icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

vevericka80
9. jan 2010

snecka....ano urcite by to bola zmena 🙂 urcite si neoddychnem,ale bude to ine

luko
9. jan 2010

ja uz sa chcem konecne starat o vlastne dieta a nielen o tie vlastne, takze materska bude najlepsia zmena 🙂

luko
9. jan 2010

oprava: nielen o tie cudzie malo byt 😀

majaja75
9. jan 2010

luko: neboj aj to bude

snecka
9. jan 2010

Aj ja chcem byt učiteľkou ☹

luko
9. jan 2010

preco? ono zas nie je v dnesnej dobe o co stat....ked spomeniem na nasho ministra skolstva a jeho "reformy"

reachell
11. jan 2010

Ahojte snazilky dlksie som tu nebola ale len preto ze az dnes som bola na prvom pohovore na IVF v Iscare Martin podala som si ziadost a teraz musim cakat kedy mi pride odpoved s docentom som sa zatial dohodla ake lieky budem stimulovat a akou prvou davkou vybrala som si Puregon je draksi ale aplikovanie jednoduksie ale aj napriek neschvalenej ziadosti idem do toho ako samoplatca 😒 tak to vydim na februar 🙂

majaja75
11. jan 2010

ahoj reachel: ak sa smiem spýtať na tie lieky, ja idem 26.1 a dohodneme sa na liekoch, žiadosť už mám schválenu. V rôznych forach sa píše o liekoch a mám v tom chaos, ak máš nejaké info prosím o radu

luko
11. jan 2010

ja dufam, ze sa dohodneme 20teho...dufam, ze nebude ziadna prekazka...predsa len som mala predtym cystu, tak by som nerada zazila prekvapenie...ale nie...budeme mysliet pozitivne 🙂 v tych liekoch mam tiez chaos, ale
majaja skus napisat do temy Priprava IVF od zaciatku,t ak su kocky dost informovane

majaja75
11. jan 2010

luko: a ty nemáš nejaké info. Všimla som si že tam je už rozbehnutá téma, len nerada by som sa pýtala to čo už oni spolu prediskutovali. A tiež mám pocit že rôzne centrá dávaju aj iné lieky

reachell
11. jan 2010

majaja 75 ja viem len tolko co mi povedal a aj ukazal doktor napr.gonal a puregon je na principe pera su draksie asi tak o 70eur a tie lacnejsie to su dve ampulky v jednej je tekutina a druhej prasok ktore musis zmiesat a podat si klasicky iniekciou ktora je hrupsia ako ta v pere je to proste jednoduksie pre teba ak nemas niekoho znameho v zdravotnictve kto by ti to aplikoval v tom pere je to o jednoduchosti a rychlosti ampulky uz su namiesane len to strcis do pera ako bombickove pero a pichnes ale koordinatorka ta to nauci a vysvetli ci si vyberies to alebo ono asi tolko co viem

luko
11. jan 2010

majaja: o liekoch zatial nie, nemam info,
co sa tyka liekov, tak si asi vyberie tie menej komplikovane, som sice zos trednej skoly zdravotak, aj ked som VS mala uz ineho zamerania, ale podkoznu inj snad zvladnem...aj bratovi som pichala nedavno

majaja75
11. jan 2010

ja asi uvažujem že si dam predpisať klasicke inekcie, mam znamu ktora mi ich bude pichat

luko
11. jan 2010

aha...no mne baby pisali, ze sa to picha dva krat denne kazdy den...takze sa dam asi vypisat na PN a budem si to pichat. vraj sa da ist na PN.

majaja75
11. jan 2010

na PN nechcem ísť, vieš ako to v škole chodí, učivo by ma počkalo a okrem toho máme aj tam stav minus 2 učitelky. Budem to riešiť paragrafmi

majaja75
11. jan 2010

inak kolegyňa na tom bola vlani a mama jej pichala jednu inekciu denne, asi aj ja ju poprosim

sabina897
11. jan 2010

Ahoj mamaja a luko, chcem Vám len napísať k tým injekciam -pichajú sa 1x denne - ak si dáte do vyhľadávača napr. puregon pen - tak vám nájde video o tom ako sa injekcie pichajú. Nie je to nič hrozné - ja som mala Puregon - odhodlanie chce len prvá a potom to už ide ..... Držim všetkým palce 😉

majaja75
11. jan 2010

ak som sa dobre dočítala tak pero je asi o 70 eur drahšie, tak neviem pri všetkých tých výdavkov, nás čaká ICSI a plnocestovania do BA

vevericka80
11. jan 2010

ahojte...ja som mala klasicke ihli, pichala som si Menopur a nebolo to nic strasne, pichala som si raz denne...najtazsia bola prva injekcia

sabina897
11. jan 2010

Veverička, my chodíme do rovnakého centra - Tebe dal doktor na výber, že aké injekcie chceš? Mne len predpísal a to bolo tak všetko.

majaja75
11. jan 2010

vevericka80 do akého centra chodíte? aj to sa chcem spýtať či vam da lekár na výber. a tiež podla čoho rozhodne pre krátky alebo dlhy protokol

vevericka80
11. jan 2010

mne sa zda, ze sa ma vobec nepytal, ze ake chcem, len rovno predpisal
majaja my chodime do Splnu v KE

barchee
autor
14. jan 2010

ahoj babule 🙂 ako ste na tom? ja už mám januárový HP hotový, stery sú v poriadku...idem budúci týždeň na konzultáciu a folikulometriu...sa dozviem aj výsledok HP... sestrička mi dnes hovorila, že zatiaľ je všetko ok....tak dúfam, že to tak bude 😉

vevericka80
16. jan 2010

barchee to je super, ze uz mas HP hotovy...drzim ti palceky 😉

luko
16. jan 2010

ahojte, ja idem v stredu na konzultaciu...tak som zvedava, dufam, ze bude vsetko OK a dohodneme protokol

janula18
19. jan 2010

AHojte, tak som dnes volala do Heliosu, žiadosť je schválená a 26.1. ideme na pohovor a pre lieky 😀

luko
19. jan 2010

ja idem zajtra dufam dohodnut protokol.....duuuuuuufam 🙂

barchee
autor
20. jan 2010

ahojky baby, takže HP je v poriadku, ovulka bude tak zajtra - zajtra v noci...folikul bol už veľký 😀 takže ideme na vec, tak ako vždy 😵 zistila mi ale gynda zvýšený cukor, čo ma prekvapilo, takže musím ísť na glukózový test a asi aj diabetológovi...čudné... 😖

vevericka80
20. jan 2010

barchee....super, ze HP je v poriadku 🙂 ...dufam, ze sa ten zvyseny cukor nepotvrdi

luko
20. jan 2010

kocky ja som dnes dostala lieky na IVF ...cela igelitka aj s ihlami a platila som 412,-....pekna palka 😲 zacinam cca o dva tyzdne s diferinom ci jak sa vola ten liek