icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

bobi3
13. máj 2010

ahoj weruška 😉 ty už si tu? nás tiež čaká v krátkej dobe IVF, po troch neúspešných IUI nám ani nič iné neostáva 😒 pozerám, že ty už stimluješ? my máme termín v iscare 25.5., prvá konzultácia, tak dúfam, že sa hneď aj spíše žiadosť a v lete budem môcť už aj ja včeličkovať 😉

samozrejme zdravím aj všetky babulky, priebežne si vás tu čítam, len memám moc času reagovať 😔
zuzanka, moc moc gratulujem, je to super, opatruj sa 😵
mata, barchee, vám držím palčulky, nech je testovanie úspešné! 🙂

wera
13. máj 2010

jeeeej ahoj bobi 🙂 joj myslela som veľmi na Teba ako sa máš...aj báb v clostylkách som sa na Teba pýtala 😀 ...jej super že ste sa pohli ďalej a verím že Vám IVFko po toľkých pokusoch iui určite výjde na prvý krát 🙂 a už si sa rozhodla ku ktorému doki v iscare pôjdeš? ja chodím k dr.Tazberíkovej a som nadmieru spokojná 🙂 a s tou žiadosťou to pôjde šup šup neboj a o chvíľku už budeš včeličkovať aj Ty 🙂 ....hlavne si na prvú konzultáciu zober všetky vyšetrenia od Tvojho dokiho, aj hormonálne profily a všetko, aby ste už nemuseli na žiadne vyšetrenia a hneď spísali žiadosť 🙂 hej hej ja už stimulujem a strašne moc sa už na všetko teším, hlavne že už sme sa pohli ďalej 🙂 ....joj som rada že si sa ozvala 🙂 ...inak ak by si mala akékoľvek otázok ohľadom iscare tak kľudne píš 🙂 pa pa 🙂

bibi24
13. máj 2010

Zuzi, gratulujem!!! 😵

Mata, ty si pichala Dipherelin a Pergoveris? A este nieco alebo len tieto dva lieky? Lebo ja mam ziadosti tiez tieto a okrem toho este Gonal. Mas kratky protokol?

bobi3
13. máj 2010

weri, no to som rada, že si na mňa pamätáš 😵 ku clostylkám už nechodievam, lebo to by som už nestíhala vôbec a clostyl už dlho neberiem, tak aj preto. Do Iscare budem chodiť k Dr. Maršíkovi. A vezmem si všetky papiere, čo mám, dúfam, že to bude stačť a hneď nám spíšu žiadosť. Ty chodíš do Iscare v BA? Koľko ti trvalo schválenie žiadosti? A dali ti dlhý alebo krátky protokol?
joj, moja, som rada, že sme sa tu stretli 😉

wera
13. máj 2010

bobi hej chodím do iscare 🙂 no schválenie žiadosti bola taka trošičku fraška... vypísanú sme ju mali behom chvíľky, išla som k holke do kancelárie všetko popodpisovať a čakala som 30 dní na to, že mi zavolajú ale keďže mi stále nevolali tak som tej holke do iscare zavolala nech mi prezistí čo je s mojou žiadosťou a ona že hej jasné zavolá do poisťovne a dá mi vedieť a keďže nevolala tak som volala ja znova...no proste toto sa opakovala 5 dní po sebe až kým mi zavolala tetuška z poistovne že prečo má moju žiadosť (ktorá bola v riadnom termíne schválená a poslaná späť do iscare) znova na stole... no proste holka v kancelárii je tak trochu neporiadna a moju schválenú žiadosť niekde odložila a nevedela ju nájsť tak ju poslala do poistovne znova... ale nenechaj sa tým odradiť... na Tvojom mieste by som si týždeň po poslaní žiadosti z iscare do poisťovne pre istotu zavolala a spýtala sa či ju tam dostali a či by Ti mohli dať vedieť keď bude schválená, takto sa vyhneš tomu čo sa stalo mne... 🙂 ...mne tá žiadosť až tak moc neponáhlala lebo do ivf sme sa chceli vrhnúť až po svadbe teraz v máji, tak som tam neurobila rošambo v kancelárii 😒

wera
13. máj 2010

joj bobi ešte som zabudla... jasné chodím do iscare tu v Ba 🙂 a mám krátky protokol 🙂

bobi3
13. máj 2010

weri, vy ste mali svadbu? tak to blahoželám!!! nech sa stále rovnako ľúbite a nech sa vaša rodinka skoro rozrastie o nového člena!!! 😉
a akú máš poisťovňu? tak ja sa trochu obávam, že či tú žiadosť spíšeme hneď toho 25.5.... bodaj by 😔 to neustále čakanie na niečo a tá bezmocnosť je občas strašná 😒 a včeličky si picháš sama? ako to zvládaš? lebo aj z toho mám trochu obavy...

