icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

sony44
23. jún 2010

@janemari - ahoj, tak ako dopadla dnešná kontrola? folikulky pracujú na sebe? dúfam, že áno! držím palce 😉

sony44
23. jún 2010

@janemari - ozaj bavili ste sa s embryologičkou, že ako idete? či cez icsi, alebo normálne? čo navrhli?

martinaaaaa
23. jún 2010

ahojte baby tak mna to brucho boli stale a este sa k tomu pridalo a zvracanie od vcera 😝

tinka1987
23. jún 2010

@zuzana_18 ahoj a ďakujem - mám 8.deň po ET

zuzana_18
23. jún 2010

@tika 1987 tak sa opatruj,dávaj pozor na malinké a samozrejme aj na seba,drž sa 🙂

barchee
autor
23. jún 2010

ahoj baby 😀 tak som bola dnes 1.krát u svojej gyndy, všetko je ok, bábo rastie, má už 2,2 cm 😀 😵 ale sa nedalo odfotiť, lebo sa furt hmýrilo a vyzeralo to na fotke jak machula ,tak fotečku nemám😀 😝 nevadí, videla som ho, to je dôležité 😉 inak na pravom vaječníku mám nejakú malú cystoidnú vec, asi po stimulke ostatok, na to nepovedala nič, tak to asi nie je život-ohrozujúce 😝 v pondelok idem na krv a po výsledkoch dostanem tehu-knižku, už sa teším 😀

cucuriedka
23. jún 2010

@barchee ahojky, to je super si ani neviem predstavit ako to vyzera ze sa mimi hmyi take malinkate 😀

Inac aj mne moj gyndos povedal ze mam na pravom vajecniku zo stimulky 3 cysty dokpy 6x4 cm.. tak snad sa to vstrebe, kedze mi k tomu nic nepovedal blizsie 😕

makovicka53
23. jún 2010

@zuzanabb ...ja som som bola inak stastna a aj to ze som doma aspon nemusis vstavat do prace xixi...i ked viem ze na vyplate sa to dost odrazi a nemas nemocensku pistku?vyborna vec...ja osobne ju mam uz skoro dva roky a poviem ti ze aj vyplata ked marodujem je o cosi lepsia nez bez nej 😉

kefalinek
23. jún 2010

babenky dakujem za podporu, sony ono to bolo ja som v nedelu len tak na toaletaku zahliadla malinkaty fliacik to bolo z rana a potom nic , avecer lahnem pred telku postavim sa a lialo zo mna ako z krhly tak sme utekali hned na pohotovost, ale bohuzial ...

janemari
23. jún 2010

Ahojte 🙂 @sony tak kontorola v poriadku foliky rastu a dorastol aj ten opozdenec a maju velkosti od 9-14mm.Takze v piatok sa dohodneme kedy ideme na to,doki hovoril ze to vyzera na pondelok alebo utorok.A pohovor s embriologickov sme mali a ona je za prirodzene oplodnenie.Co sme radi,lebo tak to chceme,ale na druhej strane ak bude malo vajicok tak chceme icsi predsa je to len istejsie.Ale ak bude aspon 5 vajicok tak ideme na to prirodzene.Ako ona nevidi problem preco by to nemalo vyjst lebo muz ma perfektny spermiogram.

martinaaaaa
23. jún 2010

@janemari tak sa ti to uspesne rozbieha 🙂

martinaaaaa
23. jún 2010

@barchee gratulujem a tesim sa s tebou 😀

martinaaaaa
23. jún 2010

@kefalinek drz sa moja 😅

janemari
23. jún 2010

@martinaaa no skor mam pocit ze ma to uz dobieha 😀 Po tom vecnom cakani kedy sa nieco bude diat mi to pride take divne ze uz je to tu a ze v priebehu cca2-3 tyzdnov budem vediet ci sa zadarilo alebo nie 😕

martinaaaaa
23. jún 2010

@monicka7299 si tu niekde ako to dopadlo 😉

martinaaaaa
23. jún 2010

@janemari aj ja to uz budem vediet aj ked uz tusim ako to dopadne je mi strasne do placu boli ma brucho krize ako na ms a stale v tom hladam cosi pozitivne ale ......nenachadzam to 😝

sony44
23. jún 2010

@kefalinek - tak to malo teda riadny spád, prišlo to bez nejakých bolestí? musel to byť teda riadny šok! čo ti na to povedali? ved všetko bolo ok!máš nejaké vysvetlenie od dr.? prajem Ti veľa šťastia 🙂 🙂

sony44
23. jún 2010

@janemari - tak to je fajn, že k tomu tak pristúpili a aj že to zatiaľ ide tak ako má! áno je to taký pocit, že dlho dlho nič a zrazu je to tu 🙂 🙂 🙂 a určite sa to podarí 🙂

janemari
23. jún 2010

@martinaaa kym ti doktor nepovie je to negativne,nie ste tehotna tak nieje nic stratene.

