriadku. Nie je v poriadku vnucovať silou mocou svoje "správne názory" iným, ak nesúhlasia ešte ich za to urážať a následne o tom zakladať diskusiu (malé bezvýznamné plus, nie je anonymná).
Nikto z nás nie je v koži a situácií ženy, ktorá rozmýšľa nad UPT (nie je to vražda, je to vyškrabanie zhluku buniek ktoré sa časom stanú dieťaťom). Nikto nevieme, prečo sa tak rozhodla a myslím, že pre 95% žien je toto rozhodnutie neskutočne ťažké, bolestivé a žiaľ si ponesú celý život.
A som toho názoru, že radšej bez dieťaťa a "šťastná" ako porodiť dieťa ktoré nechcem, nedokážem milovať, uživiť a dať mu všetko čo potrebuje.
Takže nabudúce sa netvar ako pani dokonalá ktorá má potrebu moralizovat a radšej sa do diskusie nezapajaj ✌️
gram. chyby robí poloidiot???
skús si pozrieť čo znamená slovko idiot a potom si odvoď poloidiot....
Myslieť si.ze interupcia nie je vražda môže len totálny egoista a ignorant všetkého morálneho.
Autorka.bohuzial stále viac sa pretlacaju nenormálne veci za normálne a nemorálne za morálne.A stále potrebujeme ľudí .ktorí sa ozvú.ze toto teda v poriadku nie je .
je to potrat ,aj ked do 12 týždňa,a je to vražda,
V dnešnej dobe je byť "proti" interupciám prejavom extrémizmu. Takže ano, je to choré. Odsúdiť nenarodené dieťa na zúfalý život, lebo ... (je choré, alebo ho matka aj tak nebude milovať... alebo milion inych dovodov...).. no neviem. Vyberáme si iba vhodných silných jedincov a nazveme to morálkou, či ako?
A áno, aj do 12 tt je to dieťa, nie zhluk buniek, lebo už aj veda dávno potvrdila, že život začína počatím. To je len náš spoločenský konsezus, nezmyselný sám o sebe. Co uz.
Nauč sa používať čiarky a potom už budeš úúúplne dokonalá 👍
Neviem sa dockat az raz veda pokroci natolko, ze vsetky tieto ,,deti" co su pred 25. tyzdnom tehotenstva neschopne samostatneho prezitia (a aj potom su po predcasnom porode odkazane na pristroje) budu moct byt vlozene do maternice inej ochotnej zeny (alebo prostaty muza, sudiac podla toho, kto sa k tomu najviac verejne angazuje), aby teda nedochadzalo k ,,vrazdam". Ocakavam, ze sa budu dobrovolnici hufne hlasit a este sa bude musiet robit z tychto dobrovolnikov aj poradovnik ako pri adopciach 😁
Pani Záborská, vy odkedy chodíte autobusom?
@maranta_leuconeura nie je jednoduchsie predsa len pouzit kondom alebo antikoncepciu namiesto tohto sci fi?
Ak myslíš interupciu, snáď sa môže rozhodnúť každá žena nie ? Preco mate niektoré potrebu vnucovať svoje názory? Vy s tým budete žiť?
@akbara77 áno, je to vražda. Bodka. Spoločnosťou podporovaná.
Rozhodne nie som za interupcie. A myslim si, ze pre 99% je to brutalne tazke rozhodnutie. Ja by osobne by som interupciu podstupila iba z velmi vazneho zdravotneho hladiska. ALE urcite to nenazyvam vrazdou a neprinalezi mi sudit zeny, ktore sa tak rozhodli…
Drzim sa hesla: nesud, aby si nebol sudeny. Respektuj, aby si bol respektovany ☝️
@akbara77 ahoj viem o ktorom príspevku píšeš... Zabudla si napísať že dotyčná tam každého urážala a to nezmazali, tiež som pozerala s otvorenými ustami
@akbara77 To, ze budes nahnevana a sarkasticka, nasej spolocnosti nepomoze. Aby sa rodilo menej nechcenych deti alebo aby sa robilo menej interupcii (co sa stale robi, maju uz nielko rokov klesujuci trend), tak treba posobit inde, nez interupciu nazyvat vrazdou. Treba vychovavat dievcata k tomu, aby si vazili seba a svoje telo, aby zeny zo seba nerobili len sexualny objekt, ale aby k intimnemu zblizeniu pristupovali ako aktivny partner, ktory si vie nadiktovat podmienky, aby sa nenormalizovalo promiskuitne sexualne spravanie, kvalitna sexualna vychova doma i na skolach, Tiez som "proti" interupciam, ja sama by som na nu nikdy nepristupila, svoju dceru a aj syna chcem vychovat k tomu, aby pred touto dilemou tiez nemuseli nikdy stat, lebo je to urcite jedno z najtazsich rozhodnuti v zivote. Nikdy vsak nikoho nebudem sudit, opovrhovat nim, ak sa tak rozhodne, nikdy nepojdem na pochod zivota, ci ako sa to vola, i ked som veriaca (no beriem to len tak, ze urciti ludia sa chcu zviditelnit a zneuzivaju tuto temu). Je mi luto kazdeho zmareneho zivota, ale urcite sa da viac "vybojovat" laskou, nez krikom/hnevom..

@akbara77 ak myslis interrupciu do 12. tyzdna tehotenstva, tak to vrazda nie je. K tvojmu dusevnemu stavu sa necitim kompetentna sa vyjadrit.