icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

kacicka33
20. apr 2010

Zuzka, tak sme na tom skoro rovnako. Ale budme optimistky 🙂 Mozes mat napokon aj trojcata 🙂 Drzim Ti palce na piatok, aj potom, nech sa podari oplodnit vsetky a nech sa potom pekne uchytia🙂
Barchee, aj ja som v poriadku, tak mozno preto ten kratky protokol. Ale to je len domnienka 🙂
Sisa, tichucko Ti zavidim, ale v dobrom samozrejme, to cislo...ze 14 oplodnenych 🙂 Parada!!! Prajem Ti nech sa transfer podari hned na prvykrat 🙂

sisapd
20. apr 2010

kacicka nemas co zavidiet,oni ti hned k tomu pripomenu ze do toho piateho dna nemusi vydrzat ani jedno,takze som v peknych depkach

kefalinek
20. apr 2010

zuzka prepac ale boli strasne plne cesty a meskali sme , co mi dali patricne najavo lebo som isla prva a cakali len na mna, ja som tam preto tak vbehla ani som sa nekukla kto tam sedi.
Takze odobrali mi 15 vajicok z toho dve trojkove, 5 dvojkove a ostatne jednotkove, dali my este nejake injekcie a normalne mi museli dat injekciu od bolesti, ale to pretoze ja mam brusko same stehy a povedali ze pol rocne stehy este dost bolia, rano mam volat a aj sa toho bojim, zuzka budem drzat palceky.

kefalinek
20. apr 2010

matka dakujem mala je nas anielik a taka mala terapia pri tpmto vsetkom

Monicka neskusis to riesit nejako inak ja si myslim, ze tym telefonovanim uz moc navybavis 😢

tinka1987
20. apr 2010

Ahojte, ja mám práve v tomto mesiaci začať so stimulkou, akurát že mi MS meškala skoro desať dní, tak som išla na GY. Dostala som vyvolávačku a neviem, či to nejako neovplyvní celý priebeh na prípravi IVF. Baby čo myslíte?

kefalinek
20. apr 2010

ak si tehotna urcite 😵

herriett
20. apr 2010

ahojte- tak ja mam krv negativnu. Takze tehotna som sice bola, ale uz nie som ☹ Tak ma caka niekedy na jesen KET. Vam ostatnym drzim samozrejme palce

kefalinek
20. apr 2010

herriet mrzi ma to a ja som sa tak s tebou tesila. 😢

mata33
20. apr 2010

baby to sa divim co to za postupy ze ste nemali ani laparku. mne povedali ze bez laparky sa IVF nemoze zacat je to nevyhnutne vysetrenie. muz ma zly spg a ja mam len ciastocne prechodne vajcovody, tak sme sa nasli 🙂 a mam dlhy protokol, takze od dg asi protokol uplne nezavisi

rebeca_1
20. apr 2010

Herriett mrzi ma to. Prajem ti aby si nasla v sebe silu... Urcite to vide na jesen. Drzim moc palceky!

Tinka 1987 pokojne mozes mat pichnutu vyvolavacku pred IVF. Ja som ju mala pichnutu v januari pred KETom, po porade s lekarom z centra. Vobec to neovplivnuje vysledok, mozes byt uplne pokojna.

emulienka99
21. apr 2010

Ahojte kočky. Idem do ďalšieho IVF a nemám gonal. Neviete pomôcť.

kefalinek
21. apr 2010

mata ja som mala laparku

kefalinek
21. apr 2010

babenky tak volala som centra embryologicke a z tych mojich krasnych 15 sa dobre oplodnilo len 9 ( resp. oplodnili sa vsetky ale 2 mali chybu a 4 boli abnormalneho tvaru) takze uz len cakat do piatku a v nedelu dufam ze nam daju milacika do bruska .

monicka7299
21. apr 2010

kefalinek - ako to už len môžem riešiť? .... nenariešim nič... len ich môžem naháňať na generálnom riaditeľstve VZP. Budem dnes volať či dostali oštou tú moju žiadosť.

barche-Inak ja som mala tiež laparku - bez nej by mi žiadosť neodoslali a som úplne v poriadku a mangel má zlý spg, takže neviem asi je to podľa lekára......

emulienka-videla som tu fórum s liekami - skús tam pozrieť

monicka7299
21. apr 2010

kefalinek... držím palce....
som zvedavá ako my dopadneme 🙂

cherryl
21. apr 2010

mne tiez robili laparoskopiu -priech.vajacnikov asi len preto ze je to za peniaze lebo vo mne problem nieje muz ma zly spermiogram a po zakroku mi bolo aj povedane ze to je len vysetrenie aby sa nepovedalo ze nespravili vsetko 😕 konecne som sa na 5.den cyklu trosku pohla a a mozem si pichat aj menopur aj puregon len to musim nastudovat mam pocit ze menopur ide do svalu 😲 😲

monicka7299
21. apr 2010

cherryl a aký máš ten protokol dhý alebo krátky?

