Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
moj manzel pil len aloe vera a spermiogram sa mu postupne zlepsilo..sice to nie je bohvie co, ale z nuly sme sa vypracovali na oligoteratozoospermiu
Barchee, no ty si mi dala, ja nechceeem iného chlapa 😀
Sa to to rozprudilo, sa mi to paci 😉 Janulka teba si pamatam z temy Helios, a asi som ťa zazrela aj v Heliku. takze sme sa tu rychlo rozmnozili.
Yasmin ahojky no to uz je co povedat 5 rokov, hm, aj ja mam za sebou 2xIUI a nič.
Barchee krátky trvá asi mesiac a dlhý mesiac a pol, mne robili hormonalny profil skôr, keď som začala chodiť do Heliku a bolo to na začiatku cyklu 2-3deň, potom okolo ovu 14dc a potom na konci cyklu myslím 23-25dc, neviem už presne, ale asi tak a to potrebovali do poisťovne? Chvalabohu že mám všeobecnú. 🙂
Ono to je asi v kazdom centre inac, mne robili HP len na 3 den cyklu, manzel na spermiogram, toto sme absolvovali 3x vzdy pred IUI
No tak mi máme ukážkové spermoše ale ja tak sme išli to ICSI, pretože keď sa nepodarilo IUI tak sme sa bali že sa nám vajká neoplodnia, ale tento cyklus by som chcela vyskúšať aspoň jedno oplodniť klasicky a viem že chcem vajká zavádzať na 3 deň, to viem už teraz a ostatné ak nejaké budú pôjdu do predĺženej.
Sneci, tak sme na tom podobne, teda co sa tyka spermiogramu,akurat ja mam vysoky prolaktin a mierne zvysene protilatky proti spermiam ☹, takze u nas tiez ISCI, aj ked doktor chcel pol na pol
Veverička zaujal ma tvoj album Tunis, Sousse, hotel Marabout 😉
No tak babule ja som taka zvedavá ako toto všetko dopadne, dúfam že pre všetky dobre. 😎
snecka a co ta na nom zaujalo?
Nic ine ani nepripustam ako // pre nas vsetky 😀
yasmine stale treba pozitivne mysliet
Bola som tam pred dvoma rokmi a prepadla ma nostalgia a spomienky, a ako som si nevedela rýchlo vybaviť ako sa volal ten hotel, ale nebola to moja najúžasnejšia dovolenka. 🙂
snecka ani moja najuzasnejsia dovolenka to nebola, ale celkom dobre som sa tam citila....ja som si najviac uzivala dovolenku v turecku
ja zase v bulharsku, ale žranica tam bola fajná a tie croasanty, mňam to som žrala celé 2 týždne. 😅
no tie croasanty boli super 😀 😀
Veve koľko ste mali vajok a čím si stimulovala, čo ti vkladali, myslim aké staré 😉 ? Baby popíšte.
ahojte baby, ako sa to tu pekne rozrastlo...
ja dufam, ze tiez zacnem co najskor...
snecka, aj ja chodim do Heliosu. baby, ktore idete na IVF po druhy krat tak za kolko ste isli na konzultaciu od vtedy co vam zavolali, ze ziadost je schvalena?
a ako je to s platením? Koľko vychádza stimulka a ako je to s oplodnením? hradí to celé poisťovňa alebo nejakú časť budeme, okrem dopaltku za lieky, platiť my? Viem, že mrazenie sa platí dodatočne podľa záujmu...snecka, to akože si môžem povedať, že za koľko dní chcem vajko (blastocystu) vložiť??? musí byť predsa rozdelená na min.4-8 buniek...záleží to od toho, nie? Nie od počtu dní...alebo? 😕
Dobré ránečko,
Mary na konzultáciu môžeš ísť aj hneď, ako to vyhovuje tebe, mne hneď ako zavolajú tak sa dohodnem na konzultácii, dajú ti prvé liečiky a od 16dc môžeš začať. 😉
No Barchee nás to celé stálo 1.000,-€ ale to som tam rátala aj benzín, pretože jednu cestu máme 100km, a okrem doplatku za lieky sa platí za konzultácie, ICSI, PK, to sú celkom fajne položky, ale hovorím o mojom centre. Barchee zle som sa vyjadrila áno zavisí to od delenia, na 3 deň by malo mať 4-8 buniek a 5 až 6 deň už cez 100 - blastocysta. Mne dávali na 6 deň expandujúcu blastocystu a blastocystu, ale čo som si prežila za tých 6 dní, ten strach či žijú, či sa delia, no toto bolo pre mňa to najhoršie z IVF.
Ahojte vospolok 🙂
Vidim, ze sa tu stretli cakatelky na 1. aj 2. IVF, tak sa pridavam aj ja, mna caka 2. IVF pravdepodobne cca. v marci ...
