Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
ahoj babyyyyyyy 😀 ako sa mámeeeee? už sem nzájdem len občas, chodím jo januároviek 😀 😉 no ja sa opalujem v tielku zatiaľ, krpca nescem variť, aj keď má teda pred sebou poriadnu ochrannú termorezervu 😀 😀 neni mi moc dobre na slnku hlavne, takže som tam ani dlho neni. Pozeráme nejaké last minuty na august, ak bude všetko ok, chceli by sme ísť niekam k moru, lebo šak potom najbližšie 2 roky určite nikam nepojdeme 😝
ahojte baby. mam za sebou prve ivf. Mala som iba 4 vajicka, z nich len 3 dobre. Oplodnili sa len dve. Jedno sa vyvinulo len na 8 buniek a tam prestalo rast. na siesty den mi vlozili jedno embryo, blastocystu, so znamkou 2. na treti den po vklade, ET bol 23.6, som zacala spinit a spinenie trva dodnes. ked uz som to uplne vzdala, dnes rano som spravila test a vysli dve ciarky. mate niekto skusenosti so spinenim ? moze sa pri tak dlhom spineni embryo udrzat ? dakujem za kazdu radu.
@mirkatom ja som mala trasfer tiez az na 27 DC, lebo som dlho nereagovala na lieky, tak OPU bol az na 22 DC. Bala som sa, ze ked mi blastocystu davaju tak neskoro, ze ma predbehne menzes a nestihne sa uchytit. To ste mali krasnu urodu a je super, ze mate tolko mrazacikov.
@martinaaaaa gratulujem 😵 drzim palce aby to vsetko stastlivo dopadlo!
@wera super, tak sa to za chvilu zase rozbehne 😉
@barchee nebojis sa letiet alebo cestovat teraz ked si tehotna? ja viem, ze vela zien tak chodi, ale po IVF by som mala asi trosicku strach.
@pegggi ja som zacala spinit od 7 dna po ET a trvalo to asi 8 dni. Na sone mi povedal, ze spinenie neuskodilo sliznici. Asi to zalezi kde v maternici je embryjko a co krvaca. Ja som mala niekedy aj kusky sliznice na toaletaku, ale embryjko to nastasatie minulo. Vraj je to bezne, mozno spinis z toho, ze by si mala dostat povodne menzes, alebo sa ti len prekrvuje maternica alebo krcok. Vkladaj si nadalej utros a skus viac oddychovat. Hlavne nic tazke nedvihaj. Ale spinenie je vraj velmi bezna vec, aj ked dokaze riadne vyplasit. verim ti, prezila som to 😉
@wera vkladali sme dvoch 2 dnovych chrobacikov takze to vyzera na jedno 😉
@monicka7299 dakujem monika 😉
@wera ja sa mam dobre, dakujem 😉 Trochu ma zacala trapit mykoza alebo co to je, ale nie je to az take strasne, len som ju uz dlho nemala. Nevolnosti som ani nemavala, vlastne ja nemam ziadne priznaky 😅 ja som asi daka ina 😀
Ti poviem, ze to rychlo leti, ale asi mi odlahne az vo februari ked uz budem mat babo v rukach a uz budem aspon trochu zabehana 😵
to je dobre, ze sa tesis a ze to beries takto optimisticky, ty mi prides ako maximalne pozitivny clovek 😵 🙂
@zuzanabb dakujem velmi pekne 😉
@martinaaaaa tak necháte sa prekvapiť na sone 😉
@zuzanabb tak s tými mykózami je to u tehotných asi bežné... aj moja sestra to mala pri prvom a teraz to má tiež ....
super že Ťa netrápili nevoľnosti, aspoň si mohla jesť čo si chcela 😉 si stále doma na PNke, alebo už chodíš zase do robotky? a neboj ten čas prebehne ako voda...veď sa mi to zdá ako minulý týždeň keď sme sa ešte bavili o transfere....
tak ja som pozitívny človek, ale klamala by som keby som nepriznala že ma prvý neúspech netrápil a že som kvôli tomu aj neplakala....ale tak zase stále máme nádej že budeme mať raz svoje vlastne bábo tak sa toho nevzdávame, už sa teším na ďalšie včeličky a hlavne aby sme už mali po úspešnom OPU 🙂
@wera no ja dufam ze to bude v poriadku jedno ci dve 🙂
@martinaaaaa ale jasné že všetko bude v poriadku 🙂 teraz sa už treba iba vytešovať 🙂
@wera citala som, ze to ma kazda druha tehotna, takze nestresujem, len som sa chcela ist omocit k sestre na chatu do takeho maleho bazenika a asi si to budem musiet odpustit... neva, ved sa do dodchodku nakupem dost 😉
So stravou nastastie problem nemam, to je pravda a vacsinou mam chut na to, co som nejedla roky ako gulas a treska a dala by som si aj tatarak ale ten sa nesmie.
