icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

snecka
31. dec 2009

Janula,
ja som bola na pohovore v novembri a vtedy som sa rozprávala s Krajkom že či sa to takto dá a on mi povedal že nie je prolblém, ak mám byť takto viacej v kľude tak že áno aj keď mi stále vravel že PK je dobrá, že štatistika hovorí a bla, bla, ale ja som si stala za svojim. No neviem možno sa niečo zmenilo, ale veď týmto neprídu o peniaze, ja chcem PK pre ostatné vajká tak nerozumiem preco by mal byt problem a to ze maju lepšiu štatistiku, hm, nevyplepšila som im ju aj keď som si dávala vkladať po PK. ☹ aj keby som bola radšej keby som ju vylepšila.
Mary ja som sa rozhodovala pri prvom IVF hneď pri podpise žiadosti čo idem pichať. 😒

maryah
31. dec 2009

no, jedine co som sa rozhodovala pri ziadosti je, ze ci chcem injekcie v pere alebo klasicke zo striekackou, ale neviem tie mena... rozhodli sme sa, ze si budeme pichat tiez klasicke zo striekackou co si budem rozrabat sama a budeme mat PK...

snecka
31. dec 2009

No Mary tak si si vlastne vybrala bude to buď Menopur alebo Merional, Gonal a Puregon sú v pere. Ja už chcem začaaať s Vami, bude to supeeer uvidíte, aj tie výsledky, dúfam že zase nepadnem na hubu. ☹

maryah
31. dec 2009

dakujem, musim si to niekde poznacit a precitat si o tom... neboj moja, ani sa nenazdas a uz budes na zaciatku procesu... my sme tam isli v oktobri po prvy krat a uz je januar... my este len cakame na potvrdenie z poistovne... ja som sa tiez bala vysledku, ale myslela som si, ze pojdeme na IUI a vysledok ma prekvapil, dost ma to zobralo a bola som smutna no moj drahy je poklad a hned ma to preslo a aj dr krajkovic je super a velmi mi pomohol psychicky...

janula18
31. dec 2009

snecka, ja som bola v decembri.
Pýtala som sa to dr. Gaťovej a tiež vravela že by to nemal byť problém. Len potom sa bola opýtať embriologičiek a tie dostali nové pravidla, podľa ktorých sa PK musí robyť. Jedine keby boli 1 -2 vajká, a trval by človek na vklade tak by to vkladali aj na ten 3 den. Inak nie. Tak som bola z toho veľmi sklamaná. Tiež mi PK nepomohla. Možno také veľke embrio ťažsie znesie zmenu ako menšie.

barchee
autor
31. dec 2009

babulky, prajem vám troška v predtihu šťastný nový rok a moooc si pre nás všetky želám, aby bol naozaj ŠŤASTNÝ 😀

maryah
1. jan 2010

aj ja vam prajem stastny novy rok a velmi plodny... moja sestra ide tera na jej tretie IVF v janurari alebo vo februari... no ona ide na svoje 3. IVF a je mojou velkou oporou a bez nej by som to nezvladla a preto som jej velmi vdacna za vsetko 😵 😵 😵 😵 . cmuk moj anjelik... teraz bude aj ona prispievat, teda dufam...

maryah
1. jan 2010

aaaaaaaaaaaa ide so mnou do martina 😵 😵 😵 😵

snecka
1. jan 2010

Ahojte krásky,
no taaak všetko naaaaj v tomto roku, dúfam že bude v ňom menej sĺz z neúspechov a viacej úsmevu z radosti najprv z našich pozitívnych testov a potom z bábetiek. Bodaj by to vyšlo všetkým tohto roku, kto po tom naozaj túži... 😵
Janula no veď uvidíme, budeme sa musieť podvoliť ich predpisom ale aj tak by som bola radšej keby to bolo tak ako to chcem ja, a nie niekto iní. 😉
Mary a vy ste z MT?

maryah
1. jan 2010

dobre ranko babenky 🙂 .
snecka, nie, nie sme z MT, dochadzame tam. mame to asi (divala som sa do googlu) 88 km

sabina897
1. jan 2010

Ahoj všetky pozitívne naladené snažilky,
prajem nám všetkým v novom roku len a len dobré správy 😀

vevericka80
1. jan 2010

Ahjote 🙂 Nam vsetkym prajem PLODNY novy rok 2010 😉 😉
ja som posledny den v roku dostala darcek 🙂 schvalenu ziadost 🙂

reachell
2. jan 2010

Ahojte dievcata pridavam sa k vam a prestupujem do vasej temi.Bola som v teme IUI ale kedze tam som nebola uspesna tak som sa rozhodla ze uz viac nebudem trapit seba a mm a ideme do IVF od januara.11.01.2010 mame pohovor a zaciname hned ako to bude mozne.Ja chodim do Iscare Martin presla som s Hliosu sem 😉 Mam 34 rokov snazime sa 4roky mam uz vsetky mozne vysetrenia za sebou a zistili mi pri laparke ze mam endometriozu a preto je tazke u mna otehotniet moj mm je OK.Ale ja verim ze tento rok sa zadari a prajem vsetkym snazilkam aby to vyslo 😵

