icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

sakura
4. júl 2010

@zuzanabb
ale v pohode. MNe už tuším trošku z toho vyhráva 😀 ... Len mi to prišlo také divné.. Ale asi každé centrum ma iné spôsoby a každá máme iný problém a iné telo.....
Chcem sa vás baby opýtať že kedy vám mrazili embryá... No lebo mne ich zmrazili hneď ako sa oplodnili..Na druhý deň po odbere. Ja som si myslela že ich všetky až do vkladu - teda do pondelka nechajú deliť a potom vyberú to najlepšie a to mi vložia a ostatné potom zamrazia....Tie čo ste boli v Iscare - ako vám to robili? Lebo čo tu tak čítam tak ani neviem či som našla niekoho komu by ich zamrazili hneď po oplodnení ☹
@wera
ďakujem moooc 🙂 No my sme sa rozhodli pre jedno....No ale uvidíme zajtra - možno zmeníme názor.. No teda ja by som brala hneď dve ale drahý stepuje - sa bojí dvojičiek 😠

sakura
4. júl 2010

@teleranka
no čo tu tak čítam tak si dosť vychvalujú Iscare v Martine.. Ale veď kludne môžeš ísť na konzultáciu aj do jedného aj do druhého centra 🙂 Alebo veď sú tu aj diskusie o týchto centrách. 🙂 Skús si počítať 😉
No to je teda u nás ozaj veselo 😀 . Drahý po mne pozerá ako puk 😕 😕 😕 že čo to má doma a čo sa to so mnou deje 😕 😕
Ale najhoršie je to že si niekedy už aj sama sebe idem na nervy 😝 😝 😝

janemari
4. júl 2010

Ahojte.Tak rano mi volal docent ze mi zamrazili jedno embrijko.Lepsie ako nic 😅 A zase bol mily,pytal sa ma ako sa citim,ci oddychujem a ci sa setrim.Hned to zlepsi naladu ked viete ze vas doki sa o vas stara.
@sakura ja nevychvalujem ja len hovorim ako sa ku mne spravaju.A samozrejem ze teleranka sa moze rozhodnut ist tam aj tam. 😉

sakura
4. júl 2010

@janemari
😀 😀 ja som nemyslela tak že by si vychvalovala len ty 😀 . Ja to tu už čítam krížom krážom a dosť báb si chválilo práve Martin a Iscare 😉

janemari
4. júl 2010

@sacura u mna to bolo tak ako pises,oplodnili ich a nechali ich par dni vyvijat a potom ked mi jedno vlozili zmrazili len tie res.len to jedno ktore sa vyvijalo dalej.Tie co sa prestali vyvijat nezmrazovali,ved naco aj tak by to bolo zbytocne.

janemari
4. júl 2010

@sakura este aj meno som ti skomolila 😀 to je v pohode.Ja nedam na toto centrum dopustit.Nemam skusenosti z inymi centrami.Len co viem odozvi bab aj kamaratok npr.na Iscare v BA a ich pristup sa mi vobec nepaci. 😖

sakura
4. júl 2010

@janemari
no lebo mi to príde divné že ich zamrazia hneď - veď to su chúdence ešte neni v nijakom štádiu 😠 To potom akože pri rozmrazení ich nechajú nech sa delia alebo ako? Noo už sa teším na zajtra 😠

sakura
4. júl 2010

@sakura
no uvidím ako to teraz dopadne. Ale tiež ak bude potrebné - tak sa rozhodujem o Martine. Lebo vlastne to máme jedno. Myslím vzdialenosť je od nás tá istá ako do BA alebo MT 🙂

sakura
4. júl 2010

no fajn, odpovedala som sama sebe 😀 😀 😀

monicka7299
4. júl 2010

@sakura - tie nálady to aj môj na mňa čumel a to som sa snažila aj troška vyhýbať všetkým.... 😅

@janemari -držím palce aby sa zubami nechtami zachytilo a nepustilo.....a odpočívaj, lebo ja si stále nadávam, že som len 5 dní bola doma a potom som šla do práce a doma som aj chodila.....keby som bola viac ležala tak by to možno inak dopadlo.... 😒

.....inak peknú nedeľu Vám prajem......

