icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

zuzana_18
24. jún 2010

No monicka 7299 tak to si ma pobavila.Ja som tiež síce stresáák a riadny ,ale toto si zabodovala na 100%!Super.
Ale sa ani nečudujem,je to jedem štvrťročný stres,že až strach...Ja budem mať taký v nedeľu keď budem testovať.síce siedmy deň,ale ja to inak neprežijem.
Baby inak dnes som nadpriemerne nervózna 😠 ,má niekto nápodobný stav??? 🙂

monicka7299
24. jún 2010

JA ani totiž neviem či som nervózna alebo podráždená ale viem, že mi nič nie je dobré.... som náročná na okolie a aj na ľudí v práci.... 😕

zuzana-18 - štvrťročný stres? .... my vybavujeme IVF od novembra 2009 - tak už je na čase!!!!

zuzana_18
24. jún 2010

@monicka7299 máš pravdu,to sa blíži aj k pol roku-ten stres,ale podstatný je výsledok,ktorý z toho vyplinie.
Dnes od rána makám jak fretka,som bola v obchode,ale nákup-mini ľahký,potom som varila,oprala,teraz som si konečne na chvíľu sadla.Dnes to už radšej nepeháňam.Zajtra ožehlím-dúfam,že neublížim môjmu drobcovi... 😲 veď tak opatrne.Lebo tie minúty sa akosi menia na hodiny.
Akurát mi píše kámoška,"ahoj,tak sa mi narodila dcéééera...."
Júj baby,vo februári už budeme my takto písať,či v marci. 😉 ?

tinka1987
24. jún 2010

@monicka7299 no dnes som robila pre istotu ešte jeden a to som dnes 9.deň po ET mala som test, s citlivosťou 25 HCG a tie // - sú krásne viditeľné, akurát dnešná je silnejšia 🙂

kefalinek
24. jún 2010

monicka gratulujem k ciarockam a dakujem za podporu

monicka7299
24. jún 2010

zuzana a Ty si doma? si po ET?

monicka7299
24. jún 2010

tinka - gratulujem..... ja budem deviaty zajtra ale skúsim až v nedeľu....

ozaj.... kedy sa chodí na to sono kedy sa dozviem či je jedno alebo dve ????? 😉

janemari
24. jún 2010

@tinka tak gratulujem a nech to doki rychlo potvrdi 🙂
@monika myslim ze sa chodi cca 5-6tt najskor,lebo dovtedy tam nic nieje vidiet.

monicka7299
24. jún 2010

ALE TO SI BUDEM MôCť AJ DOMYSLIEť PODľA VýšKY TOHO HCG.. nechám sa prekvapiť, v stredu budem múdrejšia 🙂

janemari
24. jún 2010

@monicka presne tak,bude ako bude a mi to niejako nezmenime.No ktovie kde budem ja v stredu 😅 Inak nejako ma zacina boliet hrdlo,dufam ze nebudem chora teraz ked ma byt OPU a ET 😠

zuzana_18
24. jún 2010

monicka7299 hej,som po ET,dnes štvrý deň-ET v nedeľu a som doma tento týždeň,ale budúci už idem do roboty
Ale dr mi povedal,že mám byť po ET 2-3 dni v kĺude a potom normálna existencia 😉
Tebe vkladali dve blastocysty?

zuzana_18
24. jún 2010

@janemari daj si na hrdlo TANTUM VERDE buď kloktadlo alebo cumlavé tabletky.Je veľmi účinný,viem o čom hovorím,mala som streptokokové angíny na pravidelnom mesačnom poriadku a vždy na bolesť hrdla zabral TV.

janemari
24. jún 2010

@zuzana dakujem za radu.Najprv vyskusam kloktat mam tu morsku vodu/ma nenapadne ako sa vola teraz/ a ked nezaberie vyskusam tie pastilky.

monicka7299
24. jún 2010

ZUZANA - ano 2 embryjka dvoj-bunkové v pondelok OPU a v stredu ET..... dnes 8.deň 🙂 a Ty? koľko ich máš?

zuzana_18
24. jún 2010

monicka7299 ja mám PK-zostali 3 blastocysty-jedna jednotková vložená a dvaja mrazáčikovia.Ja som mala ET ešte len v nedeľu,takže ešte málo -štvrtý deň,ale prsia mám už teraz o dve čísla väčšie 😀 .Ale to mávam aj pred ms,aj keď viem,že teraz je to príznak tehu 🙂 .
Janemari nemáš zač,hlavne nech pomôžu,aby sa dalo pekne vybrať tých 10 a viac vajok 😉

zuzana_18
24. jún 2010

Baby nechcem pôsobiť ako "blb",ale čo som čítala históriu koníka,tak veľa báb si kontrolovalo stav krčka maternice-či je tuhý a nízko položený a tvrdý atď...To ako mám vedieť???Sledujete to niektorá?
ďakujem pekne za rady...

