icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

zuzanabb
27. apr 2010

snecka robila si si doma aj test pred krvickou? 😉

snecka
27. apr 2010

No tak ja som zostala po ET doma na dovolenke, no kedže ma mohli kedykoľvek odvolať do práce 4 deň po ET som musela isť do roboty, prišla som z roboty a našla som si na nohavičkách krv, úplne jasnú, žiadne špinenie, no a bolo po radosti, už som pochovala všetky nádeje, ale to bolo všetko viacej krvi už nebolo, na druhý deň som ešte trošku špinila ale potom už nič, asi tak od 5,6dňa ma začalo niečo alebo niekto popoťahovať za maternicu, skoro také pocity ako pre mrchou ale nebolo to ono a hlavne nebolo to stále, a ešte čo som si na sebe všimla bolo že som mala strašnú chuť, sucho v ústach a tú mám aj doteraz. Inak absolútne nič žiadne príznaky ani len prsia.
Od 8dňa som robila testíky zachvíľu pridám do albumu, no ale nechcela som tomu veriť ani doteraz ešte tomu riadne neverím. 😵

rebeca_1
27. apr 2010

Zuzi, ja som lezala 48 hodin po ET. Doma som cele dva tyzdne, uzivam si tehulkovanie 🙂

zuzanabb
27. apr 2010

snecka krasne testiky 😉 by som nikdy nepovedala, ze je medzi nimi taky rozdiel, ten Rapiclear by vystresoval aj mna 😝
fakt ta nebolia vobec prsia? ty si si dala 2 vlozit, takze mozno mas v brusku az dva kuriatka 😉 😵
to krvacanie na 4 den po ET vyzera byt ako zahniezdenie ci ako sa to vola 🙂

rebeca a teraz sa tiez len tak "flakas"? 😉 teda ziadne jarne upratovanie? 😀

inak mozno blba otazka, ale ohladne sexu ste mali po ET baby pauzu alebo boli dake pokusy? 😅

rebeca_1
27. apr 2010

Zuzi, nam vo Ferti doporucili od 6 dna stimulky az po krvne testy nestiskat sa, takze sexik by som odlozila na tvojom mieste....
Neupratujem, nic nerobim. Som doma a tak sa len motkam....

barchee
autor
27. apr 2010

snecka, krááááása, gratulujem 😀 dnes som si prvýkrát pichla sama do brucha ten orgalutran a úplný veget 😀 vpich vôbec nebolel, ale potom to bolelo a svrbelo jak sa to vstrebávalo... 😅 ale inak ok...dnes ma ťahá riadne ľavý vaječník, žeby sa zobudil po dnešom 3x merionale a dá ešte nejaké to vajko??? 😎

snecka
27. apr 2010

Zuzi fakt ma nebolia prsia ani kus a to som si myslela že to pri mne bude prvý príznak 😉 . No dva tam asi nie sú , podľa hcg to vyzerá na jedno, ten 4 deň buď to bolo uhniezďovanie alebo to jeden bobáčik vydal, no ktoovie čo sa to deje v tom tele.
Zuzi tie testy sú fakt na psychiatriu, testujte vždy len s jedným druhom 😉
A sex? Ten sme odložili na neviem dokedy, bojíme sa 😅
Barchee a ja tebe gratulujem k prvej samostatnej pichnutej včeličke 😉
Rebeca ty sa cítiš ako? Testovať nebudeš? 😵

stanka04
27. apr 2010

Ahojte! Mna dnes dobre vytocila sesticka na internom,bola som sa objednat na predoperacne.Doki vravel,ze mam povedat,ze je to na maly zakrok,aby ma neposielali na RTG pluc a take kraviny a ona na mna vybehla,ze snad si nemyslim,ze robia viac druhov predoperacnych,vraj je jedno,ci idem pod narkozu na 5min.alebo 5 hod.A mam dostat mrchu cez vikend,tak ma nervy chytaju na pockanie 😝 Som zvedava,co vsetko to bude obnasat.Inak rozmyslam,ze by som sii tych prvych 5dni pichala sama,ten Gonal vyzera jednoducho...Len neviem,ci sa odhodlam 😎

janemari
27. apr 2010

Ahojte,tak ja sa stale nehybem dalej.Moze ti poslat telefonne cislo,ktore ste volali ci mate schvalenu ziadost a ste vo Vseobecnej zdravotne j poistovni.Muz tam aj volal minuly tyzden ale nikto mu to nebral.Dakujem.