snecka
13. máj 2010

Ahojte 😵 😵
Zuzu som ťa tu včera vyčakávala a ty nič, ale sa teším že je to tam, je to tam ,je to tam 😵 , ja som mala hcg 786, my sme už na sone videli machuľku, ty ideš preto o týždeň na kontrolu, my sme išli len o 2 týždne a to už bolo srdenko 😵
Mata poobede myslíme tuho na Teba 😉

mata33
13. máj 2010

bibi ja uz som dostimulovala cakam na krvne testy, mala som diphereline, gonal, pergoveris a dlhy protokol

wera
13. máj 2010

bobi hej hej mali sme svadbičku 🙂 a ďakujem za gratuláciu, joj dúfam že sa nám nový člen rodinky podarí čoskoro 😀
bobi ja mám poisťovňu dôvera a robia tam veľmi milé tetušky, nemala som problém sa s nimi o všetkom ohľadne žiadosti pobaviť 😉 ...myslím si, že vypísanie žiadosti u Vás nebude problém...určite ju vypíšete hneď na prvej konzultácii, hlavne ak budeš mať od svojho dokiho na to doporučenie v papieroch ktoré od neho dostaneš... 😉 v centre to určite predlžovať nebudú nemaj strach 😉 .... u mňa bol priebeh v centre veeeeľmi rýchly, zavolala som si tam kedy môžem prísť na prvú konzultáciu a sestrička mi povedala že ku komu chcem ísť a ja že mi je to jedno, k niekomu kto má voľno a ona že tak super prídite zajtra, tak som tam na druhý deň prišla a doki mi hneď povedala že skúsime najskôr IUI, dala mi clostík ktorý som začala hneď aj v ten deň brať, ale na iui nakoniec nedošlo lebo som mala nábeh na ohss tak sme to stopli a vypísali sme hneď žiadosť 😉
...včeličky si pichám sama a je to fakt v pohodičke, tiež som z toho mala veľký strach ale hneď prvou injekcijkou som ho aj zahnala... mám puregon pen a je to naozaj jednoduché 🙂 ...niektoré babulky tu si pichajú aj inak ako perami a tiež to zvládli, takže tohto sa vôbec báť nemusíš 😉

bobi3
13. máj 2010

weri, to si ešte pamätám na ten tvoj hyperstimulák... 😉 a nevieš podľa čoho sa rozhodnú pre krátky alebo dlhý protokol? od čoho to závisí? no tak ja mám Všeobecnú zdravotnú, tak dúfam, že títo sa tiež poponáhľajú a budem čoskoro včeličkovať 😉 to som rada, že včeličky zvládaš aj sama, to pero si vypýtam aj ja, na klasické injekcie by som si asi netrúfla... a kedy ťa čaká OPU?

mata33
13. máj 2010

snecka dik tak sa teda testnem 🙂 zatial ziadne spinenie ani m mi neprisla

wera
13. máj 2010

bobi si teda pamätáš... 😉 🙂 🙂 ...fakt netuším ako to je s tým krátkym alebo dlhým protokolom...mne doki k tomu nič nehovorila.... fúúúha OPU neviem kedy presne, ale predpokladám že to výjde asi na budúci víkend 😉 ...tak som už strašne zvedavá či sa moje vaječníky zmôžu aspoň na nejaké folíky 😀

bobi3
13. máj 2010

werka, no jasné, že si pamätám, veď sme bojovali spolu 😉
a sono kedy? ako sa cítiš po tých injekcijkách?