sony44
23. jún 2010

@barchee - to je super že Vaše bábenko tak rastie a mrví sa. a na aké vyšetrenie ti idú brať krvičku?držím Vám palce. 🙂 🙂 🙂

sony44
23. jún 2010

@martinaaaaa - prečo usudzuješ, že to nevyšlo? koľký si dnes deň po ET? ja mávam aj teraz bolesti ako na menštruáciu - je pravda, že ma to metie, ale z toho dôvodu, že sa bojím, že sa to špinenie zmení na krvácanie, ale zatiaľ je to fajn - klop klop klop.
Takže sa neboj - predmenštruačné bolesti nemusia znamenať neúspech - jednoducho sa ukľudni, lebo tie bolesti môžeš vnímať aj kvôli stresu

janemari
23. jún 2010

@sony kedy ides na kontrolu 🙂

sony44
23. jún 2010

@janemari - v piatok aj vy však?

janemari
23. jún 2010

@sony ano v piatok.A dnes som sa tam stretla s babou s konika z temy Pobocka Iscare v Martine.Tak to bude trio rande 😀 No som zvedava kedy dame termin na OPU.

zuzanabb
23. jún 2010

@kefalinek a co zistili z tych vysledkov? a v centre ste sa ako dohodli?

@martinaaaaa ty co moja stresujes?! 😉 ved klud, mas casu dost, ved to sa ti len embryjko uhniezduje, tak sa neboj. velke % zien maju pocit menstruacnych bolesti na zaciatku tehu, lebo priznaky su uplne rovnake, tak este nevesaj hlavu.
Kazda zena je ina, tak co plati u inej nemusi platit u teba. Brusko moze boliet este zo stimulky, alebo z OPU, alebo je to uhniezdovanie alebo sa uz roztahuje maternicka po uhniezdeni. Vzdy je dovod preco moze boliet. A aj ked neboli, tak je to OK, ved aj pred normalnou ms maju niektore bolesti a ine nie. A niektore zeny a nevedia ze su tehotne dost dlho, lebo ziadne bolesti, priznaky, mdloby, nic.... tak kym moja nemas od doktora potvrdene z krvicky daco, tak sa neboj a neplac 😉

zuzanabb
23. jún 2010

@sony44 ja tiez mavaj obcas stale take bolesti, ale si vzdy poviem, ze co rastie musi boliet 😀 ale tiez to vystrasi cloveka.

barchee gratulujem! 😉
ja idem zajtra na biometriu - vraj to pomeraju mimino a ked budu rozmery suhlasit s tyzdnom v ktorom som, tak je dobre. Ak to nebude suhlasit, tak to znaci vyvojovu vadu. Citim mierny stres 😅 Brusko nemam ziadne, tak dufam, ze krpec rastie 😵

@makovicka53 ved ja som stastna, hlavne za tie rana co nemusim vstavat a chystat sa, lebo sa mi uz ani malovat nechce 😀 Aj ked som kazde rano hore od 5 tej, lebo sa mi neda spavat. To je asi nacvik na mimi 😀

barchee
autor
23. jún 2010

@sony44 neviem na čo je to krv, to je tá prvá, čo v tehu berú...ale neviem, čopresne sa tam skúma 😅 akurát mi gynda vravela, že tie genetické krvné testy mi vychádzajú na cca 10.8., to budem cca 16tt . Aj mi vravela, že nám odporúča konzultáciu s genetikom, nakoľko IVF-ICSI je indikácia na amniocentézu aj keď krvné genetické testy budú ok...čo je ale podľa mňa zbytočné, ak bude krvná genetika ok...či nie? V každom prípade by som na amnio išla až v poslednom-krajnom-núdzovom-nijakominomvýchodiskovom prípade 😒 ale zatiaľ je všetko ok, bábo je v poriadku, v rodine nemáme ani psychické ani fyzické postihnutia, vek mám v poriadku, tak nemám dôvod sa niečoho obávať 😉

barchee
autor
23. jún 2010
martinaaaaa
23. jún 2010

@zuzanabb
@sony44
@janemari ste zlate dakujem stale chodim na wc ci nahodou ☹ uz nech je pondelok nech viem .... 😉

zuzanabb
23. jún 2010

@barchee ani ja by som nesla na amnio len v krajnom pripade, ale asi radsej vobec nie. Kamoska takto prisla o zdrave dievcatko. Triple testy je vysli zle, tak odporucali amnio a ked jej prisli vysledky, ze cakaju zdrave dievcatko, tak potratila 😢