Krst dieťaťa ateistov
Ahojte , ateisti máte pokrstené deti? Alebo uplna zbytocnost
@matabb73 No veď aj ja hovorím, že je to pretvárka. Aj moja švagriná absolvovala krst, prijimanie, birmovku, náuky na fare s jej budúcim aj keď sú ateisti a dôvod udala, že nechce aby ju sobášil chlap s medailou na krku a že v kostole je to krajšie. Ja takéto správanie nechápem. Na zámok nemali, tak stačil aj kostol.
Ja tak trochu nechapem, ako mozu dvaja ateisti vobec diskutovat o tom, ci daju svoje dieta pokrstit 🤔 Bud rada, ze nezijes s povrchnym katolikom a nemusis zvadzat boj o tom, ci bude dieta pokrstene 😂 My este ani deti nemame a uz sme sa ohladom toho parkrat pohadali 😂 Stve ma hlavne, to ze on ani nevie argumentovat, preco je to pre neho dolezite. A akoze krstit dieta len preto, ze sa to akoze patri a musi (bla bla dedicny hriech) a aby bola jeho cast rodiny spokojna, mi pride absurdne 🙄 Akoze proti viere nic nemam, ja sama mam nieco v co verim, ale cirkev ako institucia mi je brutalne proti srsti. A tiez ma vytaca, ze sa ocakava od ateistu, ze sa prisposobi veriacemu partnerovi a zvacsa to tak realne je (vid komentare v tejto diskusii). Lebo jemu to moze byt jedno "ked tomu neveri". A neobstoji ani argument, ze sa dieta moze dat pokrstit neskor same, ked bude chciet. Lebo nahodou by si stihlo vytvorit vlastny nazor a je lahsie detom vymyvat mozgy od malicka 😂😂
@lagata Je nanajvys vhodne aby si partneri otazku viery vyriesili este pred uzavretim manzelstva (a pred tym ako sa rozhodnu mat deti) - my to s manzelom mame vyriesene aj ked jeden z nas nie je ani pokrsteny ani nevyznava ziadne konkretne nabozenstvo a druhy je, ale nie fanatik.
Trochu blbe ked sa uz potom v manzelstve a po narodeni dietata musi "zvadzat boj" a hadat sa kvoli tomu.
@fokuska mas pravdu. Ja som len necakala, ze bude az tak trvat na tychto krestanskych veciach. Realne vieru nijak nepraktizuje. Ked sme sa spoznali, tak zil divokym mladickym zivotom a ani by ma nenapadlo, ze tento chalan raz bude trvat na tom, ze jeho deti musia byt pokrstene 😂 🙄 Inak si rozumieme a na podstatnych veciach sa vieme dohodnut, len pri tejto jednej veci sa nase nazory rozchadzaju. A najhorsie je, ze on o tom nevie diskutovat. Sam ako keby nevie, aky ma krst vyznam a ide potom do vyvrtky lebo vidim, ze nevie argumentovat. A mne sa zase protivi, ze mi to dava ako keby prikazom, "ze to takto musi byt", co ma potom taky efekt, ze som este viac proti celemu krstu 😂 Nuz.. Ja viem, budem to mat tazke, ked bude pre nas tato tema aktualna. Ale lubime sa ako kone, tak hadam sa nejak dohodneme 😄
Tak ste ateisti, či nie? Pokiaľ áno, tak z akého dôvodu chcete dať dieťa krstiť?.... Ja osobne niesom ateista no moja duša "nesúzni" s katolíckou ani žiadnou inou cirkvou, či sektou atď...kat. Cirkev je u mňa na úrovni tej najprefikanejsej mafie a vzhľadom na jej históriu a aj súčasnosť.... Niet sa čo čudovať.... Prvé 2deti sú krstné lebo "rodina chcela", tretia nie a aj to tak zostane, nebudem konať proti svojmu svedomiu.... Keď sa v dospelosti, pri plnom vedomí a všetkých info rozhodne vstúpiť do ktorejkoľvek cirkvi... Bude to už jej slobodne rozhodnutie....
Som ateista a deti mám pokrstene lebo ich otec ateista nie je. Ak by sme boli dvaja ateisti, deti krstiť nedám. Pre mňa bol krst udalosťou výhradne spoločenskou.
Je úbohé ak normalny dospelí klame pred oltarom ze bude viest dieta k viere.
Tiez zbytocne zaväzuje dieta. Kto chce dat pokrstit nech pokrsti ale nech sa aj tak sprava.
@marika6 suhlasim a toto sa mi prave tiez nepaci. A som proti krstu o to viac, ked vidim, ze ako sa stal priatel krstnym jeho neteri, tak od sestry a mamy len pocuva o tom, co by jej mal kedy on ako krstny kupit, lebo sa to patri. Pripadne ze ako krstny kupil nedostatocny dar 🙄 Viera sa nerozoberala nikdy... Je mi z tohoto zle
@patriccia1 tomuto teda fakt nerozumiem. Ty si ateistka. Otec dieťaťa ktovie čo a chcete krstiť?
😀 A ešte dedo (otec tvojho manžela) je muslim?
Ak by ním bol reálne, tak by tvoj manžel mal nejaké základy viery a asi by nevymyslal s nejakým krstenim dieťaťa, ktoré podľa islamu nemá žiaden hriech. Deti sú podľa islamu čisté až do obdobia kedy majú zodpovednosť za svoje činy (chápu a tak konajú, cca od puberty).

@junova ale je to pretvárka. Neviem si predstaviť, že by som mala absolvovať všetky tie úkony predtým, keď v to neverím. Bola som aj na svadbách, ktoré sa konali v kostole a nič mimoriadne sa mi to nezdalo. Jedine, čo sme boli v Modrom kostolíku v Bratislave, lebo ten je ozaj pekný. Môj brat mal svadbu na Lupčianskom zámku, to bol krásny zážitok a to bola ateistická svadba.