icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

bobi3
13. máj 2010

v podstate áno, on mi ho navrhol, no predtým ešte som spoznala jednu holku, ktorá k nemu chodí a vravela, že je skvelý... tak som dokiho odporúčanie ani nemenila, v podstate som bola rada 🙂
weri, a pribrala si z tých injekšiek?

wera
13. máj 2010

jasné bobi 😉 mňa môj doki pôvodne tiež posielal k Maršíkovi ale čítala som si tu v diskusiách že je dosť vyťažený a tak som si radšej dala druhú doki... nechcela som čakať dlho 😉 ale všetci doki sú určite super, to je ťažko si vybrať 🙂
teda bobi to sa ešte nedá povedať či som pribrala, ale podľa mňa to nehrozí... a okrem toho ja už mám nejaké to kilečko navyše tak dúfam že sa mi nič také nestane... teda samozrejme až v tehuuuuu 😉 😉 😉

bobi3
13. máj 2010

to áno, ak budem priberať kvôli tehu, tak to riešiť nebudem... no mám kámošku, ktorá pri stimulke na IVF dosť pribrala... aspoň ona tvrdila, že ju "ládujú" hormónami, tak aj preto sa pýtam...
no uvidím, aký ten Maršík bude, počula som, že chodieva aj do diskusných relácií v telke, že je fakt dobrý...

bobi3
13. máj 2010

aj keď pravdupovediac ak stimulka pomôže, tak nech mám aj 100 kíl 😅

wera
13. máj 2010

hmmm bobi s tým priberaním je to asi dosť individuálne... ja zatiaľ nič a dúfam že ani nič nepríde...ale určite to záleží aj od toho aké lieky kamoška mala... joj už nech je leto 🙂 🙂 🙂

monicka7299
13. máj 2010

takže dievčatá: my máme obaja 33 a žiadne vážne ochorenie.... ale na toto sa spýtam -lebo ma to fakt zaujíma, prečo som dostala požiadaviek na A4 a niekto nič 😨

bobi3
13. máj 2010

moni, veď uvidím aj ja, čo mi povedia a kam všade ma ešte pošlú... a potrat si náhodou predtým nemala?

wera
13. máj 2010

monicka tak to je fakt zvláštne že majú na každého iný meter.... keby to bolo v rôznych centrách tak by som to ešte pochopila, ale v tom istom....hmmm no fakt netuším... monicka a nemal Tvoj drahý napríklad zlý spermio...?

cucuriedka
13. máj 2010

ahojte kocky, dneskam som akasi pesimisticka... neviem ci som cakala ze sa mimi na druhy den po ET budu so mnou rovno rozpravat 😅 len sa obavam ze sa neuchytia ... neviem.. chyta ma nalada pod psa z tej neistoty a cakania... 🙄

cucuriedka
13. máj 2010

zacinam trocha panikarit ze sa ani jedno neuchyti.. a pritom viem ze vediet to budem aj tak cca o 10 dni, a ze dovtedy nebudem pravdepodobne citit ziadne zmeny.. ale... 😔

valioci
13. máj 2010

ahojte baby! 🙂))
som tu uplne nova a nevyznam sa v problematike, ani v skratkach.
chcem sa opytat, ako dlho asi trva od prvotnych vysetreni v cemtre asistovanej reprodukcie az po samotny zakrok?
a co sa tyka tych vysetreni, ako ste to zvladali, ja sa strasne bojim aj injekcie, nedokazem si predstavit, ako si budem pichat injekcie... :((( to asi musim, ze, ach jaj :((
citala som o tych zakrokoch a strasne sa toho bojim...... :((((((
vopred dakujem za odpovede

wera
13. máj 2010

cucu nebooooooj 🙂 určite sa chytia, hlavne musíš pozitívne myslieť a stále sa s drobčekmi rozprávať aby vedeli že sa na nich tešíte 🙂 ....a pozri si nejaký dobrý filmík a uvidíš že bude lepšie 😉

wera
13. máj 2010

ahoj valioci 🙂 no pri tom časovom hľadisku je to veľmi rozdielne, záleží od toho akú máte diagnózu, či Vás už doki odoslal do centra... a poslal Vás doki rovno na IVF (oplodnenie v skúmavke)? napríklad IUI (inseminácia) skúšať nebudete?

valioci
13. máj 2010

ahoj werka 🙂
chodime uz do SPLNu v kosiciach, zatial len na vysetrenia. viem, co je IVF ale IUI je čo, ak sa mozem opytat? nieco ako ICSI?
a diagnozu zatial nemame :( spermijky su trooosku pomalsie, ale dva roky sa nedari nic. ja som taka vystrachana zo vsetkeho, obdivujem Vas, ze to takto vynikajuco zvladate a ste statocne....ja som strachopud už teraz :(

wera
13. máj 2010

valioci a ty si okey? robili Ti už hormonálny profil z krvičky?
IUI je inseminácia kedy Ti po stimulácii ovulácie (býva to najmä tabletkami) v predpokladanom období ovulky zavedú do maternice tenkým katétrom spermijky Tvojho drahého, je to bezbolestné 😉 túto inemináciu doporučujú len v prípade že sú spermijky v poriadku a spĺňajú určité parametre, pokiaľ by boli veľmi zlé tak rovno odporučia IVF
valioci hlavne sa netreba stresovať, treba sa tešiť že po tých rokoch márneho snaženia ste sa posunuli ďalej 😉 ...neboj ja som tiež mávala depky keď sa nedarilo "klasicky" a ani za pomoci stimulačných liečikov na ovulku... ale tak teraz sa teším že máme vôbec tú možnosť podstúpiť ivfko, kde už sa nám hádam zadarí 🙂 takže hlavu hore a treba sa tešiť na všetko nové čo príde pretože vás to posunie zase o jeden krôčik vpred ku vášmu vytúženému bábatku 😀

