icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

barchee
autor
3. júl 2010

@zuzanabb prečo by som sa mala báť? veď bábo je uhniezdené rovnako ako kedy vzniklo prirodzene 😉 len jeho začiatok bol iný 😉 nechcem letieť zas 12 hodiín, 2 hodinový let je úplne v pohode, ak bude všetko ok, niet sa čoho obávať 🙂 ale zatiaľ to len riešime, nemáme nič objednané ani vyhliadnuté, takže možno ešte aj nikam nepôjdeme 😀

barchee
autor
3. júl 2010

@janemari držím palceeeee 🙂

sakura
3. júl 2010

abojte baby. Tak ja som mala v piatok OPU.. Odobrali mi 12 vajok 🙂 Oplodnilo sa 8 🙂 5 mi zmrazli a ďalšie 3 idú bojovať do pondelka 🙂

janemari
3. júl 2010

@sakura a to kde chodis ze to je taka rychlovka.Mne v pondelok odobrali vajka a len v utorok som vedela kolko sa oplodnilo a vo stvrtok ci sa delia.
Dakujem kocky,este sme boli pozriet buducich straych rodicov 😉 mensi nakup a uz budem len lezat.Ziadna namaha,pomalicky som chodila,nic nedvihala ako mi kazal pan doktor.NEviem ci to nebudem zneuzivat a mm ma bude obskakovat. 😀

sakura
3. júl 2010

@janemari
ahojky. Chodím do Iscare 🙂 Veď aj mne brali včera vajka a dnes som im volala že kolko sa ich oplodnilo... Aj som sa pýtala že akej sú kvality. A že to sa ešte len dnes začnú deliť. Neviem prečo dr zvolila takýto postup - bez PK - aj keď som ju chcela. Tak na prvý krát im dôverujem a spolieham sa ešte na mrazáčiky - kdyby neco 🙂

teleranka
3. júl 2010

@sakura
ahojky, aku stimulaciu ti predpisali pred OPU? ako si ju zvladala? ako sa citis? drzim palce, nech sa delia a delia a nech bojuju buduce miminka!! 🙂

zuzanabb
3. júl 2010

@barchee ja viem, ze je babo uhniezdene tak ako keby sme otehotneli normalne 😉
asi je to individualne u kazdej z nas, mna by doktorka na dovolenku nepustila ani keby som ju prosila. Aj ked som bola na tej biometrii u inej doktorke, tak tiez mala pripomienku, ze mam byt opatrna kedze je to IVF... ale oni to myslia tak, ze kedze sme sa tak dlho snazili a cesta otehu nebola lahka, tak by som si mala zavazit, ci mi niektore veci stoja za to. Ale kedze ty chodis aj do roboty, nemas ziadne ine zdravotne problemy, si mladucka, tak je to asi ine.
Je pravda, ze moj chlap sa asi boji viac ako ja 😅 ten ma problem ist so mnou aj teraz do BA, takze na dovolenku by so mnou ist odmietol 😀 😝

zuzanabb
3. júl 2010

@janemari aj ja som sa bala, ze sa nebudem vediet rozhodnut ci jedno alebo dva, a tiez to za nas vyriesili embryjka same 😵 drzim palce aby sa mu u teba pacilo a aby bolo aj co mrazit. Je dobre mat "poistku". Nam neostalo ani jedno na mrazenie, tak si doktor robil vzdy srandu, ze sme isli na istotu 😅 😉

sakura
3. júl 2010

@teleranka
ahoj 🙂
No ja som stimulovala Gonalom, Cetrotidom a mala som kupeny aj Menopur - ten som nakoniec vôbec nepotrebovala 🙂 Mala som krátky protokol...
Vieš čo dalo sa, bolo to v pohode. Aj na injekcie som si zvykla 😀 Len tie nálady boli desné a vlastne ešte aj sú 😝
No momentálne sa cítim ako sud vody 😝 😝 😝 Len pijem a pijem - aby som sa vyhla OHSS 🙂
No ja dúfam že zabojujú svišti malinký 🙂
Ty si v stimulke alebo sa chystáš?

