Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
martinaaaa....nevedia preco to nevyslo, je tu vzdy 50 % sanca, ze sa to nepodari
luko..nepicháš si sama? ja som sa toho veľmi bála, ale už si pomaly zvykám, len najhoršie je ked zaváham, raz som sa pichla až na 3 krát, vždy ked sa dotklaihla tela tak som sa zastavila
martinaaa..myslím si že doki s tebou nebude diskutovať, mňa sa nepýtal že čo budem chcieť
ak ti môžem poradiť máš to jedno aj v ktorej lekárni ich kupiš, ja som si najprv obehala lekárne lebo fostimon stojí 265 eur a myslela som si že bude rozdiel, ale boli rovnaké sumy
vevericka tak tych 50 percent neuspechu mas za sebou a teraz ta caka 100 percent uspechu 🙂
no to dufam 🙂 bol by to krasny darcek k mojjim 30 narodeninam 😉
majaja: picham sama, ale prvy krt som mala taku tenunku ihlu,co som si nakupila a to som ani necitila...ale tento kol..to bol des...aledoma mam nakupene tie tenke,t akze dufam, ze tento zazitok uz nezopakujem 😀
martinka: ked ja som taka blb, ze mne predpisala lieky a ja som sa na cenu nepytala, len v lekarni som potom zirala..ale uz neriesim
majaja dakujem ja by som sa to opytala a potom by som musela zmenit car ko nebudem dr nic hovorit necham to na nu 🙂
luko...ja som najprv kupila tenké modre ihly, len s tými sa nedal vybrať všetok roztok, boli krátke a tak som kupila žlté na miešanie a len modrou sa pichám
myslíš si že by ti doki zmenil lieky podla ceny? okrem toho výhoda je že neminuté lieky od teba odkupia, tak v centre predala aj kolegyňa
luko na tvojom mieste by som to tiez neriesila keby som nevedela ake rozdiely su v cenach ale ja som sa to dozvedela lebo som sa informovala a zdalo sa mi zbytocne platit za rovnake lieky o niekolko sto eur viac ale asi s tym nic nenarobim je to na rozhodnuti lekara a s tym nic nenarobim 🙂
ano, ja som vobec nemala predstavu o cene, len potom ked tu baby hadzali polovicne cifry....tak som gulala ocami...
luko..ja som bola tiež prekvapená tými cenami ale asi v iných centrach davaju iné lieky. i ked si myslím že by lieky mali byť rovnaké asi všade, rozdiel bude asi v tom či ma niekto problémy s hormonmi, cyklom a pod
luko co uz asi s tym nic nenarobime je to len na doktoroch
majaja a ku ktoremu dokimu chodis
a od coho zavisi ci mam kratky alebo dlhy protokol HP mam v poriadku a mam pravidelny MC 28 dnovy
to by aj mna zaujimalo
martinaaa ja mám tiež HP poriadku, aj 28 dňový cyklus a mám dlhý protokol
chodím k drábekovi
ja mam nepravidelny ale profil tiez ok
ahoj baby, tak dnes som bola na tej konzultácii a som sa dozvedela, že potrebuje 3 HP z 2-5 DC z 3 mesiacov, takže tie 2 HP z 22 DC boli zbytočné...taká som nasratá jak bomba!!!!! Jeden povie tak, druhý tak a ja som jak debil potom 😠 teraz musím čakať na marcové a aprílové krámy, aby som si dorobila tie 2 HP z 2-5 DC...februárové mi teraz skončili a keďže som si na základe lekárovho výkladu myslela, že platí aj HP z 22 DC, mám o 1 mesiac čakania naviac...aaaaaaaaaaaaaaaaa....mám neeeeeeeeeeervvvvvvvvvv !!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 ☹
a tak toto je co?!?! 😠 barche---to ma mrzi...to cakanie poznam, to je strasne...
Ahoj barchee, to čo vymýšľajú že z 3 mesiacov? To je divné, mne stačilo z jedného mesiaca. Tak už len vydržať. Ale viem, že to čakanie je na nervy. Najprv čakáš na HP, potom kým schvália žiadosť, potom kým Ti môžu pichnúť decapep... , potom kým začneš stimuláciu. Zaujímavé, že iné DC ich nezaujímajú, len 2-5. Tak pevné nervy.
Luko ako znášaš injakcie, začala si minulý týždeň ak sa dobre pamätam?
sabina: zatial dobre 😉 zacala som v piatok, vedlajsie ucinky som zatial nestudovala 🙂
sabina - to teraz vyžaduje poisťovňa asi necelého pol roka, predtým stačil 1 HP...asi potrebujú viac zarobiť, keď to dali na 3 HP...nevidím v tom totiž žiadny iný zmysel... 😒 vieš, ale najhoršie na to je, že furt mi povedali inak...som bola z toho už zmätená, tak som tam neska bola a toto mi zadre...skoro som ho pleštila tými papiermi po hlave! 😠 strašne ma to ubíja... ☹
ja som mala len jeden hormonalny profil robeny...
ano luko, to stačilo pred cca 1/4 - 1/2 rokom...lenže teraz sú potrebné 3 a každý povie niečo iné, tak som zmätená, že vlastne aké, lebo raz mi povedia že na 3x na 2-5 DC a 22 DC, a teraz že treba len 3x 2-5 DC...tak som z toho magor, lebo ja mám 2x 22 DC a 1x 5 DC...a to nebolo dobre...že treba len 2-5 dc a to 3x ...takže tak...furt len nerv... 😖 ☹
HP mi robili v decembri a IVF schválili v januári Takze to závisí asi od centra
to faaaaaaaaaaaakt???????? to mi ani nevrav!!!!! do prdeleeeeeeeeeeee!!!!!!!! 😠 zajtra si to idem vyzistiť...
mozno to swuvisi aj s diagnozou, ja mam endometriozu,t akze to je dg sama o sebe na IVF...tam moc co riesit nemali...aj ked u nas v teme je kopec bab co po liecbe otehotneli...a nas hned supli na IVF 😅
ja som v poriadku, mm má oligozoospermiu...takže pochybujem, že by som ako zdravá mala mať viac hp...ale je to jedno, neriešim to...nemám viac nervy na to 🙄 bude jak bude.
hm...tak to je naozaj divne...co uz
lucy suuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr och boze kedy sa ja dozijem dvoch ciarok asi nikdy ☹ ☹
zlatanka...si sa sekla o temu 😀

to s tymi cenami a liekmi je divne a nemozem si vypytat lacnejsiu alternativu ako je to mozne u inych lekarov nemienim platit za lieky 400 eur ked za ne mozem zaplatit 160 eur peniaze budem potrebovat ked sa to podari 😀