valioci
13. máj 2010

werka
dakujem za pekne slova. ano, robili mi uz hormonalny profil a je v poriadku. takze uvidime, zajtra tam idem znova, uvidime, co mi povedia. ja som sice dost mlada, 25, ale v rodine sa vyskytlo viacero takychto problemov, preto to riesim uz teraz, velmi rada by som totiz bola, keby som o 17rokov este vyzerala dobre ked pojdem s mojim synom, dcerou na diskoteku 🙂))) hehe, len zartujem.
tak zajtra budem vediet, co sa mam opytat. dam vediet, ako sme dopadli 🙂

wera
13. máj 2010

valioci uvidíš že to bude okey a zajtra sa drž a daj vedieť ako si dopadla 🙂 ...valioci a na veku nezáleži, ja mám o jeden rok viac ako Ty a vidíš tiež máme problém.... hmmm ale tak hlavne že to riešite a uvidíš že čoskoro sa zadarí, v každom centre pracujú veľkí odborníci ktorí nám všetkým určite pomôžu v tom našom trápení 🙂

kefalinek
13. máj 2010

babenky tak za necele dva tyzdne ideme na KET druhy pokus, dufam, ze sa to uz podari, lebo uz budem na praskoch. 😅

liviah
13. máj 2010

Jeeeej Kafka to si ma tak potesila, neboj urcite to dopadne dobre, budem na teba mysliet a mo drzkat palceky 🙂

kefalinek
13. máj 2010

dakujem, len ked tie dni taaaaaaak pomaly sa vlecu, ale ideme zvysit davu dame si vlozit dve, ak sa uchytia obe tak budeme mat doma aspon veselo 😵 😵 😵

liviah
13. máj 2010

To je krasne, som rada ze si sa tak rozhodla 🙂 a kedy presne idete?

kefalinek
13. máj 2010

24. sono to je pondelok a potom sobotu vklad ak bude vsetko ok co dufam ze ano

liviah
13. máj 2010

Tak to sa asi aj stretneme 🙂 , lebo aj ja idem 24 na sono

cherryl
13. máj 2010

Kefalinek kolko ti ubehlo od prveho pokusu az k druhemu ? ani som netusila ze to ide tak mesiac na mesiac ajked viem ze tebe to tyk rychlo urcite nebezi 😒 a pravdepodobne beries utros
pytam sa tak sproste lebo toto este nemam za sebou 🙄 som po1.ivf a na vysledok si musim pockat do pondelka ale nic v zivote sa mi nepodarilo len tak jednoducho tak aj prvy pokus beriem s rezervou 😉 a v klude sa snazim pripravit na druhy pokus 😅

kefalinek
13. máj 2010

no cherryl my sme boli tento pondelok na krv po ivf a bola nefativna tak mi krajkovic navrhol, ze od utorka mi da lieky na zvacsenie sliznice maternice - ethinylestradiol, a za 14 kontrola sono a potom na 19 den vklad.

cherryl
13. máj 2010

aha som myslela ze je takt nejaky dlhsi cas zatial som napodiv pokojna a samozrejme ze verim na \\ na prvz pokus😀 mala som totis taky raketovy start
podpisali sme ziadost o IVF za 2 tyzdne mi z centra dali vediet ze je to schvalene
objednala som sa na konzultaciu _na stole ma cakal dlhy prot.od 21DC kory som mala prave vtento den takze som bleskom zacala vcelickovat ,OPU aj ET mi vyslo na tyzden ked som bola bez sefa takze ziadne vysvetlovanie odchodov z prace ani vyhovorky spravila som vyplaty a teraz oddychujem doma 😀 😀 😀

zuzanabb
13. máj 2010

kefi, som strasne rada, ze si sa takto rozhodla. citim to v kostiach, ze sa to tentoraz podari! a viem o com hovorim pri mojej reume 😉
to je dobre, ze mate mrazacikov a bude sranda, ak sa uchytia obe embryjka 😵 uvidis, ze to dobre dopadne.

cherryl mne sa v zivote este nic nepodarilo na prvy-krat. fakt. mne tak vzdy "ide" vo vsetkom, ze toto bol zazrak, ze sa to podarilo. A moje telo bolo take rozbite po tych vsetkych problemoch co som mala so zlcnikom a s pankreasom, ze doteraz nechapem ako sa to mohlo zadarit. Ani na stimulku som nereagovala, malo vajicok som mala a len jeden bojovnik prezil, nemam ani mrazacikov.... Tak ver, ze stastie sa niekedy unavy a spadne na kazdeho 😵

zuzanabb
13. máj 2010

jezisi, unavi ma byt s makkym 😀 som dva tyzdne doba a IQ klesa 😅

zuzanabb
13. máj 2010

monicka ani my sme neboli na genetickych testoch, ale ja chodim do ineho centra ako ty.

valioci, neboj sa pichania ani vsetkych tych vysetreni, najhorsie na tom vsetkom je to cakanie po vybere vajicok ked si volas kazdy druhy den ci ziju a ako sa delia.... 😝 ta neistota ma dost nicila a potom to nekonecne cakanie po vklade ci sa ujalo 😅 . Tiez som sa najskor bala ihliciek a to som si pichala normlane ihly, ale dalo sa. Ale podla mna skoncite pri IUI a tam to aj uspesne dokoncite 😉

cherryl
13. máj 2010

srdcom tomu silno verimehlavne po takom raketovom starte 😅 ale hlava je tiez zvyknuta na neuspechy zmrazene mame len 2 emryjka takze jeden pokus 😅