zuzanabb
3. júl 2010

@wera dakujem za tu adresu. skusim sa popytat. Lebo aj ja rada plavam a urcite by mi takyto pohyb urobil dobre.
Myslim si, ze kedze sa vam podarilo prirodzene, tak nejaka vajulka produkujes 😉 len mozno bol tento cyklus akurat taky kedy si telo chcelo dat prestavku. Sa stava, ze niekolkokrat do roka zena neovuluje. Neviem ci to plati aj ked je zena stimulovana liekmi.
Ale aj tak si myslim, ze mate velku sancu v buducom IVF, ze to vyjde aj keby si mala len 3-4 ks ako ja. Ziadne darcovske vajicka nebudu treba 😵

zuzanabb
3. júl 2010

@sakura gratulujem k urodicke 😉 tiez sa mi zda, ten postup daky iny ako v inych centrach. Tiez by som cakala pri takej urode PK a mrazenie az potom. Ale asi vedia co robia 😉 Drzim palce!

sakura
3. júl 2010

@zuzanabb
ďakujeeem 🙂 No dúfam že vedia čo robia 😒

zuzanabb
3. júl 2010

@sakura nechcela som ta nastrasit 😕 neboj, urcite vedia co robia a maju to vyskusane 😉

teleranka
3. júl 2010

@sakura
no my prave menime CAR..... rozhodujem sa medzi heliosom a iscare v martine....som vychodniarka, takze je to dost radikalne rozhodnutie, ale verim, ze ho neolutujem. neviem, ako sa mam rozhodnut, do ktoreho centra ist :(

teleranka
3. júl 2010

heh a s tymi naladami Ti verim..... no ale aspon mate doma veselsie.... :D

janemari
3. júl 2010

@teleranka ak mozem odporucam iscare ja tam chodim a myslim ze tam chodia aj nejaky z vychodu.Aj dnes bol doky zlaty,pri ET mi vsetko ukazoval,vasvetlovala a ked bolo po vsetkom,prisiel a pohladkal mi brusko a povedal,tak nech sa pekne uhniezdi a rastie.My az do placu bolo.

teleranka
3. júl 2010

@janemari
joj to mi ani take nehovor...uz aj mne je do placu pri takej predstave.....tfuj tfuj , nech Vám to vyjde.... opatruj sa....co sa tyka isacre, zalozila som prave novu temicku, tak mi mozes pls tam napisat nejake info? stará sa o Teba doktor Tomas?
pokial sa nemyslim, Ty tam tiez dochadzas...preto ma zaujima napr aj to, ci mi vedia napr hormonalny profil urobit doma....teda moj gynekolog...ako casto ste tam chodili? Lebo som si vsimla, ze neikedy koncom januara ste zacali chodit....

janemari
3. júl 2010

@teleranka existuje tema pobocka iscare FN Martin,tam sme babenky co chodime k dr.Tomasovi.Urobia ti nakomplet vsetky vysetrenia.A my sme boli prvykrat v centre 11 marca,kde sa hned vypisala ziadost a potom sme cakali 7 mesiacov na schvalenie.Pomedzito mi urobili hormonalny profil.A ked bola ziadost schvalena isla som na konzultaciu,dali mi recepty a vsetko mi objednali v lekarni.Takze ked som prisla po recepty isla som si hned vyzdvihnut injekcie aj lieky.Inak by som musela dat objednat a ze to trva aj 2 tyzdne kym to do lekarne dojde.Pocas pripravy som tam nebola a ked mi dosla mrcha tak som sla do centra zobrali mi krv,urobila sono a zacala pichat druhe injekcie a to som uz chodila 3 krat do tyzdna na kontrolu.Ale to netrva dlho cca 2 tyzdne.Potom uz len OPU a ET.A pristup dr,Tomasa je uzastny pocas celych kontrol.

teleranka
3. júl 2010

@janemari
no tak to som rada.....pocas stimulky teda budem musiet chodit 3krat do tyzdna, no co uz, mame do martina 240km, ale verim, ze to bude stat za to!!
akurat ma prekvapilo, ze asi ako jedine car maju cennik na webe, a ze sa plati aj za spermiogram...
vy to mate ako daleko do martina? a moze sa po ET cestovat autom??

