icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

sony44
18. máj 2010

matka, ono to vyjde, aj my sme práve v 2. ivf a čítala som, že každým ivf sa percento úspešnosti zvyšuje, takže tie naše druhé ivf to percento zvýšia 🙂 🙂 🙂 !!!!!!!

cucuriedka
18. máj 2010

ahoj snecka, hej davali sme dva. Hodim testiky vecer, som v praci, tak ked budem doma odfotim a sup tam. ja sa ani tym dvojkam nebranim, hlavne nech su zdrave 😵 ale musim priznat ze tiez ma to napadlo ;)

zuzanabb
18. máj 2010

snecka, opytam sa, ale na reumatologii mi povedali, ze nic nesmiem, len kortikoidy, tie aj beriem (bez nich by som sa uz vobec nepostavila) ale proti bolesti a zapalu nesmiem nic. Moja gynekologicka mi nasla dake dva lieky proti bolesti, ale len v nutnych pripadoch, takze zatial som si dala len 2x a uz sa bojim aby sa nieco nestalo babatku. Neviem ci uz bude vidiet srdiecko asi este nie aj keby som bola velmi stastne. Ale potesi ma aj bublinka 😵

inak cuco aj mna napadlo, ze na 5den po ET budu asi dvojky, lebo to je dost skoro 😉

barchee
autor
18. máj 2010

baby, teraz som došla z roboty a pozerám, že po uschnutí je čiarka rovnaká ako včera 🙂 no dôležité je, že tam JE ... a ms neprišla stále 😀, prsia bolia veľmi, dnes ráno ako som si obliekla podprdu, mám pevne vystužené košíky, tak bradavky mi normálne pretláčali tú výplň 😕 to sa mi teda ešte nestalo 😅 takže som kľudná 🙂 testy boli rovnaká značka včera a dnes. Nevadí, neriešim, som kľudná 🙂
cuco, supeeeeeeeer 🙂 ty si nedostala hneď po ET pichnutý pregnyl? Ja som ešte ležala s rozčapenými nohami na stole a sestrička mi švihla do krížov do svalu pregnyl.

mata33
18. máj 2010

baby naco sa dava po ET pregnyl? mne tiez nedavali...

barchee
autor
18. máj 2010

pregnyl je koncentrovaný hcg ... povzbudzuje embryjká uchytiť sa 😉 ale napríklad pri KET sa nedáva. Neviem kedy ho dávajú a kedy nie. ja som prišla na ET a sestrička sa ma pýtala, či mám donesený pregnyl, tak som sa zlakla, lebo som nedostala ani recept a teda som pregnyl so sebou nemala...ale mali oni, tak mne a ešte jednej babaule, čo bola so mnou na izbe, tak nám obom pichli.

cucuriedka
18. máj 2010

barchee, s tymi prsiami sme na tom uuuuplne rovnako.. ani na bruchu spat sa mi koli tomu neda..

Mati, po ET mi nikto nic nedaval, iba nohy vysmarene hore 😅 a 20 minut lezat.

wera
18. máj 2010

sony hej hej pijem veeeeeľa vody, už si pripadám ako prietokový ohrievač 🙂 🙂 🙂 tak na potvorku ohss radšej nebudem ani myslieť 😉

zuzi máš pravdu mala by som ísť na PN...uvidím zajtra keď budem u doki na sone čo povie či je lepšie zostať doma alebo nie.... tak uvidíme... joooj moc som zvedavá ako dopadneš zajtra na sone, určite uvidíte bublinku 🙂

chicca teda obdivujem že chodíte zo Žiliny do Bratislavy... ja mám dosť keď chodím z jednej strany Bratislavy na druhú... 😎

barchee vidíš to super 🙂 čiaročka tam je a to je najdôležitejšie a uvidíš že zajtra bude zase o niečo krajšia 😉

cucu teda babulky asi majú pravdu... zrejme budete mať dvojnásobnú radosť 😀

barchee
autor
18. máj 2010

ano ano, ja nespím dobre už cez týždeň 😕

sony44
18. máj 2010

wera - zuzana má pravdu, mala by si ísť na PN.Aj ja som váhala, ale nakoniec som išla - išla som 3 dni pred dostaním menzesu. mne dal dr. hneď odporúčanie pre obvod. gynekologičku. ale je to na tebe. ja som išla hlavne kvôli práci....chcem byť v kľude.....