wera
13. máj 2010

nooo zatiaľ na sebe nepozorujem absolútne nič... a na sono som mala íst 5-6 deň pichania ale keďže to vychádza rovno na víkend tak idem zajtra... som strašne zvedavá či už bude vidno aspoň nejaký jeden miniatúrny folíček 😀

bobi3
13. máj 2010

tak držím palčulky, nech je úroda bohatá 😉

monicka7299
13. máj 2010

wera, boboi - priebeh mojej žiadosti som opísala na str. cca 39 .... tak sa priprav 😅
a ešte genetické testy na ktoré sa dlho čaká..... 😅

fúúúúú... držím palce bobi - a hlavne - NEDAJ SA!!!

bobi3
13. máj 2010

monicka, tú tvoju tortúru ohľadom žiadosti som čítala... veď aj preto moc neverím, že to pôjde tak hladko a začnem včeličkovať už v júli... a genetické testy robia ešte pred podaním žiadosti? moni, a kam ty chodievaš?
a to si píš, že sa nedám 😉

monicka7299
13. máj 2010

iscare BA.... my sme boli na prej konzultácii v novembri 2009. Koniec roka - poisťovne vycucané takže 11.1.2010 genetické testy... 24.2.2010 výsledky genetika a 25.2.2010 podpísanie žiadosti... 13.3.2010 išli na poštu 😠
a 6.5.2010 potvrdená žiadosť. 20.5. ideme na ultrazvuk a pre receptíky ... a potom dúfam ÚSPECH 😉

monicka7299
13. máj 2010

ale išla som tam so všetkými vyšetreniami od mojej lekárky.... aby nič nemuseli zdržovať 😨 a aj tak...

bobi3
13. máj 2010

moni, tak práve toho a obávam... aby som nezačala stimulku až niekedy koncom roka 😠 tak ale tie genetické testy robia všetkým a ešte pred žiadosťou? 😕 ku ktorému Dr chodíš?

monicka7299
13. máj 2010

PRED žIADOSťOU VERU.... dr. Hrúzika máme -je v pohodičke... hovorím -až na tie holky v kanclíku.... no, všetci nemôžme byť dokonalý 😀

monicka7299
13. máj 2010

ale môžeš skúsiť niekoho iného - možno nebudeš potrebovať laparku... 😕

bobi3
13. máj 2010

wera, aj ty si bola na genetických testoch pred žiadosťou?

moni, tak to ma mrzí, že nemáš moc dobrú skúsenosť, verím však, že toho 20.5. sa vám to pohne zasa o kúsok ďalej... pfuj, pfuj, pfuj 😉

bobi3
13. máj 2010

moni, ja budem chodiť k Maršíkovi... a na laparke som už bola... 😵

wera
13. máj 2010

bobi ja som na genetike nebola a nikto ju odo mňa ani nevyžadoval, dokonca mi ju v centre ani raz nespomenuli.... hmm takže je to asi individuálne... bobi budem moc držať palce nech sa to nenaťahuje a môžete začať čo najskôr 🙂

monicka teda vidím že ste mali riadnu perepúť so schvaľovaním...ja teda na iscare nemám absolútne ani krivého slova až na tú holku s kancelárie... hmmmm najlepšie je si tu žiadosť odniesť asi osobne do poisťovne aby sa niekde netúlala... 😉

bobi3
13. máj 2010

wera, monicka, a nemôže to súvisieť aj s vekom? alebo ak je v rodine nejaké ochorenie? myslím tie genetické testy.. je to záhada, že jednej to robia, druhej nie 😕 no ja som zvedavá, kedy začneme my... 😖

wera
13. máj 2010

bobi ja som si teraz čítala na webe že sa to robí najmä ak je v rodine nejaké závažné genetické ochorenie, prípadne ak bol viac krát potrat alebo pri starších pároch... hmmm tak fakt neviem neviem...
bobi hlavne neboj, treba myslieť pozitívne a uvidíš ako to pôjde rýchlo 😉

bobi3
13. máj 2010

weruška, hej, znie to tak logicky... len čo sú staršie páry? 😕 ja mám 33, manžel 35... potrat žiadny, ani nejaké vážne ochorenie... uf, už nech je toho 25., nech viem, čo všetko ma čaká 😖

wera
13. máj 2010

bobi to fakt netuším čo je myslené pod staršími pármi... 😒 ale neboj, vy to nebudete 😉
a neboj uvidíš ako rýchlo Vám to ubehne 🙂 inak maršíka Vám odporučil Tvoj terajší doki?