wera
3. júl 2010

@sakura držím palčeky nech sa embryká krásne vyvíjajú a už aby si si odniesla fazuľky so sebou domkov 😀

wera
3. júl 2010

@zuzanabb vôbec nie je začo 🙂 určite sa popýtaj v lekárni 🙂 a pre kľudné svedomie sa pre istotu opýtaj aj dokiho či môžeš chodievať tak rekreačne trochu plávať... moja sestra je na rizikovom a doki jej plávanie povolil, samozrejme iba také rekreačné nadnášanie na vode 😉

janemari
3. júl 2010

@teleranka pokial viem tak iscare je o nieco lacnejsi ako helios.My mame tam a spat cca 160km.No a ked ti urobia ET tak si tam trosku polezis a potom ides domov.Mozes robit vsetko ako normal,len nesmies nic tazke dvihat a skratka a setrit.JA som si v aute sklopila viac sedadlo a vylozila nohy na palubnu dosku 😀 Ale to viac menej preto lebo bolo strasne teplo a netlacila som si na brusko 😉

wera
3. júl 2010

@zuzanabb tak ja verím že nám to pri druhom kráte určite výjde 🙂 🙂 🙂 ...ale vždy je v potrebe mať aj nejaký záložný plán 😉

teleranka
3. júl 2010

@janemari
idem do vasej temy iscare martin 🙂

kacicka33
3. júl 2010

Ahojte dievcence, davno som sa tu neukazala....
Vsetkym tehulkam gratulujem a prajem vela zdravicka 🙂
Vsetkym vam, ktorym sa to nepodarilo...viem ako sa citite, zazila som to 😒 Drzim vam pace a prajem nech ten dalsi pokus je ten uspesny 🙂
Ja som dnes 5.den stimulacie Pergoverisom. Dnes som bola na kontrole a nejak nereagujem,,,,, ☹ Mam tam len jeden folik, aj to nie velmi velky a potom este jeden uplne mini, z ktoreho zevraj nic nebude ☹ Som z toho smutna, pretoze posledna stimulka tiez nedopadla velmi dobre - 2odobrate vajicka, a oplodnene ziadne ☹ V pondelok idem na dalsie sono, tak uvidime 😒
Stimulovala ste niektora pergoverisom? A ak ano, s akym vysledkom?
Pekny vecer vam vsetkym prajem!

janemari
3. júl 2010

kacicka tak to mi je luto ☹ A o tom Pergoverise som ani nepocula,mozno to chce nejake ine injekcie na stimulku 😅

kacicka33
3. júl 2010

Janemari, si zlata. Zial, uz som to skusala kadecim, a vzdy to je tak nejak blbe 😒 mala som uz Cisto merional, potom Puregon, potom gonal s cetrotide a merionalom a teraz Pergoveris. Ak to nevyjde, tak to uz necham tak...... Mam dcerku po mojom 2. IVF tak budem stastna a budem sa tesit, ze sa mi aspon ona podarila 🙂

wera
3. júl 2010

@kacicka33 ahoj 🙂 ...to mi je ľúto, že takto zle reaguješ na stimulku... ☹ ...nerozmýšlali ste prípadne nad darovanými vajíčkami? viem, že je to taká dosť chúlostivá téma... ale my sme sa rozhodli, že ak by nám to nevyšlo ani druhý krát tak sa na to dáme 🙂

janemari
3. júl 2010

kacicka tak to je super ze mas aspon jedno babetko.Vzdy je to lepsie ako keby si nemala ziadne a vyhliadky na vlastne ziadne.Popripadne si mozete adoptovat ak mate o to zaujem.

kacicka33
3. júl 2010

Rozmyslala som aj nad darcovskymi vajickami, ale...manzel ma otrasny spg, tak nechcem riskovat, ze to nevyjde ani tak...
A adopcia...asi som slaba osobnost, ale nejak sa na to necitim 😔
Ale dakujem vam velmi pekne za povzbudive slova 😉