wera
18. máj 2010

hmmm sony máš pravdu, aj zuzu má pravdu.... to ja som taká poctivá, že musím ísť do práce... 😖 ešte som nikdy na PNke nebola....
babulky ako to máte s vychádzkami? a mali ste už doma kontrolu? a kto Vám PNku vypísal?

sony44
18. máj 2010

ja som tiež nikdy nebola na PN. Dala mi ju gynekologička na odporúčanie dr. z car-u .Ale dala by mi ju aj keby som to odporučenie nemala. Vychádzky sú až za 14 dní. Tiež neviem ako to chodí na PN. Aj ja som počas 1. ivf chodila do práce, iba po opu som bola doma. stále som sa potom z car-u ponáhľala do roboty. teraz to bude...... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

chicca555
18. máj 2010

baby ja som taka strasne unavena ☹ sedim v praci ako taka knedla, este aj tie crevne problemy sa mi asi vratili, no super ☹

zuzanabb
18. máj 2010

werka, ja som bola prvykrat v zivote na PN v januari kvoli zlcniku a vtedy som mala vychadzky 2x za den po 2 hodiny. Teraz som si zobrala volno len jeden den pred OPU lebo som v robote mala klud (akurat 2 tyzdne, inak tak mame stres 😅 ) potom po ET som si zobrala 2 tyzdne dovolenku a teraz ked som zistila, ze som tehu som isla hned k mojej zenskej, lebo som stale spinila a nechcela som riskovat. Hned mi ju vypisala a ani som nemusela mat odporucanie. Dokonca mi dala neobmedzene vychadzky, lebo chodievam stale na vysetrenia do MT takze sa citim ako na dovolenke - az na tie prachy 😉 😝 Teraz som rada, ze som na PN, lebo uz sice 3 dni nespinim ale tie klby... takze by som aj tak musela ostat doma.
Babotko je dolezitejsie ako praca, tak chod kludne s cistym svedomim na PN.

inak ani mne pregnyl nepichali po ET ... uz mi doslo preco pri niektorych testoch baby pisu, ci tie // nie su z pregnylu a nikdy som nechapala preco ho spominaju, ked pregnyl sa picha davno predtym 😉 takze vam vlastne niektorym pichaju az 2x

zuzanabb
18. máj 2010

mati neboj, mozno sa babatko neskor uhniezdilo a teraz ti vyjde pozitivna krvicka. a ak nie, tak to druhe IVF vyjde na milion %!

wera
18. máj 2010

noooo babulky ste ma teraz naštartovali 🙂 ... už som si počistila maily, pozakladala všetky papiere.... už len si nenápadko pobalím moje veci lebo ich tu mám neúrekom 🙂 a zajtra uvidíme čo odporučí moja doki v centre 😀

barchee
autor
18. máj 2010

no, babule, som si akurát dala utrogestan a ako sa tam tak šmátram, tak som natrafila na tuhý tvrdý krčok 😀 a keďže ms v rozmedzí 25 -28 DC neprišla, tak to vyzerá dobreeeeeeeeeeee 🙂 juj, nech je už štvrtok 7:30, lebo sa zbláznim 😵 inak, vy ste vedeli výsledok hneď v ten deň? lebo mne sestrička v iscare vravela, že výsledok bude na druhý deň 😲 😕

makovicka53
18. máj 2010

baby ja sa tak tesim z vas a uz sa vidim aj ja medzi vami 🙂 ...ako dlho to vsetko trvalo od prvej konzultacie az po 1. IVF?

