Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
jeeeej ahoj bobi 🙂 joj myslela som veľmi na Teba ako sa máš...aj báb v clostylkách som sa na Teba pýtala 😀 ...jej super že ste sa pohli ďalej a verím že Vám IVFko po toľkých pokusoch iui určite výjde na prvý krát 🙂 a už si sa rozhodla ku ktorému doki v iscare pôjdeš? ja chodím k dr.Tazberíkovej a som nadmieru spokojná 🙂 a s tou žiadosťou to pôjde šup šup neboj a o chvíľku už budeš včeličkovať aj Ty 🙂 ....hlavne si na prvú konzultáciu zober všetky vyšetrenia od Tvojho dokiho, aj hormonálne profily a všetko, aby ste už nemuseli na žiadne vyšetrenia a hneď spísali žiadosť 🙂 hej hej ja už stimulujem a strašne moc sa už na všetko teším, hlavne že už sme sa pohli ďalej 🙂 ....joj som rada že si sa ozvala 🙂 ...inak ak by si mala akékoľvek otázok ohľadom iscare tak kľudne píš 🙂 pa pa 🙂
Zuzi, gratulujem!!! 😵
Mata, ty si pichala Dipherelin a Pergoveris? A este nieco alebo len tieto dva lieky? Lebo ja mam ziadosti tiez tieto a okrem toho este Gonal. Mas kratky protokol?
weri, no to som rada, že si na mňa pamätáš 😵 ku clostylkám už nechodievam, lebo to by som už nestíhala vôbec a clostyl už dlho neberiem, tak aj preto. Do Iscare budem chodiť k Dr. Maršíkovi. A vezmem si všetky papiere, čo mám, dúfam, že to bude stačť a hneď nám spíšu žiadosť. Ty chodíš do Iscare v BA? Koľko ti trvalo schválenie žiadosti? A dali ti dlhý alebo krátky protokol?
joj, moja, som rada, že sme sa tu stretli 😉
bobi hej chodím do iscare 🙂 no schválenie žiadosti bola taka trošičku fraška... vypísanú sme ju mali behom chvíľky, išla som k holke do kancelárie všetko popodpisovať a čakala som 30 dní na to, že mi zavolajú ale keďže mi stále nevolali tak som tej holke do iscare zavolala nech mi prezistí čo je s mojou žiadosťou a ona že hej jasné zavolá do poisťovne a dá mi vedieť a keďže nevolala tak som volala ja znova...no proste toto sa opakovala 5 dní po sebe až kým mi zavolala tetuška z poistovne že prečo má moju žiadosť (ktorá bola v riadnom termíne schválená a poslaná späť do iscare) znova na stole... no proste holka v kancelárii je tak trochu neporiadna a moju schválenú žiadosť niekde odložila a nevedela ju nájsť tak ju poslala do poistovne znova... ale nenechaj sa tým odradiť... na Tvojom mieste by som si týždeň po poslaní žiadosti z iscare do poisťovne pre istotu zavolala a spýtala sa či ju tam dostali a či by Ti mohli dať vedieť keď bude schválená, takto sa vyhneš tomu čo sa stalo mne... 🙂 ...mne tá žiadosť až tak moc neponáhlala lebo do ivf sme sa chceli vrhnúť až po svadbe teraz v máji, tak som tam neurobila rošambo v kancelárii 😒
joj bobi ešte som zabudla... jasné chodím do iscare tu v Ba 🙂 a mám krátky protokol 🙂
weri, vy ste mali svadbu? tak to blahoželám!!! nech sa stále rovnako ľúbite a nech sa vaša rodinka skoro rozrastie o nového člena!!! 😉
a akú máš poisťovňu? tak ja sa trochu obávam, že či tú žiadosť spíšeme hneď toho 25.5.... bodaj by 😔 to neustále čakanie na niečo a tá bezmocnosť je občas strašná 😒 a včeličky si picháš sama? ako to zvládaš? lebo aj z toho mám trochu obavy...