monicka7299
24. jún 2010

TO KEĎ SI ZAVEDIEš UTROGESTAN TAK TO CíTIš, žE TO TAM Máš V úTROBáCH TVRDé 🙂

zuzana_18
24. jún 2010

No ak myslím správne útroby,tak mám 🙂 .
Myslíš útroby cestou k zavedeniu..lebo utrogestan dávam čo najhlbšie vládzem 😉

barchee
autor
24. jún 2010

@zuzana_18 no a tam hlboko zacítiš také ako ploskú gulku a tá je úplne nažačiatku tehu tuhá a tvrdá...ja mám už krčok mäkkší ako úplne na začiatku, ale je na ňom v strede taký akoby malilinký štuplík-to by mala byť asi tá zátka 🙂

@monicka7299 tíško gratulujem k tieňom na teste, je to dobré znamenie 😵 😀

baby, dnes ma strašne bolí hlava, nechcem si dať žiadne tabletky, šak ani žiadne s najväčšou pravdepodobnosťou nemôžem 😅 mení sa tlak, možno večer zaprší 😖 tak len ticho trpím ☹

zuzana_18
24. jún 2010

@barchee ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie,ste zlaté.Super,že sa tu dá pomôcť a poradiť vo všeličom..
Ešte raz moc ďakujem a dnes večer pri utráči to preskenujem.. 🙂

sony44
24. jún 2010

@zuzanabb - tak ako to dopadlo?

janemari
24. jún 2010

Tak ako sa mavate,oslavujete vyhru vo fotbale 😉 Inak baby a od kedy sa berie ten utrogestan 😕

zuzanabb
24. jún 2010

@barchee mna boli hlava tak isto. ale ja mavam migreny a bez tabletky zvraciam az do nemoty aj dva dni. Mozes si dat paralen, ten nam povolili aj v centre pri bolestiach.

@sony44 cakala som tam ako krava 4 hodiny skoro ma piclo. Najskor babatko nevedela najst, tak som sa zlakla a potom ho objavila vraj uplne v zadu nizko. Vraj je dost v labilnej polohe a placenta je nizko pri krcku. Ale inak je v poriadku. Len je trochu vacsie ako by malo byt na ten tt. Vraj o 9 dni je dopredu, ale to sa vraj stava, ze urcite obdobie rychlesie rastie a potom zase dalsi vobec, tak sa to vyrovna. Normalne mam termin 14.1. a podla jej vypoctov to teraz vychadza na 5.1. Aj mam fotku ale nejdem ju teraz vkladat, lebo mi je dost zle z tej hlavy. Tak si idem lahnut. Toto pocasie ma hrozne vytaca.

A sranda bola, ze ked ho chcela zmerat tak bolo blbo otecene a tak mi zacala buchat po bruchu nech sa krpec otoci 😅 a on sa fakt otocil.... som nemohla.

Ale druhy sok som dnes zazila ked som isla ku kamoske po jedno cd a ma male deti. Tak jedno do mna narazilo celou silou a akurat do brucha, tak som sa skoro rozplakala... Dufam, ze sa nic nestalo.

zuzanabb
24. jún 2010

@kefalinek preberu sa!!!! teraz si daj oddych, vypni kustok, uzivaj si zahradky a uvidis, ze ti mrazacikovia cakali na vas....

janemari
24. jún 2010

@zuzana to sa da?Ze pobuchas a babo sa otoci 😀 To je sila. A nebojkaj nic sa malemu nestalo.Treba si davat pozor a hlavne ked si pri malych detoch tie su nevyspytatelne.

zuzanabb
24. jún 2010

@monicka7299 drzim ti palce aby tie // boli ozaj miminkovske. Lebo ty mas sice // na 7 den po ET, ale ty si mala len dvojdnove embryjka. Nemozes testiky porovnavat s inymi co testovali na 7 den po ET a mali predlzenu kultivaciu. Kolko dni si od pichnutia pregnylu? Ak viac ako 10 dni, tak by to mali byt tie spravne // 😵
Nechcela som ta vystrasit, po tych strsoch co si mala, to v ziadnom pripade. Lebo dvojdnove embryjka sa hned neuchytia ako sa moze uz patdnove. Tvoje museli este trochu dozriet v maternicke, takze sa aj uhniezdili neskor ako tym babam co su rovnaky den po ET ale mali PK.

janemari
24. jún 2010

zuzana co sa tyka testovanie mas pravdu.Preto kazu testovat az na 12 den,lebo vysledky skorsich testov nemusia byt objektivne.

zuzanabb
24. jún 2010

@janemari to som ani je nevedela, ze to male reaguje takto. som najskor nevedela, ze preco ma bije po bruchu 😝
Od tej malej som to necakala, ze sa na mna tak vyruti, tak som prestala aj dychat, ale hadam je vsetko OK.

zuzanabb
24. jún 2010

@janemari nam uplne zakazali v centre testovat. Lebo moze ukazat // a medzitym sa babo rozhodne odist a zena je zbytocne sklamana, alebo naopak sa neskor uhniezdi a na teste tym padom nic nie je ale moze byt tehotna. No ale ktora zena vydrzi uplne netestovat? 😀

janemari
24. jún 2010

@zuzana no to by bol aj pre mna sok keby ma zacal niekto buchat po bruchu 🙂