Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
Je to síce na porazenie s tou tvojou žiadosťou, ale keď sa budeš stresovať, tak ti to nepomôže. Skúsiť napr. Gyn Fiv ? No neviem, či by to nebolo z blata do kaluže. Skludni sa ten čas, ktorý si získala radšej venuj oddychu a príjemnejším veciam.
monicka ako pise emulienka potrebujes byt v pohode aby stimulka bola v poriadku,takze skus sa nejako odreagovat a nemysliet na to.Ja cakam stale a stale nic.Ale v podstate sa tym uz nejako nezaoberam,dufala som ze po 3 tyzdnoch ako jednej babe a nic,tak ze teda po mesiaci a tiez nic.A teraz je po 6 tyzdnov a nic a uz to ani nejako neriesim.Najprv som sledovala mobil,vsade chodila s nim a teraz kaslem nan.Tak budeme cakat spolu 😉 A ty mas aspon jedno dietatko tak sa venuj jemu aj ked je to uz vlaste pubertak 😀
Moni mozno by stacilo kupit si nieco pekne na seba. Vybehnut s manzelom aj so syncekom niekam na vyletik a sprijemnit si tieto dni.
Ja ta samozrejme uplne chapem ale aj tak ti tieto nervy asi k tomu nepomozu.
Mne vo Ferticente tiez doktor povedal, ze teraz schvalovanie ziadosti trva raz tak dlho. Mne volali presne po 6 tyzdnoch. 2 tyzdne meskali.
Skus byt pokojna, ono to pride 🙂
na niečo je to dobré....aspoň ešte chodím normálne do práce a čo - to sa podarí ešte došetriť na MD 😅
taaaaak baby, prvá inekcia je za mnou 😀 inak ten Merional sa pichá do svalu, takže som to dostala hore do zadku 😉 nescela mi sestrička dovoliť aby som si to doma pichala sama, tak musím vždy ráno ísť k obvodnej dr, tú mám kúsok od domu a sestrička mi to pichne, mám 2x75iu Merionalu zatiaľ 1x denne. V pondelom ideme podpísať tú dohodu o ivf s mm a idem na kontrolný utz. Ak budú vajká poslúchať, opu by malo byť cca 1.5. 😀 ty brďoooooooooo, normálne neverím, že už ideme na to...teším sa, mám z toho dobrý pocit 😀 inak neviem či je to už možné, ale dnes už od poobedia dosť cítim pravý vaječník 😕 tak jak keby puchol, taký zvláštny pocit to je...žeby tak rýchlo už zareagovalo telo???? Síce keď za 10 dní musí vyprodukovať viac vajok, tak asi aj hej.... 😅 inak a dnes mi dr robil utz a som 2 DC a mám dosť silné krámy...fuj, to bolo strašne nepríjemné 🙄
moni, kokso to je mi ľúto, čo robia s tvojou žiadosťou...som sa tešila, že budeme stimulovať spolu 😒
Barche to je super ze si takto pozitivne naladena, to ti len pomoze k babatku.
Aj ja som citila po prvej ihlicke gonalu miernu bolest alebo take nieco. No makaju vajecniky, ale nech len makaju 🙂 ...
Drz sa!
ďakujem 🙂 no teraz navečer ma riadne teda tlačí ten pravý vaječník....už to aj trocha pobolieva ...au 😕
barchee neboj to je len reakcia na hormony telo si zvykne o chvilku a bolest ustupi 🙂
keď je reč o injekciach, kde a ako sa pichá cetrotide ?
nie cetrotide ale orgalutran. Som už popletená 😉
ahojky, tak ten sa podla pribaloveho letaku co som nasla na webe picha subkutanne, teda podkozne do tuku do brucha.
tu je ten letak.
http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/or...
viem to iba preto lebo som si zacala pichat diphereline, a ten sa picha rovnako .. a co to slovo subkutanne znamena mi vysvetlili svokrovci lekrai ;)
kefi, som rada, ze ti je uz lepsie. Ako sa maju embryjka? 😵 ci to sa nevola kazdy den?
dakujem ti a aj matke za drzanie palcekov 😉 hned ako budem schopna dam vediet o urode
😵 barchee, ja som si merional pichala sama do bruska. Pichala som si najskor menopur, ale ten som dobrala a bolo treba este 4 dni potiahnut, tak mi dal miesto toho merional a pichala som si to presne ako menopur. Takze kludne si ho mozes pichat aj sama. Mas aj diphereline ci nie?
Zuzanabb ty ides zajtra na odbery, ze? Moc ti drzim palceky! Budem na teba mysliet...
dakujem rebeca, ty nasa statistka 😀 ty si teraz v ktorom stadiu?
barche-ja som si to vyratovala iba tak pre seba kedy by nám vyšlo to umelé a došla som presne po dátum 1.5. + - ... a tešila som sa, že to bude na narodeniny mojej polovičky.... ale človek mieni .... no, už počkáme....
Inak ešte nie je tá žiadosť nikde....
Ideme cez víkend na chatičku do Bojníc tak sa teším ...
Zuzanabb ja som sa prave vratila z transferu. Uz lezkam a rozpravam sa s bublinkami... 🙂
rebeca tak im rozpravaj nieco pekne aby sa tam mali dobre 🙂
rebeca: a ake to bolo, neni to velmi neprijemne ked musi byt plny/poloplny mechur?
Mata33 vobec. Vo Ferti doktor kontroluje ultrazvukom mocovy muchur, ked je prazdnejsi dotankujes sa este vodickou a ked je v poriadku, ide sa nato. ET vobec neboli, cely priamy prenos sme opat sledovali na obrazovke a mam aj prve foto do albumu....
Teraz uz nech mi to je len dopriate po tych dlhych osmych rokoch cakania na babatko....
rebeca: tak to je super, uz aby som aj ja bola v tom stadiu
dufam ze v GF maju tiez take metody
zuzana nemám ten druhý liek, len merional a orgalutran zatiaľ. No mne nesceli to nechať si pichať samej, že merional sa do brucha nepichá, musí ísť do svalu...neviem, mne je to jedno, oni vedia čo robia 🙂 receba, držím palceeeeeeeeee 😀
rebeca som chcela napísať... 😀
barchee: do svalu si nemozes pichat sama jedine podkozne, do zily a svalu musi zdravotna sestra
Barche dakujem. 🙂
Aj ja Vam vsetkym drzim moc palceky.
Budeme maminky, citim to tak...
mata, ja viem 😉 len nerozumiem, prečo si niekto ten merional pichá do brucha sám a niekto musí chodiť pichať do svalu k sestričke...zuzanabb písala, že si ho pichala sama do brucha.... 😕
REBECA .....GRATULUJEM A DRŽÍM PALCE 😵
koľko budeš doma? a koľko si bola doma po odbere vajíčok?
Barche ja prvy krat pocujem ze merional sa picha do brucha. Zeby sme to mali kazda inac... 🙂 Mne ho vzdy pichali do zadku.
Asi je to individualne...
Moni dakujem.
Zostavam doma az do krvnych testov. Celkovo som doma od 9 DC.
baby ja som si vzala dovolenku od pondelka, dnes mam 10 DC. Rebecca a kolko bubliniek tam mas 1 alebo 2?

A doteraz ešte nikde nedorazila!!!!!!!! ....mňa trafí....
a keď dorazí, tak potom to môžme urgovať ale ja prestávam mať aj do toho chuť a silu a nervy