Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
zuzibb- ja už sa s ním rozprávam, hladkám, aby to už cítilo, že sa naň veeeľmi tešíme, manžel ju , vraj dievčatko, tiež vybozkával, tak dúfam že sa uhniezdi na 9 mesiacov.....ani si to nepripúšťam, žeby to nevyšlo, len ležím, idem na WC, najesť sa - manžel mi nič nechce dovoliť, papa a drž sa
prajem všetkým konečne krááásny slnečný víkend 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
zuzka neboj s testovanim vydrzim, ani mi nehovor o tom 14 mne sa to zda cela vecnost, este ze je tak krasne s manzelikom si robime jazierko na zahradke tak mu idem trosinku pomoct...
janemari dakujem som 81 to co si o nas napisala uplne sedi a ryby su velmi citlive ani oni to navonok neukazuju su to vcelku nekonfliktni ludia a preto su pre skorpiona vhodne znamenie 🙂
kefi este vydrz na dobre veci sa vzdy musi cakat 🙂 ach tie kolajnicky ako ich mame radi 😉
caute no pre skorpiona su rybky to viem ale ja mam strelca a to je ine talianske manzelstvo 😀
ahoj janemari nic v zivote nemoze byt idealne 😉 a ja mam rada talianov mne talianske manzelstvo vyhovuje 🙂
a ty kedy zacinas ja si uz nepametam v akom stadiu pokroku si v stimulke ja mam este pred sebou 6 dni pichania a za dva dni odber vajok este neverim ze som tak pokrocila 🙂 uz citim pohodu klidek 😉
martina ja viem ze nic nemoze byt idealne ale aspon nieco by mohlo byt dobre,aby sa mal clovek o co opriet.Ja som v stadiu ze papam Proveru a od pondelku pridavam prve injekcie a potom by mala o dojst mrcha a idem do centra na sono a krv,pridam puregon a za 14 dni odber 🙂
myslim na teba keby som bola saxana tak by sme vsetky boli tehu a ziadne ivf by sa nekonalo 😉 a to by bolo idealne 🙂
to ano,ale zase si myslim ze ked postupime toto vsetko kvoli tomu drobcovi budeme si to viac vazit a nakoniec si vychutnavat tehulkovanie aj materstvo
Ahojte dievcata,ako sa mate? Mna kazde rano neskutocne bolia prsia,cez den to ustupuje,ale to uz mam nejak od OPU,myslela som ze to je od injekcii,ale teraz sa to zhorsilo.Juuj strasne sa mi to vlecie,keby som mohla aspon nieco robit,ze by mi cas usiel.Co vy porabate cele dni?Poradte nieco ☹
janemari vzdy si najviac vazime veci o ktore treba bojovat lebo to co dostanes len tak si ani neuvedomis aku to ma cenu a este si myslim ze vsetko je tak ako ma byt 🙂
pepka tak to je dobre znamenie zlatko citaj knihu uc sa daky jazyk a prejde ti to 🙂 no mna ta netrpezlivost caka od 13 ked budem kazdy den volat ako sa mi vyvijaju a potom po vklade na tom budem rovnako ako ty 😉 😉
pepka tak co poradit?Rucne prace,citanie,ucenie sa jazykov,alebo skladaj puzzle 😀 Ale nie niecim sa zamestnaj co ta bavi a zamestna mysel. 🙂
Tak baby mna caka moja prva injekcia zajtra rano,pridem z nocnej a ide sa na to.Uz sa zacinam aj bat,aspon v nocnej nezaspim 😀
@janemari chapem,za sa bojis! Ja mam fobiu s injekcnych ihiel,ale verila som si ,ze si budem sama pichat. Pri prvej injekcii som sa zavrela do izby na hodinu a aj tak som si ju nepichla. Potom mi ju vrazil manzel,ale tiez az za dalsiu hodinu 😝 . Ja som si ich pichala vecer a tak sme to mali ako taku hodinovku pred spanim. A aky sposob. Ja som lezala a mala som cez hlavu perinu,aby som nevidela ako sa ku mne priblizuje s tou ihlou. Proste hroza to pre mna bola. Ale potom siel na vikend prec a kedze mi ju nemal kto pichnut prekonala som sama seba a vrazila som si ich sama 😀 A odvtedy som si ich davala sama,lebo som mala poicit,ze ja si to viem lepsie.Takze som prekonala sama seba 😀
janemari neboj pokial mas tie najtensie ihly tak to zvladnes ja mam apsolutny strach z injekcii a vysledok picham si ich sama od prvej injekcie diferelinu a odhodlala som sa za dakych 10 min a potom puregon pen to uplna basen 🙂
@martinaaaaa dooobraaaa!!!!!! 😀
martina alienocka ja som si injekcie teiz pichala sama a fakt ten puregon bola jedna basen dipherline sa mi kolkokrat podarilo pichnut az na 10krat, ale zvladli sme to, ja som si ich tiez pichala vecer, bola vacsia pohoda si myslim.
