icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

chicca555
23. jún 2010

a este otazocka pomimo - ako sa volaju nejaki dobri lekari vo vasich centrach? 🙂

zlatanka30
23. jún 2010

nemas za co. 😉

janemari
23. jún 2010

jasne ono to nieje ani tak o centre ako o doktoroch a personale.Ako jedine co mozem povedat,ze v oboch centrach je urcite ludskejsi pristup ako niekde v BA.

chicca555
23. jún 2010

ja som doteraz nedostala odpoved, kde sa mohla stat chyba 😒 vsetky vysledky pocas stimulacie som mala super, doktor bol nadseny a nakoniec takyto neuspech... som z toho dost rozladena 😔

janemari
23. jún 2010

chicca v Iscare je len jeden lekar dc.Stanislav Tomas najdes ho aj na nete.A celkovo o centrach v MT si najdes na nete,mas tam aj fotky aj nieco o nich napisane.

chicca555
23. jún 2010

janemari, dikes 🙂

janemari
23. jún 2010

chicca niekedy sa ani nepride na to kde je chyba a preco sa nedari.Obaja ste v poriadku?Alebo je chyba len na jednej strane?No my zo zlatankou mame rovnaky problem a tak je zaujimave vidiet ako nas riesia v dvoch roznych centrach.

chicca555
23. jún 2010

janemari, nam az na zaklade genetickych testov zistili, ze je to u muza (to sme uz ale vedeli vdaka spg) a ze to ma dedicne, ma nejaku chybu v jednom chromozome, co sposobuje malo spermii a ze su pomale... ja som vraj uplne ok

chicca555
23. jún 2010

preto nam hned doporucili ivf-ko

janemari
23. jún 2010

chicca tak to chce naozaj odbornika ktory ti bude vediet uhadnut liecbu,stimulku skratka vsetko co k tomu treba.Ja si hovorim tak ze ak sa mne podari otehu,tak klobuk dole pred mojim dokim.A ja mu verim,ostatne je uz len priroda.

monicka7299
23. jún 2010

tak dobrú nocku...... 😵 po 14.rokoch som videla svoj tehotenský test aj keď len s tienikom druhej čiarky 😵
...už som zvedavá ako mi dopadne v nedeľu - ešte skúsim či bude tmavšia..... 🙂

annamary27
23. jún 2010

@monicka7299 držím palce,nech čiarky silnejú 😵 😵 😵

sony44
24. jún 2010

dobré ránko
@monicka7299 - no vidíš ! ty nedočkavec 😀 😀 😀 držím palce 🙂

martinaaaaa
24. jún 2010

@monicka7299 to je super 😀 😀 😀 😀 😀 a aky testom si si robila tym co ukaze po 5 dnoch od oplodnenia 🙂

kefalinek
24. jún 2010

zuzka vysledky su ok vsetky asi to bolo tym ze dlho uzivala lieky a vkladali mi dve blastocysty a maternica bola oslabena a neudrzalal to.

zuzanabb
24. jún 2010

@kefalinek a ake lieky si uzivala? a maternicku si mala oslabenu z coho? ci z predchadzajuceho ET?

@monicka7299 ty si teda 😀 gratulujem velmi! 😵 drzim palce aby to uz boli miminkovske //

@chicca555 ja som tiez chodila do Heliosu, a je tam super ale je pravda, ze je tam natresk ako pise janemari. Ale aj nabuduce by som isla len tam. Su tam dvaja doktori - Krajkovic a Gatova. Obaja su super a velmi mili a ochotni kedykolvek a cokolvek spravit. Necitis sa tam ako v nemocnici, aj sestricky su mile a usmievave. Aspon co som teda ja natrafila. Ja som chodila ku Krajkovi, ale tam je to jedno ku komu skocis. Raz ma vysetrovala aj Gatova a bola velmi zlata. Je to uplne trinast, lebo cez vikendy aj tak robi len jeden z nich, tak sa aj tak dostanes po case k obom 😉

zuzana_18
24. jún 2010

Ahojte baby!@monicka7299 supeer!Gratulujem!
Babuľky,prosím Vás,mám posledné balenie utrogestanu,to znamená na 5 dní a koniec-do utorka.A ešte len vo štvrtok-piatok mi doki kázal testovať a potom na krvičku.Myslíte,že mi to predpíše aj obvodná či akooo???Dikii 😲

zuzanabb
24. jún 2010

@zuzana_18 zbehni za svojim gynekologom nech ti da utros. Ja som tiez takto bola a v pohode. ale mozno by mohol aj obvodak... ale to netusim.

sony44
24. jún 2010

@zuzanabb - ahoj, no ako si vybavila, či ešte len ideš?

