Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
no ja keby som zacala v 20 tke...tak som uz mozno rozvedena s dvomi detmi...kedze manzela som strela az v 27 mich 🙂 🙂 🙂
No tak to asi ano.Ono asi vsetko ma byt tak ako je.Ja som si zo zaciatku nechcela pripustit ze my by sme boli ti, ktori by sme nemohli mat deti prirodzenou cestou, ale teraz som sa uz s tym vyrovnala a s manzelom sa smejeme, ze mozno niekto hore chce aby sme mali dvojicky tak preto to tak zariadil. 😀
ano, tiez to tak beriem 😉
ahojte babulky 🙂 môžem sa ku vám pridať? aj mňa čaká teraz na jar moje prvé IVFko... a poviem pravdu že o tom ešte moc toho neviem aj keď študujem všetkú literatúru čo je dostupná 🙂 aké všetky vyšetrenia treba podstúpiť pred ivfkom?
Ahoj.A mate uz podanu ziadost o IVF,lebo ak ano tak uz ta necakaju ziadne vysetrenia,aspon u nas to tak bolo.Ja som si presla vsetkymi pred tym nez sme dali ziadost.
žiadosť pôjdeme vypísať o také dva týždne do centra, mám tam ísť na krv tak to vybavíme naraz...
No ja som musela mat cely hormonalny profil urobeny, plus odsledovany rast folikulov, rast sliznice maternice a vsetky vysetrenia z krvi plus vytery.A manzel samozrejme spermiogram.A plus k tomu ja este laparoskopiu a az potom nam vypisal dooktor ziadost,ked sme mali potvrdene ze inak to nepojde.To vam potom na zaklade coho vypisu ziadost?
Kevama ja už chodím do centra a také základné vyšetrenia ako HP a nejaké stery mi už boli robené, brala som clostyl kvôli anovulácii, ale tento posledný cyklus keby sme stimulovali na iui som mala hyperstimulačný a doki liečbu zastavila a povedala že budeme musieť ísť na ivfko, lebo ďalšia stimulácia by bola pre mňa riziková tak aby sme išli na istotu... drahý na spermiograme už bol a ten tiež nebol úplne okey...
jaj tak potom si myslim ze ziadne ine vysetrenia ta necakaju aspon nam nepovedal moj dr o ziadnych.Nam uz rovno vypisal ziadost a cakame kedy schvalia aby sme mohli zacat.A ved aj na IVF sa stimuluje, to ti tiez hrozi hyperstimulacny alebo bude stimuovat nizsou davkou aby to bolo bezpecnejsie?
Kevama a ako dlho budete čakať na schválenie? Hej no hrozí mi hyperstimulák aj pri stimulke na ivfko, ale doki povedala že budem pod väčším dohľadom a ak by niečo hrozilo tak stimulku hneď stopnú...
No ta pani v poistovni mi povedala ze za 2-3 tyzdne to bude schvalene, co sa mi zda celkom rychlo.Niektore baby tu pisali, ze to mali do 2-tyzdnov tak som zvedava.Tak aspon budes lepsie kontrolovana, to nie je na skodu.A hyperstimulacny sa da pekne zvladnut.Ja robim na gynekologii, kde nam bezne take pacientky pridu a krasne sa to ypravi po nejakych 4-5 dnoch..Takze neboj nic 😉
wera...my sme si podavali žiadosť začiatkom decembra a hned v januari nam volali z centra že je schválená žiadosť a to tam boli ešete sviatky, takže rýchlo to šlo
A z ktoreho centra vam volali ak sa smiem spytat, lebo mne moj povedal ze si mam zavolat sama ci to tam uz ma.
kevama....z gynfivu.Domov mi nič neprišlo, oni zavolali že je to schválené a mame príť na konzultácie
Tak ja som v gyncare,oni maju asi iny postup.Tak tam potom zavolam o 2.5 tyzdna teda, ci to je uz schvalene.
ďakujem babulky, tak vidím že to ide dosť rýchlo 🙂 už sa aj začínam tešiť, ale mám aj strach...
už aj viete čím budete stimulovať?
baby, keď vám robili HP...ako vám to robili? 3xHP znamená 5 DC+22 DC+5DC alebo 5DC+22DC/mesiac po 3 mesiace? teraz som zmätená, lebo kamoška mi písala, že to je 3x odber krvi = 3x HP ... ??? Lebo ak áno, tak teraz v utorok idem na 3. odber, budem 23 DC...ak by to stačilo, tak užaj letím do Ferticentu vypísať žiadosť a letím s ňou do poisťovne... 😲 😀
barchee....mne robil môj doki v 3 dni a taktiež aj v GF na 3 deň cyklu, viackrát nie.
barchee mne budú robiť v centre komplet krvné vyšetrenia na 2DC
ahojte, mne HP robili iba na zaciatku cyklu, ale vacsinou beru krv 3x (na zaciatku, v strede a na konci cyklu)
Barchee pár dni som tu nebola, som rada, že Ti cukor vyšiel v podstate OK. Keď sa to tak vezme, tak je dobre že to vieš dopredu. Aj mne robili 3x HP potom sme posielali žiadosť do poisťovne. Takže môžeš letieť do poisťovne. Mne teraz schválili ani nie do 2 týždeňov. Rýchlo to uteká, len teraz si sa chystala na prvý HP 🙂
Veverička ako sa cítiš po dekáči? Ja sa chystám 10.02.
sabina po dekaci ma len zadok bolel 🙂 ale inac nic ine necitim....ani som cas nemala na to, aby som sa nad tym velmi zamyslala
ahojte, tak ja uzivam posledny vikend bez pichania...bo piatok sa ide na dioherelin 🙂
ja tam pre istotu v pondelok hneď zavolám 😉 moc dúfam, že to tak bude... 🙂
babyyyy, takže som volala dnes, je to tak, sú to tie 3 HP...zajtra idem na 3.HP a na pondelok 8.2. som sa už aj objednala do Ferticentu... 😀 dúfam, že všetko bude ok a vypíšeme tú žiadosť, nech ju môžem ísť zaniesť 😉
skvele...barchee..uz aby to slo na postu 😉 😎
čo by pošta...pojdem to tam osobne zobrať 😀 mám to kúsok... 😝
luko držím ti na zajtra palce pri diphereline. Budeš si to pichať sama?
ahojte, som tu par dni nebola 😉
janulka, ano sama si budem pichat, dnes prva davka

No ja sa spolieham hlavne a uz len na moj vek, kedze ostatne nejako v mojom tele sklamalo 🙂 Ked niekedy vidim 17 rocne tehotne, tiez si hovorim ze som mohla zacat v 20 a mala by som o par problemov menej.
Ale kto to mal vediet?Vdaka za pokroky v ludstve,bez nich by sa teda mnohe z nas matkami nestali.