Ahojte 😵 😵
Zuzu som ťa tu včera vyčakávala a ty nič, ale sa teším že je to tam, je to tam ,je to tam 😵 , ja som mala hcg 786, my sme už na sone videli machuľku, ty ideš preto o týždeň na kontrolu, my sme išli len o 2 týždne a to už bolo srdenko 😵
Mata poobede myslíme tuho na Teba 😉
bibi ja uz som dostimulovala cakam na krvne testy, mala som diphereline, gonal, pergoveris a dlhy protokol
bobi hej hej mali sme svadbičku 🙂 a ďakujem za gratuláciu, joj dúfam že sa nám nový člen rodinky podarí čoskoro 😀
bobi ja mám poisťovňu dôvera a robia tam veľmi milé tetušky, nemala som problém sa s nimi o všetkom ohľadne žiadosti pobaviť 😉 ...myslím si, že vypísanie žiadosti u Vás nebude problém...určite ju vypíšete hneď na prvej konzultácii, hlavne ak budeš mať od svojho dokiho na to doporučenie v papieroch ktoré od neho dostaneš... 😉 v centre to určite predlžovať nebudú nemaj strach 😉 .... u mňa bol priebeh v centre veeeeľmi rýchly, zavolala som si tam kedy môžem prísť na prvú konzultáciu a sestrička mi povedala že ku komu chcem ísť a ja že mi je to jedno, k niekomu kto má voľno a ona že tak super prídite zajtra, tak som tam na druhý deň prišla a doki mi hneď povedala že skúsime najskôr IUI, dala mi clostík ktorý som začala hneď aj v ten deň brať, ale na iui nakoniec nedošlo lebo som mala nábeh na ohss tak sme to stopli a vypísali sme hneď žiadosť 😉
...včeličky si pichám sama a je to fakt v pohodičke, tiež som z toho mala veľký strach ale hneď prvou injekcijkou som ho aj zahnala... mám puregon pen a je to naozaj jednoduché 🙂 ...niektoré babulky tu si pichajú aj inak ako perami a tiež to zvládli, takže tohto sa vôbec báť nemusíš 😉
weri, to si ešte pamätám na ten tvoj hyperstimulák... 😉 a nevieš podľa čoho sa rozhodnú pre krátky alebo dlhý protokol? od čoho to závisí? no tak ja mám Všeobecnú zdravotnú, tak dúfam, že títo sa tiež poponáhľajú a budem čoskoro včeličkovať 😉 to som rada, že včeličky zvládaš aj sama, to pero si vypýtam aj ja, na klasické injekcie by som si asi netrúfla... a kedy ťa čaká OPU?
snecka dik tak sa teda testnem 🙂 zatial ziadne spinenie ani m mi neprisla
bobi si teda pamätáš... 😉 🙂 🙂 ...fakt netuším ako to je s tým krátkym alebo dlhým protokolom...mne doki k tomu nič nehovorila.... fúúúha OPU neviem kedy presne, ale predpokladám že to výjde asi na budúci víkend 😉 ...tak som už strašne zvedavá či sa moje vaječníky zmôžu aspoň na nejaké folíky 😀
werka, no jasné, že si pamätám, veď sme bojovali spolu 😉
a sono kedy? ako sa cítiš po tých injekcijkách?
nooo zatiaľ na sebe nepozorujem absolútne nič... a na sono som mala íst 5-6 deň pichania ale keďže to vychádza rovno na víkend tak idem zajtra... som strašne zvedavá či už bude vidno aspoň nejaký jeden miniatúrny folíček 😀
tak držím palčulky, nech je úroda bohatá 😉
wera, boboi - priebeh mojej žiadosti som opísala na str. cca 39 .... tak sa priprav 😅
a ešte genetické testy na ktoré sa dlho čaká..... 😅
fúúúúú... držím palce bobi - a hlavne - NEDAJ SA!!!
