Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
dakujem za privitanie.
Ahojte,tak ja mam dnes prvy Gonal v bruchu 😀 Chcela som,aby mi to pichla sestricka u obvodaka,ona ze to nikdy nerobila,ale ze mi pomoze,tak sa mi ruky klepali,ze som nevedela ihlu nasadit🙂 Dnu mi to vpichla ona,ja som uz len stlacila a dobre to bolo 😝 Tak to snad uz zajtra rano zvladnem sama.Jedine,co ma teraz stve,je OHSS.Dufam,ze si na mna nesadne 😠
Barchee,tesim sa na dobru spravu,kolko mas jednotkovych vajicok! 🙂
mati, pri kazdom lieku je na letaciku napisanych tolko vedlajsich ucinkov, ze pre pokoj v dusi, ich len zbezne precitam a hned vypustim z hlavy 😀
kefi no vidis, tak nevesaj dievka hlavu 😉 to ti fakt vysiel v tretom mesiaci negativny test? ty mas asi daku agresivnu moč, ktora nereaguje s papierikom 😀 😀 😀
dungelka, podla mna si nemusis davat pauzu od IUI, mozno prave budes dobre nastartovana a vajecniky budu spolupracovat. Mojim sa dako nechcelo, ale je to individualne. Skor sa asi baby viac boja OHSS ako opaku. Aj u mna to tak bolo, bala som sa toho velmi a nakoniec mi museli zvysovat davku a natiahla sa mi stimulka o par dni. Ale zalezi to od tvojich pocitov, takze ak mas vnutorny pocit, ze treba pockat, tak radsej pockaj.
Inak mna uz uplne prestali boliet prsia. Doteraz som sa tesila, ze hadam daky znak tehu a od vcera uz nic. Bezne ma nikdy nebolievali, ale asi od OPU ma mierne boleli a teraz uz nic. Som 5 den od ET.
stanka, ja som si pichala vsetko sama, len prvu mi ukazala tak ako tebe sestricka (lebo priatelova sestra je zdravotna sestra) a potom som doma kazdy vecer bojovala kym si to tam vrazim 😀 😅 a niekedy mi to trvalo aj zo 20 minut a inokedy som sa nastvaral a mala vsetko pichnute raz-dva. Neboj, bude sranda, uvidis 😉
zuzanabb, dakujem za podporu, uz som volala do centra ci mozem prist na prvu injekciu k nim, nech dostanem instruktaz ako na to. Uz teraz mam s toho obavy, ako to pichanie zvladnem. Ale urobim vsetko pre dobry vysledok. Na prvu kontrolu mam ist medzi 2-4 dnom cyklu a potom sa uvidi ako casto budu dalsie kontroly. V praci som uz veduceho s tym uzrozumela, ze budem casto mimo a rozmyslam aj nad PN po ET. Uvidim ako sa budem citit.
vie mi niekto poradit, niekde som sa docitala, ze treba pocas brania hormonalnych injekcii pit strasne vela vody. Je to pravda?
Ked ste si dievky moje pichali injekcie, zvysili ste si prijem tekutin?
janemari, no vidíš gratulujem 😉 .......... ja ešte nič.... ☹ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ano dungelka, rozhodne musis zvysit prijem tekutin az na 3 litre denne. Mne to prislo hrozne vela zo zaciatku ale potom som si na to zvykla. To je proti OHSS. Ja som si zobrala dovolenku po ET inak som do vtedy chodila do roboty.
ahoj babuleeeeeee, takže vybrali mi 8 vajok, zajtra mi má embryológ doobeda volať, koľko sa oplodnilo a čo ďalej 😀 brucho ma riadne bolí, ale inak som úplne ok....neviem sa dočkať zajtra doobeda už 😵 cuco, no parádička, hojný počet 😎
zuzanabb - no to naozaj je dost, hlavne ked ja tak dokazem vypyt 1,5 l vody denne. A to mam pripraveny caj cely cas na ociach. Budem musiet sa tiez zo zaciatku premahat. Dakujem za info.
Barchee, takze az 8? 😵 paradicka 😉 Strasne strasne drzim palce, nech sa dobre oplodnia 😉 A narkoza pohodka? Brucho boli tak menzesovo, alebo ako? Nech sa viem pripravit 😀
ahoj barchee, gratujulem budem zajtra drzat palce. Ja to mam tiez pred sebou. Bojim sa narkozy. Vedela by si mi v skratke povedat co mam pred sebou. Zvacsa co som sa docitala su len strohe postupy. Stimilacia, odber vajcok, oplodnenie a transfer. A to co je okolo toho nik nepise. D.
Dunqelka, narkozy sa vobec bat nemusis, absolvovala som laparoskopiu pred 2 tyzdnami a viem, ze to nic nie. Len spis 😉
Berche super, krasna urodicka 🙂
Drzim palce..