wera
4. júl 2010

@janemari tak super, že zamrazili aspoň jedno, budete mať postarané aspoň o sestričku alebo bračeka 😉 ....teda fíha obdivujem prístup Tvojho docenta, to musí byť fakť úžasné 🙂 🙂 🙂
inak ja som v Iscare Ba a zatiaľ som veľmi spokojná (teda okrem tých pereputí s prvou žiadosťou), doki je strašne zlatá a aj sestričky sú veľmi milé.... ale to fak záleží aj od toho aké máme šťastie zrovna v ten deň keď tam ideme....nie každý sa vždy dobre vyspí... 🙂

@sakura a fakt Vám embryjká mrazili hneď na druhý deň? možno sa len embryológ zle vyjadril a budú ich mraziť až potom po vklade.... ale veď na to sa ich ešte zajtra dobre popýtaj 🙂

@monicka7299 asi je zbytočné sa takto trápiť a hovoriť si že by to dopadlo inak.... s najväčšou pravdepodobnosťou by to dopadlo asi rovnako... možno sa embryjká prestali vyvíjať ďalej... ale tak pri budúcom pokuse ostaň určite doma a budeš aj vo väčšej psychickej pohde 😉 ja som sa tiež rozhodla že zostanem doma od nejakého 8 dňa cyklu, a možno aj skôr.... aby som bola v kľude.... v robotke mávame dosť stresy tak aspoň budem doma na pokoji 😉

a tiež Vám prajem krásnu nedeľu 🙂

sakura
4. júl 2010

@monicka7299
aj aj sa snažím. Ale drahý je ako na hlavu a snaží sa ma zamestnať niečím aby ma rozveselil ťahá ma kade tade ale mne to robí ešte horšie - ten pocit že ešte otravujem mojou náladou aj druhých 😠 Ozaj by som potrebovala nejaké karanténne opatrenie 😅 😅 😅 😅

@wera
no ako som mu včera volala tak mi povedal - 5 sme zmrazili a 3 vám nechávame do pondelka... Aj som sa pýtala že akej sú kvality a na to mi povedal že ešte len sa začnú v noci- teda včera v noci deliť takže ešte sa nevie čo z nich bude.....
No možno sa pomýlil alebo čo lebo keď som sa dohadovala s embryologičkou tak tá mi zas povedala - ak sa ich oplodní nad 5 tak tých 5 vám necháme sa vyvíjať a ostatné zamrazíme..
Som z toho jeleň....
A ako to tam funguje pred ET? Budem mať ešte možnosť debatovať s embryológom? Či musím si na tom trvať že chcem s ním hovoriť?

wera
4. júl 2010

@sakura s týmto Ti ja už neporadím, my sme sa k ET nedostali... ale určite keď pôjdeš do centra trochu skôr tak sa s ním budeš mať čas porozprávať 😉

sakura
4. júl 2010

@wera
zajtra tam prídem ako velká voda 😀 😀 😀 A prvého koho budem hladať bude embryológ 🙂

teleranka
4. júl 2010

@sakura
pokial mas dobreho manzela, tak to urcite chape....ten moj si uz teraz cita knihy o tehotenstve a rpzprava mi, ake nalady budem mat, no zlatucky :D ale ho to prejde, ked budem nervna haha 🙂
@janemari
no nevedela som, ze mozem ist na konzultaciu aj tam aj tam....ale nie je to zly napad! a to myslis vazne, ze ti volali z centra dnes??????? v tom mojom starom car take neico nefungovalo....ani pohovor s embryologom, haha , ani vo sne :D

teleranka
4. júl 2010

@sakura
Ty chodis vlastne do ktoreho CAR? lebo uz som popletena....

teleranka
4. júl 2010

@wera
ahojky, pisala si o peripetiach s prvou ziadpostou....mozem sa opytat, co sa stalo, v com bol problem? ako ste na tom teraz?

