icon

Kto by zabil Hitlera, keby nespáchal samovraždu?

26. nov 2023

Poraďte odpoved na túto otázku mojho 9r. dietata

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
26. nov 2023

Povedz svojmu dietatu pravdu-ze nevies.

mamickalisticka
26. nov 2023

Zaujímavá otázka, zaujímalo by to aj mňa

autor
26. nov 2023

Som myslela, že ma tu vysmejete, že to ma jasnú odpoved, keby som lepšie poznala históriu

ukulela
26. nov 2023

Niekto by spáchal atentát. Buď nepriateľ, alebo aj z jeho okolia ... Niekoľkým unikol, ďalší by sa podaril.

syslik81
26. nov 2023

okolo 32 atentatov bolo urobenych na neho..odporci nacizmu .. niekto kto chcel jeho miesto .. v rade ich bolo vela .. takze zabil by ho ten nasikovnejsi a s istotoou sa da povedat ze clovek .. ale otazka co by bolo keby nema spravnu odpovged

vler
26. nov 2023

Podla mna by ho zabili alebo zajali ruski vojaci ktori uz prenikli do Berlina a bola len otazka casu kedy si mesto uplne podmania. A hitler vedel ze vojnu prehral a nechcel za ziadnu cenu padnut do ruk sovietskym vojakom

autor
26. nov 2023

Mne išlo skôr o to, či Nemci alebo ini…

autor
26. nov 2023

@vler 👍👍👍

liusa82
26. nov 2023

on sa hlavne nemal ani narodiť a bol by pokoj.Tiež myslím že rusáci

10zabka
26. nov 2023

Rusi boli cca 700m od bunkra, kde sa ukrýval a spáchal samovraždu. Myslím, že by ho Rusi nezabili, ale zajali. Bol by odsúdený za vojnové zločiny a potom popravený. Ale to je len moja domnienka. Zaujal ma článok:
https://www.teraz.sk/publicistika/posmrtna-odys...

kandelabra
26. nov 2023

Vzhladom na to, ze ako prvi sa do Berlina dostali Rusi, si myslim, ze by ho odpravili oni hned tam na mieste. Nikto by asi nechcel riskovat, ze nejakym sposobom ujde. V tom case by ho vela ludi v uteku podporilo. Druha vec je, ci by o to mal zaujem on.

marikaan
26. nov 2023

@10zabka presne takú odpoveď som chcela napísať

autor
26. nov 2023

Jeho spojenca Mussoliniho čítam, že zabili talianski partizani, ale to bola iná situácia (idem citat viac); Hitler vedel, že ide prehrať vojnu. Osobne si myslím, že by ho rovno bez nejakého procesu popravili. Keď si zoberieme napríklad aj neskôr Kadafiho, tiež sa nejakého procesu nedočkal aj keď doba už pokročila

marikaan
26. nov 2023

To by im podla mňa Stalin nedovolil zabiť ho

autor
26. nov 2023

@10zabka ďakujem 👍👍👍 to mi pomohlo

moonlight1210
26. nov 2023

@liusa82 ludia v tej dobe boli nahnuti ist za kymkolvek, kto im slubil modre z neba a bol osobnost s darom vyrecnosti. Nikdy nevieme, kto by sa obhavil. A mohol byt aj stokrat horsi. Ta atmosfera priam nahravala ludom ako Hitler. Manipulatorom. U Hitlera s velikasskym (bozskym) komplexom. Preto ziskal taku sancu. Bol autenticky v tom presvedceni, ze prinasa nemeckemu narodu a svetu dolezity dar.
Teraz si predstav, zeby ludi utiahol na med manipulator so skutocne chladnokrvnym jednanim, ktorym nic nepohne. Hitler bol istym sposobom snilek a nevydarene atentaty v nom upevnili vieru v jeho bozske poslanie, resp. ze je jednym bohov. To ho znicilo (nastastie).

