icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

rebeca_1
29. mar 2010

Janemari do akeho centra chodis ked sa mozem opytat?

barchee
autor
30. mar 2010

monicka...to čakanie je úplne desné, že? kokos,ja sa idem zblázniť z toho.... ☹ zbytočne mesiac. čakať do ďalšej ms.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....len teraz mi končí táto... 😔 kamarátka minulý týždeň porodila chlapčeka, tak som bulila večer jak dilino...to je neskutočný pocit bezmocnosti 😔

bibi24
30. mar 2010

Barchcee moja, no ja si uz ani nedavam ziadne terminy, ze kedy. Ved najprv moje vysetrenia, spermio, urolog, kontrolny spermio, navsteva car, genetika, navsteva druheho car, cysta, polyp, operacia.....8 mesiacov len chodime po lekaroch a este ani ziadost nemam vypisanu. Ale priznam sa, ze uz ma to ani nestve, som sa s tym uz zmierila a radsej ziadne plany. Furt len cakame....
Kedy to ides do iscare? Som zabudla 😅

kefalinek
30. mar 2010

barchee presne viem ako sa citis, a s tym bulenim si neni sama, viem o tom svoje aj ja, ja som prisla o babo a moznost mat dalsie a to sa brachovi tyzden na to narodil syn, a druhy bracho caka babo na august, ešte mam taku divnu svagrinu furt mi to na oci vyhadzuje, keby sa nic nestalo v juni by som porodila nase druhe babenko,aj toto ivf nevide tak potom neviem asi skoncim na praskoch.

janemari
30. mar 2010

rebeca chodime do Iscare v Martine a pokial viem mam napisane dlhy protokol.Aj sa tesim,ze sa to konecne pohne a ze budeme mat aspon dufam dietatko,ale na druhej strane sa trochu bojim ako to bude. 🙂

janemari
30. mar 2010

barchee viem ako sa citis,ja som dostala taketo dve"facky"pred dvoma tyzdnami.Jeden den mi kamoska napisala ze je tehotna a ked som to ako tak predychala napisala druha ze sa jej narodil syn ☹ Ale nesmies zufat a naozaj uz len pockat kedy to bude.A naozaj je dobre nedavat si nejake terminy,potom je clovek len sklamany.

barchee
autor
30. mar 2010

jéééj bibi 😉 už si nedávam žiadne termíny, len ma sklamal ten jeden, čo som mala s lekárom dohodnutý termín predstimulkovej konzultácie, kde mi ale povedal, že ide akurát vtedy preč a potom že sú sviatky...tak som odtiaľ odchádzala riadne nasraná...a sklamaná a smutná... 😖 lebo som bola pripravená na stimulku a prd z toho☹ už som to začala šípiť, že s tým bude problém, keď mi bibi vravela, že jej náš dr vravel, že ide preč, ale som furt volako dúfala, že sa to bude dať ...ale nedalo...tak musím zbytočne čakať teraz celý cyklus do aprílovej ms. Bibi, objednať sa mám tak 4-5 dní pred ms..tá mi vychádza okolo 21.- 24.4., takže objednať sa chcem na 16.4. Budúci týždeň tam zavolám v utorok a objednám sa. No, a tie tehule teda znášam dosť ťažko...ale šak to určite viete samy... 😔 Oveľa jednoduchšie by to pre mňa bolo, keby bol problém so mnou...ale ten hnusný pocit, že ja som zdravá...teda chválabohu, že som...ale veď ma chápate asi baby, čo máte indikáciu na IVF z manželovej strany...niekedy sú to strašne ubíjajúce pocity, za ktoré sa strašne hanbím a najradšej by som si dala za ne poriadnu facku!!!! 😔 ach jaaaj, nech to už mám za sebou, lebo mi šibne asi 😢

janemari
30. mar 2010

barchee u nas je to naopak,manzel je v poriadku a chyba je vo mne 😒

monicka7299
30. mar 2010

Oveľa jednoduchšie by to pre mňa bolo, keby bol problém so mnou...ale ten hnusný pocit, že ja som zdravá... .......tak toto je mi dôverne známeééééééééééé ...... hlavne po hnusnej laparke.......... keby som bola chorá si poviem: operácia? jazvy na bruchu? ..nevadí - aspoň budem zdravá..... ale keď mi nič nebolo a išla som odtiaľ na umretie...fuj....... to je des..... a protokol? ja vôbec nechápem ako to všetky viete aký ho máte....!!!!! Ja som volala opäť do iscaru a tam mi povedali, že žiadosť je schválená ale musia ju mať fyzicky v ruke potvrdenú... no a to keď si predstavím ako sa niektorá tam dotrepe na poštu..... do kelu, radšej by som si ju išla hneď zobrať!

janemari
30. mar 2010

monicka ja to mam napisane v papieroch co som dostala v centre aj nazov liekov gonal myslim a este nieco na D.Nechce sa mi ist hladat papiere.A tam je napisane dlhy protokol tak som zhanala info co to vobec znamna. 😉

bibi24
30. mar 2010

Barchee, aj mne je nejak na figu teraz, ale to vzdy ked dostanem ms. A este som aj sama, manzel je 3 dni prec, tak smutim. Ja uz som fakt pripravena na vsetko...ale niekedy ma to tak zoberie, ze preco prave my. Manzel my na to povedal, ze prave pre to my, aby vsetci ostatni v nasom okoli mohli mat deti ☹ Ja neviem, ci ho niekedy budem vobec mat....Baby, ja mam take tusenie, ze mne prve ivf nevyjde. Neviem preco si to myslim a neviem, ako sa toho pocitu zbavit. Ale viem, ze pre mna bude najhorsie zniest to, ked tehotna neostanem.....Najlepsie je na to nemysliet vobec.