To je uplne samozrejme, ze ti bolo luto a ze si plakala. Hadam niet zeny, ktorej by sa neuspech vobec nedotkol. Myslela som tak, ze si velmi optimisticky naladena a ze sa tesis a to je velmi dobre.
Hlavne potom pred OPU chod na nakup a pokupuj si oblecenie do ktoreho sa ledva zmestis 😉 😀 Ja som si vtedy v Takku (mali akciu, tak nekup to) kupila krasne lacne riflove kratasky, ktore som vtedy akurat zapla a teraz sa na ne mozem len pozerat.... a este jedny momentalne nepouzitelne rifle a teplaky. Moj chlap vtedy na mna cumel, ale nic nehovoril.
To su Murphyho zakony - vola sa to, ze spolahlivy plan otehotnenia: poriadne sa zadlzte, prestahujte sa do prepychoveho jednoizboveho bytu s trojrocnou najomnou zmluvou, kupte si dvojsedadlove sportove auto, zhodte desat kil a kompletne vymente svoj satnik a podajte ziadost o adopciu dvojciat 😉 To som nasla minule a spomenula som si na moj nakup v Takku 😉
@zuzanabb jej no to je milé tie murpyho zákony 🙂 tak teda budem si musieť pred OPU ísť aj ja nejaké to tehu oblečenie kúpiť 🙂 🙂 🙂
... inak do toho bazéna sa možno aj môžeš ísť omočiť... skús si mrknúť tampóny senta protect.... 😉
jaj tak jasné ja som taký pojašený optimista a už sa nemôžem dočkať krámov a potom tých ďalších lebo to už budeme včeličkovať... 🙂 a doki povedala že tento krát budeme trochu riskovať a dáme vyššie dávky hormónov 🙂 tak to už musí výjsť, veď tuším som aj niekde čítala že druhé ivfko je percentuálne úspešnejšie 🙂
joj už sa moc teším keď Vás tehulky začneme aj mi dobiehať a dúfam, že budúci rok budeme všetky klábosiť v témičke o detičkách 😀
@wera ved o to ide, ze si nesmies predtym kupit tehu oblecko 😉 ale prave naopak 😀
o tych tamponoch som pocula v inej teme, ale neviem kde to dostat. vraj len v cechach. ty mas s tym osobnu skusenost?
druhe IVF vraj byva naozaj uspesnejsie a je dobre, ze doktorka ti kompletne zmeni davku, ved keby si velmi reagovala, tak ju vzdy mozu znizit.
ahoj zuzanabb. dakujem za odpoved. Stale sa velmi bojim a bojim sa aj zacat sa tesit, ze by to mohlo vyjst. Spinenie dokaze naozaj vystrasit. Podla doktora je to ale bezne, tak v to dufam. Preslo ti to same, alebo si dostala lieky navyse ? na krv idem v utorok.
@pegggi mne zvysili utrogestan na 6 guliciek denne a moja zenska mi dala este aj nejaky cyklo3fort vraj na spevnenie ciev. Ale to mi dali az po potvrdeni tehu z krvi, dovtedy som brala len 2x2 utros a nic ine.
Ja som tiez nevedela, ci sa mam tesit na zaciatku, take to bolo opatrne lebo som sa bala, ze sa to moze zvrtnut. Je to uplne normalne, ze mas strach.
Tak uz konecne vegetiiiim,zahrada obriadena,spalen upratana,perinky ciste vonave a obedik navareny. 🙂
@zuzanabb ahoj ja s tým osobnú skúsenosť nemám, len som to čítala na webe že je to dobré... som to hľadala pre sestru lebo tá rada chodí plávať a je teraz tiež tehotná, tak aby sa chránila 🙂 hodím Ti do IP jednu adresu kde ich môžeš nájsť a ja si myslím že v nejakej väčšej lekárni ich tiež budú mať 😉
tak som zvedavá ako to u nás druhý krát dopadne....a ja podstúpim aj to riziko že ma prestimulujú...radšej ako potom žiadne vajkulky... 🙂 inak už sme sa s drahým doma rozprávali že ak by nám to ani teraz druhý krát nevyšlo a bol by ten istý problém ako pri prvom tak by sme sa zapísali do zoznamu na príjem darovaným vajok...je to aspoň nejaká šanca ako donosiť vlastné bábo 🙂 ...aj keď fakt nechápem ako sa nám už raz podarilo otehotnieť prirodzene...to bol vtedy asi zázrak... 🙂
Tak koceny len jedna blastocysta a ideme ju dat vlozit..Ak ostatne do zajtradorastu tak ich zamrazia.Tak ideme po babo a dilema ci jedno alebo dve vlozit je vyriesena.

@wera jedine co vieme ze to bude tento vikend.Vsetko sa uvidi ked ranom zavolame ako su na tom emrijka,ak budu uz blastocysti zajtra tak ideme zajtra,ak im este bude trosku do vyvinu chybat tak v nedelu.Ale kedze od utorka sa dve dvojky vypracovali na jednotky tak snad uz zajtra budu s nich blastocysty 😉