Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
bože baby, vás obdivujem...toľko čakať...fuuuuu... 😅 rebeca a aký problém ti našli?
Janemari hej mam to schvalene. V marci bolo 8 rokov. Ale pride to, musime len verit a hlavne bojovat. 🙂
Barche nepriechodnost vajcovodov - obojstranna. A este mam aj PCO. Taktze budem mat strasny strach zo stimulacie ale idem do toho... 😉
rebeca...to ti verím...ale šak stimulku ti musia nastaviť správne... 😉 aj keď poznám tie prípady stimulky pri pco...musíš len dúfať, že ty budeš ok a hlavne piť kvantá vody, nech vela cikáš a nezavodnila si sa moc....ale to platí pre náš všetky, čo ideme do stimulky 😉 inak teraz som si spomenula, že mamina sesternica čakali na bábo 16 rokov, a až teraz cca 2-3 roky dozadu, čo jej zistili, že má dedičnú chorobu žíl-ale nemá ešte ťažkosti ( moja mamina ju má tiež, jej sa prejavila až v neskoršom veku), čo jej nedovolilo otehotnieť....teraz má maličkú dcérku 🙂 ešte šťastie, že tá medicína ide dopredu...že už vedia lekári spraviť všelijaké vyšetrenia a pomôcť nám tak....veď nie je tak dávno, čo bola vždy pri neplodnosti navine žena (kvôli neznalosti lekárov) a aha...teraz je väčšina indikácii na ivf problém so spermijkami... 😢 veď aj OPU sa kedysi robilo bez narkózy....toho som sa desila najviac, a mi teda riadny šuter odpadol zo srdca, keď som si študovala veci okolo ivf a som zistila, že opu sa robí v celkovej anestéze....fuuuuuuuu.... 😅
barchee ta celkova anesteza neni zase az taka vyhra
Barche, nie! Toto mi nepis prosim! Ja viem, ze si to myslela samozrejme v dobrom ale mne to este na psychike skor pridava, ked mi niekto povie, ze tam ti cakali na babatko 10-20 rokov. Mna to doslova ubija, vobec mi to nepomaha aj ked po takych strasnych rokov zostali vobec tehulky a velmi sa tesia z toho. Ja som vzdy chcela byt mladucka maminka a teraz mam 31 a este ani tehulka nie som...
Ja len verim, ze sa da ta stimulacia upravit aby som to zvladla aj s tym mojim PCO ale doktor mi povedal rovno do oci, ze ta ktora PCO mala tak pravdepodobne ho bude mat aj druhy krat. ☹
Preto sa bojim celeho IVF teraz.
Kefalinek viem ze anesteza nie je nic moc ale ja osobne radsej s nou ako bez nej. Esteze doba pokrocila.
🙂
kefalinek viem, je to kpec chémie a záťaž na organizmus, ale radšej s ňou jak bez nej...šak to musí strašne boleť... 😖 😲 😲 😲 rebeca, ja som to písala preto, že až po toľkých rokoch jej zistili dôvod, prečo nevie donosiť dieťa...ona aj potratila myslím raz alebo dvakrát...stačilo len nasadiť lieky na úpravu krvičky a hneď otehotnela a donosila zdravé dievčatko...ja som to len preto napísala, že našťastie je už medicína dosť pokročilá oproti času spred 10-15 rokov...nechcela som ťa postrašiť ani nič také... 😅
Barche to je v pohodicke. Ja som to pochopila. 🙂 Suhlasim s tym, ze medicina dost pokrocila a za ie roky uplne. Nevystrasila si ma, neboj!
Ahojte.Tak o tom piti pri stimulke som uz bola oboznamena.U mna to bude problem kedze ja nemam potrebu pit a pijem velmi malo.Ale uz mam plan ze budem mat flasku s vodou a budem s nou chodit vsade a aspon po duskoch odpijat.Nebojte baby my to zvladneme aj injekcie aj OPU a potom uz len krasne tehulkovanie. 🙂
Janemari ja mam presne takyto isty problem. Cely zivot mi nechuti pit a pijem velmi malo, dokonca aj v lete. A mozno aj to bol problem pri druhom IVF. V septembri v nemocnici mi doktorka povedala, ze denne musim vypit 2.5 l vody. Zo zaciatku som si to ratala a teraz nejdem ani spat pokial nemam vypite cca 1,8 l minimalne. A cuduj sa svete, zvykla som si na prisun tekutin... 🙂
Ta flasa pri tebe je dobry napad, to ti urcite pomoze.... 😉
rebeca viem ze sa da na to zvyknut.Ked som bola po laparke a brala liecbu tak som pila ako duha cca 1,5 litra denne najmenej.Asi by som mala zacat trenovat uz teraz 😀
Janemari trenuj, trenuj! Aj ja si sledujem stale pitie. Bude to tak asi najlepsie. Najviac sa ma tusim pit po OPU, nie?