kefalinek
27. apr 2010

zuzka ja fungujem stale normalne akurat ze neumyvam okna, anekopkam v zahradke 😀 , ja som mala zase rano hroze krce v podbrusku asi tak hodinu dokopy a potom to preslo. na testik mam este cas prvy by mohol byt az v nedelu aj to som si neni ista, inak a uz skoro mesiac marodujem takze si uzivam domacu pohodicku. 😉

kacarina
27. apr 2010

trosku vam sem skocim:
stanka, pardon za vyraz, ale to je co za kravu sestricku dôlezitu zase, samozrejme, ze ti nemaju robit rtg pluc a podobne veci, je to len kratka narkoza a to je rozdiel od velkej operacie, nedaj sa! treba si "hubu otvorit" ako sa hovori prip. to skonzultuj hned s lekarkou, na sestricku vykasli alebo ak mas moznost, chod inemu internistovi 😉 no vrchol totoooo 😀

cucuriedka
27. apr 2010

Stanka a to kde si bola na predoperacnom? Ja som isla pod velku narkozu koli laparke, vacsiemu zakroku, a tam mi veru rtg nerobili 😕
Mozno preto, lebo ja som dostala z centra rovno papier ake testy im treba mat... no neviem..

barchee
autor
27. apr 2010

juj babyy...neska mi dáva ten ľavý vaječník riadne zabraaaaaať...šak ma tlačí naľavo v podbrušku jak keby som tam golfové loptičky nosila 😨 aaaaaauuuuuuuuu, ani so psom sa neviem ísť prejsť, chodím jak posratá keby som bola... 😅 😔 ježíííííííííííš, nali ste niektorá bolesti pri stimulke??? teda to ani ie sú tak nepríjemné bolesti jak strašný taký čudný tlak...prisámfakt, že sa ten lenivec ľavý teraz zobudil 😅 ja idem zajtra pre výsledky krvičky kvôli predoperačnému a internistovi 🙂 aj ja mám papier, kde je napísané aké krvné testy a to ostatné čo treba, tiež mi to dali v iscare.

kacarina
27. apr 2010

barchee, ja som mala tiez riadne tlaky, lebo vajecniky sa pri stimulke zväcsuju a niektoru to tlaci viac, niektoru menej ... ved povedz dr. pri dalsej kontrole, on uvidi na utz, co a ako 😉

barchee
autor
27. apr 2010

povuiem, šak ale mám mať už OPU v piatok alebo v sobotu 😀 konečne, už to chcem mať za sebou 😅

kacicka33
27. apr 2010

Ahojte, tak som vcera absolvovala OPU. Napokon sa podarili 2 oocyty, a dnes mi mal volat embryolog, ci sa podarilo oplodnit. No a...nepodarilo sa ani jedno ☹ Zevraj vajicka boli vybornej kvality, ale spermie... 😔 Som z toho dost smutna 😢 , ale zivot ide dalej 😒 Vo stvrtok idem k Dr. dohodnut sa co dalej ☹ Nemala som stastie, ale aspon vam prajem, nech sa vsetko podari ako si zelate 🙂

kefalinek
27. apr 2010

kacicka to ma mrzi, nebud smutna nabuduce to isto vyjde

samia28
27. apr 2010

kacicka, to ma velmi mrzi...ale, dr nevedel, ze spermie maju problem???? 😒

cucuriedka
27. apr 2010

kacicka, tak to mi je ozaj luto :( mna sa manzik snazi dostat do takeho modu, ze aby som si nerobila az prilis velke nadeje (prvy krat IVF), ze uspesnost je 40%, tak to aj tak treba brat.. ale cloveka sa to aj tak dotkne.
Ja som si myslela, ze pri kazdom IVF okrem toho ze manzik da spermie, tak mu este robia spermiogram, aby sa rozhodlo ci vajka radsej zamrazit alebo rovno na oplodnenie ist... ocividne iba moja teoria 😕