@kefalinek - ahoj aj ja som zvedavá, ak ti to nevadí, že aké lieky si brala a z čoho bola maternička oslabená. držkaj sa

zuzanabb
24. jún 2010

@sony44 este len idem, mam tam byt az o pol druhej.

sony44
24. jún 2010

@zuzanabb - aha, tak sa drž 🙂

zuzana_18
24. jún 2010

Ok,Zuzi,diki,tak skúsim obvodnej,tá je bližšie 🙂

monicka7299
24. jún 2010

martinaaa-robila som si Mamatest GS 10 -pýtala som si najcitlivejší (možno je to 10 hcg)..... dúfam, že to nebude ešte pozostatok pregnylu.... v nedeľu urobím ešte jeden... neviem či iný alebo tento istý...to budem 11 deň od ET (deň ET nerátam)

dievčatá- sa vytešujem aj keď ,ako to tu čítam, to môže dopadnúť všelijako... 😒

monicka7299
24. jún 2010

tinka - Ty si mala pekné dve čiaročky - koľký deň? deviaty? (aká značka?) - ja také slabučké siedmy deň....ale sú tam 😉

martinaaaaa
24. jún 2010

@monicka7299 na 7 den od ET u zt pregnyl nieje ja som skusala mamatest s 20 citlivostou na 2 den po ET e a 6 den po pregnyle a bol pozitivny /to bol test 5 den po oplodneni/a v utorok som mala negativny s 10 citlivostou /4 den po ET/ dnes ten isty /6 dni po ET/ a bol negativny ani naznak druhej ciarky ☹

zuzana_18
24. jún 2010

@martinaaa to je strašne skoro!!!Sprav si ho tak na deviaty-desiaty.Doki mi kázal dokonca 12.lebo že budem mať zbytočné nervy,keďže malinké sa zahniezďuje niekomu 5,niekomu aj sedem dní,každý organizmus-každá mamina je úplne iná.
Inak baby ako sa cítite-tie po ET?Mňa sem tam pichne celkom dosť v meternici alebo vo vaječníkoch.A bolia ma prsia,v noci až tak,že som sa budila,keď som si ich priľahla 😀

monicka7299
24. jún 2010

martinaaa- si skúšala 6. deň s citlivosťou 10? veď ja som mala tento tienik až 7 deň... NEVEŠAJ HLAVU !!!
-a prečo od začiatku si presvedčená, že sa to nepodarí? Ja som so si celú doby verrila a vytešovala sa a každý sa ma pýtal ako si môžem byť tak istá a ja, že prečo by to nemalo podariť!!!
-depky som chytila od dňa, kedy mi doktor povedal, že ich je len 5 - to bol môj koniec najkoncovatejší - od toho dňa som revala, revala a depkatela do zbesnenia a nespala a tak.... a vrchol toho bolo oznámenie po OPU počet 2 ------------
-myslím, že ten embryológ na mňa dlho nezabudne 😀 čo som tam predvádzala (plakala som a nemala som ani vreckovky tak mi išiel zohnať tie na utieranie brucha po ultrazvuku 😀 ... aj tak som ho celú dobu nepočúvala lebo som aj sopel sákala a tak všetko 😀 😀 😀
... ani prirodzené oplodnenie nedovolili - to som chcela veľmi - ale oni vedia len predsa čo robia...
---No katastrofa ... a dni do ET ...... o tom by veľa vedel hovoriť moj polovičák (a možno by aj nič nepovedal, len že chválabohu, že to je už preč 😀 ) .......... čo prežije z tých dvoch úbohých kúskov a tak... nespala som v noci a tak ---každé 3 sekundy doplaču a sama doma.... hrôza..
...............a od ET to prešlo a verím im..... 😵

...ale nechcem vedieť, čo budem robiť keby nie... 😎 - ale to sa dúfam nestane ....
Tak martinka.....hlava hore a ver im!!!

kefalinek
24. jún 2010

babenky ja neviem do centra vraj nemusim ist a na jesen skusime este rozmrazit tie nase dve embryka dufam, ze sa preberu... 😢

monicka7299
24. jún 2010

potom som vyšla ešte od embryológa keď vysvetľoval spermiogram s poznámkou, že toto nemusím počúvať tak sa idem von v kľude vyplakať a počkám.... a oni vyšli po mne, že môžme pokračovať aj neskôr a tak som sa vrátila a pokračovali sme.... aj ja v plakaní a sákaní... 😀 ..no a keď som sa sama sebe zdala vadná - tak som sa pre svoj kľud opýtala: "Zdá sa vám moje správanie a reakcie neprirodzené??" .......keď si na toto spíomeniem.... 😀 😀 😀 -jaká uvedomelá 😀 😀 😀 ...a on vraj, že NIE 😉 ..... asi to bol následok aj tej narkózy a tých všetkých tlakov psycho aj telesne vyvíjaných lebo inak si to neviem vysvetliť.... Veď baby toto je ozaj záťaž....ale nakoniec všetko dobre dopadne a budem na to s pousmiatím spomínať - DÚFAM 😉

monicka7299
24. jún 2010

kefi - máš ešte v zálohe? ----to je aspoň niečo pozitívné..... budem držať palce silno - tak naber silu a nech sa telo zregeneruje a je pripravené na prírastky 😉