vevericka80
2. jan 2010

ahoj reachell, vitam ta medzi nami a prajem ti uspesne IVF

barchee
autor
2. jan 2010

ahoj reachell 😉 jáj baby..včerra som mala taký blbý večer, svokra nám povedala, že manželov bratranec čakajú 2.bábo, tak ma to zamrzelo strašne 😒 samozrejme im to zo srdca prajem, ale to je jak keby nejakým oštepom mi do srdca rovno pichol niekto...sprostý pocit, som revala jak blb večer doma potom 😔 jáááj, snáď sa aj ja na jar už dočkám... 😅 ja v pondelok volám gynde, či už majú moju kartu u seba a fičím tam, dúfam, že ten prvý hormo-profil sa bude dať čo najskôr spraviť 🙂

reachell
2. jan 2010

Barchee viem ta pochopit lebo ja prezivam to iste zacalo to mojou dobrou kamoskou preberali sme vsetko ohladom mna a ona ani nevedela ze je tehotna a ani sa nejak nesnazila ked som mala treti raz IUI tak mi moja mama ani nechcela povedat ze moj mladsi brat caka s priatelkou babo vedela ze sa budem trapit a povedal mi to bracha cim ma doslova posadil na stolicku nevedela som co mu mam na to povedat a ani sa tesit s nim on to nepochopil lebo rozumovo je este ako pubertak aj ked ma 30rokov nie ze by som mu nepriala ale su ludia ktory nie su este na to pripraveny a pride to ako blesk z jasneho neba

sabina897
2. jan 2010

Ahoj reachell, tiež ťa tu vítam 😀
... tieto pocity asi poznáme všetky, keď sa "to" niekomu podarí ani nevie ako a my stále nič. Treba si asi porevať a ísť ďalej, ale je to ťažké. Barchee jasné, že sa dočkáš a my ostatné tak isto. Držím palce v pondelok,aby sa Ti dal spraviť HP a bol OK.
Reachel a mali ste len jedno IUI? A prečo si prešla z Heliosu? Väčšinou ho baby veľmi chvália, teda aj my sme tam boli na konzultáciu, ale nakoniec sme sa rozhodli pre Spln v KE. Držím Ti palce aby IVF dopadlo tak ako má - teda aby ste budúce vianoce oslávili už traja 😀

A veverička, Tebe gratulujem k schválenej žiadosti, naozaj pekný darček do nového roku!

maryah
2. jan 2010

ahojte baby, aj ja gratulujem k schvalenej ziadosti, mna to caka asi buduci tyzden (do 10.1.).
ono to cloveka trosicku zamrzi, ze vam sa to zrovna nepodarilo... nam sa v rodine, sestre narodil nadherny chlapcek a som z neho hotova... je to proste poklad...

vevericka80
2. jan 2010

zienky, velmi pekne vam dakujem 🙂

maryah
2. jan 2010

vevericka, pamatas sa kedy ste posielali ziadost?

vevericka80
2. jan 2010

presne 7.decembra poobede som ju podala v KE pobocke SPZP schvalena bola okolo vianoc a dosla 31.decembra

maryah
2. jan 2010

no supeeeeer, my sme ju vyplnovali 27.12. a centre nam povedali, ze ju oni poslu, neviem kedy ju posielali, ale dufam, ze co najskor, ja mam apollo... dufam, ze mi daju vediet buduci tyzden. tebe volali z centra alebo ti posielali nejaky list?

maryah
2. jan 2010

nieeeee, pomylila som sa... vyplnovali sme ju 27.11. a nie 12. 😀

vevericka80
2. jan 2010

mne domov dosla z poistovne schvalena ziadost

maryah
2. jan 2010

nam maju zavolat z centra a povedat nam aky bude dalsi postup...

vevericka80
2. jan 2010

ja uz viem aky bude postup.....momentalne cakam na mrchu a 18-22.DC mam ist do centra na sono

maryah
2. jan 2010

aha, a asi ti daju injekcie... mne povedia kedy tam mam prist a tam sa dohodneme, ale asi mi daju injekcie, nrviem... uvidim 🙂 . uz aby to bolo za nami a aby to bolo uspesne 🙂

vevericka80
2. jan 2010

v nasom centre sa vtedy picha decapeptyl a po nom sa caka na mrchu...ked dojde mrcha tak 1-3.DC sa znova ide na krv a ultrazvuk a vtedy mi povedia, kedy si zacnem pichat Menopur

reachell
2. jan 2010

dakujem za privitanie sabina897 mala som 3krat IUI neuspesne a z Heliosu som presla preto lebo uz tam je strasne vela zien a na vysetrenia,konzultacie som dlho cakala niekedy aj mesiac a tu ma riesia okamzite v Iscare mam kamaratku ktora tam pracuje na recepcii a s doktorom Tomasom som nadmieru spokojna ma vynikajuce vysledky a vie sa porozpravat o vsetkom ma na klientky viac casu pretoze potrebujeme aj tu psychicku podporu ktoru od neho dostanes

barchee
autor
4. jan 2010

ahoj babulkyyyyy...taaakže, dnes som bola u gyndy a som sa troška rozradostila, je to strašne milá mladá baba 😉 konečne som si našla dobrú gynekologičku. No, ale som objednaná teraz vo štvrtok na prvú krvičku na HP - budem 22 DC a potom sa mám objednať na krvičku 2.-5. DC - neviem ešte presne deň, ale ms by mala prísť cca 12.-14.1. takže uvidím podľa toho, kedy dorazí 🙂 ak pojde všetko v poriadku, tak v máji ideme na to 😀