stanka04
27. apr 2010

cucuriedka: v NR na Spitalskej.Asi je chyba,ze nemam papier,co presne mi maju urobit.Teda mam tam napisane krvne testy,ale v ramci predoperacneho interneho vysetrenia.Usta som si otvorila (sak mam dostat kazdu chvilu 😀 ),ale akurat na mna vybliakla,ze oni sa pod to podpisuju,nie doktor v BA.Este skusim s doktorkou v pondelok..Mne by ani nevadil samotny RTG,len ma vytocilo,akym tonom sa somnou bavila,som teraz rozmaznana od sesticiek vo Ferti.A este mi vadi,ze budem cakat jak debil kvoli somarinam v plnych cakarniach...Uvidim v pondelok,v jakej nalade ma chytia.
A kacicka,u vas nerobili v prvom rade spermiogram?? Mne to pride totalne uletene.... 😒

zuzanabb
27. apr 2010

kacicka, je mi to velmi luto ☹ ale neboj, poplac si a idete dalej. Teraz uz vedia kde je problem a pri dalsom IVF vam rovno navrhnu ICSI. Nechapem ale, ako aj baby pisu, ze to nezistili skor. Mojmu robili 2 x spermiogram predtym ako sa navrhlo IVF. Embryologicka hovorila, ze ona nema strach zo zleho spermiogramu, lebo ze s metodou ICSI do vajicka dostane spermiu aj keby mala jednu zdravu vyhrabat neviem z kade, ale ze horsie je to so zlou kvalitou vajicok. S tym nespravi nic. Takze ak ty mas poriadku vajicka, tak nabuduce to urcite vyjde! 😵

zuzanabb
27. apr 2010

kefi vyzera to na dobrej ceste 😵 tie krce mozu vela znamenat 😉

snecka, no presne uhniezdovanie som mala na mysli 🙂 boze, z tych narkoz mi dako makne mozog (aspon ze sa mam na co vyhovorit 😀 ). Ma spravdu, ze to HCG fakt nie je az take vysoke.

kacicka33
27. apr 2010

Dakujem vam Zuzka, Kefi, Cucoriedka, Sami 😔
No ale my sme mali ICSI ☹ Aj napichli vajicko spermiou, ale asi odumrela, alebo co, ked sa ho nepodarilo oplodnit.
Bojim sa aby sa to nezopakovalo ☹ Ale aj napriek tomu sa do toho pustime. Dam si zase ziadost, a hned ako mi ju schvalia, idem na to 🙂

zuzanabb
27. apr 2010

kacicka tak to ma fakt mrzi. ale mas pravdu, treba ist dalej a urcite niekde vase babo na vas caka 😵

kacicka33
28. apr 2010

Zuzka, dakujem za povzbudive slova!!!!!! 🙂

kefalinek
28. apr 2010

no zuzka uvidime,zuby ma zatial nebolia a pri tych predoslych dvoch tehotenstvach som chodila 2 tyzdne kazdy den k zubarovi

snecka
28. apr 2010

Dobré ránko 😵 či už deň 😅
Kefi ako? Ty budeš ďalšia helios tehuľa. 😵
Zuzi a vy ako idete na transfer?

moncici
28. apr 2010

Ahoj dievčatá chodím sem málo patrím do inej kategorie ☹ ale nabudúci mesiac ma čaká inseminácia a neviem sa nejako dopátrať ako to bude celé prebiehať máte s tým niektorá skúsenosti ,mam doniesť aj potvrdený papier od notára a vôbec neviem prečo viete mi poradiť dakujem 🙂

apple7
28. apr 2010

Ahojte,

Moncici, neboj sa, vsetko bude fajn. Inseminacia je v pohode, budu ta stimulovat hormonalnymi liekmi a naplanuju ti inseminaciu presne, nie je to bolestive, iba budes chodit do centra na ultrazvuk ako rastie vajicko a kedy bude ovulacia...
Drzim ti palce

moncici
28. apr 2010

Dakujem ja som len chcela vedieť ako to prebieha v tých záveroch ,mužíkovi odoberu sperma a potom to hned vložia alebo ako som s toho jelen