rebeca asi hned ako zacneme do seba pchat hormony,ale myslim ze je dobre pit tak akurat a neprehanat to,lebo aj vela vody moze uskodit 😉
Jasne, vsetkeho vela skodi. 🙂
Ahojte. Neni mi moc do reci ale musim sa vykecat . Moje IVF ako som uz pisala prebiehalo v celku dobre aj vajicka sa oplodnili ale ako sa blizil moj den transferu tak embryjka to zacali vzdavat ☹ uz ked som si myslela ze dnes mi aj jedno vlozia embryologicka mi rano oznamila ze ten vyvoj sa nejak spomalil a ze pockame do zajtra co je 6 den a uvidime ako zabojuje alebo zahinie je mi hrozne tak ako som sa tesila od sameho zaciatku dnes som zacala pochybovat neverym, ze do zajtra sa stane zazrak 😢 ,ale kazdopadne vam dam vediet pa
reachell tak to je strasne,aky paradox niekto ma embrijok viac a nic z toho a niekto len jedno jedine a prezije.Ale budeme drzat palce aby ten posledny bojovnik vydrzal a potom sa poriadne uchytil.NEchapem to kde je chyba? ☹
Ani ja ale urcite sa embryologicky opytam preco zvolila predlzenu kultivciu preco ho tam nevlozia skor ved v tele sa citi prirodzenejsie ako v nejakej skumavke ved ani to svetlo ked ho stale okukuju nemoze posobit dobre neviem kde je chyba mam strasnu depku ☹
reachell ked neprezije tam tak by sa neuchytilo ani u teba,preto je to predlzena kultivacia aby sa vkladali len schopne emrijka.Nezufaj.
Ja sa len divim, preco nechavaju embryjka az 6 dni v skle. Podla mna by mali ist mamicke najneskor na piaty den po oplodneni.
Ale tiez si myslim, ze ked uz na piaty den neboli kvalitne a pomalsie sa vyvijali, tak ten siesty den im uz pravdepodobne nepomoze.
Reachell a genetiku nahodou nemate za sebou? Tam by zistili preco pri PK nepreziju embryjka. Nepostrehla som, ci mas genetiku za sebou..
A velmi ti drzim palce, mozno sa stane zajtra zazrak... 😉
Velmi by som ti to priala!
ahoj zuzana c
zuzana aj ja som ti odpisala v inej teme 😀
zuzka neboj zvladnes to ja si uz picham injekcie a utorok ideme na kontrolu ua pridavame dalsie injekcie
kefalinek obdivujem vas s akou lahkostou si tie injekcie pichate.Ja som si dala injekcie v tom pere a nie klasicke.Tak dufam ze to bude lahsie.No uz len pockat kym sa to vsetko zacne.
janemari nevykat prosim, a druha vec je ja som si tiez dala tie injekcie vtom pere a dostala som sok ked som zistila ze dipherline sa picha normalnymi injekciamu a sama si to musim namiesat az poto mnastupuju tie z pera.
kefalinek ja som myslela celkovo baby co si pichaju 😀 ale s tou klasickou sriekackou si ma zaskocila 😲 To aby som zhanala kto mi to bude pichat 😖
kefalinek a to je do brucha alebo zadku ta striekackova?
Kefalinek a ty preco mas aj diphereline? To sa neberie len pri hroziacom OHSS? A ET mas potom hned robeny alebo budete mrazit? Prepac, ze sa pytam ale aj ja by som mala mat diphereline kvoli OHSS, PCO.

rebeca dufam ze uz to schvalili.Ty uz cakas 8 rokov?Waw.Ja este len necele 4 roky 😒