Dungelka treba pit az cez 3 litre denne ak mas naznak OHSS.. Ale ved 2-2,5 l je normal, takze to urcite zvladnes 🙂
bibi, akurát ti píšem mejla, tak potom nemusím, prečítaš tu :D
dungelka, ja som sa strašne bála pred narkózou 😀 ale je to úúúplný veget. Ten anesteziológ v iscare je strašne zlatý, sestrička sa ma pýtala, že z čoho mám vlhké zápestie a ja že asi spotené, že som nervózna 😅 a vtedy ma ten anesteziológ tak pohladkal po tvári, že sa nemám báť, že to bude príjemné...no a potom došiel ujo docent a vtedy mi šupli narkózu do žily a bolo...najprv taký pocit v hlave akoby para a potom v nose taký sladký závan jak keď robia cukrovú vatu a bola som tuhá, dokonca sa mi aj snívalo, že mi má nastúpiť do škôlky nové dieťatko 😀 a predstavte si, som volala s kolegyňou a tá mi vraví, že zajtra sa príde pozrieť mamička, čo by k nám chcela dievčatko dať 😀 skoro som odpadla...hooold, že som jasnovidná, to viem dávno, ale že aj v narkóze 😀 dungelka, nemusíš sa vôbec báť, je to v pohode 😉
Barch, ale radsej mi pekne napis, bo ja som aj na detaily zvedava 😀 Vsetko co som sa pytala 😀 😉 dikes moja
dopísala som a poslala 😀
barche ...to je parádička 🙂 ..........Ty, ale keď si predstavím, že ja ešte ani žiadosť a mali sme ju podanú naraz..... fúha
A keď si mala krátky protokol - asi aj ja budem mať - tak od koľkého dňa si začala so stimulkou? pretože ja čakám každý deň na žiadosť, ktorá by mala byť tento týždeň, ale aj krámy by mali byť tento týždeň. .....tento mesiac už asi nič, čo???????
barchee jasnovidka 🙂
k vajkam gratulujem 8 to je slusne
dungelka a do akeho centra chodis? k narkoze pridavam aj ja ze je to v pohode i ked som sa tiez hodne bala. po odbere ma bolelo brucho trochu menej ako pri menzes.
moni, na 2 DC som začala pichať 😉 no, som si zdriemla troška, ibalgin mi zabral, už je to omnoho lepšie 🙂
aha, tak to je v riti...... budem musieť počkať ďalší mesiac na to........ no, ale veď............... budú rybky 🙂
mam za sebou OPU a11 krasnych vajicok akurat mangelov SP je tak na figu , hadam bude cim oplodnovat
zuzka vysiel al pri druhom tehotenstve bol pozitivny po dvoch tyzdnoch bola tam taka slabunka ciarocka no uvidim co povedia 10 v martine nechame sa prekvapit 😀 😀 😀
babenky stimulacky hlavne vela pite a drzim palceky aby bola krasna urodicka 😎
Ale ste toho popisali 🙂 Zajtra idem do centra na stretnutie s koordinatorkou aby ma naucili pichat injekcie,pre recepty a dohodnut sa co a ako.Takze zase budem o krocik blizsie k stimulke.
kefi, drzim palce toho 10-teho. Ja nemam uz ziadne priznaky, ani prasia ani brucho ma neboli. Bolelo ma tri dni a teraz nic a prsia ani ked si ich stiskam 😀 😅
janemari gratulujem, tak uz sa to konecne pohlo 🙂
moni, neboj, bude to uzasna rybka 😉
barchee a cherryl super! krasna uroda vajicok, drzim palce aby sa co najviac podarilo oplodnit a hlavne aby vydrzali!
ahojte..uz som sem par krat pisala a ozyvam sa znovu🙂...som taka sklamana mala som ist zajtra 1x na konzultaciu ale zial ma skolila choroba..takze som sa preobjednala...tak som sa tesila ze sa to konecne pohne...citam vas kazdy den len nejak sa nemozem pripojit kedze niesom ani z daleka tam kde vy...ale dufam ze coskoro budem🙂...
barchee pekny priebeh anestezy..ozaj mile🙂drzim palce
Dobre ranko! Teda aspon pre mna,vcera som asi zo stresu po prvej inj.prespala cely den.Inak neviem,ci je mozne,ze mi telo reaguje uz na prvu davku,ale celu noc som bola jak v bazene,manzel mi kazdu chvilu vymienal mokre tricka a otacal perinu. Ked sa mam takto potit este skoro dva tyzdne,tak dakujem pekne 😠 A vdaka vam som sa nezlakla ani toho,ze mi asi konci MS. Normalne mam 7dni,teraz treti takmer nic a ani brucho neboli.
barchee a cherryl-pekne mnozstvo,drzim palce!!! 🙂
Jaaaj,este ohladom pichania.Dnes rano som sa odhodlala pichnut si sama.Mangel vravel,ze ked som zatlacila na pero,skoro mi koniec ihly vysiel von 😝 To ma trapi najmenej,akurat to stipkalo,ale ked som vytiahla ihlu,este po chvilke z nej vysli 2 kvapocky,stalo sa vam to? Snad to nevadi a nebude mi ten kusok chybat... 😕

dugelka vitaj medzi nami
babenky,co sa tyka toho testu mne aj pri mojej sarke vychadzal test negativny a to som si ho robila v den ked mi to doktor na 100% potvrdil, bola som v 3 mesiaci 😀