icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

barchee
autor
21. jan 2010

vevricka, ďakujem 😉 mala som ho zvýšený 2x z dvoch rôznych odberov, dúfam, že ten gluko test nevyjde blbo...už len inzulín mi,do kelu, chýba ku šťastiu... ☹ 😖 božemoj, jak sneží husto akurát 😀 havo sa mi teraz ráno nechcel vykakať zas v tolkom snehu... 😀 Luko kam chodíš do car? mne Pinter vo Ferticente hovoril o dosť nižšiu sumu za lieky... 😒 či to asi záleží od dĺžky protokolu alebo tak, hm?

luko
21. jan 2010

chodim do gyn fivu...protokol mam dlhy...zavisi od liekov, ake predpisu zrejme, a pri rpvej kontrole budem pôatit 100eur za nejaku speci starostlivost...lebo oni poskytuju vsetky sluzby aj cez vikend a dalsie platby v zavislosti, ci bude nutne ICSI a PK.

barchee
autor
21. jan 2010

aha...no viem, že sa PK platí, myslím, že aj ET a mrazenie...podrobnosti zatiaľ neviem 😉

snecka
21. jan 2010

Ahojky, tak vcera sme aj my absolvovali pohovor, vyfasovala som tiež plnu igelitku, v lekárni som nechala 239€, takže ja podstatne menej ako Luko, ja budem zacinat v polovici februára 😉
Barchee a ty nevymyslaj s cukrovkou, heeeej
Janula pytala som sa na PK, no bohuzial si mala pravdu v Heliose neurobia vklad na 3deň a ostatné na PK, potvrdila mi to koordinatorka, ze mali velke sedenie kvoli tvojej otazke na faq na stranke heliosu. A inak gratulujem k žiadosti. 😉
Veve ty kedy začínaš?

vevericka80
21. jan 2010

ahojte 😉
snecka, v pondelok idem na USG a krv....vtedy vyfasujem lieky a sestricka by mi mala pichnut decapeptyl...nejak to tentoraz prebieha mimo mna, nesustredim sa na ivf

luko
21. jan 2010

snecka ja fakt neviem...co ja mam za lieky...sa aj same pichaju alebo co, ked som platila skoro dva krat tolko 😀

barchee
autor
21. jan 2010

snecka...ja nevymýšlam...nescem ju mať šak 😖 😝 luko...mne povedal dr vo ferticente cca 160 evry za lieky že budem doplácať...rátam samozrejme viac, ale 4 kilčá ...nepreháňa to gyn-fiv troška?

luko
21. jan 2010

ti vravim...asi sa budu aj same pichat...inak neviem co je na nich take speci....som myslela ze ma v tej lekarni vystre...a ja este aktivna som vsetko naraz zobrala...ved nepotrebujem hned vsetky...no ale zas potom ich zhanat...ked pojdem nabuduce na kontrolu tak sa dr. opytam, ze preco tak vela stali

barchee
autor
21. jan 2010

😝 to som zvedavá teda... 😕

barchee
autor
24. jan 2010

ahoj baby 🙂 ako víkendujete? Zajtra ráno idem na ten glukózový test...som zvedavá ako to výjde...dúfam, že nie moc blbo... 😖

vevericka80
24. jan 2010

ahojte 🙂
barchee drzim palce...dufam, ze bude vsetko v poriadku

barchee
autor
25. jan 2010

ahoj baby...blbé správy...glykémia 8,2 😲 je to moc veľa na to, že som bola nalačno...zajtra idem na preventívku k obvodnej a ešte raz mi zoberú krv, ale teraz zo žily...dnes mi len pichli do prsta a dali na ten strojček, čo hneď ukázal hodnotu cukru v krvi...som úplne zdesená, smutná, naštvaná... ☹ nič necukrím, nejem nezdravo, snažím sa nejesť sladkosti, aj keď tak raz za týždeň si dám keksík, koláče nemám rada...ja neviem čo sa to deje so mnou... ☹ keď sa sere niečo, tak poriadne...!!!! 🙄

vevericka80
25. jan 2010

barcheee...je mi to velmi luto, chuda moje ☹ ☹

vevericka80
25. jan 2010

inac baby ja som dnes bola v centre a vyfasovala som igelitku liekov a platila som presne 241,12 eur (menopur 3x, pregnyl 1x, decapeptyl 1x, utrogesta 1x, estrimax 1x a dufaston 3x)

luko
25. jan 2010

aha...tak ja dva krat tolko, ale mam ine lieky...dipherelin, gonal, urogestan je ten isty a tusim este menopur...

barche: to ma mrzi, ale snad ti povedia ako to zlepsit?

sabina897
25. jan 2010

Ahoj barchee, dúfam že kontrolné vyšetrenie dopadne lepšie. Doteraz si nikdy nemala ani zvýšené hodnoty?
Mne schválili žiadosť, o dva týždne idem po decapeptyl. V piatok idem na komplexnú preventívku, tak dúfam že dopadne dobre.