monicka, tú tvoju tortúru ohľadom žiadosti som čítala... veď aj preto moc neverím, že to pôjde tak hladko a začnem včeličkovať už v júli... a genetické testy robia ešte pred podaním žiadosti? moni, a kam ty chodievaš?
a to si píš, že sa nedám 😉
iscare BA.... my sme boli na prej konzultácii v novembri 2009. Koniec roka - poisťovne vycucané takže 11.1.2010 genetické testy... 24.2.2010 výsledky genetika a 25.2.2010 podpísanie žiadosti... 13.3.2010 išli na poštu 😠
a 6.5.2010 potvrdená žiadosť. 20.5. ideme na ultrazvuk a pre receptíky ... a potom dúfam ÚSPECH 😉
ale išla som tam so všetkými vyšetreniami od mojej lekárky.... aby nič nemuseli zdržovať 😨 a aj tak...
moni, tak práve toho a obávam... aby som nezačala stimulku až niekedy koncom roka 😠 tak ale tie genetické testy robia všetkým a ešte pred žiadosťou? 😕 ku ktorému Dr chodíš?
PRED žIADOSťOU VERU.... dr. Hrúzika máme -je v pohodičke... hovorím -až na tie holky v kanclíku.... no, všetci nemôžme byť dokonalý 😀
ale môžeš skúsiť niekoho iného - možno nebudeš potrebovať laparku... 😕
wera, aj ty si bola na genetických testoch pred žiadosťou?
moni, tak to ma mrzí, že nemáš moc dobrú skúsenosť, verím však, že toho 20.5. sa vám to pohne zasa o kúsok ďalej... pfuj, pfuj, pfuj 😉
moni, ja budem chodiť k Maršíkovi... a na laparke som už bola... 😵
bobi ja som na genetike nebola a nikto ju odo mňa ani nevyžadoval, dokonca mi ju v centre ani raz nespomenuli.... hmm takže je to asi individuálne... bobi budem moc držať palce nech sa to nenaťahuje a môžete začať čo najskôr 🙂
monicka teda vidím že ste mali riadnu perepúť so schvaľovaním...ja teda na iscare nemám absolútne ani krivého slova až na tú holku s kancelárie... hmmmm najlepšie je si tu žiadosť odniesť asi osobne do poisťovne aby sa niekde netúlala... 😉
wera, monicka, a nemôže to súvisieť aj s vekom? alebo ak je v rodine nejaké ochorenie? myslím tie genetické testy.. je to záhada, že jednej to robia, druhej nie 😕 no ja som zvedavá, kedy začneme my... 😖
bobi ja som si teraz čítala na webe že sa to robí najmä ak je v rodine nejaké závažné genetické ochorenie, prípadne ak bol viac krát potrat alebo pri starších pároch... hmmm tak fakt neviem neviem...
bobi hlavne neboj, treba myslieť pozitívne a uvidíš ako to pôjde rýchlo 😉
weruška, hej, znie to tak logicky... len čo sú staršie páry? 😕 ja mám 33, manžel 35... potrat žiadny, ani nejaké vážne ochorenie... uf, už nech je toho 25., nech viem, čo všetko ma čaká 😖
bobi to fakt netuším čo je myslené pod staršími pármi... 😒 ale neboj, vy to nebudete 😉
a neboj uvidíš ako rýchlo Vám to ubehne 🙂 inak maršíka Vám odporučil Tvoj terajší doki?

ahoj weruška 😉 ty už si tu? nás tiež čaká v krátkej dobe IVF, po troch neúspešných IUI nám ani nič iné neostáva 😒 pozerám, že ty už stimluješ? my máme termín v iscare 25.5., prvá konzultácia, tak dúfam, že sa hneď aj spíše žiadosť a v lete budem môcť už aj ja včeličkovať 😉
samozrejme zdravím aj všetky babulky, priebežne si vás tu čítam, len memám moc času reagovať 😔
zuzanka, moc moc gratulujem, je to super, opatruj sa 😵
mata, barchee, vám držím palčulky, nech je testovanie úspešné! 🙂