Moja historia v skratke: najprv snazenie 3 roky (uprava cyklu, stimulka Clostilbegytom, folikulometria a snazenie vzdy v stanoveny termin, vysledok ziadny), potom vyber centra, rôzne testy, vysetrenia + laparka vajecnikov, stanovenie diagnoz (ja aj manzel, my sme si toho bohuzial "nazbierali" viac), koncom 2008 konecne zaciname realne pokusy o nieco, 1.IVF+ICSI bez ET (kvôli hyperstimulaku), 9 embryi zamrazenych, potom tri KETy (vzdy vkladane 2 embrya), prve dva uspesne, ale obe tehu skoncili potratom, treti KET (nov. 09) negativny hned v uvode .... teraz mame uz podanu ziadost na 2.IVF, v januari by nam mali volat z centra, ci to poistovna schvalila ...
Takze rok 2009 nam dal riadne zabrat, teraz sa snazime znovu sa pozviechat a ist dalej, lebo to chceme skusit znovu, este stale verime, ze mame sancu...
Takze zatial robime to, co vieme asi najlepsie za posledne roky: CAKAME 😅
dobré ránko dámy 😉 čo je to skratka PK? 😅 snecka, dík za vysvetlenie 🙂 takže ti vkladali 2 vajká...no ja neviem práve toto, že či vložiť 2 vajká alebo 1...od čoho závisí rozhodnutie? rozhoduje lekár alebo my? či asi to záleží aj od počtu dobre sa deliacich vajok...??? bože, tolko mám otázok... 😅
Ahojky kacarina, máš toho za sebou neurekom, už to musí skončiť úspešne, rok 2010 má byť dobrý tak hádam bude aj pre Nás. To vieme naozaj robiť všetky najlepšie čakať a zase len čakať 😀 .
Barchee ahoj moja 🙂 PK je predĺžená kultivácia, čiže embryo je v štádiu blastocysty, rozhodnutie závisí len a len od teba, ale doktor niekedy odhovára napríklad kvoli stavbe tela, aj je zena velmi chudučká a tak že by jej 2 bábetka narobili zdravotné problémy tak vkladajú radšej iba jedno. Ja som fajnej stavby tela 😀 všade mám naviac. No a samozrejme to záleží aj od vajíčok ako sa delia a či budeš mať vôbec 2 na vklad. 😒
Mne sa práve rozbieha mrcha a to som si myslela že som už na isto tehotná 😀 😀, som trošku vtipná, alebo nie? 😅
babulky velmi vas obdivujem a drzim vsetkym paste. 😉
snecka
ahoj prave som si precitala, ze mas uz jedno IVF za sebou a akosi sa neuchytilo, ja som dopadla rovnako.....vies v com bola chyba???? Lebo mne lekarka povedala len, ze to bola proste smola a do centra idem az po dovolenke
Weronka mne povedala doki že zlyhalo to medzi nebom a zemou, nie ja na to vysvetlenie, možno že aj je ale toto sa mi páči viac 😀, jednoducho to ešte nemalo prísť, ale vo februári to pride, dufam a ty sa pridas tiež? Vieš nechcem sa obracať naspäť že prečo, načo, začo, dôležitá je prítomnosť a ja viem že tieto otázky si už nebudem musieť dávať. 😉
Lili ďakujeme za päste a Vy ako ste na tom?
snecka, aj som fajnej stavby tela 😀 ja by som ale chcela najprv jedno bábo, takže asi si dám vložiť len 1 vajko...uvidím, čo mi povie dr a ešte hlavné, ako na tom budú vajká... 😉 ja mám akurát plodné dni...tak využívame :D možno aj motyka vystrelí ... 😀
Barchee bude to len tvoje rozhodnutie a bude určite správne 😉, tak už aspoň viem prečo si tu tak málo, 😅, nevychádzaš s postele čo? Poznám veľa takých babuliek, ktoré mali problém v zlých spermošoch a motyka im vystrelila, a zachvíľu budú maminami, takže šupky dupky do postielky. 😀
😀
ahojte baby, nemam akosi cas sem chodit, som nejaka rozlietana... ako sa mi mate? ja uz sa neviem dockat kedy to cele zacne, neviem presne co ma caka, ale viem, ze to bude zdlhave a tazke... no aaaaaaaaale ten vysledok za to bude urcite stat 😉
ahojte 😉
snecka ja som stimulovala Menopurom...vajicok som mala 11, z ktorych ostalo 5, 2 z nich vlozili asi po 3 dnoch a 3 zmrazili....bohuzial po rozmrazeni ostalo jedno a ani to sa neujalo

Hormonály profil robili-2 deň, 14 a asi 23 deň cyklu. Tiež sme potrebovali 3, ale teraz pri druhom IVF už nepotrebujú nič, len žiadosť, takže sme "ušetrili" jeden mesiac.
Manžel tie vitamíny bral dlhodobo pred IVF a aj tak to bolo na dve veci 😢 spermiogram sa mu ešte zhoršil.