wera
4. júl 2010

@teleranka no mali sme problém s prvou žiadosťou že nám ju v centre schválenú niekde zapatrošili a poslali do poistovne ešte raz novú žiadosť, ale samozrejme že keby som som sa neozývala dva krát denne asi týždeň tak by to vôbec neriešili... až nakoniec mi volali z poisťovne že čo sa deje prečo tam majú zase tú istú žiadosť keď je už dávno schválená.... hmmmm no tak ale v centre v kancelárii kde pracuje taká nie moc chápavá osôbka samozrejme problém nebol....teda nechceli si ho priznať... ale tak čo už 🙂 nám to zase až tak strašne neponáhľalo lebo sme chceli ísť do IVFka až v máji po svadbe, takže sme mali vyše dvoch mesiacov čas od podania žiadosti... 😉
no a teraz sme na tom tak, že prvé IVFko nám nevyšlo a v auguste sa chystáme na druhé... ale tentokrát sme mali žiadosť schválenú za menej ako tri týždne 😀

teleranka
4. júl 2010

@wera
noo, apson, ze tak. my sme v starom car mali podanu ziadost, ale stiahli sme ju a teraz sa chystame do martina, takze niekedy v auguste septembri by sme mohli ist do toho aj my :D akurat premyslam nad dovolenkou, pretoze sme ju mali naplanovanu v oktobri, novembri...hmmm...tak asi nam to vtedy nevyjde :((( vy sa niekam chystate?

wera
4. júl 2010

@teleranka tak my sme sa chystali v auguste na dovolenku, lebo sme si mysleli že pôjdeme do druhého pokusu až v septembri ale doki v piatok povedala že do toho ideme v auguste takže dovolenka sa odkladá na neurčito.... ja pevne dúfam že tak až o dva roky a rovno s našim bábatkom 😀

sakura
4. júl 2010

@teleranka
no našťastie je to strašný flegmoš 😅 . Absolútne nič ho nerozhodí 😀 😀
Ja chodím do Iscare v BA 🙂

@wera
aj ja tak plánujem budúcoročnú dovolenku - už aj so svišťom 😀

wera
4. júl 2010

@sakura tak tak aj s bábom na dovču 😉 a ku komu chodíš v iscare?

sakura
4. júl 2010

@wera
k dr Petrovej 🙂

teleranka
4. júl 2010

@sakura
@wera
no to je pekna predstava, ze ist na dovolenku uz aj s babatkom, jeeeeej 🙂)))
ved ktovie? 🙂)
inak, mate to dobre, ked mate Dr. zenu, to by som brala 🙂

wera
4. júl 2010

@sakura ja som u nej bola raz na vyšetrení keď tam moja doki nebola a je zlatá 🙂

wera
4. júl 2010

@teleranka to hej, ja som vždy chodila k mužským dr. ale v centre som si vybrala doktorku a som maximálne spokojná, má veľmi dobrý prístup a asi viac chápe naše pocity ako chlap 🙂

sakura
4. júl 2010

@teleranka
ano mne sa to páči keď rodičia berú na dovolenky aj malé deti. MOja kámoška bola na dovolenke s bábom keď malo 3 mesiace. A v pohode. No to naše malé si bude užívať od mala 😅 . Strašne vela cestujeme a drahý je dosť hyperaktivista 😅 😅 😅

Aj ja mám lepšiu skúsenosť so ženou doktorkou. Chodila som k mužskému a horor. Absolútne na mňa a na to že chcem ostať tehotná kašlal. Tak už aj drahý potom šomral že čo to mám za doktora keď so mnou nič nerobí - žiadne vyšetrenia a taak. A potom padol verdikt - vymeniť 😀 A nemohla som urobiť lepšie. Teraz mám doktorku a jej som vďačná za to že ma riadne povyšetrovala a že už som teraz tam kde som. Starý dr by ma ešte dopoval Clostylom 😠 😠

Ale myslím že aj muži sú v pohode. Len ja som mala na muža smolu 😠

monicka7299
4. júl 2010

Ide sa na hody.... len neviem ako vydržím na tom slniečku.....

teleranka
4. júl 2010

@sakura
aj mne sa to paci, ked beru deticky..ale poznam aj take maminy, co pridu s dovolenky vycerpane maximalne, lebo vkuse sa venovali detom. podla mna sa da zvladnut vsetko, a pritom si aj oddychnut..btw na facebooku je skupina, ktora je proti lietaniu babatiek v lietadle...hmm a clenky su presne tie moje zname, co pridu z dovolenky unavene na maximum. pre nich je kazda zena, ktora nesedi doma s miminom tri roky, iba karieristka 🙂 heh ale co to tu rozoberam 🙂

wera
4. júl 2010

@monicka7299 jeej na ake hody moni?