icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

monicka7299
22. apr 2010

A doteraz ešte nikde nedorazila!!!!!!!! ....mňa trafí....
a keď dorazí, tak potom to môžme urgovať ale ja prestávam mať aj do toho chuť a silu a nervy

emulienka99
22. apr 2010

Je to síce na porazenie s tou tvojou žiadosťou, ale keď sa budeš stresovať, tak ti to nepomôže. Skúsiť napr. Gyn Fiv ? No neviem, či by to nebolo z blata do kaluže. Skludni sa ten čas, ktorý si získala radšej venuj oddychu a príjemnejším veciam.

janemari
22. apr 2010

monicka ako pise emulienka potrebujes byt v pohode aby stimulka bola v poriadku,takze skus sa nejako odreagovat a nemysliet na to.Ja cakam stale a stale nic.Ale v podstate sa tym uz nejako nezaoberam,dufala som ze po 3 tyzdnoch ako jednej babe a nic,tak ze teda po mesiaci a tiez nic.A teraz je po 6 tyzdnov a nic a uz to ani nejako neriesim.Najprv som sledovala mobil,vsade chodila s nim a teraz kaslem nan.Tak budeme cakat spolu 😉 A ty mas aspon jedno dietatko tak sa venuj jemu aj ked je to uz vlaste pubertak 😀

rebeca_1
22. apr 2010

Moni mozno by stacilo kupit si nieco pekne na seba. Vybehnut s manzelom aj so syncekom niekam na vyletik a sprijemnit si tieto dni.
Ja ta samozrejme uplne chapem ale aj tak ti tieto nervy asi k tomu nepomozu.
Mne vo Ferticente tiez doktor povedal, ze teraz schvalovanie ziadosti trva raz tak dlho. Mne volali presne po 6 tyzdnoch. 2 tyzdne meskali.
Skus byt pokojna, ono to pride 🙂

monicka7299
22. apr 2010

na niečo je to dobré....aspoň ešte chodím normálne do práce a čo - to sa podarí ešte došetriť na MD 😅

barchee
autor
22. apr 2010

taaaaak baby, prvá inekcia je za mnou 😀 inak ten Merional sa pichá do svalu, takže som to dostala hore do zadku 😉 nescela mi sestrička dovoliť aby som si to doma pichala sama, tak musím vždy ráno ísť k obvodnej dr, tú mám kúsok od domu a sestrička mi to pichne, mám 2x75iu Merionalu zatiaľ 1x denne. V pondelom ideme podpísať tú dohodu o ivf s mm a idem na kontrolný utz. Ak budú vajká poslúchať, opu by malo byť cca 1.5. 😀 ty brďoooooooooo, normálne neverím, že už ideme na to...teším sa, mám z toho dobrý pocit 😀 inak neviem či je to už možné, ale dnes už od poobedia dosť cítim pravý vaječník 😕 tak jak keby puchol, taký zvláštny pocit to je...žeby tak rýchlo už zareagovalo telo???? Síce keď za 10 dní musí vyprodukovať viac vajok, tak asi aj hej.... 😅 inak a dnes mi dr robil utz a som 2 DC a mám dosť silné krámy...fuj, to bolo strašne nepríjemné 🙄

moni, kokso to je mi ľúto, čo robia s tvojou žiadosťou...som sa tešila, že budeme stimulovať spolu 😒

rebeca_1
22. apr 2010

Barche to je super ze si takto pozitivne naladena, to ti len pomoze k babatku.
Aj ja som citila po prvej ihlicke gonalu miernu bolest alebo take nieco. No makaju vajecniky, ale nech len makaju 🙂 ...
Drz sa!

barchee
autor
22. apr 2010

ďakujem 🙂 no teraz navečer ma riadne teda tlačí ten pravý vaječník....už to aj trocha pobolieva ...au 😕

kefalinek
22. apr 2010

barchee neboj to je len reakcia na hormony telo si zvykne o chvilku a bolest ustupi 🙂

emulienka99
22. apr 2010

keď je reč o injekciach, kde a ako sa pichá cetrotide ?

emulienka99
22. apr 2010

nie cetrotide ale orgalutran. Som už popletená 😉

cucuriedka
22. apr 2010

ahojky, tak ten sa podla pribaloveho letaku co som nasla na webe picha subkutanne, teda podkozne do tuku do brucha.