janemari
30. mar 2010

bibi ja si vobec nepripustam ze to nevyjde a to je asi horsi pripad.Je lepsie cakat ze to nevyjde a potom byt prijemne prekvapena ze to vyslo ako si byt ista ze to vyjde a potom zistit ze to nevyslo 😔

monicka7299
31. mar 2010

janemari, ja nič z centra nemám..... nič som nenašla - žiadne papiere nemám okrem výsledkov z krvi.... nevadí - už sa hádam dočkám každú chvíľu a dozviem sa.... žiadosť vypísaná 26.2.2010 - zaslaná z centra 12.3. a už musím čakať na doručenie z poisťovne (vraj je schválená 🙂 tak ma to potešilo.......
...asi všetko je pre niečo....
ale určite patrím medzi ľudí, čo nič nemajú len tak jednoduché ale vydreté a nič na 1. krát nevychádza - ale VERÍM ....
lebo druhý krát asi nepôjdem, pôjdem, nepôjdem, pôjdem, nepôjdem, pôjdem - neviem..... tak to mám zatiaľ na pláne...
UŽ NECH SA NIEČO DEJE !!!!!

kefalinek
31. mar 2010

monicka, janemari, co to tu citam, ivf nam hned na prvykrat, ake ze nabuduce, ziadne take, baby hlavne treba by tv pohode, nebojte ono to vyjde, ani nad tym neuvazujte ze by nemalo.

monicka7299
31. mar 2010

Tak to je super..... gratulujem aj kamoška - 2 dievčatá . Ja si myslím, že keď nemám žiadny problém tak sa to musí podariť. Len cigaretku by som mala už vyhodiť..... hmmm. no, to tiež zvládnem 😉

monicka7299
31. mar 2010

kefalinek, a koľko sa podarilo ? Lebo ja už by som sa aj celkom tešila na 2 🙂 resp. som zmerená 😀

kefalinek
31. mar 2010

monicka ja som sa asi zle vyjadrila nas este len caka ivf, uz picham dipherline a od utorka puregon, my uz sice mame dcerku, ale prirodzenym sposobom a tiez by som chcela dve ak by sa podarili.

kefalinek
31. mar 2010

aby bolo leto mame rezervovanu dovolenku v senci, tak sa tesssiiiiiiiim

monicka7299
31. mar 2010

kefalinek, tak mňa to čaká... už aby to bolo.... mám syna 13 r. prirodzene ale s bývalým mangelom a teraz s priateľom to nejde. Takže tak. Koľko krát ma napadne ako môžu byť všetci šťastný keď sa im podarí normálne a nevážia si toho ... a ten protokol sa dozviem asi až keď príde tá pokašlaná odpoveď z poisťovne... no, som zvedavá. Tebe sa to už pohlo.

kefalinek
31. mar 2010

konecne pohlo, ja ked som bola teraz po operacii tak tam bola som mnou jedna ciganka, bola uz na 3 interupcii mala 24 a este tak povedala ze ona pangartov nechce ja som mala sto chuti ju tam prizabit vies si predstavit ako mi to bolo luto

monicka7299
31. mar 2010

kefalinek, no mne by jej lúto nebolo aj 1000 korún by som jej dala a doktorovi 2000 keby jej tú dzieru zašil. Keď to nechce tak .... ale nič .... zbytočne sa nasr. .....

kefalinek
31. mar 2010

no veru len im ich pozasivat to ma nenapadlo 😉

monicka7299
31. mar 2010

😀

janemari
31. mar 2010

Ahojte tak stale cakam kedy sa ozvu z centra ze je to schvalene.Zatial si neviem predstavit ze si budem pichat injekcie juj 😨

kefalinek
31. mar 2010

injekcie zvladnes ja som sa tiez toho bala a teraz uz je to pohodka

barchee
autor
31. mar 2010

jáááj baby...toto počko pršavé mi vôbec nepridáva na nálade.... 😖 aaaaaaaaaaaaaale, zajtra posledný deň roboty 😀 a potom volnooooooooooooo...boooože, len keď si predstavím, jaké zas budú deti po sviatkoch doma zmagorené....šlak ma ide trafiť rovno 😝 aby ste sa nemuseli pýtať...mám svoje detské centrum s krpcami od 1-3 rokov... 😀 neska som robila sama, chválabohu bolo len 5 detí... lebo kolegyňa mala nejaké grcačky a hnačky v noci, tak ostala doma...unavená som jak prasa, ešte aj tlak je nízky.... 🙄

zuzana
Odpoveď bola odstránená
janemari
31. mar 2010

zuzana tak to si ma nepotesila ze mesiac aj 10dni,aj ja som v VZP.Mne bolo tiez povedane ze za injekcie+lieky cca 10 000sk

martinaaaaa
31. mar 2010

rebeka ja chodim do gynfivu a mame zly spg ja som v poriadku aspon to tvrdia 🙂

rebeca_1
1. apr 2010

Martina, ja som tiez chodila do GF a bola som v poriadku, problem mi nasli az vo Viedni. Manzel ma spermiogram ukazkovy nastastie. V GF mi nerobili laparoskopiu, tu som si nechala robit az vo Ferti pre poistovnu dovera. A vlastne mne az laparka ukazala problem. 🙂

Janemari pride to hned po sviatkoch, podla mna to viazne len niekde v poste. Ved ked uz je to schvalene, predsa len by to poslali... 😉

Barche ja cakam na miminko celych 8 rokov a vo Ferti mi trvalo rok a pol, kym prislo k prvemu transferu. Vsade a od vsetkych pocuvam len aby som bola trpezliva... Ale dokedy? Dokedy mame byt trpezlive? Je to hrozne nespravodlive. Prajem ti vela stastia! 😉