barchee
autor
18. máj 2010

makovicka, vo Ferticente sme od septembra do februára nepokročili nikam, tak sme odišli odtiaľ a v Iscare sme boli na prvej konzultácii koncom februára, aj sme hneď vypísali žiadosť, stimulku som začala koncom apríla, ET som mala začiatkom mája a vo štvrtok idem už na krv 🙂 takže zevšímvšudy 3 mesiace 😉

makovicka53
18. máj 2010

barchee...no pekne a tam vo Fertic. co zaspali dobu? 😅 ...som rada ze to ide tak rychlo...ja idem tento tyzden na prvu konzultaciu..len mam nejake svrbenie tak neviem ci ma neposle kade lahsie...som rozmyslala skocit aj za svojim gyndosom ale to kym by zabralo...fuuuuha sama neviem co robit

barchee
autor
18. máj 2010

aaale, vo FC odo mňa furt scel hormonálne profily, keď som mu ich doniesla, tak že také on nepotrebuje, že potrebuje z iného dňa cyklu, takto ma preháňal 3 mesiace, nemal vôbec záujem sa so mnou baviť o tom, vôbec mi nepovedal, z akého dňa ten HP potrebuje...čo vlastne všetko k tej žiadosti treba...nič proste, úplne nezájem...tak môžem ja oprdeť taký prístup 😠 Iscare je úplne iná káva a som rada, že sme tam išli 🙂

bibi24
18. máj 2010

Makovicka, je to individualne, zalezi, ci a aky mate problem. Ale ako hovori Barch, je to velmi rychle. Mne dokonca robili aj laparku, nejake veci preliecovali a prvu konzultaciu som mala koncom marca a vyzera to tak, ze zaciatkom juna zacnem stimulku. Takze necele 3 mesiace, aj s laparkou a schvalenim ziadosti.

bibi24
18. máj 2010

Barchee, stale na teba myslim 😉 a drzim palce!!!

barchee
autor
18. máj 2010

ďakujem moja 🙂 vieš, že aj ja tebe 😉
mako, inak na svrbenie ti kľudne predpíšu aj tam lieky, ja som mala zápal na krčku, o ktorom som ani nevedela a zistil mi to Války na prvej prehliadke u neho, takže choď rovno do car, aby si zbytočne nenaťahovala čas 😉

cucuriedka
18. máj 2010

ahojky, tak som supla testiky do albumu... zistila som ze najlepsie sa fotia v tieni, vtedy to ten fotak nejako lepsie zaberie (preto ta moja ruka v pozadi), kedze s fotakom sme az taki velki kamarati neni 🙂)

chicca555
18. máj 2010

kocky, volala som teda do GF a kazali mi prist v piatok na krv, ci mi menstr. pride alebo nie 🙂 z prace som musela odist, zase sa mi vratili tie crevne problemy ☹

wera
18. máj 2010

chicca tak super, ale ten testík si pre istotu sprav... a poriade doma oddychuj a vylieč sa 🙂

wera
18. máj 2010

cucu krááásna čiaročka 🙂 🙂 🙂

janemari
18. máj 2010

chicca preco chodis zo ZA do BA ked do MT to mas blizsie 😉

chicca555
18. máj 2010

dakujem weri, tentoraz skusam endiex, ci mi ten zaberie 😉 test som si nekupila, som si ista, ze nie som tehu

janemari, preto BA, lebo v tom centre mame znamu, najprv sme tam mali vybaveny len ten spermiogram a ked sa zistilo, ze problem je teda na muzovej strane, tak sme tam aj ostali... ja viem, je to dost od ruky, ale ak to ma vyjst, je jedno ci je to BA alebo MT 🙂 za tu cestu mi to stoji

boze, nech mi pride uz cervena ☹ prosim prosim prosim