cherryl
21. apr 2010

mam dlhy protokol

zuzanabb
21. apr 2010

cherryl, ja som mala menopur a pichala som do bruska
kefi, drzim palceky, 9 je krasny pocet. Ja sa hrozne bojim, ci mi dake vobec ostane, pretoze mne Krajko vcera povedal, ze mozme pocitat s 3 ks z praveho vajecnika, lebo v lavom mi vobec nedozrievaju a ktovie, ci budu vobec pouzitelne. To je hrozne malo, ked tu citam, ze z 15-tich ti ostalo 9 tak kde sa hrabem ja s mojimi 3 ☹ Modlim sa aspon za jedneho bojovnika 😵

mne vobec nerobili laparoskopiu, vraj je zbytocna, ked aj tak musime ist na IVF-ICSI ked ma priatel velmi zly spermiogram. Moj ma len 0,5 % s dobrym tvarom. Mnozstvo a rychlost ma dobru, len ten tvar je na prt 😒
Dali mi na vyber, ci nechcem najskor skusit niekolkokrat IUI a v tom pripade samozrejme laparka, ale hned povedal, ze je male percento uspesnosti a ze najvacsiu sancu mame pri IVF.

zuzanabb
21. apr 2010

herriet mrzi ma, co sa stalo 😔 preco musite ist az na jesen? ci si sa sama rozhodla dat si pauzu?

tinka a tehotensky test si si neskusala robit? 😉

kacicka, aj ja verim, ze idem na kvalitu ked uz kvantita zlyhala 😀

herriett
21. apr 2010

ahojte babulky. Zuzka, nemusim na jesen, ale rysuje sa mi dobra robotka, tak nemozem aj nastupit aj ist na KET. Neboj Zuzi, poznam kocky, ktore mali 4 vajicka a 3 oplodnili. Ja som mala 12 vajicok, 10 oplodnili a po PK mi ostalo 5. Z toho mi 2 vlozili a mam 3 mrazacikov-ale kolko z nich to rozmrazenie prezije, to neviem ☹

kefalinek
21. apr 2010

zuzka to tak nesmies brat ja nemam teoreticky ziadnu chorobu ani vadu len mi chyba cesticka pre vajicka do maternice ja mam ten vajecnik uplne zdravi tak preto ich bolo tak moc
neboj este ani my nemame iste ci nejake vydrzi do nedele

herriett
21. apr 2010

Zuzka, mimochodom, ja mam tiez jeden vajcovod nepriechodny a spermiogram mojej polovicky bol priserny. Museli sme mat ICSI-inak by to vraj neslo. Nevesaj hlavu- nie je to take hrozne.

monicka7299
21. apr 2010

"najskor skusit niekolkokrat IUI a v tom pripade samozrejme laparka, ale hned povedal, ze je male percento uspesnosti a ze najvacsiu sancu mame pri IVF."

nám IUI ani neponúkli a laparka musela byť....

herriett
21. apr 2010

Aj my sme absolvovali UIU-neuspesne a po tomto neuspechu mi dr. odporucil laparku. A kedze dopadla ako dopadla, dalsiu IUI uz neodporucal-ako povedal, boli by to vyhodne prasule

zuzanabb
21. apr 2010

monicka nechapem, preco si tu laparku musela mat ked vas hned dali na IVF.... lebo je zbytocna ak musite ist na IVF kvoli spermiogramu, vtedy uz priechodnost neriesia. Teda aspon v Heliose v Martine

herriet a kefi, ja nevesiam hlavu, len mam strach a to je asi normalne 😉 Ja tym mojim 3 kusom verim 😀
ved aj embriologicka hovorila, ze mala babu, ktorej vybrali 5 a aj ju z toho oplodnili a este aj zamrazili a potom babu, co mala 20 a ostalo len jedno po PK.

zuzanabb
21. apr 2010

herriet aj my sme tak urobili, najskor jedno neuspesne IUI, potom odporucil laparku ak chceme dalej skusat IUI ale tiez hned povedal, ze je velmi male % a vyhodene prachy

herriett
21. apr 2010

Tak potom na tom nieco bude. Ja som stale verila, ze sa to podari "normalne". Ale drahemu sa spermiogram za 2 roky tak rapidne zhorsil, ze uz bolo zbytocne dalej cakat - a potom, mna uz tlaci vek.

monicka7299
21. apr 2010

Spermiogram:
Objem: 3 ml
Motilné: 35x10 na šiestu / ml
Nemotilné: 25 x 10 na šiestu / ml
Motilita: a+b+b
Patológia: 70%
Liguifikácia: +
Nález: teratozoospermia
Záver: IVF

herriett
21. apr 2010

moni, my sme mali patologiu 100%. Preto bolo potrebne ICSI. Stale mame nadej - musime verit, ze to vyjde. Inak by sme asi zosaleli 🙂