tu je ten letak.
http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/or...

viem to iba preto lebo som si zacala pichat diphereline, a ten sa picha rovnako .. a co to slovo subkutanne znamena mi vysvetlili svokrovci lekrai ;)

zuzanabb
22. apr 2010

kefi, som rada, ze ti je uz lepsie. Ako sa maju embryjka? 😵 ci to sa nevola kazdy den?
dakujem ti a aj matke za drzanie palcekov 😉 hned ako budem schopna dam vediet o urode

😵 barchee, ja som si merional pichala sama do bruska. Pichala som si najskor menopur, ale ten som dobrala a bolo treba este 4 dni potiahnut, tak mi dal miesto toho merional a pichala som si to presne ako menopur. Takze kludne si ho mozes pichat aj sama. Mas aj diphereline ci nie?

rebeca_1
22. apr 2010

Zuzanabb ty ides zajtra na odbery, ze? Moc ti drzim palceky! Budem na teba mysliet...

zuzanabb
22. apr 2010

dakujem rebeca, ty nasa statistka 😀 ty si teraz v ktorom stadiu?

monicka7299
23. apr 2010

barche-ja som si to vyratovala iba tak pre seba kedy by nám vyšlo to umelé a došla som presne po dátum 1.5. + - ... a tešila som sa, že to bude na narodeniny mojej polovičky.... ale človek mieni .... no, už počkáme....
Inak ešte nie je tá žiadosť nikde....
Ideme cez víkend na chatičku do Bojníc tak sa teším ...

rebeca_1
23. apr 2010

Zuzanabb ja som sa prave vratila z transferu. Uz lezkam a rozpravam sa s bublinkami... 🙂

mata33
23. apr 2010

rebeca tak im rozpravaj nieco pekne aby sa tam mali dobre 🙂

mata33
23. apr 2010

rebeca: a ake to bolo, neni to velmi neprijemne ked musi byt plny/poloplny mechur?

rebeca_1
23. apr 2010

Mata33 vobec. Vo Ferti doktor kontroluje ultrazvukom mocovy muchur, ked je prazdnejsi dotankujes sa este vodickou a ked je v poriadku, ide sa nato. ET vobec neboli, cely priamy prenos sme opat sledovali na obrazovke a mam aj prve foto do albumu....
Teraz uz nech mi to je len dopriate po tych dlhych osmych rokoch cakania na babatko....

mata33
23. apr 2010

rebeca: tak to je super, uz aby som aj ja bola v tom stadiu

mata33
23. apr 2010

dufam ze v GF maju tiez take metody

barchee
autor
23. apr 2010

zuzana nemám ten druhý liek, len merional a orgalutran zatiaľ. No mne nesceli to nechať si pichať samej, že merional sa do brucha nepichá, musí ísť do svalu...neviem, mne je to jedno, oni vedia čo robia 🙂 receba, držím palceeeeeeeeee 😀

barchee
autor
23. apr 2010

rebeca som chcela napísať... 😀

mata33
23. apr 2010

barchee: do svalu si nemozes pichat sama jedine podkozne, do zily a svalu musi zdravotna sestra

rebeca_1
23. apr 2010

Barche dakujem. 🙂
Aj ja Vam vsetkym drzim moc palceky.
Budeme maminky, citim to tak...

barchee
autor
23. apr 2010

mata, ja viem 😉 len nerozumiem, prečo si niekto ten merional pichá do brucha sám a niekto musí chodiť pichať do svalu k sestričke...zuzanabb písala, že si ho pichala sama do brucha.... 😕

monicka7299
23. apr 2010

REBECA .....GRATULUJEM A DRŽÍM PALCE 😵
koľko budeš doma? a koľko si bola doma po odbere vajíčok?

rebeca_1
23. apr 2010

Barche ja prvy krat pocujem ze merional sa picha do brucha. Zeby sme to mali kazda inac... 🙂 Mne ho vzdy pichali do zadku.
Asi je to individualne...

Moni dakujem.
Zostavam doma az do krvnych testov. Celkovo som doma od 9 DC.

mata33
23. apr 2010

baby ja som si vzala dovolenku od pondelka, dnes mam 10 DC. Rebecca a kolko bubliniek tam mas 1 alebo 2?