Ano na diphereline mam tu najtensiu ihlu uz mam vsetko nachystane,jednu ihlu na miesanie,jednu na pichanie,injekcnu striekacku,alpu na dezinfekciu,vatu skratka vsetko este aj flasu na odpad som si urobila. Neviem ako to este urobim,ci sa niekde pohodlne usadit,alebo len v kuchyni namiesat,nabrat,pichnut,naozaj neviem.A aby mi to muz pichal?Ved jemu bolo zle ked ukazali v centre striekacky a ked som cvicila pichanie na umelom brusku.Inak ked ste si to pichlu dnu myslim ihlu,tak potom ste to co ste si brusko drzali pustili ked ste vstrekovali injekciu dnu?
@janemari podla mna mas najlepsi taky pololah a v posteli. Aspon ja som to tak riesila. A najprv si tu kozu narias,riadne stlac,aby si co najmenej citila vpich potom si pusti tu kozu a pomaly vstrekuj. A rychlo vytiahni a mas to za sebou 😀 Urcite prcy krat to bude najhorsie,ale potom si zvyknes. mozno 😖
alienocka presne tak mi to vysvetlili len som sa pytala ci nemate nejake vychytavky.Ake je zvlastne ked mu to v centre vysvetluju vsetko clovek chape,vyzera to jednoducho a ked to ma urobit zrazu chaos. 😀 Dakujem za radu a utekam do nocnej a vam dobru noc kocky.Ved rano asi dofrcim na net kym si to pichnem a potom vam dam vediet. Pa pa
Tak uz som doma s prace,este pockam hodinku a potom idem na to. 😕
vdaka baby 🙂
citim sa celkom fajn. sice som verila a dufala, ale nie som naivna a vedela som, ze to moze dopadnut aj takto. idem do dalsieho kola, hned ako sa bude dat.
solinka, chcela si sa nieco spytat? pytaj sa. 🙂
Ahojte dievčatá,
som tu 1. krát, mám len jednu otázočku - za aký dlhý čas od rozhodnutia sa ísť na IVF sa to dá absolvovať? Myslím tým, že ako dlho trvá schválenie žiadosti a príprava v centre na IVF.
Ja zatiaľ chodím len na IUI, ale ktovie......
Ďakujem za rady.
@kefalinek som na teba hrda 😀 ako sa citis? mas ine pocity ako predtym? ci si ani nemas kedy vsimat? sledujem, ze si dost vytazena zahradkou 😵 musite tam mat krasne.
janemari ja som pichala vecer, rozlozila som si vsetko na stol pred telku a cez spravy som sa chystala na to. Ja som sedela, lebo vtedy sa mi viac tuku nazbieralo na bruchu 😀 Ako aj normalne ho mam dost, ale je lepsie ked si to trafis do tej casti kde je ho najviac. Vtedy to menej boli. A niekedy som sa trafila dost blobo, ze mi tiekla aj krv a mala potom modrinu, ale to bolo asi len 3x. Neboj, ja ihly tiez nemusim ale dalo sa. Niekedy ma to vobec nebolelo a niekedy stipalo, tak som si pospominala na vsetky nadavky a slo mi to lahsie 😀 😅
@juliet2812 ja som bola tiez minule leto na IUI a nevyslo, tak nas objednali na dalsi pohovor asi o mesiac a tam sme spisali ziadost na IVF. 2 mesiace nam trvalo schvalenie, ale normalne to stihaju za mesiac (ako kde a ako u koho, ze monicka 😉 )
Po schvaleni ta zavolaju ku koordinatorke (nas objednali o 2 tyzdne) a s nou sa dohodnete kedy zacnete, podla toho aky den cyklu budes. Ak budes mat kratky protokol, tak zacnes hned cez najblizsi menzes a ak dlhy, tak sa zacina uzivat najskor na 16 DC tabletky, potom si o par dni zacnes pichat injekcie, pockas na menzes a potom sa pridavaju dalsie injekcie.
díky zuzanabb 🙂
A naozaj to stojí až okolo 45 000-50 000,- Sk ?
Niekde som čítala že to stojí až tak veľa.
A poisťovňa nič neprepláca?
poistovna cosi preplaca, ale doplaca sa naozaj dost.

persephina - je mi to veľmi ľúto, neboj v ďalšom to už vyjde 🙂