barchee
autor
25. jan 2010

jáj baby, revať sa mi sce stále... ☹ nie sabina, nikdy som nemala problémy so zvýšeným cukrom 🙄 gratulujem k schválenej žiadosti 🙂

luko
25. jan 2010

barche: moja mama napr. mavala vzdy v lete, lebo sa prepchavala melonom...vazne 😉 a co z toho pre teba plynie...ten zvyseny cukor?
mne sa chce tiez stale plakat, moja mama vazne ochorela a do toho mam ist na IVF...no ale, zas ju by ten vnuk /cka velmi potesil...len neviem, ako sa zbavim toho stresu:-/

sabi: gratulaciooo

sabina897
25. jan 2010

... barchee, uvidíš bude lepšie. Všetko zvládneš. Daj vedieť ako si dopadla. A poplač si, aj to treba. Nabudúce to už budú len slzy radosti, uvidíš 😎
Luko, to mi je ľúto s tvojou maminou Určite by ju Tvoja "tehuspráva" potešila - keby to bolo také jednoduché, však? Už si si začala pichať?
... a dík za gratuláciu, žiadosť schválili v rekordnom čase, už ju mám druhý týždeň doma.

luko
25. jan 2010

sabi: pichat zacinam az buduci piatok 😉

barchee
autor
26. jan 2010

ďakujem babulky 🙂 dnes so bola u dr zasa, zajtrea budú výsledky, poobede tam idem...zvýšený cukor pre mňa znamená diétu...budem musieť upraviť mejako asi gramáže potravín, lebo jem presne všetko to, čo je v tých diétach napísané...neviem čo by som mala meniť teda... 😖 tehotenstvu to nebráni, záleží na množstve cukru, potom buď bude stačiť diéta alebo aj tabletky, pichá sa inzulín pri vyššej hodnote cukru...moc dúfam, že diéta postačí... 😅 Luko, mamine držím palce a tebe tiež samozrejme 😉

luko
26. jan 2010

dakujem barchee..podobne aj tebe.

barchee
autor
27. jan 2010

ahoj baby 🙂 takže, preventívka vyšla ok, krvný obraz v poriadku, cukor bol 6,2 🙂 teda trocha zvýšený, som sa ukludnila. Ale ajtak musím ísť diabetológovi, takže idem si ho kuknúť na nete a objednať sa...budem cukrovo-riziková tehula 😝

majaja75
27. jan 2010

ahojte, v piatok začínam pichať a mám z toho strach, dnes som si bola po lieky a ked mi davala inj. a dokupovala som si ihli a striekačky tak mi normálne ostalo zle, tak si neviem predstaviť ako si to budem pichať do brucha

luko
27. jan 2010

ja zatial z pichania nemam. strednu mam zdravotnicku,t ak som si toho uzila...aj ked na sebe zatial to bude premiera 😀 uvidime....ale urcite to nebude nic prijemne...no su aj horsie veci, takze hor sa do toho 😎

janula18
27. jan 2010

Ahojte, tak aj ja už mám doma lieky. Len som mala mať krátky protokol, ale zmenili mi to na dlhý ☹
Takže viacej pichania.
Ale kupila som si diabetologické striekačky, tie majú malú ihlu tak dúfam že to bude lepšie ako pri klasických. V sobotu by som mala začať brať Proveru. 😉

zlatanka30
27. jan 2010

janula 18 ahoj.ty si z pd ze??chcem sa ta opytat ,ci chodis aj ty do heliosu ?a este prosim ako dlho trva ten dlhy protokol a co vsetko obnasa.zrejme ma caka ivf.dakkujem

janula18
27. jan 2010

Ano chodím do heliosu. Od 16DC sa berie Provera celkom 10 dní. Ale ešte v tom začneš pichať diphereline asi od 22DC. Po vysadení proveri čakáš na menzes (ten by mal prísť neskôr, kvôli tej provere 30 -32 DC) a potom v ďalšom cykle už picháš stimulačné injekcie (napr.menopur) asi 12 - 14 dní spolu s tým dipherelinom. V priebehu stimulácie tým menopurom chodíš na kontroli tak každý 3. deň ako sa vyvíjajú folikuli.
Potom je odber vajíčok a na 5 den je transfer. Na krv výsledky po 14 dnoch od vkladu.

Nechodíš k Hudecovi v PD?

luko
27. jan 2010

janula, ja zacinam dipherelin tiez tusim 21 alebo 22 DC, mam to v kalendari...a tie diabeticke striekacky ma nenapadli 😨 mam normalne...ale pripadne dokupim.

janula18
27. jan 2010

ja som pri prvom mala normálne a veľmi zle som to znášala. Ja som chudá. A vtedy ešte bol dececeptyl ten strašne štípal, vraj tento dipherelin by až tak nemal.
A berieš aj proveru? Kedy začínaš?