Kto by zabil Hitlera, keby nespáchal samovraždu?
Poraďte odpoved na túto otázku mojho 9r. dietata
Zaujímavá otázka, zaujímalo by to aj mňa
Som myslela, že ma tu vysmejete, že to ma jasnú odpoved, keby som lepšie poznala históriu
Niekto by spáchal atentát. Buď nepriateľ, alebo aj z jeho okolia ... Niekoľkým unikol, ďalší by sa podaril.
okolo 32 atentatov bolo urobenych na neho..odporci nacizmu .. niekto kto chcel jeho miesto .. v rade ich bolo vela .. takze zabil by ho ten nasikovnejsi a s istotoou sa da povedat ze clovek .. ale otazka co by bolo keby nema spravnu odpovged
Podla mna by ho zabili alebo zajali ruski vojaci ktori uz prenikli do Berlina a bola len otazka casu kedy si mesto uplne podmania. A hitler vedel ze vojnu prehral a nechcel za ziadnu cenu padnut do ruk sovietskym vojakom
Mne išlo skôr o to, či Nemci alebo ini…
@vler 👍👍👍
on sa hlavne nemal ani narodiť a bol by pokoj.Tiež myslím že rusáci
Rusi boli cca 700m od bunkra, kde sa ukrýval a spáchal samovraždu. Myslím, že by ho Rusi nezabili, ale zajali. Bol by odsúdený za vojnové zločiny a potom popravený. Ale to je len moja domnienka. Zaujal ma článok:
https://www.teraz.sk/publicistika/posmrtna-odys...
Vzhladom na to, ze ako prvi sa do Berlina dostali Rusi, si myslim, ze by ho odpravili oni hned tam na mieste. Nikto by asi nechcel riskovat, ze nejakym sposobom ujde. V tom case by ho vela ludi v uteku podporilo. Druha vec je, ci by o to mal zaujem on.
Jeho spojenca Mussoliniho čítam, že zabili talianski partizani, ale to bola iná situácia (idem citat viac); Hitler vedel, že ide prehrať vojnu. Osobne si myslím, že by ho rovno bez nejakého procesu popravili. Keď si zoberieme napríklad aj neskôr Kadafiho, tiež sa nejakého procesu nedočkal aj keď doba už pokročila
To by im podla mňa Stalin nedovolil zabiť ho
@10zabka ďakujem 👍👍👍 to mi pomohlo
@liusa82 ludia v tej dobe boli nahnuti ist za kymkolvek, kto im slubil modre z neba a bol osobnost s darom vyrecnosti. Nikdy nevieme, kto by sa obhavil. A mohol byt aj stokrat horsi. Ta atmosfera priam nahravala ludom ako Hitler. Manipulatorom. U Hitlera s velikasskym (bozskym) komplexom. Preto ziskal taku sancu. Bol autenticky v tom presvedceni, ze prinasa nemeckemu narodu a svetu dolezity dar.
Teraz si predstav, zeby ludi utiahol na med manipulator so skutocne chladnokrvnym jednanim, ktorym nic nepohne. Hitler bol istym sposobom snilek a nevydarene atentaty v nom upevnili vieru v jeho bozske poslanie, resp. ze je jednym bohov. To ho znicilo (nastastie).
A kto by ho zabil? Podla mna mali sancu ho zajat Rusi. V bunkri mal ku koncu najvernejsich. Takze atentat z ich strany asi nie. Skor to zajatie.
A Stalin by si ho drzal ako cvicenu opicku. Ostal by zavisly na jeho voli (resp. kedy dosluzi a nariadi jeho likvidaciu). A aj jeho bozsky komplex (uvedomenie si, ze nie je vsemocny a vyvoleny), aj obava, aby tak neskoncil (ponizenie), ho dohnali k samovrazde. Medzi inymi vecami.
No, zvedave dieta...to ako moj 10r vie davat take otazky 😁🤦♀️
...kedze ostatnych jeho clenov cakal potom sud a procesy, tak asi aj on by tak dopadol...tomu sa chcel ale vyhnut, tak sa radsej zabil.
Zbil by ho kat ci ako sa nazyva ten clovek co popravuje lud. Popravcia cata.
Nemyslim ze by ho zabli vojaci, Jeho verejny sud a poprava by boli ovela vzsi zadosucinenie pre ludi a utrpenie pre neho. Asi by som si to aj ja rada pozrela.
Parkinson alebo ina choroba, pokial by usiel - vela ludi veri, ze usiel a dozil v Juznej Amerike … a teda tam ich dozilo dost…. inac by ho obesili v ramci Norimberskeho procesu
@olimuc prečo Parkinson?
Odpovedz otazkou. A spachal samovrazdu? 🤔
@liusa82 on sa ako malý topil v nejakej rieke, zachránil ho nejaký farár/kňaz, neviem presne. Takže je to viac ako zaujímavé, akým smerom by sa uberal svet, keby Hitler vtedy naozaj zomrie
@liusa82 No narodil by sa iny diktator, vzdy to tak bolo. Inac keby naftovi magnati z USA pred vojnou Hitlera nezafinancovali, mohlo byt celkom inac. Percitajte si historiu, kto financoval Hitlera. https://sk.wikipedia.org/wiki/Person_of_the_Year, Pozrite rok 1938 nizsie, Stalin tiez nechyba 🙈
Myslim, ze samotni Nemci. Tak ako Rusom o chvilu dojde, co znamena byt odstrihnuty od celej Europy a mozno urobia v krajine prevrat a... bajbaaaj Putin
@zorkahorka mnoho Rusov podporuje Putina pretoze nemaju odkial vediet realitu kedze maju kontrolovane vsetky média Ruskom. A navyse hocikto ktosa mu postavil tak zazracne “vyskocil z okna” alebo vypil čaj
Najpravdepodobnejšie by sa dostal pred súd (Norimberský tribunál), kde by ho súdili sudcovia z US, FR, UK, ZSSR a dostal by trest smrti obesením.
Na 9 rokov ma uzasne myslenie. Milujem taketo orazky od malych deti. Je velmi vela moznosti-od atentatu, cez sud a odsudenie, az po to, ze by bol vodca Velkonemeckej rise a my by sme boli nemecki obcania....az po....dalsie moznosti.
My sme včera boli v múzeu a ukazovali tam film, ako v Nemecku museli vypratať jednu dedinu, lebo tam Američania išli stavať letisko. Ľudom dali 4h na odchod. A teraz sa dosť zaujíma o Židov, som jej ukazovala hebrejské písmo, tak jedno s druhým sme sa dopracovali sem. Musím trochu dobehnúť vedomosti, keď už nestačím vysvetľovať 9 ročnému dieťaťu
Norimbersky sud by ho odsudil na smrt

Povedz svojmu dietatu pravdu-ze nevies.