A kto by ho zabil? Podla mna mali sancu ho zajat Rusi. V bunkri mal ku koncu najvernejsich. Takze atentat z ich strany asi nie. Skor to zajatie.
A Stalin by si ho drzal ako cvicenu opicku. Ostal by zavisly na jeho voli (resp. kedy dosluzi a nariadi jeho likvidaciu). A aj jeho bozsky komplex (uvedomenie si, ze nie je vsemocny a vyvoleny), aj obava, aby tak neskoncil (ponizenie), ho dohnali k samovrazde. Medzi inymi vecami.

euka210
26. nov 2023

No, zvedave dieta...to ako moj 10r vie davat take otazky 😁🤦‍♀️
...kedze ostatnych jeho clenov cakal potom sud a procesy, tak asi aj on by tak dopadol...tomu sa chcel ale vyhnut, tak sa radsej zabil.

andreatytler
27. nov 2023

Zbil by ho kat ci ako sa nazyva ten clovek co popravuje lud. Popravcia cata.
Nemyslim ze by ho zabli vojaci, Jeho verejny sud a poprava by boli ovela vzsi zadosucinenie pre ludi a utrpenie pre neho. Asi by som si to aj ja rada pozrela.

olimuc
27. nov 2023

Parkinson alebo ina choroba, pokial by usiel - vela ludi veri, ze usiel a dozil v Juznej Amerike … a teda tam ich dozilo dost…. inac by ho obesili v ramci Norimberskeho procesu

autor
27. nov 2023

@olimuc prečo Parkinson?

juliacenc
27. nov 2023

Odpovedz otazkou. A spachal samovrazdu? 🤔

mamickalisticka
27. nov 2023

@liusa82 on sa ako malý topil v nejakej rieke, zachránil ho nejaký farár/kňaz, neviem presne. Takže je to viac ako zaujímavé, akým smerom by sa uberal svet, keby Hitler vtedy naozaj zomrie

katulienkax
27. nov 2023

@liusa82 No narodil by sa iny diktator, vzdy to tak bolo. Inac keby naftovi magnati z USA pred vojnou Hitlera nezafinancovali, mohlo byt celkom inac. Percitajte si historiu, kto financoval Hitlera. https://sk.wikipedia.org/wiki/Person_of_the_Year, Pozrite rok 1938 nizsie, Stalin tiez nechyba 🙈

zorkahorka
27. nov 2023

Myslim, ze samotni Nemci. Tak ako Rusom o chvilu dojde, co znamena byt odstrihnuty od celej Europy a mozno urobia v krajine prevrat a... bajbaaaj Putin

andrejkap123
27. nov 2023

@zorkahorka mnoho Rusov podporuje Putina pretoze nemaju odkial vediet realitu kedze maju kontrolovane vsetky média Ruskom. A navyse hocikto ktosa mu postavil tak zazracne “vyskocil z okna” alebo vypil čaj

annm81
27. nov 2023

Najpravdepodobnejšie by sa dostal pred súd (Norimberský tribunál), kde by ho súdili sudcovia z US, FR, UK, ZSSR a dostal by trest smrti obesením.

stanulienkat
27. nov 2023

Na 9 rokov ma uzasne myslenie. Milujem taketo orazky od malych deti. Je velmi vela moznosti-od atentatu, cez sud a odsudenie, az po to, ze by bol vodca Velkonemeckej rise a my by sme boli nemecki obcania....az po....dalsie moznosti.

autor
27. nov 2023

My sme včera boli v múzeu a ukazovali tam film, ako v Nemecku museli vypratať jednu dedinu, lebo tam Američania išli stavať letisko. Ľudom dali 4h na odchod. A teraz sa dosť zaujíma o Židov, som jej ukazovala hebrejské písmo, tak jedno s druhým sme sa dopracovali sem. Musím trochu dobehnúť vedomosti, keď už nestačím vysvetľovať 9 ročnému dieťaťu

marianna581
Odpoveď bola odstránená
baldinka
27. nov 2023

Norimbersky sud by ho odsudil na smrt

Strana
z2